Wszystko o SSC Napoli
- panlider
- Juventino
Co za frajerzy, przegrać z daremnym Feyenoordem, w dodatku grającym w 10. Rozumiem, że w niedzielę mecz ligowy, ale za wygraną w LM chyba dostaje się ok. 1,5 miliona euro. Aż tak dobrze z kasą w Neapolu? Wątpię...MRN pisze:Jak czytam o podnietach w stronę Sarriego na tym forum to niedobrze mi się robi. Tego Sarriego, który w LM dostaje po łbie z kim popadnie ? Trener roku, trener najpiękniej w Serie A grającego Napoli ? :lol:
Oczywiście jeszcze mi zmaścili kupon.
"Vincere Non È Importante È L'Unica Cosa che Conta"
rammstein pisze:dobrze, że nikt nie zakładał tematu "Polskie kluby w rozgrywkach europejskich 2017/2018"
- pablo1503
- Juventino
Ciekaw jestem kiedy w Napoli zaczną się sprzedaże. Hamsik ma już 30 lat, świetny gracz, ale nic w swojej karierze nie wygrał. Na dobrą sprawę jest to ostatni gwizdek na przenosiny, bo za 2 lata co najwyżej jakieś Tureckie/Chińskie kluby będę nim zainteresowane. To samo tyczy się Mertensa. Jorginho, Zielu, czy Insignie też są piłkarzami z wysokiej półki i jestem przekonany, że niejeden klub, nawet lepszy od Napoli, chciałby ich u siebie.
Ewidentnie brakuje mentalności w LM. Skład jest, trener też dobry, a wyniki żenujące. Nieważne przeciw komu grają, mogą to być absolutne ogóry, a i tak sprawią Neapolitańczykom duże problemy.
Ewidentnie brakuje mentalności w LM. Skład jest, trener też dobry, a wyniki żenujące. Nieważne przeciw komu grają, mogą to być absolutne ogóry, a i tak sprawią Neapolitańczykom duże problemy.
Ostatnio zmieniony 06 grudnia 2017, 22:58 przez pablo1503, łącznie zmieniany 1 raz.

- CzeczenCZN
- Juventino
Klauzule anty Juve? To dopuszczalne jest coś takiego w ogóle? Słyszałem o klauzuli poza Italię, ale o czymś takim to nie.MRN pisze:Szkoda, że połowa zawodników Napoli ma klauzule antyJuve...podpisując te dziwactwa sami sobie wyrządzili krzywdę.
- Poulinho
- Juventino
Mają klauzule dla klubów zagranicznych nie dla włoskich. Nazwa klauzula "antyjuve" została wymyślona przez dziennikarzy, ale obejmuje ona wszystkie włoskie kluby, nie tylko Juventus.MRN pisze:Ale tak jest, Belotti i Icardi też mają takie klauzule.
- panlider
- Juventino
Dokładnie, to jest nazwa wymyślona przez dziennikarzy, która wynika z tego, że we Włoszech tylko Juventus stać na wydawanie dużych pieniędzy na zawodnikówPoulinho pisze:Mają klauzule dla klubów zagranicznych nie dla włoskich. Nazwa klauzula "antyjuve" została wymyślona przez dziennikarzy, ale obejmuje ona wszystkie włoskie kluby, nie tylko Juventus.MRN pisze:Ale tak jest, Belotti i Icardi też mają takie klauzule.

rammstein pisze:dobrze, że nikt nie zakładał tematu "Polskie kluby w rozgrywkach europejskich 2017/2018"
- MRN
- Juventino
- Podziekował: 13 razy
- Otrzymał podziękowanie: 205 razy
No tak ale co to zmienia ? Zupełnie nic bo to nic innego jak klauzula antyJuve aby zawodnik nie mógł do nas przejść z przyczyn jak podał panlider
Idealne podsumowanie klauzuli przez dziennikarzy

Idealne podsumowanie klauzuli przez dziennikarzy

- livinglegend
- Juventino
No właśnie chodzi o to, że składu nie ma bo tam jest jedenastka + 3/4 stałych rezerwowych. Wypada Milik i lipa w ofensywie. Wypada Ghoulam i oczy zwracają się na Maggiopablo1503 pisze:Skład jest, trener też dobry, a wyniki żenujące. Nieważne przeciw komu grają, mogą to być absolutne ogóry, a i tak sprawią Neapolitańczykom duże problemy.

Arrivederci Mauro e David 

- Vanquish
- Qualità Juventino
- Podziekował: 7 razy
- Otrzymał podziękowanie: 6 razy
Zapomniałeś dodać, że z nami przegrali z winy... szarych koszulek. :lol:livinglegend pisze:Ile razy coś pójdzie nie tak, to wina sędziego, VAR, kalendarza, pory dnia, kalendarza, tego że grają na 3 frontach i jeszcze raz kalendarza. A potem jeszcze ma czelność mówić że zdominowali nas w ostatnim meczu
Po losowaniu byłem pewien, że Napoli zgarniając 12 punktów wyjdzie z 2 miejsca na spokojnie, przy City zdobywającym 15 punktów jak nie komplet. Ale wyszło to czego się obawiałem - prowincjonalne ambicje. Roma skazana na porażkę wyszarpała pierwsze miejsce w o wiele trudniejszej grupie. Jestem zdania, że w miejscu Napoli nawet Inter czy Lazio podołaliby zadaniu uzbierania 12 punktów. Napoli ślepo zapatrzone w Scudetto, które środowisko Juve oddałoby lekką ręką za Ligę Mistrzów, odpuszcza sobie europejskie rozgrywki. Prowincjonalne ambicje, DNA przegranych - ot całe Napoli. Sfrajerzyli na maksa i dlatego nigdy nie będą wielkim klubem, a przespali na to dobry moment, bo wygląda na to, że Inter powoli wraca do gry, natomiast w miejscu gdzie było Napoli 3 lata temu jest właśnie Lazio. Życzyłbym sobie, żeby obok Romy i Juventusu w przyszłym sezonie w Lidze Mistrzów zagrali właśnie Lazio i Inter. Napoli to całkowita kompromitacja, oby nigdy niczego nie osiągnęli, bo nie zasługują na to chociażby swoją postawą.
- MRN
- Juventino
- Podziekował: 13 razy
- Otrzymał podziękowanie: 205 razy
No widzisz ale tutaj na forum Allegri jest be a Sarri jest de best, którego koniecznie trzeba ściągnąć do Juve. Tutaj nieważne są wyniki tylko styl gry a przynajmniej tak można wywnioskować.

- panlider
- Juventino
Niestety, jak się co tydzień słucha "ekspertów"z Eleven, którzy się przy każdym meczu Napoli tasują, powtarzając "najlepsza piłka we Włoszech!", a przy bramkach śmieciarzy szczytują na twarze kolegów w studiu, to się człowiekowi zaczyna wydawać, że tak naprawdę jest. Indoktrynacja przyjacielu, indoktrynacjaMRN pisze:No widzisz ale tutaj na forum Allegri jest be a Sarri jest de best, którego koniecznie trzeba ściągnąć do Juve. Tutaj nieważne są wyniki tylko styl gry a przynajmniej tak można wywnioskować.

- Poulinho
- Juventino
Nie sposób powiedzieć zawodnikom "zapierdylać do przodu i nic mnie nie obchodzi". Efektowne, ale nieefektywne. Choć nie oni jedyni tak grają w Europie, tak pięknie grające PSG czy City robią to samo.
Jeśli Napoli przegra w tym roku Scudetto to się nie podniesie. Mają takie ciśnienie na to, wypływa to z ich każdej wypowiedzi, że to teraz, że to ten czas, że nareszcie będą lepsi od nas. Trochę tak jak my w zeszłym sezonie z LM
Z tym, że my pewne schematy mamy w DNA, oni nie. Nie podniosą się po tej porażce, zresztą pewnie pożegnają się też z kilkoma zawodnikami, a zastępców nie widać. Mertens, Callejon czy Koulibaly długo tam nie pograją, a są to naprawdę filary tego zespołu.
Jeśli Napoli przegra w tym roku Scudetto to się nie podniesie. Mają takie ciśnienie na to, wypływa to z ich każdej wypowiedzi, że to teraz, że to ten czas, że nareszcie będą lepsi od nas. Trochę tak jak my w zeszłym sezonie z LM

- pablo1503
- Juventino
Jak ja nienawidzę nadinterpretacji. Napisałem, że jest dobrym trenerem. Dobrym, nic więcej. Nie pisałem w żadnych superlatywach, nie wspominałem o jakiejś topce trenerów, czy nawet, jak sam tego użyłeś, jego geniuszu. Ot stwierdzenie faktu, a Ty się podpaliłeś i próbujesz udowadniać dlaczego nie jest geniuszem.livinglegend pisze:I jaki ten trener dobry? Sarri? Błąkał się pół życia w banku i po peryferiach Calcio, miał solidne Empoli i nagle jest geniuszem futbolu w Napoli?

Coś wyczuwam koniec Napoli po tym sezonie. Coś tam pęknie i raczej szybko nie wrócą na szczyt Serie A. No chyba, że jakimś cudem wygraliby ligę, ale w to nie wierzę.

Ostatnio zmieniony 07 grudnia 2017, 12:09 przez pablo1503, łącznie zmieniany 1 raz.

- panlider
- Juventino
Ale od pośmiechujek to się kolego odczep, śmiech to zdrowie!pablo1503 pisze:Śmiechom z Sarriego nie było końca.