Seriale

Wszystko co nie związane z Juventusem i sportem. Aktualne wydarzenia ze świata polityki, muzyki i kina.
ODPOWIEDZ
vitoo

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 14 razy
Otrzymał podziękowanie: 24 razy

Nieprzeczytany post 23 maja 2017, 22:45

Wiking pisze:Ogląda ktoś trzeci sezon Twin Peaks? Trzyma poziom?
Po pierwszych dwóch odcinkach ciężko stwierdzić. ;) Jest surrealistycznie, dziwnie i wiadomo, że będzie sporo pytań. Można w internecie przeczytać sporo opinii pozytywnych, ale są też takie - i to również osób, które widziały już cztery odcinki - że trzeci sezon Twin Peaks tylko potwierdza to, że Lynch gdzieś w tej swojej artystycznej wizji się zgubił i zatracił umiejętność wplatania w swoje surrealistyczne obrazy fabuły. Seria będzie miała 18 odcinków, więc mi, po obejrzeniu dwóch, trudno wyrokować. Fani Lyncha pewnie będą zadowoleni, fani samego, oryginalnego Twin Peaks mogą być mniej usatysfakcjonowani bo póki co brakuje muzyki, tego lekkiego mimo wszystko klimatu serii, no i samego tytułowego miasteczka. Sporo się dzieje w innych stanach, ale wiadomo, że trzeba było tę serię nieco poszerzyć, no i nakreślić pewne sprawy bo 25 lat to jednak kawał czasu. Chyba te dwa pierwsze dwa odcinki trzeba traktować jako wstęp, który niekoniecznie musi oddawać klimat całego sezonu. Przynajmniej mi ostatnia scena drugiego odcinka daje sporą nadzieję, że w kolejnych akcja w większym stopniu przeniesie się do samego Twin Peaks, a wraz z tym wróci i muzyka i klimat. Tak ja to przynajmniej odbieram. W każdym razie dwa odcinki to jednak za mało by stwierdzić coś więcej poza tym, że na pewno Lynch przygotował widzom mindfuck. ;)

Karowiew

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 29 maja 2017, 10:42

panlider pisze: Osobiście byłem ciekaw, jak scenarzyści zakończą opowieść o piratach, żeby spięła się z książką Stevensona. Nie zawiodłem się.
Zgadzam się całkowicie, naprawdę fajnie skończyli ten serial, który - szczególnie, jeśli idzie o dialogi - był świetny :ok:

Ciekawostka, twórcy "Black Sails" pracują nad serialem o Kleopatrze: http://www.filmweb.pl/news/Serialowa+%2 ... cie-123324

"(…) mówmy o przykrych rzeczach, ale… eee… musi… przejście na emeryturę musi być na tyle późne, że oczekiwany przeciętny oczywiście, oczekiwana przeciętna długość życia nie była bardzo długa" - Jacek Rostowski
MRN

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 13 razy
Otrzymał podziękowanie: 205 razy

Nieprzeczytany post 29 maja 2017, 14:06

Wiking pisze:Ogląda ktoś trzeci sezon Twin Peaks? Trzyma poziom?
Do mnie póki co nie trafia, dawno tak jałowo nie oglądałem serialu dlatego póki co odpuszczę i skupię się na innych pozycjach.

Obrazek
Vanquish

Qualità Juventino
Qualità Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 7 razy
Otrzymał podziękowanie: 7 razy

Nieprzeczytany post 02 czerwca 2017, 19:38

House of Cards sezon 5. Obejrzałem połowę i zastanawiam się czy warto kontynuować. Nuuuuuuda, zasnąć idzie.

O wiele lepiej oglądało mi się 5 sezon... skazanego na śmierć.

MRN

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 02 czerwca 2017, 21:10

Ja zaś jestem w trakcie drugiego sezonu The Missing po tym jak spodobał mi się pierwszy sezon. Nie jest to czas stracony ;)

Obrazek
Piti

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 02 czerwca 2017, 23:19

Vanquish pisze: O wiele lepiej oglądało mi się 5 sezon... skazanego na śmierć.
5 sezon skazańca jest strasznie naciągany i tak bije nierealnością że...gdyby nie chęć zobaczenia znów Scofielda w akcji i sentyment do czasów, gdzie czekało się na kolejny odcinek 1 sezonu w TV z zapartym tchem to popierdzieliłbym ten sezon po 3 obejrzanych odcinkach :P

deszczowy

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 10 czerwca 2017, 00:44

A jest tu ktoś, kto oglądał American Gods?

I believe in Moise(s) Kean

http://www.pmiska.pl/
abe192

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 04 lipca 2017, 16:13

deszczowy pisze:A jest tu ktoś, kto oglądał American Gods?
Oglądam. I polecam!
Ale najpierw polecam przeczytać książkę, bo mistrzowska!

angelfas

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 04 lipca 2017, 18:24

a serial Gra o tron ktoś oglądał? warto obejrzeć?

MRN

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 04 lipca 2017, 19:06

To poważne pytanie czy jajca sobie robisz ? Jeżeli lubisz gatunek historyczny z dozą fantazji, intrygi, seks i błyskotliwe dialogi to jak najbardziej.

Obrazek
Vanquish

Qualità Juventino
Qualità Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 7 razy
Otrzymał podziękowanie: 7 razy

Nieprzeczytany post 16 lipca 2017, 20:05

Słyszałem, że 7 sezon Gry o Tron ma być jutro wypuszczony w całości na HBOgo. Ktoś coś podobnego słyszał/czytał?

MRN

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 16 lipca 2017, 20:17

Tak, ja też o tym słyszałem i jeżeli to się potwierdzi to jutro skończę 7 sezon :prochno:

edit :jednak nie, widzę, że póki co tylko pierwszy odcinek jest więc będą dokładać co tydzień.

Obrazek
Makiavel

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 08 sierpnia 2017, 11:42

Genialny jest ten nowy sezon Gry o Tron. Co odcinek, to lepszy.

Eric6666

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 08 sierpnia 2017, 16:10

Makiavel pisze:Genialny jest ten nowy sezon Gry o Tron. Co odcinek, to lepszy.
Mam tylko wrażenie, że serial został dostosowany do wymagań widza (jeszcze bardziej). Książki pójdą innym torem i będą prawdopodobnie bardziej podobne do tych pierwszych, zaś serial zrobił się nabuzowany tym czego się chce tj. gdyby była to kontynuacja masowego mordercy postaci (Martina) w poprzednim odcinku pewnie stracilibyśmy Bronna i Jaimiego. Wątek Dany i Jona wydaje się zbyt oczywisty. Od kiedy skończył się scenariusz z książki, także Tyrion wydaje mi się przygaszony (tj. był naprawdę inteligentnym intrygantem), a teraz?

Ale fakt faktem efekty są kozackie.

"The two most important days in your life are the day you are born and the day you find out why."
Mark Twain
MRN

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 08 sierpnia 2017, 16:41

Gra o tron rzeczywiście poszła zgodnie z oczekiwaniami widza, siódmy sezon rozkręca się powoli ale czwarty odcinek serialu nieco to oczekiwanie wynagrodził ;)

Najlepiej krytykować i tak świetny serial a zachwalać syf jakim jest Six, który jest jedną z porażek HBO.

Obrazek
ODPOWIEDZ