Mercato (LATO 2019) DYSKUSJA

Wszystko o transferach Juventusu, wasze przewidywania, opinie, najnowsze informacje.
Zablokowany
Virgil

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 12 czerwca 2019, 23:07

Możliwe, że ściągamy Romera i Demirala (jeżeli to prawda) bo trenerem będzie Sarri i będzie grał Ruganim. Nie wiem czy ma to sens, ale taki Manolas to pewnie musiałby mieć 1 skład a jak Sarri sobie wymyśli, że będzie grał Rugani to 1 skład będzie miał Rugani + Chellini/Bonucci. Wtedy ściąganie Manolasa nie ma sensu.
Druga opcja jest taka że Manolasa ściągniemy i tak (mam nadzieję że tak będzie) jak nie będzie możliwości kupienia Romagnoliego czy De Ligta.

Cancelo i jego odejście ani mnie ziębi ani parzy. Gość fatalnie bronił, a jednak w Juve to nie przejdzie.

Od Pogby wolę SMS-a, Pogba to niech idzie sobie do PSG albo Realu. Grał taki piach w ManU że teraz dawanie za niego jakiś bajońskich sum i równie bajońskich pensji mija się z celem.

Dybale, też trzeba odpalić, gość nie rozwija i póki jest jakiś Hype na niego. Najlepiej w pakiecie z Mandżu i brać Icardiego. Uzupełnić skład można jakimś Orsolonim bo ładowanie się w Zaniolo czy Chiesę to też pogrzany pomysł.

Wojtek

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 12 czerwca 2019, 23:31

Adrian27th pisze:
"I don't know if I'll remain in Spain. Maybe in two weeks we'll know something. I just want to play football and have fun."
Antek Grycman.

Nasza nowa 10.
DYREKTOR GENERALNY ATLÉTICO MADRYT: OD MARCA WIEMY, ŻE GRIEZMANN IDZIE DO BARCELONY

mrozzi

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 4 razy
Otrzymał podziękowanie: 10 razy

Nieprzeczytany post 13 czerwca 2019, 08:32

Chcą za SMSa 90 mln? :laugh: I te 60 za dużo biorąc pod uwagę, kiedy ten chłop cokolwiek grał. On w swoim krótkim prime był może wart z 90 i to z uwagi na hype, bo nic tak naprawdę nie osiągnął.

Virgil

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 13 czerwca 2019, 08:43

Za Pogbę pewnie wyjściowo chca ponad 100mln plus pensja jakaś pewnie 3x wyższa niż SMS-a do tego ten Pogba ostatnio cokolwiek grał 2 lata temu w Juve i wszyscy tutaj się ślinia.

Tony Montana

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 6 razy
Otrzymał podziękowanie: 6 razy

Nieprzeczytany post 13 czerwca 2019, 09:05

Virgil pisze:Możliwe, że ściągamy Romera i Demirala (jeżeli to prawda) bo trenerem będzie Sarri i będzie grał Ruganim. Nie wiem czy ma to sens, ale taki Manolas to pewnie musiałby mieć 1 skład a jak Sarri sobie wymyśli, że będzie grał Rugani to 1 skład będzie miał Rugani + Chellini/Bonucci. Wtedy ściąganie Manolasa nie ma sensu.
Druga opcja jest taka że Manolasa ściągniemy i tak (mam nadzieję że tak będzie) jak nie będzie możliwości kupienia Romagnoliego czy De Ligta.

Cancelo i jego odejście ani mnie ziębi ani parzy. Gość fatalnie bronił, a jednak w Juve to nie przejdzie.

Od Pogby wolę SMS-a, Pogba to niech idzie sobie do PSG albo Realu. Grał taki piach w ManU że teraz dawanie za niego jakiś bajońskich sum i równie bajońskich pensji mija się z celem.

Dybale, też trzeba odpalić, gość nie rozwija i póki jest jakiś Hype na niego. Najlepiej w pakiecie z Mandżu i brać Icardiego. Uzupełnić skład można jakimś Orsolonim bo ładowanie się w Zaniolo czy Chiesę to też pogrzany pomysł.
Racja grał taki piach, że jako pomocnik zaliczył w lidze 13 bramek i 9 asyst :facepalm: Faktycznie słabo - więcej, niż Mandżukić czy Dybala w całym sezonie, we wszystkich rozgrywkach.

No i PL to jakby ciut bardziej wyrównana liga w porównaniu do Serie A. Nie wiem skąd bierzecie te opowieści o słabym sezonie Pogby, bo to już kolejny taki wpis - napiszcie wprost, że nie podoba wam się zawodnik bo opuścił nas w niefajnych okolicznościach i ma swój charakterek, a nie doszukujecie się czegoś w postawie sportowej.

mrozzi

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 13 czerwca 2019, 09:13

W przeciwieństwie do SMSa Pogba coś osiągnął, a marketingowo zjada Sergeja na śniadanko, bo pod tym względem ten chłopak właściwie żadnej wartości nie reprezentuje. Pogba pod presją potrafił rozgrywać wielkie mecze, odegrał ważna rolę na mundialu. SMS w tym turnieju zrobił pod siebie.

Owszem, po odejściu do United odwaliła sodówa, ale tam ani autorytetów, ani bata nad sobą nie ma. Z jakością kadry tak sobie. Wolałbym Ndombele, ale i tak takiego gracza Juve potrzebuje. Poradziłby sobie z ciężarem oczekiwań, z graczem Lazio może być różnie. Pogba chodził u nas jak w zegarku, jest szansa, że wróciłby po rozum do głowy.

Poprostu

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 38 razy
Otrzymał podziękowanie: 41 razy

Nieprzeczytany post 13 czerwca 2019, 09:34

Tylko, że za tego Pogbe United oczekuje 150mln funtów. A do tego nie chcą go sprzedawać bo jest ich największą marketingową gwiazdą. Ja jestem na nie.

Virgil

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 13 czerwca 2019, 09:38

Jak to w postawie sportowej ? Przecież Pogba w ostatnim sezonie nawet nie biegał. Akurat ja nie man nic do niego personalnie. Ale SMS dwa sezony temu grał dużo lepiej niż Pogba.

Po prostu wolę SMSa za np 70mln i pensja 3,5mln niż Pogbe za 100+ mln i pensja 10+

Wojtek

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 13 czerwca 2019, 09:46

Medialnie i sportowo Pogba jest zdecydowanie wyżej od SMS. Jeśli chcemy budować drużynę na LM to nie możemy się zadowalać kimś takim jak SMS. On nawet jednego meczu w LM nie zagrał.

mrozzi

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 13 czerwca 2019, 09:55

O to mi chodzi. Jeśli naszym głównym wzmocnieniem formacji, która leży i kwiczy ma być SMS, kompletnie LM nie znający, to coś tu jest nie tak. To musi być ktoś, kto z miejsca złoży to do kupy.

Nie musi to nawet być Pogba, rozumiem koszty. Ktoś z obyciem w LM, kto w dodatku ogarnie presję, jaka niewątpliwie na niego spadnie. W przypadku SMSa nawet o poważnych wyzwaniach mówić nie można, o LM nie wspominając.

notquitemytempo

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 13 czerwca 2019, 10:04

Ale wiecie, że w przypadku transferu Pogby/ Ndombele/SMSa/ kogokolwiek tego pokroju, Pjanic będzie na wylocie? Zawsze tak było, tu się wzmacniamy, gdzie indziej się osłabimy. Ten się wypalił w danym środowisku, to sprowadzimy innego o podobnej klasie, ale ze świeżą głową, na pewno będzie dużo lepiej. Liczmy na wystrzał i ustabilizowanie formy przez Cana i Bentancura, bo inaczej to nie będzie żadne wzmocnienie linii pomocy, a tylko przetasowanie. Zwłaszcza, że dostaliśmy już Ramseya.

Shadow Marshall

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 13 czerwca 2019, 11:12

Jak wyglądały w poprzednich sezonach plotki i pogłoski na temat powrotu Pogby? Chodzi mi o to czy można zaobserwować jakieś hmmm zwiększenie ich ze względu na fakt, że Max odszedł.

wojczech7

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 13 czerwca 2019, 11:21

mrozzi pisze:O to mi chodzi. Jeśli naszym głównym wzmocnieniem formacji, która leży i kwiczy ma być SMS, kompletnie LM nie znający, to coś tu jest nie tak. To musi być ktoś, kto z miejsca złoży to do kupy.
Nie wiem, czy kojarzysz typa, ale podpisaliśmy już kontrakt z gościem, co się Aaron Ramsey nazywa. ;)

"Błogosławiony, kto nie mając nic do powiedzenia, nie obleka tego faktu w słowa."
Mehehehe

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 2 razy
Otrzymał podziękowanie: 18 razy

Nieprzeczytany post 13 czerwca 2019, 11:31

Z realnych opcji (pod katem finansowym), które przewijały się w kontekście Juve, to chyba sensu nabiera Isco.

Nowa '10', pasująca Guardioli.

Jeszcze inna kwestia - boki obrony

Jest kilka filmików nt jego taktyki (np. ten), które poruszają temat bocznych obrońców.

Mimo, że o Guardioli myślimy, jako o trenerze lubiącym ofensywną, nastawioną na posiadanie, grę, to lubi boki obrony, które dobrze grają z tyłu i dobrze zabezpieczają pozycję. Dlatego mógł spokojnie zaakceptować wymianę Cancelo, na kogoś 'solidniejszego'.

Wojtek

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 13 czerwca 2019, 11:35

I że niby Isco ma sprzedać więcej koszulek niż Ronaldo? No way :stop: jedynie to może zrobić chyba Messi :D

Zablokowany