Afera Calcioscommesse

Klubowe finanse, stadion, marketing, nowe logo i wiele innych. Podyskutuj na temat najważniejszych spraw związanych z Juventusem.
ODPOWIEDZ
Vimes

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 06 października 2012, 14:19

Obrazek

W "Wybiórczej" jak zawsze wyłącznie "żetelne" i "óczciwe" informacje: "Serie A. Kara dla Antonio Conte za ustawianie meczów zmniejszona do 4 miesięcy" :lol:.

Obrazek
mrozzi

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 4 razy
Otrzymał podziękowanie: 10 razy

Nieprzeczytany post 06 października 2012, 14:30

Vimes pisze: W "Wybiórczej" jak zawsze wyłącznie "żetelne" i "óczciwe" informacje: "Serie A. Kara dla Antonio Conte za ustawianie meczów zmniejszona do 4 miesięcy" :lol:.
"Doniesień" o Serie A w polskiej prasie nie czytam od dawna, bo każdy z nas wie doskonale, jaki to poziom...

Zmniejszenie kary dla Conte? Mnie to tam jakoś specjalnie nie cieszy, jako że walczyliśmy o uniewinnienie. Tak jak wcześniej pisałem - klub bez Antonio na ławce i tak radził sobie do tej pory bardzo dobrze, więc te kilka miesięcy nic by pewnie nie zmieniło. My tu walczyliśmy o coś więcej niż o zmniejszenie kary - calem prawników Conte było całkowite oczyszczenie go z zarzutów - miałoby to wymiar symboliczny. W świetle prawa Włoch pozostaje zatem w dalszym ciągu osobą WINNĄ, choć każdy obiektywny obserwator (także kibice innych drużyn włoskich) zauważa bez problemu, że ten proces to jakaś farsa. "Sprawa sądowa" opierająca się na samych domniemaniach i insynuacjach. Conte wróci na ławkę już niebawem, ale dziwnym trafem ominą go WSZYSTKIE kolejki w grupie LM.

Mam tylko nadzieję, że sami piłkarze, po powrocie naszego trenera, będą jeszcze bardziej zmotywowani do osiągania dobrych rezultatów na boisku, a Conte będzie "wzmocnieniem" w fazie pucharowej w Europie (liczę na to, że z grupy wyjdziemy).

Hoffman

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 06 października 2012, 15:36

Haha, nie no, sprostowanie pełną gębą :D

Oni chyba po to tak piszą, żeby ludzie się tam rejestrowali i ich poprawiali ;d

ewerthon

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 07 października 2012, 13:16

Vimes pisze:
W "Wybiórczej" jak zawsze wyłącznie "żetelne" i "óczciwe" informacje: "Serie A. Kara dla Antonio Conte za ustawianie meczów zmniejszona do 4 miesięcy" :lol:.
Kiedyś alina w jakimś temacie bronił tego szmatławca, ciekaw jestem co powie na ten temat :think:

pumex pisze:
Odnośnie calciopoli: zadziwiające słowa Recoby
inter nie ma szczęścia do swoich byłych napastników, najpierw jechał po nich Vieri, potem Ronaldo przyznał się, że kibicuję Milanowi, następnie Zlatan mówił o tytułach wygranych na boisku, a teraz jeszcze Recoba.

pumex

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 07 października 2012, 13:18

ewerthon pisze:inter nie ma szczęścia do swoich byłych napastników, najpierw jechał po nich Vieri, potem Ronaldo przyznał się, że kibicuję Milanowi, następnie Zlatan mówił o tytułach wygranych na boisku, a teraz jeszcze Recoba.
Jest jeszcze sprawa jakiegoś młodego Szweda, który opowiedział prasie, jak to przez Inter prawie popełnił samobójstwo podcinając sobie żyły. Koleś wpadł w głęboką depresje, która jego zdaniem była całkowitą winą primavery Interu

Obrazek
bendzamin

Redaktor
Redaktor
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 07 października 2012, 13:24

pumex pisze:Jest jeszcze sprawa jakiegoś młodego Szweda, który opowiedział prasie, jak to przez Inter prawie popełnił samobójstwo podcinając sobie żyły. Koleś wpadł w głęboką depresje, która jego zdaniem była całkowitą winą primavery Interu
http://www.weszlo.com/news/9413-W_cieni ... Bengtssona
Tutaj troche wiecej o nim, ciekawy artykul. Jak ktos ma chwile to polecam.

Obrazek
albertcamus

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 08 października 2012, 14:58

Mecz ze Sieną był ostatnim meczem Carrery.
Wraca z zawieszenia nasz drugi trener - Angelo Alessio.

Alex_10

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 08 października 2012, 15:16

albertcamus pisze:Mecz ze Sieną był ostatnim meczem Carrery.
To potwierdzone info ? Mógłbyś podać jakieś źródło tej informacji ?
Jeśli to prawda to szkoda trochę Carrery chociaż może ktoś mu zaproponuje posadę trenera. :)

ewerthon

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 08 października 2012, 17:36

Jeśli to prawda, to ja się cieszę. Być może się mylę, ale Alessio dłużej pracuję z Conte i lepiej zna jego filozofię prowadzenia zespołu. Poza tym, Carrera jest niekiedy irytujący w swoich wypowiedziach, sprawia wrażenie nieco zarozumiałego, jakby to on miał jakiś ogromny wpływ na styl gry Juve. A tak przecież nie jest.

alina

Redaktor
Redaktor
Awatar użytkownika
Podziekował: 1 raz

Nieprzeczytany post 08 października 2012, 19:01

ewerthon pisze:
Vimes pisze:
Kiedyś alina w jakimś temacie bronił tego szmatławca, ciekaw jestem co powie na ten temat :think:
Coś Ci się chyba przyśniło. Czekam na cytat.

4 miechy nie są złe.

Brutalo

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 08 października 2012, 19:21

Alex_10 pisze:
Jeśli to prawda to szkoda trochę Carrery chociaż może ktoś mu zaproponuje posadę trenera. :)
"Nie jestem ekspertem, ale" ( ;) ) poniższe zdanie informuje o skróceniu kary Angelo Alessio z ośmiu do sześciu miesięcy. Innymi słowy AA wraca w lutym. Ciekawe, czy na poprzednie stanowisko.
Conte's assistant at Siena and Juventus, Angelo Alessio, has had his ban for his role in the affair reduced from eight months to six http://edition.cnn.com/2012/10/05/sport ... index.html
Swoją drogą szkoda, że twórca tego newsa -> http://www.juvepoland.com/news.php?id=22645 nie dotarł do tej informacji. Moim zdaniem jest wystarczająco warta dla newsa albo chociaż adnotacji.

Obrazek
WWW.PAJACYK.PL <-- KLIKNIJ
albertcamus

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 08 października 2012, 19:56

Brutalo pisze:
Alex_10 pisze:
"Nie jestem ekspertem, ale" ( ;) ) poniższe zdanie informuje o skróceniu kary Angelo Alessio z ośmiu do sześciu miesięcy. Innymi słowy AA wraca w lutym. Ciekawe, czy na poprzednie stanowisko.
Conte's assistant at Siena and Juventus, Angelo Alessio, has had his ban for his role in the affair reduced from eight months to six http://edition.cnn.com/2012/10/05/sport ... index.html
Swoją drogą szkoda, że twórca tego newsa -> http://www.juvepoland.com/news.php?id=22645 nie dotarł do tej informacji. Moim zdaniem jest wystarczająco warta dla newsa albo chociaż adnotacji.
W takim razie Drughi namieszali na fb. Nigdzie nie było info na polskich stronach odnośnie AA, dlatego im uwierzyłem na słowo i pośpieszyłem z radosną nowiną...

ewerthon

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 08 października 2012, 20:01

alina pisze:
ewerthon pisze:
Vimes pisze:
Coś Ci się chyba przyśniło. Czekam na cytat.
Specjalnie poświeciłem pół godziny swego życia, żeby znaleźć tego posta, więc doceń to proszę :prochno:
http://forum.juvepoland.com/viewtopic.p ... ht=#630837

Może nie jest to jakieś "bronienie", ale w dyskusji z Mietsonem stajesz po stronie tego czegoś. A kto miał tam rację, to chyba nie ma tutaj sensu rozstrzygać.
Sorry za OT.

Dodam tylko, że podobno ten nasz były zawodnik - Masiello, został skazany. Nie poprawia to opinii Juventusu w mediach.

Szilgu

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 08 października 2012, 20:09

@ewerthon ale to nie Masiello chciał pociągnąć za sobą Bonucciego? Jeśli tak, to jakoś średnio mnie boli, ze nasz wychowanek dostał karę...

@D@$

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 08 października 2012, 21:42

pumex pisze:
ewerthon pisze:inter nie ma szczęścia do swoich byłych napastników, najpierw jechał po nich Vieri, potem Ronaldo przyznał się, że kibicuję Milanowi, następnie Zlatan mówił o tytułach wygranych na boisku, a teraz jeszcze Recoba.
Jest jeszcze sprawa jakiegoś młodego Szweda, który opowiedział prasie, jak to przez Inter prawie popełnił samobójstwo podcinając sobie żyły. Koleś wpadł w głęboką depresje, która jego zdaniem była całkowitą winą primavery Interu
Nie znam dokładnie sprawy, ale sytuacja nie taka rzadka. Koleś z nikąd staje się gwiazdą, nagle sława i duża kasa, nie każdy sobie umie z tym poradzić, niekoniecznie musi tu być bezpośrednia wina Interu. A artykuł na Weszło całkiem niezły, zwłaszcza jak na nich :prochno:
Co GW. Przyznaję, czasem kupię, faktycznie w sobotniej walnęli babola z "Conte i ustawianiem meczów", cóż mam powiedzieć... Ogólnie idą ostatnio w miniaturyzację. Przyzwyczajam się, że pisza o dwóch na pięć lig a o reszcie tylko tabelki i wyniki, ale dzisiaj poszli o krok dalej. Zmieścili tylko tabele do 10. miejsca. Czyli taki Milan się nie załapał :prochno: Złośliwy by powiedział: "jesteś tak słaby, że nawet się nie łapiesz do tabeli w Wyborczej".
ewerthon pisze:
Jeśli to prawda, to ja się cieszę. Być może się mylę, ale Alessio dłużej pracuję z Conte i lepiej zna jego filozofię prowadzenia zespołu. Poza tym, Carrera jest niekiedy irytujący w swoich wypowiedziach, sprawia wrażenie nieco zarozumiałego, jakby to on miał jakiś ogromny wpływ na styl gry Juve. A tak przecież nie jest.
Z postów niżej wynika że jednak nie wraca tak szybko. No ale bez względu na to, nie widzę powodu by zbytnio kombinować, nawet jeśli Alessio byłby dostępny. Carrera w moim przekonaniu radzi sobie bardzo dobrze. Większość to i tak pewnie zasługa Conte, tego co przerabia na treningach (o czym wspomina i Carrera w jednym z wywiadów, więc ja tej "buty" u niego nie widzę), ale u Carrery nie ma za dużo do doczepienia się, nawet czasem zrobi fajną zmianę, jak z Quagliarellą w Londynie (cholera wie na ile to jego inwencja, a na ile było to już ustalone przed spotkaniem, ale tego się nie dowiemy).
Szikit pisze:@ewerthon ale to nie Masiello chciał pociągnąć za sobą Bonucciego? Jeśli tak, to jakoś średnio mnie boli, ze nasz wychowanek dostał karę...
On chyba chciał wszystkich za sobą wciągnąć gdy zaczął palić mu się grunt.
Co do istoty tematu, w punktu widzenia interesu, głównie sportowego Juventusu, skrócenie kary to względnie pozytywna wiadomość. Natomiast Conte pewnie nie miał się z czego cieszyć. Wróci wprawdzie wcześniej, ale wyrok w sprawie winy "wiedział a nie powiedział" pozostaje i ten smrod będzie się za nim ciągnął. I nie mówię tu o własnych odczuciach, bo wierzę w naszego trenera, ale ogólnie jak to bedzie wyglądać, rysa na życiorysie pozostanie. Dojdziemy do finału LM, to napiszą, że podniósł się z kolan bo jeszcze niedawno brał udział w aferze orupcyjnej, itp. A w FIGC jeszcze bezczelnie mówią, że są zadowoleni z wyroku, są, bo Juve uwalili...

ODPOWIEDZ