Mercato (Lato 2016)
- Cabrini_idol
- Juventino

Pogba zostanie, i wiecie kto przyjdzie jeszcze ? Wg moich źródeł właśnie Matuidi przyfrunie do Juve. Myślałem, że MU puści się na niego ale jednak nie... Z tego co wiem PSG oczekiwało 35 mln, my dajemy 25mln. Wydawało się, że nie będzie porozumienia, ale z tego co się dowiedziałem, Matuidi sam oznajmił kierownictwu, że chce odejść do nas i wydaje mi się, że nasze zakupy w tym okienku skończą się właśnie na Francuzie z PSG.
Oczywiście nie jestem tego pewny, bo negocjacje trwają, pewnego jestem tylko pozostania Pogby, ale jakbym miał obstawiać kto przyjdzie do ŚP to obstawiam właśnie Matuidiego za jakieś 20-25mln.
edit: o właśnie LA stampa pisze, że Matuidi chcę odejść do Juve gdzie grają Pogba i Evra, w takim razie PSG jest skłonne obniżyć oczekiwania do tych około 25 mln.
Oczywiście nie jestem tego pewny, bo negocjacje trwają, pewnego jestem tylko pozostania Pogby, ale jakbym miał obstawiać kto przyjdzie do ŚP to obstawiam właśnie Matuidiego za jakieś 20-25mln.
edit: o właśnie LA stampa pisze, że Matuidi chcę odejść do Juve gdzie grają Pogba i Evra, w takim razie PSG jest skłonne obniżyć oczekiwania do tych około 25 mln.

- CzeczenCZN
- Juventino

@lenor W sezonie 2014/2015 graliśmy 352 i 4312, a jednak mieliśmy 2 skrzydłowych w kadrze na obie flanki, podobnie miało być w zeszłym sezonie, ale Kingsley się urwał. Zobaczy się.
No albo, w takim razie - może czasem zagramy wariant Barceloński, mamy odpowiedników:
Higuain - Suarez
Dybala - Messi
Pjaca - Neymar
@yanquez W zeszłym sezonie Sandro został wprowadzany do drużyny - w tym sezonie będzie już na bank pierwszym wyborem, zaś Alves to najlepszy prawy obrońca świata. Brazole na bank będą pierwszym wyborem Maxa.
Czytałem dziś że tym razem to Juventus odmówił Draxlerowi.
No albo, w takim razie - może czasem zagramy wariant Barceloński, mamy odpowiedników:
Higuain - Suarez
Dybala - Messi
Pjaca - Neymar
@yanquez W zeszłym sezonie Sandro został wprowadzany do drużyny - w tym sezonie będzie już na bank pierwszym wyborem, zaś Alves to najlepszy prawy obrońca świata. Brazole na bank będą pierwszym wyborem Maxa.
Czytałem dziś że tym razem to Juventus odmówił Draxlerowi.
Ostatnio zmieniony 04 sierpnia 2016, 09:22 przez CzeczenCZN, łącznie zmieniany 1 raz.
- Basiek
- Juventino

Nie myślisz chyba, że wszystkie te 3 dziewiątki zostaną na kolejny sezon? "Tuptuś" Zaza powinien zostać sprzedany już w momencie finalizowania Higuaina i chyba tylko jego niechęć do wyjazdu z Italii trzyma go u nas. Wydaje mi się, że to Gabriel początkowo był rozpatrywany jako ewentualny zastępca Paulo. Teoretycznie gdyby wypalił, mógłby dać nam dodatkowe możliwości taktyczne-np. płynne przejście na 4-3-3 z Pjacą na drugim skrzydle. Zresztą nie oszukujmy się, Pjaca też nie jest w chwili obecnej żadnym topem, też przeszedł z ogórkowej ligi chorwackiej i też kosztował ponad 20 mln euro. Ryzyko takie samo, jak w przypadku Gabigola. Co do Shaqiriego-tu się zgodzę, chociaż cały Inter grał wtedy słabo. Szwajcar niezbyt pasował do ich taktyki, w Bayernie jako rezerwowy wyglądał całkiem nieźle.rydwadydwa pisze:Gabigol to ogromna strata, coś jak pan Shaqiri, który wybrał Inter zamiast nas, a jak na tym wyszedł to wszyscy pamiętamy![]()
Fakt jest taki, że w przypadku pozostania Polpo, kadra jest kompletna i nie widzę sensu wydawania kolejnych 20-30 baniek na no-name'ów z Brazylii. Jakim ustawieniem chce grać Allegri? Mamy 3 "dziewiątki", Dybalę i Pjacę, który, jak mniemam jest szykowany na rezerwowego Paulo, ale może także grać z nim na skrzydłach w 433. Po co nam więc kolejny napastnik? :roll: Teraz powinniśmy skupić się na sprzedażach, nowe przepisy nie pozostawiają miejsca dla takich cudaków jak Hernanes, Pereyra czy Sturaro, powinniśmy ich opchnąć nawet po nieco promocyjnych cenach...
BEZPŁATNE PRZELEWY DO PL I UK! -> http://www.england.pl/
- kawek
- Juventino

Jestem pełen podziwu dla pewności Cabriniego odnośnie pozostania Pogby,wiem że liczy się sprzedany nakład gazet odsłony stron,reklamy itd ale jeśli faktycznie Paul zostanie a przecież 90% ba nawet 95 znawcow,gazet,agentów twierdzilo i twierdzi nadal ze on odejdzie to jak później odnosić się do ich wiarygodności
Mózg się lasuje od czytania tych wszystkich terminow,przekladanych oficjalek,kwot transferu.Jesli Pogba faktycznie zostanie to od następnego okna czytam tylko posty jednego eksperta z JuvePoland
Wiadomo o kogo chodzi
Mózg się lasuje od czytania tych wszystkich terminow,przekladanych oficjalek,kwot transferu.Jesli Pogba faktycznie zostanie to od następnego okna czytam tylko posty jednego eksperta z JuvePoland
Wiadomo o kogo chodzi
- CzeczenCZN
- Juventino

Słuchaj. Nedved i Neymar też grali kiedyś w ogórkowych ligach, przecież nie ściąga się tylko zawodników-wychowanków 3-4 najlepszych lig Europy. Eksperci od transferów, talentów - mają wiedzę która pozwala ocenić czy brylowanie w słabej lidze, miało będzie przełożenie w rozgrywkach o wiele mocniejszej rangi. Z drugiej strony taki Isla czy Giovinco np. grali świetnie w Serie A - a po transferze do Juventusu już sobie nie poradzili na miarę oczekiwań. Renato Sanches też może być niewiadomą. Neymar też taką był - "Czy sobie poradzi?" - padały pytania, aklimatyzował też się jakiś czas. Marotta i Paratici widzą znacznie więcej od nas szeregowych kibiców. Dlatego ja jestem przekonany że Pjaca będzie topem.Basiek pisze:Zresztą nie oszukujmy się, Pjaca też nie jest w chwili obecnej żadnym topem, też przeszedł z ogórkowej ligi chorwackiej i też kosztował ponad 20 mln euro. Ryzyko takie samo, jak w przypadku Gabigola.
- wojczech7
- Juventino

Ja również obstawiam pozostanie Pogby, ale Twoja argumentacja Cabrini na bardzo chwiejnych nogach stoi - zdajesz sobie z tego sprawę?Cabrini_idol pisze:Tak i w jeden tydzień sprowadzimy dwóch ŚP, gdzie jeden z nich to będzie czołówka Europejska,światowa a drugi przynajmniej baaardzo dobry gracz do rotacji. Nie wierzę w taki bajki.
Teraz brakuje nam jednego pomocnika do rotacji, a po sprzedaży Pogby dwóch, z czego jednego topa.
Marotta nie kupuje wielkich nazwisk pod koniec okienka. Zawsze sprowadza tych droższych i lepszych zaraz na początku okienka.
Marotta kupił już jednego topa - jest nim Pjanić. Nie sądzę, że z myślą o zastępstwie Pogby, ale jestem w stanie sobie wyobrazić scenariusz, w którym ściągamy np. Matuidiego i Witsela po odejściu Francuza. Tym sposobem mamy Pogba -> Pjanić, Matuidi, Witsel. Jeden mocny pretendent do topa i dwóch świetnych wyrobników w miejsce jednego super-medialnego topa. Jakość pierwszej 11 lekko by spadła, natomiast siła kadry zdecydowanie na plus.
Osobiście widzę to tak, że dołącza do nas jeden z w.w., Pogba zostaje i odpalamy Hernanesa, Pereyrę i Leminę/Sturaro. Martwi mnie jedynie cisza w temacie transferów out.
PS W chwili obecnej trzymam kciuki za pozostanie Francuza głównie dlatego, żeby poczytać teksty sfrustrowanych fanów ManUtd przekonanych o tym, że transfer jest już dawno klepnięty.
"Błogosławiony, kto nie mając nic do powiedzenia, nie obleka tego faktu w słowa."
- wagner
- Juventino

W przypadku niesprzedania Pogby jestem zdania, że Pereyra nigdzie nie odejdzie ponieważ trudno nam będzie pozyskać kogoś lepszego do rotacji.Crunny pisze:Pereyra od początku trzyma się blisko Dybali i Higuaina.
Może zapomniałeś, ale Asamoah był zawodnikiem pierwszej 11 i nikt wtedy nie wyobrażał sobie składu bez niego. To, że teraz ma problemy zdrowotne i posiadacie nowego pupila w postaci Sandro na lewej stronie to nie powód by dyskredytować Ghańczyka. Zdrowy Asamoah jak najbardziej nadaje się do pierwszego składu.Cabrini_idol pisze:Asa,Lemina,Pereyra to nie są zawodnicy na pierwszą 11.
- Cabrini_idol
- Juventino

Wagner, ale zdajesz sobie sprawę, że za Allegriego Asamoha jest wyborem do środka pomocy ? On nie będzie grał na wahadle ... Lubię go, ale to nie jest piłkarz, który w ŚP ma być tym pierwszym czy drugim wyborem. Idealny ławkowicz albo do rotacji na słabszych, Coppa czy meczy przed LM.

- Robaku
- Juventino

- Podziekował: 2 razy
Może nie zauważyłeś, ale słowo "był" oznacza czas przeszły.wagner pisze:Może zapomniałeś, ale Asamoah był zawodnikiem pierwszej 11 i nikt wtedy nie wyobrażał sobie składu bez niego. To, że teraz ma problemy zdrowotne i posiadacie nowego pupila w postaci Sandro na lewej stronie to nie powód by dyskredytować Ghańczyka. Zdrowy Asamoah jak najbardziej nadaje się do pierwszego składu.Cabrini_idol pisze:Asa,Lemina,Pereyra to nie są zawodnicy na pierwszą 11.
Asa był naszym podstawowym zawodnikiem, przeszło dwa lata temu, gdy miał jeszcze kolana. DO tego nie grał na swojej nominalnej pozycji. Dzisiaj jest on nam po prostu zbędny.
- wagner
- Juventino

Nie nie będzie grał na wahadle, na razie, ale chłopak ma 27 lat, to trochę mniej wiosen niż Evra, Francuz odejdzie kto wie czy wtedy zdrowy Asamoah nie wróci do rotacji z Sandro. Ten sezon w przypadku Kwadwo będzie decydujący bez wątpienia, musi powrócić do pełni sił.Cabrini_idol pisze:za Allegriego Asamoha jest wyborem do środka pomocy ? On nie będzie grał na wahadle ... Lubię go, ale to nie jest piłkarz, który w ŚP ma być tym pierwszym czy drugim wyborem. Idealny ławkowicz albo do rotacji na słabszych, Coppa czy meczy przed LM.
Napisz to samo w dniu dzisiejszym o Marchisio to Ci przytakne.Robaku pisze:Dzisiaj jest on nam po prostu zbędny.
- Robaku
- Juventino

- Podziekował: 2 razy
Ach, porównujesz Markiza, który obecnie leczy kontuzje, do zawodnika, który kontuzje ( kilka - kilkanaście) leczył przeszło dwa lata. Który dodatkowo grał nie na swojej pozycji, która obecnie została wzmocniona zawdonikami grającymi tam ze względu na predyspozycję a nie z musu, do zawodnika, który zawsze grał na swojej pozycji.wagner pisze:Napisz to samo w dniu dzisiejszym o Marchisio to Ci przytakne.Robaku pisze:Dzisiaj jest on nam po prostu zbędny.
I jeszcze jedna kwestia, nie można wykluczyć, że Claudio po powrocie do pełnej sprawności usiądzie na łatwie jeśli POgba zostanie, Sami będzie dostępny, a Pjanic się świetnie wkomponuje. Mając takiego rezrwowego jak Claudio zyc nie umierać.
Dla mnie Asa obecnie jest na poziomie Hernanesa. Tak samo potrzebny.
Jako rolę ma pełnić Kwadwo w Juve? Być zastępcą Sandro i Evry? Być zmiennikiem Sturaro i Leminy?
- Basiek
- Juventino

Ok. To wytłumacz mi proszę co chcesz swoim postem udowodnić? Albo nie doczytałeś do końca mojej wypowiedzi, co w twoim przypadku byłoby dość oczywiste, bo masz w zwyczaju wybiórczo wyrywać zdania z kontekstu i przypisywać do nich teorie, albo po prostu jej nie zrozumiałeś. Napisałem, że Gabigol, podobnie jak Pjaca może wypalić, ale nie musi. A jeden i drugi to koszt ponad 20 mln Euro. Więc jest to ryzykowna inwestycja i chyba nikt nie ma co do tego wątpliwości. Co więcej, piłkarze wyciągani z Chorwacji wcześniej, jak Halilovic, Kovacic, Brozovic czy Kramaric kosztowali znacznie mniej. Tylko transfer Modrica przekroczył tę kwotę. Ale wróćmy do meritum. Rozbierając to co napisałeś na czynniki pierwsze. Najpierw piszesz, że klubowi "szperacze" mają większą wiedzę na temat potencjalnych zakupów ze słabszych lig od zwykłych kibiców(to jest akurat oczywiste) i potrafią ocenić, czy zawodnik sprawdzi się w silniejszej lidze(tu się nie zgodzę, bo zbyt wiele czynników losowych może mieć na to wpływ). Po chwili słusznie zauważasz, że nawet przez Juve przewinęła się masa piłkarzy, która przeczy temu, co napisałeś w poprzednim zdaniu. Ale mimo wszystko kończysz wypowiedź po swojemu, lekceważąc poprzednio wyciągnięte wnioski. Neymar się sprawdził. Ale ja też mogę wymienić graczy, którzy mimo talentu i fejmu okazali się wydmuszkami. Chociażby Robinho. Więc cała ta polemika nie ma sensu. Nie wiem co w ogóle ma do tego Nedved, który w momencie przyjścia do nas był gwiazdą Serie A? :facepalm2:ForzaItanimulli3vujcm pisze:Słuchaj. Nedved i Neymar też grali kiedyś w ogórkowych ligach, przecież nie ściąga się tylko zawodników-wychowanków 3-4 najlepszych lig Europy. Eksperci od transferów, talentów - mają wiedzę która pozwala ocenić czy brylowanie w słabej lidze, miało będzie przełożenie w rozgrywkach o wiele mocniejszej rangi. Z drugiej strony taki Isla czy Giovinco np. grali świetnie w Serie A - a po transferze do Juventusu już sobie nie poradzili na miarę oczekiwań. Renato Sanches też może być niewiadomą. Neymar też taką był - "Czy sobie poradzi?" - padały pytania, aklimatyzował też się jakiś czas. Marotta i Paratici widzą znacznie więcej od nas szeregowych kibiców. Dlatego ja jestem przekonany że Pjaca będzie topem.Basiek pisze:Zresztą nie oszukujmy się, Pjaca też nie jest w chwili obecnej żadnym topem, też przeszedł z ogórkowej ligi chorwackiej i też kosztował ponad 20 mln euro. Ryzyko takie samo, jak w przypadku Gabigola.
BEZPŁATNE PRZELEWY DO PL I UK! -> http://www.england.pl/
- Cabrini_idol
- Juventino

Kilka źródeł podaje, że oczekujemy za pakiet Isla&Hernanes 11mln euro do Calgiari. Możliwe, że skończy się na 10mln. Oczywiście zarobki Hernanesa mogą być przeszkodą. Hernanesem również zainteresowane są klubu z Chin i Niemiec.
Wg mnie to dobra cena za tych dwóch piłkarzy, którzy są tak bardzo nijacy, że aż przezroczyści.
Wg mnie to dobra cena za tych dwóch piłkarzy, którzy są tak bardzo nijacy, że aż przezroczyści.
Ostatnio zmieniony 04 sierpnia 2016, 10:24 przez Cabrini_idol, łącznie zmieniany 1 raz.

- Yaro417
- Juventino

Ale ciągle zapominacie, że musimy sprzedać co najmniej 3 zawodników z kadry, a jak ma przyjść ktoś jeszcze do środka pola, to nawet 4 (jak dla mnie to wypada na Zazę, Hernanesa, Pereyrę i Asamoaha). Jak w/w zostaną, to i tak nie zostaną zgłoszenia do kadry na SerieA czy LM, więc pytam się w jaki sposób taki Asa czy Pereyra mają wrócić do pełnej dyspozycji (no chyba, że wolicie nie zgłaszać Ruganiego, czy Pjacy, kosztem któregoś z nich?).
- Cabrini_idol
- Juventino

Również info, że agent Dybali dzisiaj zjawi się w siedzibie klubu i będzie negocjował przedłużenie kontraktu dla Paula. W grę wchodzi spora podwyżka, na prawdę spora.. mówi się o kwocie pomiędzy 5-7 mln euro netto za sezon a nawet niektórzy piszą, że dostanie tyle co Pipita, ostroo... no cóż takie czasy, że trzeba tak grać, aby zatrzymywać w przyszłośći tych najważniejszych.