Wszystko o Squadra Azzurra

Pokój dla fanów piłki reprezentacyjnej.
ODPOWIEDZ
Maly

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 8 razy
Otrzymał podziękowanie: 25 razy

Nieprzeczytany post 25 czerwca 2014, 14:23

z drugiej strony Balotelli zdobył na mundialu tyle samo goli co cała reszta reprezentacji i jak się odniesiesz do tej statystyki Vimesie? ;)

ps. Urugwaj też nie powinien powoływać Suareza twoim zdaniem bo nie wiadomo kiedy kogoś ugryzie etc?

Kto ma rację dzień wcześniej od innych, ten przez dobę uchodzi za idiotę.

magica Juve vinci

A nie mówiłem?
Vimes

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 25 czerwca 2014, 14:27

Maly pisze:z drugiej strony Balotelli zdobył na mundialu tyle samo goli co cała reszta reprezentacji i jak się odniesiesz do tej statystyki Vimesie? ;)
Powiem, że to i tak dwa razy mniej od Bartosza Bosackiego :wink:.

Obrazek
Garreat

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 32 razy
Otrzymał podziękowanie: 12 razy

Nieprzeczytany post 25 czerwca 2014, 15:00

rotfl Vimes jak zwykle w formie, jak się uprze nie ma bata Very Happy
Co chcesz od niego? Mial racje i teraz moze sie przypomniec "elitarnym ekspertom znawcom jedynej prawdy".

Nie rozumiem placzu za Prandellim. Skoro tak wyglada jego druzyna to zegnamy. Koniec koncow, skompromitowal sie nie gorzej niz zegnany bez zalu Lippi w 2010. Decyzje personalne do niczego. Gdzie Rossi? Po co jechali Cerci i Insigne? Ciezki klimat, dajmy Cassano. Przeciez to jakis kosmos. Jak staruszek (w wieku 31 lat wolniejszy od Toniego) wchodzil na boisko, czulem ze bedzie zle... gra w 10? w 9 juz git. Normalnie akt kapitulacji.

Na Kostaryke oraz Urugwaj druzyna wyszla bez planu. Wiara ze 'jakos bedzie', pelna odpowiedzialnosc na defensywe i NIC wiecej. Aktualne wypowiedzi m.in. De Rossiego wskazuja, ze atmosfera wewnatrz ekipy rowniez nie byla okej. Nie ma co sie dziwic. Prandelli chyba dostawal z funduszu 'no to racism' za trzymanie Mariuszka w 1. skladzie. Przeciez to dziecko nie nadaje sie do powaznego grania. Przewiduje rychla deportacje z Milanu.

Przy okazji wyszlo jeszcze pare spraw:
- Pirlo nie wygra sam meczu przy mocnym rywalu (jak w klubie), bledem bedzie etatowe powielanie tego myslenia w przyszlym sezonie
- myla sie ci, ktorzy twierdza, ze obrona Juve wcale nie wymaga wzmocnien
- poza Candreva skrzydla nie istnieja (albo tylko zostaly na lawce)

Bezposrednia odpowiedzialnosc za powyzsze ponosi szkoleniowiec

squinter

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 25 czerwca 2014, 15:31

Vimes, masz sporo racji, ale z drugiej strony kto tam miał grać zamiast Bario? Immobile pokazał swoimi wejściami i występem z Urugwajem, że Włochów nie jest w stanie zbawić, Cassano to w ogóle na tym mundialu miał chyba skuteczność podań oscylującą blisko 20%, Cerci też nie pokazał absolutnie nic pozytywnego wbiegając cały czas z piłką w obrońców.
Teraz można gdybać o Rossim i jeździć po Prandellim dlaczego go nie powołał, ale szkoleniowiec przedstawił przed mundialem dość rozsądne powody swojej decyzji i na tym forum w większości były one akceptowane, ba, nawet chwalone.

Arbuzini

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 25 czerwca 2014, 15:36

Garreat pisze:myla sie ci, ktorzy twierdza, ze obrona Juve wcale nie wymaga wzmocnien
To tacy są? :think: Przecież boki, szczególnie lewy, powinny być priorytetem na to lato.
Zaś jeśli chodzi o środek to z chęcią wysłucham jakichś racjonalnych propozycji. Ranocchia za Ogbonnę średnio zalicza się do wzmocnień. Barzagli, Bonucci, Chiellini, Caceres - co tu zmieniać do 433? Konkurencja mocna, a w wysokiej formie właściwie każdy kwalifikuje się do pierwszego składu.

pan Zambrotta

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 25 czerwca 2014, 15:41

Vimes pisze:Prandelli powiedział, że zdjął Balotellego, bo bał się tego, że coś odwali i dostanie drugą żółtą kartkę, czyli de facto powiedział, że w trudnej sytuacji drużyna nie może na niego liczyć.
to, co na czerwono, to tylko Twoje domysły zwykłego hejtera, więc można je zwyczajnie olać - a nie pisać, że Prandelli zarzuca konkretnie Mario jakieś czyny.
Vimes pisze:De Rossi powiedział, że potrzebują piłkarzy, a nie naklejek Panini, co jak twierdzą dziennikarze było aluzją do tego: "Mario Balotelli fills up Panini sticker album... with pictures of himself".
no widzisz, a ja do De Rossiego, jak większość tutaj ma podobne pretensje, że grał jak dziad. Podobnie jak Motta, Chiellini, De Sciglio, Darmian (oprócz 1 meczu), Cerci, Cassano... długo jeszcze wymieniać ? Wszyscy spartolili robotę, to że jeden z nich będzie rzucał coś do drugiego o niczym nie świadczy.
Vimes pisze:Buffon powiedział, że było widać komu się chciało, a komu nie.
no i Ty widzisz w tym Mario i tylko Mario. Reszta chciała grać, joga bonito, tikitalia, a tylko Mario wszystko zepsuł. Świat się pomylił, jak Markowska śpiewała.
Vimes pisze:Moim zdaniem widać do kogo mają pretensje.
Ty to już widziałeś od momentu pewnie, gdy Mario zadebiutował w meczu z Wybrzeżem KS, cicho siedzisz jak Mario dobrze gra i zdobywa gole. Gdy dzieje się inaczej, zalewasz internet falą hejtu wymierzonego w jednego zawodnika. Wszyscy już to wiemy, że nie znosisz Balo, możesz już spokojnie zamknąć zakładkę 'jp' i grać dalej w fantasy world cup.

Ja widzę w Italii przyszłość, więcej Insigne, Verattiego, Sharaawy'ego, Florenziego, zamiast skostniałych dziadów, którzy tej kadrze się zupełnie przejedli.

prezes3c pisze: 12 sierpnia 2020, 22:06
Sorek21 pisze: 12 sierpnia 2020, 21:45Neymar mógł trzy gole wsadzić do przerwy.
A Juventus mógł 2 razy wygrać LM między 2015 a 2017
Vimes

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 25 czerwca 2014, 16:06

The Gazzetta dello Sport lead with the claim that the Italy squad was at odds with Mario Balotelli and Antonio Cassano for the entire World Cup.

The Azzurri crashed out of the tournament at the group stage after losing to Uruguay in a controversial 1-0 loss.

Claudio Marchisio was sent off, whilst Luis Suarez was seen allegedly biting Giorgio Chiellini in the second half.

But despite these disputes, the sports daily indicates that the national team were, in fact, doomed from the start.

The pink paper believes that Balotelli and Cassano, two of the squad’s more colourful characters, were jettisoned early on by the remainder of the group for their behaviour.

Gazzetta does not go into detail, but believes that the senior members of the group were not impressed by the pair from their training camp at Coverciano, through to the defeat in Natal on Tuesday.

Daniele De Rossi was fuming after the final whistle, supposedly referencing Balotelli in his statements, insisting that Italy needed “men, not Panini stickers of players”.

It now looks difficult for Cassano to carry on in the famous blue shirt, whilst Corriere dello Sport reported that the Milan forward is set to take a ‘back seat’ with the national team – with Giuseppe Rossi promoted to leading the line.

Źródło
Spoko Zambro, niech Ci będzie Balotelli to wybitny piłkarz, gra świetnie, a ja go tylko hejtuję bez żadnego powodu. Jak bardzo w to wierzysz? Założysz się o to czy w następnym sezonie ligowym jego talent eksploduje i dajmy na to, w końcu strzeli 20 goli w sezonie ligowym? Bo 20 goli w sezonie uchodzi chyba na forum za próg, który powinien przekroczyć napastnik tap madl. Oczywiście mam na myśli ligi TOP5, bo Baśka już kombinuje komu by go tu opchnąć.

Obrazek
AdiJuve

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 9 razy
Otrzymał podziękowanie: 20 razy

Nieprzeczytany post 25 czerwca 2014, 16:50

Vimes pisze:
The Gazzetta dello Sport lead with the claim that the Italy squad was at odds with Mario Balotelli and Antonio Cassano for the entire World Cup.

The Azzurri crashed out of the tournament at the group stage after losing to Uruguay in a controversial 1-0 loss.

Claudio Marchisio was sent off, whilst Luis Suarez was seen allegedly biting Giorgio Chiellini in the second half.

But despite these disputes, the sports daily indicates that the national team were, in fact, doomed from the start.

The pink paper believes that Balotelli and Cassano, two of the squad’s more colourful characters, were jettisoned early on by the remainder of the group for their behaviour.

Gazzetta does not go into detail, but believes that the senior members of the group were not impressed by the pair from their training camp at Coverciano, through to the defeat in Natal on Tuesday.

Daniele De Rossi was fuming after the final whistle, supposedly referencing Balotelli in his statements, insisting that Italy needed “men, not Panini stickers of players”.

It now looks difficult for Cassano to carry on in the famous blue shirt, whilst Corriere dello Sport reported that the Milan forward is set to take a ‘back seat’ with the national team – with Giuseppe Rossi promoted to leading the line.

Źródło
Spoko Zambro, niech Ci będzie Balotelli to wybitny piłkarz, gra świetnie, a ja go tylko hejtuję bez żadnego powodu. Jak bardzo w to wierzysz? Założysz się o to czy w następnym sezonie ligowym jego talent eksploduje i dajmy na to, w końcu strzeli 20 goli w sezonie ligowym? Bo 20 goli w sezonie uchodzi chyba na forum za próg, który powinien przekroczyć napastnik tap madl. Oczywiście mam na myśli ligi TOP5, bo Baśka już kombinuje komu by go tu opchnąć.
Weź się nie ośmieszaj, Ballo ma odpały, raz gra lepiej raz gorzej, ale nie można mówić,ze jest słaby, bo to albo ignorancja albo zwykłe uprzedzenie, znowu zawiódł, czy co na na Euro 12 gdzie był jednym najlepszych graczy całego turnieju też zawiódł? Tutaj dał klapę jak i zresztą cała reprezentacja. W sumie Immobille zagrał jeszcze gorzej niż Ballo. Jednak słabym piłkarzem nie jest, ale to nie jest także zawodnik klasy Messiego, sam meczu nie wygra. Jeszcze jest dość młody a już sporo pokazał i osiągnął, także piłkarz dobry momentami świetny:)
ja tam za nim nie przepadam, ale tego,ze ma umiejętności i potrafi je pokazać zarzucić mu nie można.

Alex96

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 25 czerwca 2014, 16:51

Balotelli to gracz ktory ma potencjal, ale jego kurzy mozg zawsze go ograniczy.
Jaki sens byl wczoraj skakania po glowie w niegroznej sytuacji?
Bylem w szoku jak dolaczyl do Milanu i pol sezonu mial wrecz kapitalne, a pozniej znowu to samo. Jeden mecz wybitny na trzy. Jakas spektakularna bramka, troche szumu i tyle.

@D@$

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 25 czerwca 2014, 17:15

Nie wiem o co ta krytyka Chielliniego. Gdyby nie czerwona kartka to pewnie Włosi by dowieźli co najmniej 0:0 i mówiło by się o pewnej grze defensywy. A wczoraj walczył jak mało kto, co opłacił dwoma ciosami w mordę i malinką na szyi.
Nawet ja bym tak daleko nie poszedł jak Vimes odnośnie Balotelliego, ale wnioski co do ataku mam co najmniej dwa:
a) wyjazd na Mistrzostwa Świata to nie jest po prostu nagroda za dobry sezon. Oczywiście powołanie się często pokrywa z dobrym sezonem i tak być powinno, ale kilku doświadczonych zawodników również warto mieć. Oczywiście trudno to porównywać z Lippim w 2006, bo Marcelo miał z kogo wybierać, ale też nie można brać w większości graczy niedoświadczonych, po przysłowiowym "pierwszym dobrym sezonie" a takich było trzech. Swoją drogą to też pokazuje dlaczego Conte wolał mieć Quagliarellę, Matriego i Vucinicia, niż pościągać z wypożyczeń Boakye, Gabbiadiniego czy kogo tam jeszcze "bo gorsi nie będą".
b) nie mówię żeby definitywnie skreślać Balotelliego, ale opieranie kadry na jego humorach to też słaby pomysł. Powinien być jednym z wielu a nie wystawiany bez względu na to czy ma formę czy nie.

Jeśli były jakieś plusy występów Włochów to na pewno był nim Veratti. Myślę, że godnie zastąpi Pirlo a co najmniej będzie mocnym punktem kadry na lata. Myślę też, że gra też nie była taka fatalna jak wyniki, no może poza drugim meczem, bo to był totalny niewypał. Tak czy siak Prandelli przynajmniej z klasą się zachował bo podał się z miejsca do dymisji, bo jednak odpaść w grupie to klęska. Teraz prasa straszy tymi samymi nazwiskami co Juventus miesiąc temu: Mancini, Allegri, Spaletti :doh: Ja bym był za Ancelottim, ale jemu chyba dobrze w Madrycie. Byle się na Capello nie skończyło.

Maly

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 8 razy
Otrzymał podziękowanie: 25 razy

Nieprzeczytany post 25 czerwca 2014, 17:34

jazda po Balo jest śmieszna ;) zawiódł Pirlo i tyle
podania Italii do przerwy:
Obrazek
Niech mi Vimes powie z czego Mario miał zdobyć gola? sam minąć trzech rywali i na koniec bramkarza? :) być może przesadził z tym skokiem na przeciwnika ale wynikało to z jego frustracji - nie miał piłek od kolegów a jeszcze co chwilę skakali na niego i kopali go rywale, dał się sprowokować i tyle, słusznie zszedł z boiska bo sam się zacząłem o niego bać gdyż nawet w tv było widać po nim, że tylko czekać na drugą żółtą ;) ale zwalanie winy na niego jest śmieszne, tak samo jak pisanie, że to słaby zawodnik, a jeszcze śmieszniejsze - że Włosi mają innych lepszych :D

Kto ma rację dzień wcześniej od innych, ten przez dobę uchodzi za idiotę.

magica Juve vinci

A nie mówiłem?
Vimes

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 25 czerwca 2014, 17:46

Kolejny hejter Balotellego, jakiś tam Pietro Anastasi: "Anastasi slates Balotelli". Pewnie zaraził się hejtem ode mnie :lol:.

AdiJuve, łap i wyluzuj 8).

Obrazek
Dante93

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 25 czerwca 2014, 18:04

Suma sumarum jestem w stanie w tej dyskusji poprzeć Vimesa w kwestii tego, że absolutnie nie można na Balotellim opierać gry i wystawiać go niezależnie od jego dyspozycji (a Prandelli coś takiego stara się w moim mniemaniu forsować). Nie przecze, że Balo ma talent, ale ciężko w przypadku tak renomowanej reprezentacji jak Italia stawiać wszystko na jedną karte tj. liczyć na geniusz zawodnika którego IQ równa się mniej więcej jego wadze.
Poza tym, do ludzi rozchwytujących jakim to świetnym piłkarzem jest Mario, to zupełnie nie wiem na czym opierają swoje twierdzenia. Fakt faktem, talent ma jak mało kto na świecie, ale co tutaj niby ma decydować, że to taki 'must have' reprezentacji? Niezłe Euro '12? Pare przebłysków geniuszu pare razy na runde? Szczerze to zdecydowanie bardziej ufam liczbom aniżeli humorkom Balo. A liczby w żaden sposób nie pokrywają nadziei z nim związanych. Rossi, to piłkarz który powinien grać i cieszyć się takim zaufaniem jakie obecnie posiada Mario. Chyba tylko jeden Prandelli wie czemu jest odwrotnie.

ktoś tam pisze:"(...)oni sa chorzy na zwyciestwa"
pumex

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 25 czerwca 2014, 18:18

Wspomogę wuja Vimesa Obrazek

Mauro Camoranesi: "Balotelli zdecydowanie jest przereklamowanym piłkarzem. Aż mnie w du.. ee, w tyłu uwiera jak widzę, że na boisku nie daje z siebie wszystkiego. Nie rozumiem, co on ma [w głowie]. Również kiedyś miałem sieczkę w głowie, ale wyciągałem wnioski z błędów".

Obrazek
zahor

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 25 czerwca 2014, 18:29

squinter pisze:Vimes, masz sporo racji, ale z drugiej strony kto tam miał grać zamiast Bario?
:ok:

Jak Conte spośród piątki parodystów, którą miał do dyspozycji, starał się wybrać tych dwóch, którzy akurat w danym tygodniu dawali największe nadzieje na uniknięcie żenady, w wyniku czego Juventus co mecz wychodził inną parą w ataku, to na JuvePoland był lament - że jak ci biedni napastnicy mają strzelać gole, skoro taka rotacja, nie ma ciągłości, powinien się wreszcie zdecydować itp. itd.

Jak Prandelli spośród szerokiego grona leszczy wybiera tego, który akurat względnie najczęściej bywa użyteczny (chociaż i tak rzadko, z reguły pożytku z niego zero), to też lament - że nie bierze pod uwagę formy, że ma pupilka, że zapatrzony i ślepy itp. itd. Nie dogodzisz.
@D@$ pisze:Powinien być jednym z wielu a nie wystawiany bez względu na to czy ma formę czy nie.
W przypadku Balotellego ciężko mówić o jakiejkolwiek formie. To jest gość który może w pojedynkę wygrać mecz albo być zdecydowanie najgorszy na boisku, zupełnie niezależnie od tego jak spisywał się w poprzednich spotkaniach. To nie jest taki piłkarz, że przez pół roku regularnie gra dobrze, potem przez cztery miesiące słabiej a przez następne pięć znacznie lepiej i można powiedzieć "o, nie był w formie, ale teraz już jest".

ODPOWIEDZ