Juventus Stadium
- mrozzi
- Juventino
- Podziekował: 4 razy
- Otrzymał podziękowanie: 10 razy
Jednym z głównych sponsorów Realu (chyba również ManU) jest Audi, zatem klub ten może liczyć na pomoc producenta aut w tej kwestii. W naszym przypadku od samego początku było wiadomo, że o czymś takim nie ma mowy (Fiat nie specjalizuje się w produkcji luksusowych/wyczynowych aut, które byłyby wyposażane w takie lux siedzeniaMateuszello pisze: Szkoda, że "vipowscy" oraz nasi gracze nie będą w posiadanu krze... foteli prosto z Audic/Cintroneów itp.![]()
- rh
- Juventino
mrozzi pisze:Jednym z głównych sponsorów Realu (chyba również ManU) jest Audi, zatem klub ten może liczyć na pomoc producenta aut w tej kwestii. W naszym przypadku od samego początku było wiadomo, że o czymś takim nie ma mowy (Fiat nie specjalizuje się w produkcji luksusowych/wyczynowych aut, które byłyby wyposażane w takie lux siedzeniaMateuszello pisze: Szkoda, że "vipowscy" oraz nasi gracze nie będą w posiadanu krze... foteli prosto z Audic/Cintroneów itp.![]()
).
chyba ze mieliby siedziec na fotelach od ciagnika hahahahahhaha
- RuTeK
- Juventino
Marki Fiata:
Abarth
Alfa Romeo
Ferrari
FIAT
Lancia
Maserati
Chrysler
Dodge
Jeep
Ja tutaj widzę conajmniej 5 sportowych marek aut ale tak FIAT nie produkuję sportowych samochodów :lol:
Abarth
Alfa Romeo
Ferrari
FIAT
Lancia
Maserati
Chrysler
Dodge
Jeep
Ja tutaj widzę conajmniej 5 sportowych marek aut ale tak FIAT nie produkuję sportowych samochodów :lol:
- "Dziadku byłeś bohaterem na Wojnie ?"
- "Nie... ale służyłem w kompani Bohaterów "
WSZYSTKO I NIC O Amaurim i innych Drewnianych Graczach !
- "Nie... ale służyłem w kompani Bohaterów "
WSZYSTKO I NIC O Amaurim i innych Drewnianych Graczach !
- JuveFilip_8_
- Juventino
RuTeK pisze:Marki Fiata:
Abarth
Alfa Romeo
Ferrari
FIAT
Lancia
Maserati
Chrysler
Dodge
Jeep
Oo kurde fotele rodem z jakiejś "grubej" alfy byłyby cudnowne

- mrozzi
- Juventino
Nie jest tak jak piszesz. Ferrari jest obecnie w 90 % własnością koncernu Fiat (nie w całości), posiada swój własny zarząd itd., w dodatku samo Ferrari nie potrzebuje wszelkiego rodzaju akcji reklamowych. Żadna z wielkich marek nie bawi się w reklamę, bo ich aut reklamować po prostu nie trzeba, nawet wręcz nie wypada, zwyczajnie godziłoby to w ich ekskluzywny charakter - tak to właśnie wygląda.pumex pisze:To Ferrari nie robi kubełkowych foteli? Wydaje mi się, że jednak robi. Ferrari = Fiat, więc jednak jestem troszeczkę rozczarowany
Nie, Fiat nie produkuje sportowych samochodów i nie wiem, co tak rozbawiło. Chyba nie wiesz dokładnie na czym polega funkcjonowanie koncernu.RuTeK pisze:Marki Fiata:
Abarth
Alfa Romeo
Ferrari
FIAT
Lancia
Maserati
Chrysler
Dodge
Jeep
- hinx
- Juventino
Chyba kolego nie masz pojęcia czym jest koncern.mrozzi pisze:Nie jest tak jak piszesz. Ferrari jest obecnie w 90 % własnością koncernu Fiat (nie w całości), posiada swój własny zarząd itd., w dodatku samo Ferrari nie potrzebuje wszelkiego rodzaju akcji reklamowych. Żadna z wielkich marek nie bawi się w reklamę, bo ich aut reklamować po prostu nie trzeba, nawet wręcz nie wypada, zwyczajnie godziłoby to w ich ekskluzywny charakter - tak to właśnie wygląda.pumex pisze:To Ferrari nie robi kubełkowych foteli? Wydaje mi się, że jednak robi. Ferrari = Fiat, więc jednak jestem troszeczkę rozczarowany
Nie, Fiat nie produkuje sportowych samochodów i nie wiem, co tak rozbawiło. Chyba nie wiesz dokładnie na czym polega funkcjonowanie koncernu.RuTeK pisze:Marki Fiata:
Abarth
Alfa Romeo
Ferrari
FIAT
Lancia
Maserati
Chrysler
Dodge
Jeep
Fiat produkuje sportowe auta. FIAT to grupa.
Ich marką są auta klasy średniej FIAT które są produkowane przez Fiat Auto. Przez wiele lat wykupywali innych, i to Oni są właścicielami powyższych marek. Tym samym są producentami.
Notabene Fiat Auto robił Barchette która była typowym dwu-osobowym roadsterem.
Ferrari nie wydaje pieniędzy na reklamę?
Większej głupoty nie słyszałem.
- dawid1897
- Juventino
- Podziekował: 1 raz
@mrozzi - a Audi czyją jest własnością? Koncernu VW.
W koncernie FIAT również są luksusowe marki jak Maserati, Lancia, Alfa Romeo, Ferrari. Także nie wiem o co chodzi.
Poza tym często jest tak, że to inne firmy wykonują na zamówienie koncernów motoryzacyjnych fotele. W większości przypadków tych stadionowych foteli chodzi tylko o logo danej marki, reklamę, a nie wygodę. W ogóle nie wiem po co ten temat, nie siedziałem na fotelach VIP na naszym stadionie, kto siedział? Są niewygodne czy jak?
W koncernie FIAT również są luksusowe marki jak Maserati, Lancia, Alfa Romeo, Ferrari. Także nie wiem o co chodzi.
Poza tym często jest tak, że to inne firmy wykonują na zamówienie koncernów motoryzacyjnych fotele. W większości przypadków tych stadionowych foteli chodzi tylko o logo danej marki, reklamę, a nie wygodę. W ogóle nie wiem po co ten temat, nie siedziałem na fotelach VIP na naszym stadionie, kto siedział? Są niewygodne czy jak?
FORZA JUVE!!!
- mrozzi
- Juventino
Nie jesteśmy kolegami, po drugie Twoje pojęcie o zagadnieniu "koncern" jest znikome, na co wskazują przedstawione przez Ciebie "argumenty".hinx pisze: Chyba kolego nie masz pojęcia czym jest koncern.
Fiat to grupa będąca udziałowcem/właścicielem sportowych marek, nie ich producentem.hinx pisze: Fiat produkuje sportowe auta. FIAT to grupa.
Ośmieszasz się. Posiadanie praw do czegoś nie jest tożsame z procesem produkcji. Ferrari S.p.A. i Maserati S.p.A. to NIEZALEŻNE spółki-córki Fiata. Wchodzą w skład koncernu, ale nie są w pełni jego własnością (Ferrari w 90 %). Co innego marki Fiat, Lancia, Alfa Romeo. Poczytaj sobie troszkę więcej o tym, nie kieruj się tym, co przeczytasz w internecie...hinx pisze: Ich marką są auta klasy średniej FIAT które są produkowane przez Fiat Auto. Przez wiele lat wykupywali innych, i to Oni są właścicielami powyższych marek. Tym samym są producentami.
Robił, nie robi. Nijak ma się to do tego tematu.hinx pisze: Notabene Fiat Auto robił Barchette która była typowym dwu-osobowym roadsterem.
hinx pisze: Ferrari nie wydaje pieniędzy na reklamę?
Większej głupoty nie słyszałem.
Jak coś to nie czytałeś... Swoją drogą podaj konkretny przykład. Lecisz na domysłach. Nie mówimy o liniach odzieżowych, czy też zegarkach (to licencja). Ich polityka reklamowa kieruje się pewnymi zasadami, marka tego kalibru nie potrzebuje tego typu kampanii. Do tej pory z niczym takim nie mieliśmy do czynienia, a to powinno dawać do myślenia...
- Castiel
- Juventino
Nie wiem czemu się tak kłócicie. Ferrari jest marką gdzie każdy samochód jest w 100% produkowany ręcznie przez człowieka. Nie ma żadnej części robionej na taśmie przez robota. Był swego czasu dokument ukazujący pracę fabryki Ferrari. Piękna sprawa.
mrozzi dobrze ci tłumaczy. Fiat jest właścicielem marki, nie producentem.
mrozzi dobrze ci tłumaczy. Fiat jest właścicielem marki, nie producentem.
- Filippo911
- Juventino
w temacie foteli - można było nawiązać współprace z Recaro
VIP-Seats Stadium seats
pierwsze z brzegu zdjęcie
może za jakiś czas , fotele zostaną zmienione (remont jakiś , czy coś) - oczywiście wszystko pod warunkiem , ze nasze obecne fotele będą lipne (chyba jednak jakiś research był robiony)
VIP-Seats Stadium seats
pierwsze z brzegu zdjęcie
może za jakiś czas , fotele zostaną zmienione (remont jakiś , czy coś) - oczywiście wszystko pod warunkiem , ze nasze obecne fotele będą lipne (chyba jednak jakiś research był robiony)
- dawid1897
- Juventino
- Podziekował: 1 raz
Racja, że jest właścicielem, ale jako główny udziałowca wyznacza też kierunek tej marki, równie dobrze mógłby zareklamować swój produkt(!) bo Ferrari to jego produkt choć go nie produkuje ale nim zarządza. A te fotele to reklama. A więc? Nie rozumiem w ogóle problemu. Wątpię też żeby Ferrari szyło u siebie fotele, na pewno wykonuje je na zamówienie jakaś firma w tym fachu. A wcale nie jest powiedziane, że ta właśnie firma nie wyprodukowała foteli VIP na tym stadionie.Castiel pisze: mrozzi dobrze ci tłumaczy. Fiat jest właścicielem marki, nie producentem.
FORZA JUVE!!!
- Maly
- Juventino
- Podziekował: 8 razy
- Otrzymał podziękowanie: 25 razy
bo może jest to kwestia ceny biletów? albo tego, że na Delle Alpi średnio oglądało się mecze? wydaje mi się, że wcale nie jest powiedziane, że te 42tyś jest takie super bo może się okazać właśnie za małe na wiele meczów w sezonie i co wtedy?rh pisze:W Turynie nie ma takiego zapotrzebowania na miejsca stadionowe jakiego mozna sobie zyczyc.
Kto ma rację dzień wcześniej od innych, ten przez dobę uchodzi za idiotę.
magica Juve vinci
A nie mówiłem?
magica Juve vinci
A nie mówiłem?
- mrozzi
- Juventino
To nie jest tak, że Fiat jako właściciel większościowego pakietu akcji Ferrari wyznacza kierunek rozwoju tej marki. To wyjątkowy przypadek. Włosi z Maranello mają własną politykę i są niejako "pod parasolem" Fiata. Ile jeszcze można tłumaczyć... Mało? Do tej pory korzystano co prawda z wizerunku Ferrari choćby w reklamie Fiata 600 (udział bolidu F1 i Schumachera), ale nie jest to równoznaczne z reklamowaniem samego Ferrari i ich loga.dawid91 pisze:Racja, że jest właścicielem, ale jako główny udziałowca wyznacza też kierunek tej marki, równie dobrze mógłby zareklamować swój produkt(!) bo Ferrari to jego produkt choć go nie produkuje ale nim zarządza. A te fotele to reklama. A więc? Nie rozumiem w ogóle problemu. Wątpię też żeby Ferrari szyło u siebie fotele, na pewno wykonuje je na zamówienie jakaś firma w tym fachu. A wcale nie jest powiedziane, że ta właśnie firma nie wyprodukowała foteli VIP na tym stadionie.Castiel pisze: mrozzi dobrze ci tłumaczy. Fiat jest właścicielem marki, nie producentem.
Tak dla Twojej informacji - Ferrari szyje fotele u siebie. Jest jedną z niewielu marek na świecie, która większość podzespołów/elementów wykonuje sama, na miejscu. Marka ta nie jest odpowiedzialna za fotele na naszym stadionie.