Wszystko o Squadra Azzurra
- Vimes
- Juventino
Czy aby przypadkiem Camoranesi w tej samej wypowiedzi nie przyznał, że czerwona kartka dla Marchisio była słuszna: "Mondiali 2014 Italia, Camoranesi attacca Balotelli: «E' un sopravvalutato»". Bo wydaje mi się, że tak. A to dowodzi tylko jednego, że Camoranesi to kolejny wstrętny hejeter, który w ogóle nie zna się na piłce, bo skoro tacy wielcy znawcy i autorytety jak AdiJuve i Maly mówią, że "Balotelli wielkim piłkarzem jest" i czerwonej kartki nie było to mają stuprocentową rację. Tylko taki pętaki jak Camoranesi, Costacurta, Tacchinardi, Altafini, Anastasi i oczywiście najgorszy z nich wszystkich ja HEJTER kwestionują wielkość Balotellego.pumex pisze:Wspomogę wuja Vimesa
Mauro Camoranesi: "Balotelli zdecydowanie jest przereklamowanym piłkarzem. Aż mnie w du.. ee, w tyłu uwiera jak widzę, że na boisku nie daje z siebie wszystkiego. Nie rozumiem, co on ma [w głowie]. Również kiedyś miałem sieczkę w głowie, ale wyciągałem wnioski z błędów".
- Łukasz
- Juventino
Do Prandellego można mieć dużo pretensji za ten turniej, zwłaszcza za mistrzowską automasakrację (wejścia Cassano na "9", z obrońcami i dm-ami za sobą, zrozumieć nie potrafię), jakiej dokonał wczoraj - zaszachował Cesare sam siebie. Ale czepianie się o Balotellego akurat jest nie w porządku - on jest cholernie nierówny, gra poniżej poziomu talentu, ale nikogo lepszego nie ma. Immobile, który potrafi nie za wiele, a którego zjadła dodatkowo trema debiutanta - najlepszym przykładem. Pojechać musiał. Inna rzecz to kwestia, czy ma przyszłość w tej kadrze, skoro alienuje się od grupy. Jeśli prawdą jest, że wszyscy czekali na powrót Pirlo z antydopingowej, a Mario miał to w nosie i poszedł sam do autobusu, to coś jest mocno nie tak.
Kadra będzie musiała być zbudowana od nowa, być może z dobrym skutkiem, bo Pirlo, choć genialny, wiemy jak mocno jest uzależniający. Jest na kim oprzeć środek pomocy - trio Verratti, De Rossi, Marchisio powinno być mocnym punktem zespołu. Miejsce robi się w obronie, bo Barzagli do kolejnego turnieju nie dociągnie - zobaczymy jak rywalizację podejmą Paletta i Ranocchia. Mam osobiście nadzieję, że objawi się ktoś na lewą obronę, bo o ile Darmian podoba mi się na prawej (a De Sciglio stanowi dla niego sensowną alternatywę na nominalnej pozycji), o tyle DS na lewej nieszczególnie - wczoraj przestawiany przez 19-latka.
Atak to sprawa otwarta. Immobile nie wygląda dobrze, Mario być może sam się wyklucza z grupy kadrowiczów, Cassano raczej tej kadrze nie będzie w stanie dać za wiele.
Będzie się działo. Prawdziwa wymiana pokoleniowa i to w czasie kryzysu włoskiej piłki klubowej. Mam nadzieję, że nowym selekcjonerem zostanie pomysłowy Spaletti, nie żmudny Allegri.
Kadra będzie musiała być zbudowana od nowa, być może z dobrym skutkiem, bo Pirlo, choć genialny, wiemy jak mocno jest uzależniający. Jest na kim oprzeć środek pomocy - trio Verratti, De Rossi, Marchisio powinno być mocnym punktem zespołu. Miejsce robi się w obronie, bo Barzagli do kolejnego turnieju nie dociągnie - zobaczymy jak rywalizację podejmą Paletta i Ranocchia. Mam osobiście nadzieję, że objawi się ktoś na lewą obronę, bo o ile Darmian podoba mi się na prawej (a De Sciglio stanowi dla niego sensowną alternatywę na nominalnej pozycji), o tyle DS na lewej nieszczególnie - wczoraj przestawiany przez 19-latka.
Atak to sprawa otwarta. Immobile nie wygląda dobrze, Mario być może sam się wyklucza z grupy kadrowiczów, Cassano raczej tej kadrze nie będzie w stanie dać za wiele.
Będzie się działo. Prawdziwa wymiana pokoleniowa i to w czasie kryzysu włoskiej piłki klubowej. Mam nadzieję, że nowym selekcjonerem zostanie pomysłowy Spaletti, nie żmudny Allegri.
- pan Zambrotta
- Juventino
najlepsze jest to, że ja żadnym fanboyem Balotellego nie jestem, dla mnie to niezły piłkarz w młodym wieku i tyle. Jednak wiem, że to piłkarz obecnie o największym potencjale i sprawdzony w bojach, rozpoczynanie wojenki, że zawiódł najbardziej on i po co go powoływać jest śmieszne i nietrafione.Vimes pisze:Spoko Zambro, niech Ci będzie Balotelli to wybitny piłkarz, gra świetnie, a ja go tylko hejtuję bez żadnego powodu. Jak bardzo w to wierzysz?
- @D@$
- Juventino
Sory, ale co ta statystyka ma niby wyjaśnić? Włosi mieli więcej celnych podań niż Urugwaj w ogóle, procent celności 84 % do 77 %. Poza tym nie wynika z tego kto miał więcej clenych a kto strat (wśród zawodników), może spora tych czerwonych strzałek to Balotelli?Maly pisze:jazda po Balo jest śmiesznazawiódł Pirlo i tyle
podania Italii do przerwy:
Ale nie rzucił tak na wizji podczas komentowania meczu?pumex pisze:Mauro Camoranesi: "Balotelli zdecydowanie jest przereklamowanym piłkarzem. Aż mnie w du.. ee, w tyłu uwiera jak widzę, że na boisku nie daje z siebie wszystkiego. Nie rozumiem, co on ma [w głowie]. Również kiedyś miałem sieczkę w głowie, ale wyciągałem wnioski z błędów".
Jak w jednym meczu gra kaszanę, to nie byłby taki szybki, by wystawiać go w kolejnym "Bo tak. Może błyśnie." Przypomina mi to trochę sytuację Zlatana w Juventusie. Czy coś pokazywał, czy nie, Capello i tak go wystawiał, różnica jest taka, że na ławie Italii nie ma Del Pierozahor pisze:W przypadku Balotellego ciężko mówić o jakiejkolwiek formie. To jest gość który może w pojedynkę wygrać mecz albo być zdecydowanie najgorszy na boisku, zupełnie niezależnie od tego jak spisywał się w poprzednich spotkaniach. To nie jest taki piłkarz, że przez pół roku regularnie gra dobrze, potem przez cztery miesiące słabiej a przez następne pięć znacznie lepiej i można powiedzieć "o, nie był w formie, ale teraz już jest".

Myślę, że do Euro 2016 dociągnie, jeśli forma będzie oczywiście. Ale niby czemu Ranocchia i Bonucci mieliby go szybko wygryźć?Łukasz pisze: Barzagli do kolejnego turnieju nie dociągnie
- Mehehehe
- Juventino
- Podziekował: 2 razy
- Otrzymał podziękowanie: 18 razy
Mam przeczucie, że na EURO2016 włosi będą grać na skrzydłowych (o ile trener będzie ustawiać 433 czy 4231) i myślę, że na tym turnieju o sile skrzydeł będą stanowić Berardi i El Sharaawy (z nadzieją, że ten pierwszy, będzie po swoim pierwszym [świetnym] sezonie w naszych barwach).
Coby jednak mój post nie był odczytany przez gangi, jako błądzenie dziecka we mgle: chodzi mi oczywiście o to, że mam nadzieję, że pojawi się trener, który będzie stawiać na piłkę bardziej 'europejską', niż tylko catenacchio.
Coby jednak mój post nie był odczytany przez gangi, jako błądzenie dziecka we mgle: chodzi mi oczywiście o to, że mam nadzieję, że pojawi się trener, który będzie stawiać na piłkę bardziej 'europejską', niż tylko catenacchio.
Ostatnio zmieniony 25 czerwca 2014, 20:39 przez Mehehehe, łącznie zmieniany 1 raz.
- Maly
- Juventino
- Podziekował: 8 razy
- Otrzymał podziękowanie: 25 razy
@Vimes: możesz sobie cytować tysiące dziennikarzy, ekspertów i zawodników ale dopóki nie znajdziesz przepisu na tą czerwoną lub wypowiedzi czynnego sędziego który to potwierdzi nie przekonasz mnie bo konsultowałem swoją opinię z kilkoma sędziami i każdy mówił to samo - żółta... także w sumie w ogóle mnie nie przekonasz wypowiedzią bo oficjalnie sędziowie nie za bardzo mogą podważać decyzje kolegów po fachu ;] znajdź przepis 
@@D@$: strzałki pokazują, że w pierwszej połowie Italia w ogóle nie grała piłek w strefę strzału, więc którykolwiek napastnik żeby błysnąć musiałby przejść najpierw z piłką kilku rywali a co za tym idzie ganienie ich nie ma sensu bo to Pirlo kreował taką grę a nie oni ;]

@@D@$: strzałki pokazują, że w pierwszej połowie Italia w ogóle nie grała piłek w strefę strzału, więc którykolwiek napastnik żeby błysnąć musiałby przejść najpierw z piłką kilku rywali a co za tym idzie ganienie ich nie ma sensu bo to Pirlo kreował taką grę a nie oni ;]
Kto ma rację dzień wcześniej od innych, ten przez dobę uchodzi za idiotę.
magica Juve vinci
A nie mówiłem?
magica Juve vinci
A nie mówiłem?
- Vimes
- Juventino
Zambro, a czy ja Cię gdzieś nazwałem fabojem Balotellego? Chciałem tylko sprawdzić na ile wyceniasz ten jego potencjał, bo zdobycie 20 goli w ciągu całego sezonu ligowego dla 24-letniego napastnika nie jest chyba jakimś nieosiągalnym wyczynem? Immobile dał radę to Balotelli nie da rady? Zatem ponawiam pytanie, przyjmujesz zakład? O symboliczną rzecz. Powiedzmy, że przegrany pozwoli odpocząć od siebie forum przez 365 dni.pan Zambrotta pisze:najlepsze jest to, że ja żadnym fanboyem Balotellego nie jestem, dla mnie to niezły piłkarz w młodym wieku i tyle. Jednak wiem, że to piłkarz obecnie o największym potencjale i sprawdzony w bojach, rozpoczynanie wojenki, że zawiódł najbardziej on i po co go powoływać jest śmieszne i nietrafione.
Bardzo się cieszę, że poradziłeś się prawdziwych profesjonalistów. Zatem uprzejmie proszę Cię o podanie imion i nazwisk tychże sędziów oraz poziomów, na których sędziują, czy to jest Ekstraklasa, I, II, III liga czy może A lub B klasa? Chyba nie powinno być z tym problemu skoro jest to ich profesjonalna opinia? Dzięki nim wszczyscy się czegoś nauczymy.Maly pisze:@Vimes: możesz sobie cytować tysiące dziennikarzy, ekspertów i zawodników ale dopóki nie znajdziesz przepisu na tą czerwoną lub wypowiedzi czynnego sędziego który to potwierdzi nie przekonasz mnie bo konsultowałem swoją opinię z kilkoma sędziami i każdy mówił to samo - żółta... także w sumie w ogóle mnie nie przekonasz wypowiedzią bo oficjalnie sędziowie nie za bardzo mogą podważać decyzje kolegów po fachu ;] znajdź przepis
- Dobry Mudżyn
- Juventino
Zalozylibyscie sie jak prawdziwi faceci o jakis alkohol wysokoprocentowy a nie o takie bzdety :roll:Vimes pisze:Zambro Immobile dał radę to Balotelli nie da rady? Zatem ponawiam pytanie, przyjmujesz zakład? O symboliczną rzecz. Powiedzmy, że przegrany pozwoli odpocząć od siebie forum przez 365 dni.pan Zambrotta pisze:najlepsze jest to, że ja żadnym fanboyem Balotellego nie jestem, dla mnie to niezły piłkarz w młodym wieku i tyle. Jednak wiem, że to piłkarz obecnie o największym potencjale i sprawdzony w bojach, rozpoczynanie wojenki, że zawiódł najbardziej on i po co go powoływać jest śmieszne i nietrafione.
A zeby nie bylo offtopu: Balotelli to wannabe crack, ale predzej Messi dogoni Kloseta i Ronaldo w bramkach na MŚ, niz Balotelli stanie sie top 10 na swiecie. Rzeklem

BESTER MANN, BESTEEER !

- pan Zambrotta
- Juventino
nie mam ochoty się zakładać, gdyż sam wątpię czy w obecnym Milanie Ballo przekroczy granicę ~12 goli w nadchodzącym sezonie, poza tym chyba żyjesz tym forum jak co chwile się zakładasz o... jakieś posty :roll: Dalej twierdzę jednak, że w reprze Italii nie ma obecnie lepszego napastnika od Balotellego na jego pozycji i Cesare zrobił oczywistą oczywistość wystawiając go cały turniej. Dłużej tego tematu męczyć nie będę.Vimes pisze:Zambro, a czy ja Cię gdzieś nazwałem fabojem Balotellego? Chciałem tylko sprawdzić na ile wyceniasz ten jego potencjał, bo zdobycie 20 goli w ciągu całego sezonu ligowego dla 24-letniego napastnika nie jest chyba jakimś nieosiągalnym wyczynem? Immobile dał radę to Balotelli nie da rady? Zatem ponawiam pytanie, przyjmujesz zakład? O symboliczną rzecz. Powiedzmy, że przegrany pozwoli odpocząć od siebie forum przez 365 dni.pan Zambrotta pisze:najlepsze jest to, że ja żadnym fanboyem Balotellego nie jestem, dla mnie to niezły piłkarz w młodym wieku i tyle. Jednak wiem, że to piłkarz obecnie o największym potencjale i sprawdzony w bojach, rozpoczynanie wojenki, że zawiódł najbardziej on i po co go powoływać jest śmieszne i nietrafione.
- Vimes
- Juventino
Pamiętam, że z Siewierem zakładałem się kiedyś o flaszkę o to, że Giovinco grający wtedy w Parmie zaliczy w sumie więcej goli i asyst niż Elia w Juventusie. Flaszki nie ujrzałem do dzisiaj.
Z pan Zambrottą też się zresztą chyba zakładałem o coś o flaszkę, która nie dotarła do dzisiaj, tylko sam już nie pamiętam o co
. Od tych moich wygranych flaszek to już niezłe procenty narosły
.
Dlatego teraz proponuję coś o wiele prostszego i łatwiejszego do dotrzymania.
Z pan Zambrottą też się zresztą chyba zakładałem o coś o flaszkę, która nie dotarła do dzisiaj, tylko sam już nie pamiętam o co

- blackadder
- Juventino
W całej tej sytuacji najbardziej cieszy mnie to że odchodzi Abete. Może na jego miejsce przyjdzie dla odmiany ktoś z jajami i podejmie trudne decyzje, pójdzie na wojnę z klubami jeśli będzie trzeba, ograniczy liczbę zespołów w Serie A. Ja od przedstawicieli włoskiej piłki oczekuję że będą walczyć o organizację dużego turnieju bo odnowy infrastruktury sportowej włoska piłka potrzebuje najbardziej.
Wyniki kadry to wypadkowa działań z ostatnich lat. Liga jest tak słaba że słaby Cassano czy przeciętny Cerci jadą na mundial. Prandelli popełnił błędy i to spore, ale ja jego rezygnacji bym nie przyjmował. Allegri czy Mancini to krok w tył.
Tak jak 7 miejsca Juventusu doprowadziły do zmian w zarządzie i zapoczątkował zmiany które dały nam 3 mistrzostwa, tak liczę że to rozczarowanie na Mundialu będzie początkiem czegoś dobrego.
Co do Buffona i Barzagliego - uważam że jeśli zawodnik zbliża się do piłkarskiej emerytury, po turnieju powinien odejść, o ile jest dobry kandydat na jego miejsce. Budowanie drużyny na następny turniej zaczyna się z dniem zakończenia dużego turnieju. Dlatego właśnie Buffon powinien zrobić miejsce Sirigu, są jeszcze młodzi Leali, Scuffet, Perin..
Barzagli natomiast powinien zostać jeśli miałby zrobić miejsce Palettcie.
Ja oczekuję że kluczową rolę w projekcie Euro2016 odegrają Verratti, Rossi, Insigne, Berardi czy choćby Sansone.
Co do Bario, oczekiwania wobec niego są za wysokie. W tym turnieju miał za małe wsparcie, Ronaldo na jego miejscu nie wyczarowałby wiele więcej.
Wyniki kadry to wypadkowa działań z ostatnich lat. Liga jest tak słaba że słaby Cassano czy przeciętny Cerci jadą na mundial. Prandelli popełnił błędy i to spore, ale ja jego rezygnacji bym nie przyjmował. Allegri czy Mancini to krok w tył.
Tak jak 7 miejsca Juventusu doprowadziły do zmian w zarządzie i zapoczątkował zmiany które dały nam 3 mistrzostwa, tak liczę że to rozczarowanie na Mundialu będzie początkiem czegoś dobrego.
Co do Buffona i Barzagliego - uważam że jeśli zawodnik zbliża się do piłkarskiej emerytury, po turnieju powinien odejść, o ile jest dobry kandydat na jego miejsce. Budowanie drużyny na następny turniej zaczyna się z dniem zakończenia dużego turnieju. Dlatego właśnie Buffon powinien zrobić miejsce Sirigu, są jeszcze młodzi Leali, Scuffet, Perin..
Barzagli natomiast powinien zostać jeśli miałby zrobić miejsce Palettcie.
Ja oczekuję że kluczową rolę w projekcie Euro2016 odegrają Verratti, Rossi, Insigne, Berardi czy choćby Sansone.
Co do Bario, oczekiwania wobec niego są za wysokie. W tym turnieju miał za małe wsparcie, Ronaldo na jego miejscu nie wyczarowałby wiele więcej.

- Maly
- Juventino
- Podziekował: 8 razy
- Otrzymał podziękowanie: 25 razy
@Vimes: możesz się śmiać, że byli to sędziowie z doświadczeniem na poziomie zaledwie kilku lat i sędziują na A, B klasach czy ligach okręgowych ale to o te kilka lat więcej niż twoi eksperci
nawet taki głupi sędzia z B klasy kilka razy do roku czyta przepisy (ty zrobiłeś to choć raz? albo jakiś zawodnik?), ma szkolenia prowadzone przez sędziów z możliwie największymi umiejętnościami w danym OZPN na materiałach UEFA takich samych jak szkolą sędziów międzynarodowych, dalej zdaje egzaminy i czynnie sędziuje
na prawdę żaden były piłkarz czy dziennikarz nie ma tu startu jeśli chodzi o znajomość przepisów czy prawidłowość ich interpretacji

Kto ma rację dzień wcześniej od innych, ten przez dobę uchodzi za idiotę.
magica Juve vinci
A nie mówiłem?
magica Juve vinci
A nie mówiłem?
- Dobry Mudżyn
- Juventino
KurdeVimes pisze:Pamiętam, że z Siewierem zakładałem się kiedyś o flaszkę o to, że Giovinco grający wtedy w Parmie zaliczy w sumie więcej goli i asyst niż Elia w Juventusie. Flaszki nie ujrzałem do dzisiaj.
Z pan Zambrottą też się zresztą chyba zakładałem o coś o flaszkę, która nie dotarła do dzisiaj, tylko sam już nie pamiętam o co. Od tych moich wygranych flaszek to już niezłe procenty narosły
.

Szkoda, szkoda, bo lubie zaklady, zwlaszcza wygrane (a tych mam zdecydowanie wiecej na koncie) a i nawet na tym forum zdarzylo mi sie wygrac flaszunie, ktora akurat do mnie dotarla -

BESTER MANN, BESTEEER !

- pumex
- Juventino
Miałem tę wypowiedź z innego źródła, ale to jest ta sama, którą cytowałemVimes pisze:Czy aby przypadkiem Camoranesi w tej samej wypowiedzi nie przyznał, że czerwona kartka dla Marchisio była słuszna: "Mondiali 2014 Italia, Camoranesi attacca Balotelli: «E' un sopravvalutato»". Bo wydaje mi się, że tak.pumex pisze:Wspomogę wuja Vimesa
Mauro Camoranesi: "Balotelli zdecydowanie jest przereklamowanym piłkarzem. Aż mnie w du.. ee, w tyłu uwiera jak widzę, że na boisku nie daje z siebie wszystkiego. Nie rozumiem, co on ma [w głowie]. Również kiedyś miałem sieczkę w głowie, ale wyciągałem wnioski z błędów".

Heh, chyba nie ;P@D@$ pisze:Ale nie rzucił tak na wizji podczas komentowania meczu?![]()

- Ouh_yeah
- Qualità Juventino
Camoranesi bez wątpienia jest fajterem, ale sieczki z głowy nigdy się nie pozbył 
10 września 2010 - 34-letni Camor wychodzi w pierwszym składzie Stuttgartu na mecz z Leverkusen i w 31. minucie wylatuje z czerwoną kartką.
26 października 2011 - 35-letni Camor wychodzi w pierwszej jedenastce Lanus na mecz z Racingiem i wylatuje z czerwoną kartką w 30. minucie.
4 marca 2012 - nasza legenda wchodzi w 64. minucie w meczu przeciwko Tigre i wylatuje z czerwoną kartką w 86.
10 września 2010 - 34-letni Camor wychodzi w pierwszym składzie Stuttgartu na mecz z Leverkusen i w 31. minucie wylatuje z czerwoną kartką.
26 października 2011 - 35-letni Camor wychodzi w pierwszej jedenastce Lanus na mecz z Racingiem i wylatuje z czerwoną kartką w 30. minucie.
4 marca 2012 - nasza legenda wchodzi w 64. minucie w meczu przeciwko Tigre i wylatuje z czerwoną kartką w 86.