Mercato (2012-2014)
- ewerthon
- Juventino
pumex pisze:Deszczu, my dear, naprawdę wierzysz w transfer Higuaina? Chyba nawet największy optymista forum - Ewerthon nie wierzy w takie cuśdeszczowy pisze: skupiłbym się na Igle.

- deszczowy
- Juventino
Tudzież Pazienzy. Mam nadzieję, że do nas jednak wróci. No i w sumie jest jeszcze ten Apelt. Wie ktoś jak on sobie radzi?pumex pisze:Priorytet to jak najlepsze wzmocnienie ataku. Jeśli nie wystarczyłoby pieniędzy na 4-go pomocnika, to nie warto wyrzucać forsę na kolejną zapchajdziurę i transfer pt "sztuka dla sztuki". Wtedy dajmy szansę Marrone i Bouy'owi
- Zbyniu
- Juventino
Długo mnie tu nie było dlatego przepraszam jeśli powtórzę czyjś post. Co do środka pomocy podobno (takie newsy pojawiły się na TuttoJuve i Calcio mercato) przymierzany jest do nas Raul Meireles. Portugalczycy jakoś nie pasują mi do Serie a, ale fakt faktem ten zawodnik ma bardzo duże umiejętności. Nie licząc narodowości jego największy minus to, że tak to nazwę " Kozactwo". Może nie łapie czerwonych kartek za same brutalne wejścia itp. ale często wdaje się w niepotrzebne dyskusje wiec i wiele "głupich" żółtych kartek już otrzymał. Mimo wszystko jeśli to prawda, że zawodnik ten może być do wyciągnięcia za 10 milionów to jest to bardzo ciekawa alternatywa, która nie tylko nadaje się na ławkę ale może wskoczyć w pierwszy skład w przypadku spadku formy któregoś z naszych podstawowych pomocników.jaqb pisze: a zmieniając trochę temat: co sądzicie o środku pomocy? potrzebne jakieś wzmocnienia? jeśli tak, to raczej typowy zmiennik pirlo, ktoś o trochę podobnej charakterystyce, czy może box-to-box, który w zasadzie mógłby zastąpić każdego z mvp w razie czego? (trójką box-to-boxów grywała/grywa chelsea np.)?
Oprócz wspomnianego zawodnika widziałem także news o naszym zainteresowaniu zawodnikiem Toulousy - Moussą Sissoko. Oprócz nas swoją sieć na tego gracza chcą zarzucić także Milan i Roma. Niejednokrotnie oglądając go w akcji byłem pod wrażeniem jego gry i na pewno chciałbym gracza jego pokroju na ławce.
Odbiegając od tematu środkowych pomocników inne ciekawe nazwiska o jakich czytałem na zagranicznych portalach to np. Raul Albiol z Realu Madryt. Podobno Jose Mourinho nie widzi dla tego zawodnika miejsca w swoich planach przez co po tym sezonie Real ma rozważać wszelkie oferty za niego. Ponieważ sam Real chce się go pozbyć jego cena może być znacznie obniżona, a sądzę, ze Albiol to zawodnik, który z powodzeniem mógłby u nas powalczyć o skład, a już na pewno byłby lepszym zmiennikiem od Bonucciego. Tylko czy taki zawodnik przejdzie gdzieś gdzie nie ma pewnego miejsca w składzie? Oprócz niego w oczy rzuciło mi się także nazwisko piłkarza Ajaxu , Jana Vertonghena. Byłaby to bardzo ciekawa opcja jednak z najnowszych informacji wynika, że gracz ten jest jedna nogą w Arsenalu.
Innym ciekawym piłkarzem, którym już kiedyś się interesowaliśmy jest Tranquillo Barnetta z Bayeru Leverkusen. Skrzydłowy wraca po ciężkiej kontuzji więc nie wiadomo jak u niego z formą jednak za przemawiają 2 fakty. Otóż to, że chłopak posiada wysokie umiejętności wie każdy co prawda jak wspomniałem po kontuzji może nie grać aż tak dobrze ale ciągle jest nadzieja, że wróci do formy (jego kontuzja była na tle mięśniowym więc nie jest to tak poważna kontuzja jak chociażby ta Quagiarelli). Drugim czynnikiem przemawiającym za sprowadzeniem tego gracza jest fakt, że jest on w lecie dostępny za darmo. Kończy mu się kontrakt i póki co go nie przedłużył wiec wielce prawdopodobne, że zawodnik ten chce spróbować swoich sił gdzie indziej. Do walki o niego podobno gotowe jest tez włączyć się Napoli.
Poza Barnettą, zawodnikiem, którym podobno się interesujemy, z który także w lecie będzie dostępny za darmo jest kolejny obok Torresa i Meirelesa zawodnik Chelsea - Salomon Kalou. Może nie jest to napastnik jakiego nam potrzeba ale możliwość ściągnięcia gracza takiego jak on za darmo jest co najmniej atrakcyjna. Nie zdziwię się jeżeli to właśnie na nim skupiłby się Marotta jako, że każdy wie jak on lubi szukać "promocji".
Swoją droga pomysłem głupim to nie jest ściągnąć za friko Kalou, a za 30 baniek zakupić dodatkowo Suareza czy Jovetica. Mamy wtedy 2 bardzo dobrych napastników płacąc tylko za jednego.
- Ouh_yeah
- Qualità Juventino
Typowa 9tka pasowałaby znacznie bardziej ale to jest ten szczegół, że tak naprawdę widoków na takiego piłkarza o wysokiej klasie za bardzo nie ma.
No chyba tylko ten Dzeko, ale nie bardzo chce mi się wierzyć, że Juventus poradzi sobie z jego wymaganiami kontraktowymi i jeszcze co ważniejsze - przebije konkurencję, która pewnie będzie znacząca.
No chyba tylko ten Dzeko, ale nie bardzo chce mi się wierzyć, że Juventus poradzi sobie z jego wymaganiami kontraktowymi i jeszcze co ważniejsze - przebije konkurencję, która pewnie będzie znacząca.
Tudzież to nie "albo" a cała trójka szansy nie dostanie.deszczowy pisze:Tudzież Pazienzy.
Ostatnio zmieniony 28 marca 2012, 12:54 przez Ouh_yeah, łącznie zmieniany 1 raz.
- matbar21
- Juventino
Ja jednak czuje, że w to lato będzie inaczej. Na pewno szukamy konkretnego snajpera, ale Marotta jak wiadomo będzie szukał promocji. Obiecał, że sprowadzi kogoś z piłkarskiego topu i na pewno dotrzyma obietnicy. Będziemy czyhać, bo nie sztuką jest wydać 35mln€, ale poważnie je zainwestować. Nie ma miejsca na pomyłki.Amarillo pisze:Widzę, że szampańskie nastroje po meczu z Interem dalej nie opuściły naszych zacnych forumowych speców od transferów 8) Nie tu nie ma ironii, cenię sobie wasze zdanie![]()
Już widzę, jak Beppe rozbija bank na nazwiska typu Dżeko, Hernanes, Higuain itp. ja się nie napalam osobiście, bo potem będzie tak jak w lato (Aguero -> Rossi -> Mirko). Wcale nie mówię, że transfer Mirko był niewypałem ! Gra dobrze, momentami wręcz znakomicie. Jego problemem był fakt, że przyszedł wtedy kiedy panowało na forum poruszenie i fapanie nad perspektywą Kuna w składzie (co przyznaję udzieliło się po części i mnie) i teraz mu się obrywa, bo nie mamy obiecanej przez Marottę gwiazdy.
To nie jest tak, że ja w ogóle nie wierzę w transferową bombę, po prostu apeluję o ostudzenie bagietek, żeby się nie sparzyć jak ostatnio. Dla mnie ogromnym sukcesem byłoby sprowadzenie Jovetica, ale obawiam się, że wrodzona zdolność do oszczędzania Beppe może mu nie pozwolić na wydanie 25-30 mln za Czarnogórca i sprowadzi w jego miejsce np. Rodrigo Palacio czy innego Germana Denisa, którzy będą o połowę tańsi.
Myślę, że gracze tacy jak Dzeko, Rossi są w naszym zasięgu, ewentualnie Jovetic. To są odpowiedni kandydaci, zresztą wykazujemy nimi zainteresowanie, więc jest spora szansa. Na pewno w to okno do Juve trafi "głośne" nazwisko!
Co do Jovetica, jest duża nadzieja. Marotta musi zaangażować przede wszystkim naszych piłkarzy do wymiany. Inaczej sobie tego nie wyobrażam. Trzeba szukać oszczędności i zbijać ceny. Bo raczej nikogo nie wyślemy zza granicę, a tutaj we Włoszech można ubić jakiś interes. Mam na myśli Fabio Q + x mln€.
Z pozoru Rossi mógłby być najłatwiejszym transferem. Przyczyny bardzo proste kłopoty ligowe Villarrealu, poważna kontuzja. Cena rynkowa mocno spadła, jednak trzeba uważać, bo wiele klubów włoskich może nas uprzedzić. Mam na myśli As Rome albo Napoli. Bardzo bym go chciał w Juve.. To taka "mała" wersja Del Piero.
Dzeko to moim zdaniem priorytet. W City czasami pomijany, a jednak to gracz z najwyższej półki. Nie będę wymieniał jego atutów, bo każdy kto ogląda mecze PL wie co potrafi. A te komentarze na forum, cytuje: "Żyje z dobitek", "Drewniak" są całkowicie nieuzasadnione i nawet nie będę tego komentować..
Dobra koniec gdybania z mojej strony. Już niedługo przekonamy się jakie niespodzianki przygotował dla nas Marotta.
- Łukasz
- Juventino
Hmm... wypożyczenie?Zbyniu pisze:Raul Albiol z Realu Madryt
Lubię Barnettę, ale jeśli on jest po kontuzji, to znaczy, że jest przed nią. Piłkarz-szklanka.Zbyniu pisze: Tranquillo Barnetta z Bayeru Leverkusen. Skrzydłowy wraca po ciężkiej kontuzji więc nie wiadomo jak u niego z formą jednak za przemawiają 2 fakty. Otóż to, że chłopak posiada wysokie umiejętności wie każdy co prawda jak wspomniałem po kontuzji może nie grać aż tak dobrze ale ciągle jest nadzieja, że wróci do formy (jego kontuzja była na tle mięśniowym więc nie jest to tak poważna kontuzja jak chociażby ta Quagiarelli)
PS. Chłopaki - JovetiCIA
- mateusz6
- Juventino
Barnette można wziąć jako tego który rywalizuje z Pepe o miejsce na ławce. Gorszy by odszedł w zimie. Lecz nie ma co kombinować ze Szwajcarem. Niech go sobie weźmie Napoli za Pandeva. Możemy wziąć Kalou. Tylko czy Iworyjczyk będzie chciał do nas przyjść? Nawet jeśli by przyszedł to do podstawy czy na ławkę? Zbyt dużn znaków zapytania.
- deszczowy
- Juventino
Przestaaaaańcie, Kalou ostanio grał dobrze wtedy, kiedy Misiek był jeszcze małym kłębkiem pluszu w fabryce. Nie dośćnam półśrodków?mateusz6 pisze:Możemy wziąć Kalou. Tylko czy Iworyjczyk będzie chciał do nas przyjść? Nawet jeśli by przyszedł to do podstawy czy na ławkę? Zbyt dużn znaków zapytania.
- pablo1503
- Juventino
Też jestem przeciw Kalou. Nie sądzę, żeby dał nam więcej, niż obecnie daje Pepe.deszczowy pisze:Przestaaaaańcie, Kalou ostanio grał dobrze wtedy, kiedy Misiek był jeszcze małym kłębkiem pluszu w fabryce. Nie dośćnam półśrodków?mateusz6 pisze:Możemy wziąć Kalou. Tylko czy Iworyjczyk będzie chciał do nas przyjść? Nawet jeśli by przyszedł to do podstawy czy na ławkę? Zbyt dużn znaków zapytania.

- Pan Mietek
- Juventino
Wybaczcie czepialstwo ale kto wymyślił ksywę "Jo-jo"? :doh: Wiem jaka jest geneza ale to raczej by pasowało do jakiegoś wyczesanego mudżina typu Maryjusz Balotelli 
Kalou jakoś jest taki słaby, że wczoraj wyszedł w podstawce. Żeby nie było - mnie Chelsea nie interesi, także może to błędne rozumowanie ale mi się wydaje logiczne, że w takim razie nie jest kiepem. A w każdym razie na pewno nie takim, żeby na niego kręcić nosem kiedy jest za darmo.

Kalou jakoś jest taki słaby, że wczoraj wyszedł w podstawce. Żeby nie było - mnie Chelsea nie interesi, także może to błędne rozumowanie ale mi się wydaje logiczne, że w takim razie nie jest kiepem. A w każdym razie na pewno nie takim, żeby na niego kręcić nosem kiedy jest za darmo.
- Łukasz
- Juventino
Chyba kibice Violi. Mi to się kojarzy z Paragrafem 22, ale nie posądzałbym ich o to.Mietson pisze:Wybaczcie czepialstwo ale kto wymyślił ksywę "Jo-jo"?
- Kuben
- Juventino
Na co? Aż nam sprzątną sprzed nosa grajka, którym się interesujemy i którego obserwujemy? O Jo-Jo powinniśmy starać się już. Naprawdę uważacie, że Mirko i Jo-Jo na tej samej pozycji to problem? Jak gra ten pierwszy? Na 20 meczy gra 5 godnie, 10 średnio i 5 żałośnie... aż tak szkoda będzie go posadzić na ławie? Konkurencja mu się przyda, poza tym kto im karze grać tylko na lewym skrzydle? Z Jo-Jo czuje będzie więcej możliwości do kombinowania.matbar21 pisze: Będziemy czyhać, bo nie sztuką jest wydać 35mln€, ale poważnie je zainwestować.
Ps. Torres wczoraj zagrał bardzo przyzwoite zawody.
Fiat 126p - Prawie jak Bugatti
Pegasus - Prawie jak PlayStation
Barcelona, ManU, inter... - Prawie jak Juventus
Pegasus - Prawie jak PlayStation
Barcelona, ManU, inter... - Prawie jak Juventus
- Vojtimar
- Juventino
A może nie ma co na siłe kupować Joveticia skoro mamy Vucinicia i być może wróci Giovinco. A tam miałby grać, podczas gdy tą pozycję będziemy mieli obsadzoną. Jovetic najlepiej grałby za napastnikiem czyli 4-2-3-1 albo 4-4-1-1. My gramy inaczej z tendencją do zmiany w 3-5-2 (niestety). W tym ustawieniu też mógłby grać z przodu w dwójce ataku, ale skoro zmieniamy to z inną formacją to w tej drugiej ciężko by umieścić Joveticia. Trzeba kupić kogoś na prawe skrzydło i napastnika i na tym powinniśmy się skupić. Jovetic w ogóle marzy o Barcelonie, ponoć jego ulubiony klub, tak czytałem kiedyś. Jak dostanie od nich ofertę, a są zainteresowani, to na pewno tam pójdzie. Poszedłby też na ręke Violi, nie wzmacniając rywala z ligi. A jak nie to są inne kluby.
Skupmy się na prawym skrzydle i napastniku, to priorytety moim zdaniem. Jovetic jest bardzo fajny, ale skoro możemy mieć zawodników o równie wysokiej klasie na ''swoich'' pozycjach to chyba jednak lepiej to zrobić.
Jest Torres (nie wiem jak można wybrzydzać takiego napastnika zwłaszcza po tym co nasz klub ostatnio przechodził :doh: ), Rossi, Dzeko i jeszcze wielu innych. Na pewno znajdzie się ktoś godny, tylko nie można tego spieprzyć tym razem. Jak Marotta nie kupi minimum 1 gwiazdy to znaczy że jest po prostu przeciętny i nic go nie obroni.
Skupmy się na prawym skrzydle i napastniku, to priorytety moim zdaniem. Jovetic jest bardzo fajny, ale skoro możemy mieć zawodników o równie wysokiej klasie na ''swoich'' pozycjach to chyba jednak lepiej to zrobić.
Jest Torres (nie wiem jak można wybrzydzać takiego napastnika zwłaszcza po tym co nasz klub ostatnio przechodził :doh: ), Rossi, Dzeko i jeszcze wielu innych. Na pewno znajdzie się ktoś godny, tylko nie można tego spieprzyć tym razem. Jak Marotta nie kupi minimum 1 gwiazdy to znaczy że jest po prostu przeciętny i nic go nie obroni.
Z Juve na dobre i złe!
- pumex
- Juventino
Ciężkie pytania zadajesz, na które pewnie nikt nie zna odpowiedziMietson pisze:Wybaczcie czepialstwo ale kto wymyślił ksywę "Jo-jo"? :doh:
Kalou nie jest pierwszym wyborem w Chelsea. Widocznie wczoraj Di Matteo miał jakiś plan na ten mecz i Kalou do niego pasował. Masz rację, że ogólnie głupio kręcić nosem na darmowego Iworyjczyka. Jadnak mało nam piłkarzy średnich, średnio-dobrych bądź' tylko' dobrych? Jeśli szukamy piłkarza, który wypchnie ze składu Pepe, to na pewno nie będzie nim Kalou, więc nie widzę sensu faszerowania naszej kadry kolejnymi bądź co bądź półśrodkami, nawet jeśli są one darmoweMietson pisze:Kalou jakoś jest taki słaby, że wczoraj wyszedł w podstawce. Żeby nie było - mnie Chelsea nie interesi, także może to błędne rozumowanie ale mi się wydaje logiczne, że w takim razie nie jest kiepem. A w każdym razie na pewno nie takim, żeby na niego kręcić nosem kiedy jest za darmo.
Kolega mi zaimponował :*Kuben pisze:Na co? Aż nam sprzątną sprzed nosa grajka, którym się interesujemy i którego obserwujemy? O Jo-Jo powinniśmy starać się już. Naprawdę uważacie, że Mirko i Jo-Jo na tej samej pozycji to problem? Jak gra ten pierwszy? Na 20 meczy gra 5 godnie, 10 średnio i 5 żałośnie... aż tak szkoda będzie go posadzić na ławie? Konkurencja mu się przyda, poza tym kto im karze grać tylko na lewym skrzydle? Z Jo-Jo czuje będzie więcej możliwości do kombinowania.

- Castiel
- Juventino
Dziękuje Ci za takie propozycje. Już wolę wydać te 20-30 mln na Czarnogórca niż bóg wie ile na Torresa, który w 37 meczach w tym sezonie strzelił 6 goli. Trochę to nędzny wynik jak na gościa, którego tak się tutaj chwali...tym bardziej nie liczcie na to, że on pójdzie do nas na wypożyczenie i wykup za 20-25 mln. Chelsea dała za niego prawie 60 mln i nagle 1/3 tej kwoty nie wystarczy.WojtinhoFCJ pisze: Jest Torres (nie wiem jak można wybrzydzać takiego napastnika zwłaszcza po tym co nasz klub ostatnio przechodził :doh: )