Mercato (Lato 2016)

Wszystko o transferach Juventusu, wasze przewidywania, opinie, najnowsze informacje.
Zablokowany
Forza_Juve

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 02 sierpnia 2016, 14:00

Robaku pisze:Pojawiają się pierwsze informacje, z e chcemy pozyskać Luiza Gustavo. Podobno zainicjowalismy pierwsze kontakty - donosi Sky SPorts.
A kazek spod monopolowego donisi, że interesujemy się Ivanem Zamorano...

A może by stworzyć jakiś temat tylko do informacji ze źródeł blisko związanych z klubami?

blackadder

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 02 sierpnia 2016, 14:01

A więc zastanawia mnie tylko jedno. Dlaczego po tych reklamach Adidasa, wpisach Pogby, nie znajdzie się jeden redaktor, jedna gazeta która napisze o tym że temat jest co najmniej wątpliwy. Tym czasem KAŻDY pismak, ekspert od mercato i kazda gazeta na świecie prześciga się w doniesieniach o tym kiedy, za ile, ile dostanie itp idp.. Myślę że gdyby pojawił się taki temat na okładce któregoś z włoskich dzienników sportowych, sprzedałby się w zdecydowanie większym nakładzie niż zwykle...

Obrazek
Robaku

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 2 razy

Nieprzeczytany post 02 sierpnia 2016, 14:05

Forza_Juve pisze:
Robaku pisze:Pojawiają się pierwsze informacje, z e chcemy pozyskać Luiza Gustavo. Podobno zainicjowalismy pierwsze kontakty - donosi Sky SPorts.
A kazek spod monopolowego donisi, że interesujemy się Ivanem Zamorano...

A może by stworzyć jakiś temat tylko do informacji ze źródeł blisko związanych z klubami?
A co jest informacją blisko związaną z klubem? Daj spokoj nie żartuj, bo ktoś własnie na VS napisze, że donosiciel bidonów przekazał mu, że sprzataczka widziała fax do Barcelony ws. Neymara. I uznaje się, że to news najbardziej prawdopodobny.

Nikt dzisiaj nie jest wiarygodny i nie można wierzyć nikomu, ale i nikgo dyskryminować. Dla mnie tak samo jak Sky Sports, wiarygodny jest Agresti, którego niektórzy uważaja za guru tutaj.
zresztą o Gustavo kiedyś coś się przebąkiwało.

CzeczenCZN

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 02 sierpnia 2016, 14:09

Jak donosi Calciomercato: De Sciglio odrzucił oferty Neapolu i Liverpoolu - bo interesuje go transfer wyłącznie do... Juventusu. :smile:

https://youtu.be/ld3Ag-BCwlc

#cznandj #ripgangsquad :hi:
Robaku

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 2 razy

Nieprzeczytany post 02 sierpnia 2016, 14:30

ForzaItanimulli3vujcm pisze:Jak donosi Calciomercato: De Sciglio odrzucił oferty Neapolu i Liverpoolu - bo interesuje go transfer wyłącznie do... Juventusu. :smile:
tak tylko czy jest dla niego miejsce?
to po pierwsze.
Druga sprawa - Milan wycenił go na 30 baniek. Imo, Wycenił go tak z jednego powodu - nasza wycena Zazy i nie zdziwie się, jeśli Milan będzie chciał grać kartą Matii ze względu na Simone. Przecież pojawiła się informacja, ze Milan zaproponował nam wypożyczenie Zazy, które my od razu odrzuciliśmy, więc obecnie sprawa może wyglądać tak, że Milan mają zero w kieszeni powie - halo Juve to co Zaza za DeSciglio?

Czy ja bym na to poszedł Pewnie tak, ale to by się wiązało ze sprzedaża Lichego a na to się nie zanosi.
Powiem więcej bym Milanowi w taki wypadku zaproponował Pereyrę i Hernanesa za prawa do Donnarumy, którego np. na dwa lata tam bym zostawił. To imo byłby majstersztyk.

Romano funfel diMarzio podaje, że Inter robi poważne podchody po Gagibola, normalnie bym się bał, ale tak samo anonsowali Jesusa, wiadomo gdzie obecnie jest Brazol.

Cabrini_idol

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 02 sierpnia 2016, 14:33

Robaku pisze: Powiem więcej bym Milanowi w taki wypadku zaproponował Pereyrę i Hernanesa za prawa do Donnarumy, którego np. na dwa lata tam bym zostawił. To imo byłby majstersztyk.
:prochno:

Zresztą i tak mam dziwne przeczucie, że za 2 lata i tak uderzymy na powaznie po Donnarumę i to on będzie następcą Buffona. Chyba, że stanie się cud, Milan zacznie wygrywać i brać udział w LM.

Za 2,5 tygodnia startuje Serie A, gramy 20.08 sierpnia 1 mecz z Fiorentiną. A tu dyskusje nadal kto za Pogbę. Powiem wam.. nikt. Bo Pogba zostaje. JUŻ ZA PÓŹNO na takie ruchy. Poza tym PL startuje chyba za półtora tygodnia z tego co wiem.

Obrazek
Arbuzini

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 02 sierpnia 2016, 14:40

Lichtsteiner odchodzi, że odżył temat De Sciglio?

fazzi

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 1 raz
Otrzymał podziękowanie: 1 raz

Nieprzeczytany post 02 sierpnia 2016, 14:44

Adrian27th pisze:Chyba że uważasz że dostaniemy 5 za Zaze, 4 za Pereyre i po 0,5 mil za duet, to fakt. Nie uzbieramy 50.
Uważam że ostatecznie możemy wogole nie sprzedać zazy, bo nikt we Włoszech nie da nam za niego 25mln, a poza italie on sam się nie wybiera.

Pavel Nedved pisze:"Juve ponownie jest nieprzyjemne? Mam nadzieję, nie interesuje mnie bycie miłym, tylko zwycięskim"
Adrian27th

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Otrzymał podziękowanie: 4 razy

Nieprzeczytany post 02 sierpnia 2016, 14:54

Cabrini_idol pisze:
Za 2,5 tygodnia startuje Serie A, gramy 20.08 sierpnia 1 mecz z Fiorentiną. A tu dyskusje nadal kto za Pogbę. Powiem wam.. nikt. Bo Pogba zostaje. JUŻ ZA PÓŹNO na takie ruchy. Poza tym PL startuje chyba za półtora tygodnia z tego co wiem.
Takie transfery się zdarzały, więc to średni wyznacznik.

Co naprawdę do mnie przemawia to fakt że jeżeli tak bardzo już sprzedaliśmy Pogbę x czasu temu, po jaką cholerę zwlekalibyśmy z transferem jego następcy skoro ta osoba potrzebuje czasu na zgranie. Czasu który ucieka. To by było naprawdę dziwne jak na nasz racjonalny zarząd.

Jedyne co przemawia za tym to właśnie Twoja opinia że po prostu nie przejdzie Pogba w to okienko do innego klubu.

Wiedzą że postanowił zostać i tyle. Chociaż z drugiej strony, Man UTD już klepać powinien kogoś za niego. Karuzela z tego niezła.
Pewne jest jedno. W tym tygodniu musi się to zakończyć bo Pogba wraca z Sobotę(?) do Turynu. Albo się spakuje, albo zacznie trenować.

"It seems today, that all You see, it's violence in movies and sex on Tv..."
"per noi altri terza stella, per voi altri terzo dito!"
Pumex pisze:Francuz (Pogba) nie ma najmniejszych szans na realną walkę o pierwszy skład.
CzeczenCZN

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 02 sierpnia 2016, 15:14

Sportmediaset: W czwartek już na bank Pogba graczem Manchesteru United :rotfl: - tym razem mamy zarobić 110 mln.

wasky77

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 02 sierpnia 2016, 15:23

ForzaItanimulli3vujcm pisze:Sportmediaset: W czwartek już na bank Pogba graczem Manchesteru United :rotfl: - tym razem mamy zarobić 110 mln.
A czy po tej całej szopce jak PP zostanie w Juve to mogą postraszyć gazety pozwami do sądu gazeciarzy i pismaków pokroju super expresu :prochno:

prędzej Lewy wróci do Znicza P. niż PP do Manu :czytaj:

"Wąski czy ci się sufit na łeb nie <brzydkie słowo ( ͡° ͜ʖ ͡°)>?"
CzeczenCZN

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 02 sierpnia 2016, 15:32

OFICJALNIE: młody napastnik Alhassane Soumah - rocznik 1996 - wypożyczony do Cercle Brügge.

Push3k

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Otrzymał podziękowanie: 9 razy

Nieprzeczytany post 02 sierpnia 2016, 15:32

Adrian27th pisze:
Cabrini_idol pisze:
Takie transfery się zdarzały, więc to średni wyznacznik.
Hmmm, zdarzały, ale tak jak szukam, to te duże transfery były robione odpowiednio wcześniej. Zidane bodajże 9 lipca, Nedved też chyba jeszcze w lipcu, Penaldo 1 lipca, Gryzoń lipiec, Kaka był ugadany jeszcze w czerwcu, Gejmar w maju, Diego Ribas też... Co ciekawe Bale 1 września, niemniej zazwyczaj takie transfery były szybko finalizowane. Im później tym mniejsza szansa, że zostanie taki transfer dokonany.

...choć ja sam uważam, że Pogba równie dobrze może być już ugadany od wielu tygodni.
Ostatnio zmieniony 02 sierpnia 2016, 15:34 przez Push3k, łącznie zmieniany 1 raz.

Loud
Louder!
MOTÖRHEAD
1945-2015 RIP Lemmy
endrjuJT

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 02 sierpnia 2016, 15:33

podaje info bo widzę ze nikt tego jeszcze nie wyłapał . Jest zdjęcie na instagtam wykonane przez przypadkowa osobę jak Pogba wychodzi z restauracji Wings na lincoln square w Manchesterze. Najpierw myślałem ze to jakies stare zdjęcie ale po analizie można uznać ze niestety Pogba faktycznie zostanie graczem manu. Faktycznie jest taka restauracja w manchesterze a drugie to koszulka jaka ma na sobie z głowa rottweilera która miał juz na sobie pare dni temu w universal studiów w californii. Byłem raczej za teza ze zostanie u nas ale teraz juz mam odwrotnie :)
Zostaje tylko liczyć na Beppe ze mamy kogoś dobrego zaklepanego

JUVENTUS #LE6END
SKAr7

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 02 sierpnia 2016, 15:34

blackadder pisze: Cabrini, wytłumacz mi tylko jedno. Skoro to wszystko to jeden wielki BS, dlaczego nie ma doczekaliśmy się jeszcze stanowczego dementi od Marotty? Bo w udział naszych w kampanii Adidasa to nie uwierzę :)
To dosyć proste. Przed tym latem mieliśmy składnik aktywów wyceniany na ok. 80 milionów euro. Jeśli Pogba zostanie, to na koniec lata będziemy mieć takowy, za który ludzie byli gotowi zapłacić 120 milionów.
Marne +40 milionów w wycenie wartości klubu za zrobienie... właściwie niczego. A to tylko wartość Pogby, do tego jeszcze dochodzi zwiększanie wartości marketingowej klubu w wyniku ciągłego odmieniania słowa Juventus przez wszystkie możliwe przypadki w publikacjach na całym świecie.
Oczywiście liczby z przysłowiowej dupy, nie mam pojęcia, czy Pogba dostał rok temu ofertę od Chelsea na 80 melonów, albo ile teraz wynosi potencjalny deal z Manchesterem. Ale wiem, że rok temu ludzie krzyczeliby, że 80 milionów to skandal, a dziś wielu przyjęłoby taką kwotę jak promocję po znajomości.

Poza tym dochodzi jeszcze taki oczywisty fakt powtarzany przez wszystkich jak leci: mercato jest zmienne. Jednego dnia nie zamierzamy aktywować klauzuli Gonzalo, drugiego stwierdzamy, że inaczej się nie da i aktywujemy. Jednego dnia możemy mieć na stole 98 milionów od Manchesteru, następnego już 130 milionów. Wygłaszanie absolutnych stwierdzeń raczej nie sprawdza się nigdzie, a na pewno nie w piłce. Bo potem stoisz przed reporterami z estymą umierającego Michała Korybuta-Wiśniowieckiego.

I broń boże nie twierdzę tu, że Pogba nie odejdzie. Po prostu takie zagrywki mają sens, nawet w przypadku odrzucenia oferty ManUtd.

Zablokowany