Wszystko o Squadra Azzurra

Pokój dla fanów piłki reprezentacyjnej.
ODPOWIEDZ
StaryDobryNedved

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 05 czerwca 2014, 22:06

Prandelli mógł w takim razie w ogóle nie powoływać Rossiego do 30. Nadzieję tylko zrobił typowi i fanom jego talentu.

Ciekawie, ciekawie Włosi wyglądają kadrowo na ten mundial. Może coś z tego być ale też nie musi. Mam nadzieję, że nasi pokażą się z dobrej strony.

Co do koszulek to jest jedna odpowiedź PODATKI. Naprawdę, zanim się powie "o wciskają "Polaczkom" tą samą koszulkę, a drożej niż u Szwabów!!!1" warto by się zastanowić z czego to wynika. Nie sprzedawca koszulki was rżnie, a rząd.

Maly

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 8 razy
Otrzymał podziękowanie: 25 razy

Nieprzeczytany post 06 czerwca 2014, 10:25

Prandelli potwierdza - sparingi to tyko sparingi ;)
Prandelli pisze:I didn't see anything worrying
http://www.bbc.com/sport/0/football/27716134

Kto ma rację dzień wcześniej od innych, ten przez dobę uchodzi za idiotę.

magica Juve vinci

A nie mówiłem?
filippo

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 06 czerwca 2014, 11:06

Maly pisze:Prandelli potwierdza - sparingi to tyko sparingi ;)
Oczywiście, można mówić, że to tylko sparing, ale graliśmy z Luxemburgiem, to jakies minimum przyzwoitości powinno zostać zachowane.

I jeśli Balotelli nie umie trafić w prostokąt z Luxemburgiem to czemu mam uważać, że trafi z Angolami?

forumowy ujadacz
Zdun

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 06 czerwca 2014, 12:11

filippo pisze:
Maly pisze:Prandelli potwierdza - sparingi to tyko sparingi ;)
Oczywiście, można mówić, że to tylko sparing, ale graliśmy z Luxemburgiem, to jakies minimum przyzwoitości powinno zostać zachowane.

I jeśli Balotelli nie umie trafić w prostokąt z Luxemburgiem to czemu mam uważać, że trafi z Angolami?
Trafił na Juro z karnego 8)

4 3 1 2 8) w pomocy De Rossi Pirlo Marchisio i przed nimi Verrati. Z jednym napastnikiem nie ma sensu grać, Niemcy mogą sobie pozwolić graniem z jednym napadziorem.

Antek666

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 06 czerwca 2014, 14:16

Ekhm... Moja buntownicza krew, upartość i inne różne sprawy wyłączyły mi przedwczoraj logiczne myślenie. Próbowałem jakkolwiek bronić swoje lenistwo i opór przed czytelniejszym pisaniem. Brnąłem w swoją głupotę mimo, że w międzyczasie uczyłem się i czytałem sporo, oczywiście większość tekstów też była pisana z odstępami po przecinkach. Mało tego, bo gdy piszę coś oficjalnego to potrafię pilnować tychże reguł, które zresztą i w angielskim czy niemieckim też obowiązują.
Niniejszym przyznaję się do błędu i jednocześnie obiecuję poprawę-vide ten post. Jestem chyba pierwszym forumowiczem od zarania forum który do błędu przyznać się potrafił i do durrnego,zbędnego wykłócania się, czuję się jakbym zmieniał bieg historii forum, tego forum :smile:

Chciałbym jednak też podkreślić, że jedynym który swoim pisaniem się do tego przyczynił jest @Maly :ok: Dotarłeś do mnie jak jakiś kurde dobry nauczyciel :P

StaryDobryNedved pisze:Prandelli mógł w takim razie w ogóle nie powoływać Rossiego do 30. Nadzieję tylko zrobił typowi i fanom jego talentu.

Ciekawie, ciekawie Włosi wyglądają kadrowo na ten mundial. Może coś z tego być ale też nie musi. Mam nadzieję, że nasi pokażą się z dobrej strony.

Co do koszulek to jest jedna odpowiedź PODATKI. Naprawdę, zanim się powie "o wciskają "Polaczkom" tą samą koszulkę, a drożej niż u Szwabów!!!1" warto by się zastanowić z czego to wynika. Nie sprzedawca koszulki was rżnie, a rząd.
W sprawie Rossiego nie do końca się zgadzam. Bo gdyby go nie powołał w ogóle do szerokiej 30-tki to byłby wszechobecny lament, że tego nie zrobił i w ogóle nawet nie sprawdził w jakiej jest on formie. Znając życie to wtedy sam byś lamentował, choć teraz twierdzisz coś odwrotnego :wink:

To cała magia włoskiej reprezentacji i to od lat. Stać ich na wszystko włącznie z wygraniem turnieju, ale jak i niestety nawet nie wyjściem z grupy. Ja się bardzo boję tego, że w trakcie turnieju któryś kluczowy gracz się połamie,albo że w trakcie jakiegoś kluczowego meczu przykładowo Kielon zaatakuje kogoś łokciami lub nerwy puszczą De Rossiemu :think:

Z sprawie koszulek z tymi podatkami to masz sporo racji. To główny czynnik mający wpływ na często niższe ceny w Niemczech. Główny, lecz nie jedyny :wink: :smile:
mateo369 pisze:
Antek666 pisze:Rozglądałem się za trykotami Italii i taka oto ciekawostka...
http://www.iss-sport.pl/shop,show,13054 - koszulka w sklepie polskim,cena 349,90 PLN bez kosztów wysyłki.
http://www.fanandmore.de/oxid-oxid-oxid ... -2014.html-identyczna koszulka w sklepie niemieckim,cena po przeliczeniu i wraz z kosztami wysyłki to 290 PLN
podałeś jeden przykład i to bardzo zły bo ISS to jeden z najdroższych (jeśli nie ten naj) w PL i na tej podstawie sugerujesz, że robią z nas idiotów? szacun
Jesteś coraz bardziej zabawny i czepialski, jak mniemam masz obecnie "te trudne dni" ale proszę po raz kolejny byś nie rozładowywał napięcia na forum. Uważam, że ci którzy nie potrafią zrozumieć słowa "ciekawostka" i z jej podania wyciągają wnioski z pupy sami z siebie robią idiotów.

mateo369

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 06 czerwca 2014, 16:22

Antek666 pisze:Jesteś coraz bardziej zabawny i czepialski, jak mniemam masz obecnie "te trudne dni" ale proszę po raz kolejny byś nie rozładowywał napięcia na forum. Uważam, że ci którzy nie potrafią zrozumieć słowa "ciekawostka" i z jej podania wyciągają wnioski z pupy sami z siebie robią idiotów.
No to niezła ciekawostka, równie dobrze mógłbyś podać, że telefon X na allegro kosztuje 1200 zł a w Niemczech 1000, tyle tylko, że wystarczy poszukać innej aukcji z allegro i okaże się że taki sam można kupić za 800. Nie syp więc proszę takimi "ciekawostkami".

PS. Chciałeś być zabawny ale do aroganckiego poczucia humoru choćby Zambrotty brakuje ci lata świetlne (spokojnie Misiek, bez fapania), więc daruj sobie odpowiedzi w takim tonie, bo następny tak chamski i prostacki wpis uprzejmie doniosę niebieską kartką.

---------------------------------------------------------------------------
Włosi wylądowali

"Freddy believes if a fridge falls in front of you, it's your job to get out of its way. I believe it's the fridge's job to get out of mine." - Frank Underwood
filippo

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 08 czerwca 2014, 23:53

Włosi grają własnie sparing z Fluminense, póki co po 60 minutach 5-2 dla naszych. Co ciekawe - 3 gole Immobile i do tego dołożył 2 asysty. Niby przeciwnik średni, ale chyba pokazuje to, że chłopaczyna jest w formie... Nie widze go jako wysuniętego napastnika, więc niestety w układzie 4-5-1 musi grać Balo. Ale czy jest sens zasadzania zawodnika w takim gazie na ławce w meczu o stawke...?

forumowy ujadacz
Brutalo

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 09 czerwca 2014, 00:01

Faktycznie, sadzanie go na ławce nie ma sensu. Barwuach ma 9 za fejm, moim zdaniem zarówno Immobile, jak i LUCA TONI zasłużyli bardziej na miejsce w pierwszej jedenastce po tym sezonie. Szczególnie miałem nadzieję na powołanie tego drugiego, który w Hellas przeżywał którąś młodość.
Co do spotkania, pierwsza połowa dość wyrównana, choć ze wskazaniem na Italię. Trzy bramki padły podczas jednej fajki w oknie, tak więc szybko. Trzecia bramka dla Fluminense bardzo ładna. Słabe wejście podstawowych...

Obrazek
WWW.PAJACYK.PL <-- KLIKNIJ
zoff

Qualità Juventino
Qualità Juventino
Awatar użytkownika
Otrzymał podziękowanie: 2 razy

Nieprzeczytany post 09 czerwca 2014, 00:54

Z Luksemburgiem Italia zagrała 4-3-2-1, dzisiaj było 4-3-3, ale dobra forma Immobile sprawia, że warto zastanowić się nad formacją z dwoma środkowymi napastnikami np. 4-3-1-2....

Obrazek
Maly

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 8 razy
Otrzymał podziękowanie: 25 razy

Nieprzeczytany post 09 czerwca 2014, 09:58

bramki z meczu z Fluminense
http://www1.skysports.com/watch/video/s ... highlights

Ciro pokazał kolejny raz, że przy grze na kontry może być złotem bo doskonale gra na linii spalonego i urywa się obrońcom

Kto ma rację dzień wcześniej od innych, ten przez dobę uchodzi za idiotę.

magica Juve vinci

A nie mówiłem?
Arbuzini

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 09 czerwca 2014, 10:25

W pressingu też daje radę. Niby przy 5. bramce dostał piłkę pod nogi, ale wystarczy obejrzeć sobie jakąś jego kompilację i podobnych przypadków naliczy się kilka. Oddaliśmy dobrego albo nawet bardzo dobrego napastnika ze statusem wychowanka, co przydaje się w LM. Taka rzeczywistość, mądre to nie było, ale pewnych rzeczy nie da się cofnąć.

Bobeknaklo

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 24 czerwca 2014, 21:23

Wielka szkoda dla reprezentacji Włoch, że Prandelli odszedł. Odświeżył tą reprezentację, potrafił zagrać coś innego niż wygrywanie na 1-0. Nie oszukujmy się, ta kadra tylko szczęściem mogła coś ugrać w Brazylii.

Vimes

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 25 czerwca 2014, 13:59

Jako, że reprezentacja Włoch zakończyła już swój udział w mistrzostwach świata chciałbym poprosić o komentarz użytkownika De Rossi. Pamiętasz jak przed mundialem ucieliśmy sobie pogawędkę na temat zasadności powoływania Balotellego do kadry? Dla przypomnienia, było to mniej więcej na tej stronie tematu o Milanie: http://forum.juvepoland.com/viewtopic.php?p=752498. Jego dorobek na tym mundialu to jeden gol strzelony najsłabszej drużynie w grupie, dwie żółte kartki i garść nieprzychylnych komentarzy ze strony Prandellego, Buffona i De Rossiego. Nadal uważasz, że kwestionowanie zasadności powoływania tego piłkarza do kadry przed mundialem nie tylko przeze mnie, szarego użytkownika forum dyskusyjnego, ale również przez postaci znaczące dla włoskiej piłki, które cytowałem były kompletnie bezzasadne? Czy nadal Twoim zdaniem nie można było przewidzieć, że piłkarz z umysłowością przedszkolaka, którego wiecznie trzeba pilnować, żeby nie wsadził widelca do kontaktu powinien być kluczową postacią włoskiego ataku?

Osobiście liczę, że wraz z odejściem Prandellego zakończy się akcja afirmatywna we włoskim futbolu. Nawiasem mówiąc etyk i nauczyciel Prandelli nie zachował się zbyt ładnie, bo niby sam złożył dymisję, ale przy okazji porozumiewawczo mrugnął okiem, że Balotelli znowu zawiódł, a on biedaczek tak w niego wierzył. Naprawdę nie rozumiem na jakiej podstawie Balotelli jest uważany za wielki talent. Neymar jest dwa lata młodszy, a już ma na koncie 52 mecze i 35 goli w reprezentacji. Kosmos. James Rodriguez również jest młodszy od Balotellego, a potrafi wziąć na siebie kreowanie gry ofensywnej swojej drużyny. W obronie Urugwaju zagrał i nie spalił się 19-letni Gimenez, dla Belgii gola zdobył i prawdopodobnie wygryzł swojego 21-letniego rywala ze składu 19-letni Origi Divock, w Holandii błysnął 20-letni Depay, w Kolumbii 20-letni Quintero, w obronie Francuzów gra 21-letni Varane, są młodzi i dają radę, a jak długo jeszcze Włochy mają czekać na dojrzałego Balotellego będącego w stanie liderować drużynie?

Obrazek
pan Zambrotta

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 25 czerwca 2014, 14:08

:rotfl: Vimes jak zwykle w formie, jak się uprze nie ma bata :D

zrozum, że zawiodła cała drużyna, nie tylko Mario. Równie dobrze mógłbyś napisać taki elaborat o Pirlo/Darmianie/De Rossim. W kadrze gra Mario Balotelli, bo obecnie nie ma lepszych napastników. cziro immobile, czy alessio czerczi wyszli na kostarykę/urugwaj, zdjęli spodenki i zrobili dużą kupę, nie gorszą od mariuszowej.
A 50 luca toni pewnie gdzieś teraz oddycha pod respiratorem i pije herbatkę grając w warcaby z del piero w domu starców. Potwierdzone info. Ja też bym chciał, żeby w reprezentacji azzurrich grali neymar, quintero i inny mudżyn X, który właśnie strzelił gola na mundialu, ale tak się nie da.

prezes3c pisze: 12 sierpnia 2020, 22:06
Sorek21 pisze: 12 sierpnia 2020, 21:45Neymar mógł trzy gole wsadzić do przerwy.
A Juventus mógł 2 razy wygrać LM między 2015 a 2017
Vimes

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 25 czerwca 2014, 14:19

Prandelli powiedział, że zdjął Balotellego, bo bał się tego, że coś odwali i dostanie drugą żółtą kartkę, czyli de facto powiedział, że w trudnej sytuacji drużyna nie może na niego liczyć.

De Rossi powiedział, że potrzebują piłkarzy, a nie naklejek Panini, co jak twierdzą dziennikarze było aluzją do tego: "Mario Balotelli fills up Panini sticker album... with pictures of himself".

Buffon powiedział, że było widać komu się chciało, a komu nie.

Moim zdaniem widać do kogo mają pretensje.

Obrazek
ODPOWIEDZ