Mercato (Zima 2017)

Wszystko o transferach Juventusu, wasze przewidywania, opinie, najnowsze informacje.
Zablokowany
BlackJacky

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 1 raz
Otrzymał podziękowanie: 2 razy

Nieprzeczytany post 07 stycznia 2017, 15:25

Robaku pisze:Jacky, specu nie chce mi się pytać Ciebie w ilu meczach w tym sezonie widziales Teilemanas i Fabinio?
W jednym. Ale grunt, ze Ty wszystko wiesz i najwidoczniej tak jak Marotta twierdzisz, ze Lemina, Rincon czy Sturaro to jakosciowi pilkarze.
Cabrini_idol pisze:Jacky zdecydowanie odleciał :prochno:
Szczególnie Schneiderlin - toż to leszcz pierwsza klasa. O Kondogbi przemilczę ;)
Liczylbym po prostu na efekt nowej miotly i to tylko na pol roku, jak napisalem.
Marat87 pisze:
Jacky pisze:Sprawdz lub przypomnij sobie w jakich okolicznosciach przyrody Evra dolaczyl do nas. Niejeden by sie usmial, ja natomiast płaczę...
Przypominam sobie przede wszystkim jak wpłynął wraz z Buffonem na zespół, w newralgicznym momencie sezonu. Pamiętam też, że w drodze do finału w Berlinie był pewnym ogniwem i pokazywał olbrzymie doświadczenie w tych rozgrywkach. Więcej zysków niż strat.
Ja przypominam sobie przede wszystkim oddanie pilki Vidalowi i odpadniecie z LM. Ale nie w tym rzecz, bo chodzilo o warunki zmiany barw klubowych przez starego i wypalonego pilkarza.
Vincitore pisze:wiedzieliście o tym, że do grupy został przywrócony De Ceglie :D?
Co tam jakis leszczowy Kolasinac czy inny Darmian, jest Paolo i lewa flanka jest juz zabezpieczona :lol:

Wybierz, komu chcesz pomóc: https://www.siepomaga.pl

"Lepszy [Arturo Vidal] prosto z baru Semafor niż ta cała reszta"
Robaku

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 07 stycznia 2017, 15:37

Jacky pisze:
Robaku pisze:Jacky, specu nie chce mi się pytać Ciebie w ilu meczach w tym sezonie widziales Teilemanas i Fabinio?
W jednym. Ale grunt, ze Ty wszystko wiesz i najwidoczniej tak jak Marotta twierdzisz, ze Lemina, Rincon czy Sturaro to jakosciowi pilkarze.

:
to skad ten Tielemans Ci się wziął? bo tutaj rzuca się mnóstwo nazwisk młodych graczych, których wiekszość nie widziałą a mówi - tak to będzie TOP i szczerze ja nie wiem skąd niektórzy userzy biorą ten nazwiska - czytacie jakieś analizy agentów piłarskich, scoutów?

Przypominam, że był też taki zawodnik Praet - nadal jest obecnie w Sampie, który był wymieniany jednym tchem wraz z Tielemansem przez większość użytkowników. Potem ktoś wpadł na forum i postawił teze - Praet jest najsłabszy z młodych prospektów w Brukseli, której notabene nikt nie zanegował - pewnie brało się z tego, że nikt meczu Praeta nie widział i nikt nie miał odpowiedniej wiedzy żeby temu przeczyć, więc żądania czy smolenie cholewek do Praeta ucichły. W następstwie czego młody Belg poszedłdo Sampy - z tego co pamiętam ok. 10-12 baniek i większości rundy ogrzewa ławkę na stadionie, a gościu z Polski za 2-3 miliony jest praktycznie w każdym meczu.

Abstrahując od młodych belgów, to w przeciwieństwie do Ciebie i do mnie - ten Marotta od 5-6 lat pracuje w Juve, i jego praca zakończyła się 5 scudetti, 2 razy CI, 2 razy SuperCI i finał LM. (jeśli się mylę co do Superpucharu Włoch to mnie poprawcie, ale nie chce mi się tego teraz sprawdzać).

Atalanta 16/12/12 ; Lechia Gdańsk 29/07/15 ; Bologna 19/02/16; Dinamo Zagrzeb 27/09/16; Roma 17/12/16; Napoli 2/04/17; Barcelona 22/11/17; Crotone 26/11/17; Lazio 27/01/19; Atletico 10/08/19; Lecce 29/10/22; Fiorentina 5/11/23; Lille 5/11/24
Yaro417

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 07 stycznia 2017, 15:46

Robaku pisze:(jeśli się mylę co do Superpucharu Włoch to mnie poprawcie, ale nie chce mi się tego teraz sprawdzać).
Za kadencji Marotty mamy 3 Superpuchary Włoch ;)

Co do mercato: ja też nie za bardzo rozumiem sensu pozbywania się Evry w tak newralgicznym etapie sezonu, no chyba, że mamy już zaklepane za niego jakieś prawdziwe zastępstwo (np. De Sciglio, Darmian). Ale osobiście wydaje mi się, że po prostu przekwalifikujemy Asę do jego poprzedniej pozycji, czyli lewe wahadło. Jak to wyjdzie nie mam pojęcia, ale perspektywa gry Asą np. w półfinale LM (w przypadku kontuzji, czy kartki A. Sandro) przyprawi mnie o mdłości.

mrozzi

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 4 razy
Otrzymał podziękowanie: 10 razy

Nieprzeczytany post 07 stycznia 2017, 16:19

pumex pisze:Natomiast pozbycia się Evry nie rozumiem. Bezsprzecznie jeden z największych liderów w szatni, będący spoiwem dzięki ogromnej charyzmie i perfekcyjnej znajomości czterech kluczowych języków w Juve - włoskiego, francuskiego, hiszpańskiego i angielskiego. Grał ostatnio słabo lub przeciętnie - to fakt - ale myślę, że nie na tyle tragicznie, by po zsumowaniu wszystkich argumentów wysyłać go w środku sezonu do innego klubu, tym bardziej, że na horyzoncie nie widać sensownego zastępstwa, bo De Ceglie to jakaś kpina z kibiców.
No to przemyśl teraz scenariusz, w którym to sam Evra nie widzi się już w naszych barwach i oczekuje więcej minut na boisku (Marotta w swoim zwyczaju poszedłby kolejnemu zawodnikowi na rękę). U nas i tak nie grał mało, biorąc pod uwagę jego piłkarskie "popisy", ale zdaje się rola zastępcy Sandro go nie zadowala (co dziwi przy umiejętnościach Sandro i wieku Evry). Może też pojawił się jakiś konflikt, który nie zdążył jeszcze wypłynąć na światło dzienne. Marotta sam z siebie w środku sezonu raczej by go nie oddał, bo byłaby to <brzydkie słowo ( ͡° ͜ʖ ͡°)> decyzja. CHYBA, że przed zakończeniem kontraktu zamierzamy coś jeszcze na jego karcie ugrać, w co osobiście wątpię.

Vincitore

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 07 stycznia 2017, 16:45

Przenosiny Zazy do Valencii gotowe. Dostaniemy 2 mln za wypożyczenie, po sezonie 15 jeżeli się zdecydują.

mrozzi

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 07 stycznia 2017, 16:54

Vincitore pisze:Przenosiny Zazy do Valencii gotowe. Dostaniemy 2 mln za wypożyczenie, po sezonie 15 jeżeli się zdecydują.
Czyli jedynie OPCJA wykupu? :facepalm: Czytaj - Zaza idzie sobie pograć na wypożyczenie, dostajemy 2 bańki, a potem i tak nie będziemy wiedzieć, co z nim zrobić.

stf

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 07 stycznia 2017, 16:54

ozob pisze: Berardiego nie mamy i miec najprawdopodobniej nie bedziemy, ale za to jest Pjaca.
I bardzo dobrze, po to wlasnie ten Orsolini, bo dajemy spokoj z DB.

PlanetJuve

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 07 stycznia 2017, 17:05

Vincitore pisze:Przenosiny Zazy do Valencii gotowe. Dostaniemy 2 mln za wypożyczenie, po sezonie 15 jeżeli się zdecydują.
Czyli w sumie dostaniemy już 7 mln z wypożyczeń Zazy?? :ahsisi:
Dość tak ;) Jeżeli nie do Valencii to we Włoszech zawsze chętni się znajdą i gdzieś go opchniemy, albo wymienimy.
stf pisze:
ozob pisze: Berardiego nie mamy i miec najprawdopodobniej nie bedziemy, ale za to jest Pjaca.
Też tak uważam. Pjaca i Orsolini zamykają drzwi dla Berardiego.

Osgiliath

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 07 stycznia 2017, 17:17

PlanetJuve pisze:
Czyli w sumie dostaniemy już 7 mln z wypożyczeń Zazy?? :ahsisi:
Dość tak ;) Jeżeli nie do Valencii to we Włoszech zawsze chętni się znajdą i gdzieś go opchniemy, albo wymienimy.
stf pisze:
Też tak uważam. Pjaca i Orsolini zamykają drzwi dla Berardiego.
Z jednej strony być może faktycznie tak jest. Może nasi uznali, że skoro Domenico dobrowolnie nie chce ruszyć tyłka z Sass to może brak mu odpowiedniej mentalności do gry w Juve, ale z drugiej strony Orsolini (jak i Kean) to melodia przyszłości i albo wypalą, albo nie. Berardi zaś już jakiś poziom prezentuje. Abstrahuję od wahań formy, ale prędzej jego bym widział w naszym ataku, gdyby Mario odszedł, aniżeli kogoś z ww. młodziaków.

Może z wyjątkiem rozstrzygnięcia w lato sprawy Mandzukicia atak to imho nasza najmniej problemowa strefa. Trzeba posklejać pomoc i w obliczu odejścia Evry/Lichego i wieku Barzy zretuszować obronę.

ozob

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 07 stycznia 2017, 17:39

Jak Mario odejdzie to do klubu przyjdzie na jego miejsce 9.

La fidanzata d'Italia
kawek

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 07 stycznia 2017, 17:56

CavAllano pisze:
Czyli jedynie OPCJA wykupu? :facepalm: Czytaj - Zaza idzie sobie pograć na wypożyczenie, dostajemy 2 bańki, a potem i tak nie będziemy wiedzieć, co z nim zrobić.
Jeśli wszystko będzie zgodnie z planem to za rocZne wypozyczenie zgarniemy 7 mln ( 5 od whu i 2 od Valencii)
Według mnie nie najgorzej

mrozzi

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 07 stycznia 2017, 18:09

Na Tuttojuve znalazłem info z Mundo Deportivo i info jest niemal identycznie, z jedną różnicą:

Come riporta El Mundo Deportivo, Juventus e Valencia sono vicine all'accordo per Simone Zaza, si parlerebbe di prestito a due milioni e obbligo di acquisto a quindici milioni, la trattativa si sta per chiudere.

Obowiązek wykupu z miejsca wyglądałby o wiele lepiej. :ok:

Machnes

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 07 stycznia 2017, 18:23

Nauczyłem sie juz, ze jeśli jakieś serwisy różne informacje podają to ZAWSZE kończy sie tak, iż blizej prawdy jest ten, który podaje szczegóły mnie korzystne dla Juve. Potwierdzone info.

Vincitore

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 07 stycznia 2017, 18:37

Evry nie ma w kadrze na Bolonię, wiadomo co to oznacza.

Cataclysm9

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 07 stycznia 2017, 18:39

Vincitore pisze:Evry nie ma w kadrze na Bolonię, wiadomo co to oznacza.
Jeżeli przyjdzie jakiś porządny grajek to odejście Evry nas nie zaboli, ale jeśli zostaniemy tylko z Asą i DJ'em, a nie daj Boże coś stanie się Alexowi to szkoda nawet myśleć o konsekwencjach w kontekście walki w LM...

maledizione
Zablokowany