Wszystko o AS Roma
- pumex
- Juventino
Według mnie, spośród nowych nabytków Romy robiących różnicę względem poprzedniego sezonu jest Benatia do spółki z Maiconem. Brazol dziś nie gra, ale obaj wprowadzili gigantyczną ilość doświadczenia w linii defensywnej Giallorossich. W Serie A dobrą drużynę zaczyna się budować od tyłu, co widać na każdym kroku.

- Crunny
- Juventino
- Otrzymał podziękowanie: 19 razy
Za tydzień pojedynek Inter - Roma, a więc pojedynek 2 drużyn, które obok Napoli grają chyba najefektowniej w tym sezonie (my niestety strasznie się meczymy). I wydaje mi się, że Mazzarri nie pozwoli wywieść Romie kolejnego kompletu punktów.
- strong return
- Juventino
Szybko z polotem, bardzo dobrze wychodzili na pozycje, plynnie przechodzili do ataku, totalna dominacja, tak jak Juve w rundzie rewanżowej I sezonu Conte. Świetne transfery porobili. II linia i skrzydła oraz wspomniani obrońcy robią wrażęnie...po 6 kolejkach...
Tylko, że obrona Bolognii nie orientowała się o bramkarzu nie wspomnę. Zobaczymy na co ich stać z Interem i Napoli. My jesteśmy bez formy, ale z pomocą, chciał nie chciał arbitrów mamy 2 pkt mniej od nich. I teraz nie grają w pucharach i będzie im łatwiej, ale o ile na skrzydłach mają dobrych zawodników, tak o Boriello tego nie powiemy, tak samo w przypadku kontuzji kogoś z II linii. Jeszcze bez paniki. 8)
Tylko, że obrona Bolognii nie orientowała się o bramkarzu nie wspomnę. Zobaczymy na co ich stać z Interem i Napoli. My jesteśmy bez formy, ale z pomocą, chciał nie chciał arbitrów mamy 2 pkt mniej od nich. I teraz nie grają w pucharach i będzie im łatwiej, ale o ile na skrzydłach mają dobrych zawodników, tak o Boriello tego nie powiemy, tak samo w przypadku kontuzji kogoś z II linii. Jeszcze bez paniki. 8)
Dzięki Beppe za Teveza!
I believe in Fernando GoLLente!
I believe in Fernando GoLLente!
- Buffalo
- Juventino
My z nimi gramy 6 stycznia, takze zobaczymy jak to bedzie.Pamiętam doskonale co powiedziała mi jedna z osób sledzących przygotowania giallorossi do sezonu - "Garcia położył nacisk na szybkość i dynamikę, mało, jak na włoskie standardy, pracował nad kondycją. Do grudnia Roma będzie wyglądać świetnie, będzie szybsza od rywali. Problemy mogą zacząć się zimą i wczesną wiosną".
Nie patrz na to ile mam postów, bo i tak wiem wiecej od Ciebie.
- Sila Spokoju
- Juventino
- Podziekował: 25 razy
- Otrzymał podziękowanie: 51 razy
Roma jest niesamowita na początku tego sezonu. Co prawda nie grali jeszcze z wymagającymi przeciwnikami, oprócz Lazio (które my notabene zbiliśmy ostatnio 2-krotnie), ale mimo wszystko ich bilans 17-1 robi wrażenie.
Ciekawe kiedy spuchnął, bo zaczyna się robić nieciekawie.
Propsy za te 6 meczów
Ciekawe kiedy spuchnął, bo zaczyna się robić nieciekawie.
Propsy za te 6 meczów

- Bruce Badura
- Juventino
6 meczów, 6 zwycięstw
Najlepszy start od czasów Nerona?
Najlepszy start od czasów Nerona?
- bendzamin
- Redaktor
Już 5x3 było najlepszym startem w historii klubu. Robi wrażenie ta Roma, nie ma co. Szczerze mówiąc, jestem trochę zaskoczony tą sytuacją, przed startem sezonu stawiałem ich niżej niż np. Napoli czy Fiorentina i myślałem, że nadal będą głupio gubić punkty. Teraz czekają ich dwa trudne spotkania - Inter i Napoli, na pewno będzie warto to zobaczyć.
- Bruce Badura
- Juventino
Zobaczymy jak to będzie. Wszystko wyjdzie w praniu. Póki co prezentujemy się najsłabiej z drużyn walczących o scudetto, strasznie się męczymy, a na głowie jeszcze LM.
Roma dokonała kluczowych wzmocnień w osobach Benatii, Strootmana, teraz pokazał się Gervinho - efekty widać.
Roma dokonała kluczowych wzmocnień w osobach Benatii, Strootmana, teraz pokazał się Gervinho - efekty widać.
- D-Rose
- Juventino
Nie zapominajcie o jednej waznej kwestii. Blizniaki z Rzymu(Lazio i Roma) w genach i na twarzy maja wypisaną porazke. 8) Obsraja sie w najwazniejszym momencie(vide mecz Romy z Sampa "dzieki" ktoremu stracili szanse na Mistrzostwo)
Abstrahując od tych spalonych to... Juventus grajacy najwiekszą kiszke od 2 lat ma praktycznie tyle samo punktów ile grajaca najlepszy futbol w historii Roma - znamienne 8)
Abstrahując od tych spalonych to... Juventus grajacy najwiekszą kiszke od 2 lat ma praktycznie tyle samo punktów ile grajaca najlepszy futbol w historii Roma - znamienne 8)

- Sila Spokoju
- Juventino
- Podziekował: 25 razy
- Otrzymał podziękowanie: 51 razy
Ciekawy sezon nam się szykuję, nie ma co :lol: . Scudetto w sezonie 11/12 było magiczne, te z 12/13 odebrałem jak nasze, bo po prostu wzięliśmy, co nam się należało.
Teraz znowu mogą być ciężkie chwile i walka do samego końca, a więc i emocje
Taką piłkę i taką ligę włoską lubię. Oby SerieA od tego sezonu zmierzała w dobrym kierunku
Teraz znowu mogą być ciężkie chwile i walka do samego końca, a więc i emocje

Taką piłkę i taką ligę włoską lubię. Oby SerieA od tego sezonu zmierzała w dobrym kierunku

- Il Fenomeno
- Juventino
Benatia to zdecydowanie lider obrony, ale nabytkiem robiącym największą różnicę jest Garcia. Organizacja gry jest całkowicie zmieniona. Przecież za Zemana wszyscy parli do przodu i niejeden raz w trakcie meczu zostawało wyłącznie dwóch obrońców, próbujących przerwać kontrę rywali. Nawet Nesta z Cannavaro by nie daliby rady. Na dodatek "zabezpieczać" obrońców miał nie rewelacyjny w tym De Rossi, lecz tragiczny Ta...(?).pumex pisze:Według mnie, spośród nowych nabytków Romy robiących różnicę względem poprzedniego sezonu jest Benatia do spółki z Maiconem.
Tak jest, a jak Juventus dostanie się do finału LM, to nie wygra bo porażkę wypisaną ma na twarzy (vide Milan 2003, BVB, Real), chyba że, obsrają się w 1/8 (vide Bayern, Arsenal, Liverpool). Sezon sezonowi nie równy, drużyna drużnie. Nie ma reguł i nie powtarzajcie takich frazesów (szczególnie męczy mnie już najpopularniejszy na tym forum: drużyna X nie ma ławki, często powtarzany bez zastanowienia).D-Rose pisze:Nie zapominajcie o jednej waznej kwestii. Blizniaki z Rzymu(Lazio i Roma) w genach i na twarzy maja wypisaną porazke. 8) Obsraja sie w najwazniejszym momencie(vide mecz Romy z Sampa "dzieki" ktoremu stracili szanse na Mistrzostwo)

- D-Rose
- Juventino
Dokladnie tak jest. I nawet jak wejdziemy do finału LM to napisze w odpowiednim temacie ze zbierzemy baty(no chyba, ze trafimy w nim na Ajax albo L'pool[W tym sezonie odpada]).Tak jest, a jak Juventus dostanie się do finału LM, to nie wygra bo porażkę wypisaną ma na twarzy (vide Milan 2003, BVB, Real), chyba że, obsrają się w 1/8 (vide Bayern, Arsenal, Liverpool). Sezon sezonowi nie równy, drużyna drużnie. Nie ma reguł i nie powtarzajcie takich frazesów (szczególnie męczy mnie już najpopularniejszy na tym forum: drużyna X nie ma ławki, często powtarzany bez zastanowienia).
Wierz sobie w co chcesz. Roma nie zakwalifikuje sie do Ligi Mistrzów. I mowie to teraz w momencie w ktorym maja komplet 18 punktów i kazdy przed "wielką", "niepokonaną" Roma ma brązowe gacie. :twisted:

- Adrian27th
- Juventino
- Otrzymał podziękowanie: 4 razy
Najgorsze jest to że jak obejrzycie to co odstawiaja obroncy Bologny w tym meczu to po prostu zenua. Z nami kazdy zespół broni sie 10 zawodnikami, a w meczach z Roma,Interem - z ktorymi MOGA coś ugrać z przodu, graja ofensywnie i zostaja 3 z tyłu. Jakie to drazniace.
"It seems today, that all You see, it's violence in movies and sex on Tv..."
"per noi altri terza stella, per voi altri terzo dito!"
"per noi altri terza stella, per voi altri terzo dito!"
Pumex pisze:Francuz (Pogba) nie ma najmniejszych szans na realną walkę o pierwszy skład.
- zoff
- Qualità Juventino
- Otrzymał podziękowanie: 2 razy
Roma jak Inter. Ich ogromnym plusem jest to, że nie grają w europejskich pucharach. Mimo wszystko Fiorentina, Milan czy my nie mamy tego komfortu i musimy rotować. Dwa sezony temu Conte też grał praktycznie jedną i tą samą 11nastką. Czekam na poważnych rywali, ale dla mnie - jako kibica Juve - niepokojące jest to, że Romaniści tracą bardzo mało goli. O ile w ofensywie w poprzednich sezonach jakoś to hulało, o tyle z tyłu był dramat. Jak widać największym wygranym początku sezonu nie jest naszpikowane gwiazdami Napoli czy Inter Mazzariego, a Roma właśnie.
Nie mówiąc już o Scudetto, ale walka choćby o Champions League zapowiada się po prostu pasjonująco.
Nie mówiąc już o Scudetto, ale walka choćby o Champions League zapowiada się po prostu pasjonująco.
Jeśli pójdzie tak dalej to nie tylko podium, ale i Scudetto!grande amore pisze: Moze kracze, ale jesli dalej tak beda bic kazdego, to podium pod koniec tego sezonu maja jak w banku
Ostatnio zmieniony 30 września 2013, 14:10 przez zoff, łącznie zmieniany 1 raz.
- grande amore
- Juventino
Roma jak Juventus sprzed dwoch sezonow. Moze kracze, ale jesli dalej tak beda bic kazdego, to podium pod koniec tego sezonu maja jak w banku 

Juve, storia di un grande amore 
------
Jaka jest roznica miedzy zwyciezca a przegranym? Upasc moze kazdy, zwyciezca wstaje i idzie dalej.
------
Mowcie mi Magda

------
Jaka jest roznica miedzy zwyciezca a przegranym? Upasc moze kazdy, zwyciezca wstaje i idzie dalej.
------
Mowcie mi Magda