Mercato (LATO 2018) DYSKUSJA
- Piotr Juvefan
- Juventino
Wcale mnie to nie dziwi,że chciałby do Nas odejść. To tylko i wyłącznie kibice Interu myślą,że z niego jest jakiś wielki InteristaVirgil pisze:Jeżeli Inter chce negocjować to tylko dlatego, że Icardi ich poinformował że chce do nas odejść inaczej wyśmiali by nas w drzwiach.
Zresztą większa szansa na Icardiego niż na SMS-a, gdyż Thorir (czy jak mu tam) ma gdzieś animozje i raczej nie hejtuje Juve, a Lotito nas z pasją nienawidzi.
Może obiecali Wandzie udział w reklamie Ferrari czy cośale jeżeli merdy chcą z nami w ogóle rozmawiać to znaczy że Icardi już im zakomunikował że chce iść do nas.

Co prawda ten ich Kim z Korei Płn coś tam gadał,że jeśli do Juve to za 400mln itp,ale on nie ma żadnego pojęcia o piłce i chciał się przypodobać swojemu ludowi :lol:

- Poprostu
- Juventino
- Podziekował: 38 razy
- Otrzymał podziękowanie: 41 razy
To czy Inter chce negocjować to nie ma znaczenia bo My tego nie chcemy robić i nie zrobimy. Jeżeli okaże się, że klauzula nie może być ważna tylko za granicę co chcą osiągnąć nasi prawnicy to ja zapłacimy i tyle.
Zresztą z najnowszych informacji i tak wynika, że Icar do nas nie chce.
Zresztą z najnowszych informacji i tak wynika, że Icar do nas nie chce.
- Osgiliath
- Juventino
Całe szczęście, przynajmniej dalej jest szansa, że wydamy hajs na kogoś do środka a nie na gracza interu. Chciałbym bardzo, żeby ten cały cyrk z icardim był jedynie zasłoną dymną przed jakimś innym dealem naszych.Poprostu pisze:Zresztą z najnowszych informacji i tak wynika, że Icar do nas nie chce.
- shaggy1987
- Juventino
To że Inter rzekomo chce negocjować, może też oznaczać że mają jakiś tam plan działania... Bo tak - dostają Pipitę, a resztę kasy mogą wydać np na Chiese.... na którego mają chrapkę... Heh aa Wanda byłaby w 7 niebie 

- dimebag11
- Juventino
- Podziekował: 79 razy
- Otrzymał podziękowanie: 23 razy
Przecież ta cała plotka dotycząca rzekomych negocjacji z Interem, to ewidentne działania Wandy i Icardiego na uzyskanie jak najwyższego nowego kontraktu Argentyńczyka z ekipą z Mediolanu (pewnie w zamian zgodzi się na usunięcie klauzuli 110 mln € lub znaczące jej zwiększenie np. do 200 baniek). Można byłoby się łudzić na taki transfer, gdyby Inter nie załapał się do LM, a po drugie, to jeśli Mauro ma rzeczywistą chęć opuszczenia Mediolańczyków, to pójdzie sobie za granicę.
Juve jest miłością całego mojego życia. Jest powodem do radości i dumy, ale i przyczyną frustracji i rozczarowań. Jest źródłem niesamowitych emocji, tworzącym prawdziwą i niekończącą się opowieść o miłości. - Gianni Agnelli
- Wojtek
- Juventino
Bo?dimebag11 pisze:a po drugie, to jeśli Mauro ma rzeczywistą chęć opuszczenia Mediolańczyków, to pójdzie sobie za granicę.
Bonucci też mógł iść do każdej drużyny na świecie, a wybrał słaby Milan. Nigdy nic nie wiadomo.
- Osgiliath
- Juventino
to nie do końca tak, ponieważ o ile sam Bonu pewnie by chciał i mógł iść za granicę, to jego rodzina (w odniesieniu do stanu zdrowia jego dzieciaka), nie chciała opuścić Italii, a że fest zainteresowany się zrobił Milan, to poszedł deal jaki był. Also, patrząc na transfery, jakich wtedy dokonywał Milan, to nikt nie sądził, że skończą, gdzie skończyliWojtek pisze:Bo?dimebag11 pisze:a po drugie, to jeśli Mauro ma rzeczywistą chęć opuszczenia Mediolańczyków, to pójdzie sobie za granicę.
Bonucci też mógł iść do każdej drużyny na świecie, a wybrał słaby Milan. Nigdy nic nie wiadomo.

- Piti
- Juventino
Dokładnie i o ile dobrze wiem mordo, to żona Icardiego która jest jego agentką za każdym razem podkreśla, że we włoszech czują sie bardzo dobrze i nie chcą sie ruszać stąd i mówiła to w kontekście zainteresowania..REALU! więc wiecie...Wojtek pisze:Bo?dimebag11 pisze:a po drugie, to jeśli Mauro ma rzeczywistą chęć opuszczenia Mediolańczyków, to pójdzie sobie za granicę.
Jak dla mnie sprawa jest otwarta, w futbolu nie takie rzeczy sie działy, nie tacy zawodnicy przechodzili do odwiecznych rywali, a że w dzisiejszych czasach tym bardziej nie ma miejsca na sentymenty, to taki deal jest jak najbardziej możliwy. Na topów zza granicy większych szans nie mamy, ale za to co jakiś czas wyciagamy ich z ligowych rywali i wychodzi nam to calkiem pryzwoicie. Przypominam, że przyjście Higuaina miało być również niemożliwe

Myślę że wepchnięcie w ten deal podstarzalego Higuaina i dołożenie tych 60 mln za 25 letnią topową 9tkę, to bardzo przyzwoity deal w obliczu tego co się dzieje obecnie na rynku transferowym.
@Osgiliath
nie bij :lol: , chciałem zacytowac Wojtka, my bad
Ostatnio zmieniony 29 maja 2018, 15:02 przez Piti, łącznie zmieniany 1 raz.
- Osgiliath
- Juventino
pls, nie pisz jak przed chwilą spadłeś z krzesła. Anyway, przeczytaj jeszcze raz o kim i o czym pisałem, a potem pomyśl.silhouette pisze:O ile dobrze wiem mordo, to żona Icardiego która jest jego agentkąOsgiliath pisze: to nie do końca tak, ponieważ o ile sam Bonu pewnie by chciał i mógł iść za granicę, to jego rodzina (w odniesieniu do stanu zdrowia jego dzieciaka), nie chciała opuścić Italii, a że fest zainteresowany się zrobił Milan, to poszedł deal jaki był. Also, patrząc na transfery, jakich wtedy dokonywał Milan, to nikt nie sądził, że skończą, gdzie skończyli
- Antichrist
- Juventino
- Podziekował: 1 raz
- Otrzymał podziękowanie: 1 raz
Tak sobie czytam te doniesienia o tej hipotetycznej (bo inaczej tego nazwać nie można) wymianie Higuain + hajs = Icardi i chyba nikt nie bierze pod uwagę słów, które Marotta powtarza jak mantrę. Nie sprzedajmy piłkarzy, jeżeli nie chcą odchodzić. Być może Higuain nie chce cofać się w karierze i nie chce przejść do Interu. Czym Inter mógłby go skusić, czego nie ma u nas? Perspektywy na Scudetto? Nie sądzę. Na LM? Tym bardziej. Gonzalo nie wydaje się być w jakimkolwiek konflikcie z zarządem jak Bonucci, więc nie ma absolutnie żadnych podstaw do tego, żeby taka wymiana nastąpiła.shaggy1987 pisze:To że Inter rzekomo chce negocjować, może też oznaczać że mają jakiś tam plan działania... Bo tak - dostają Pipitę, a resztę kasy mogą wydać np na Chiese.... na którego mają chrapkę... Heh aa Wanda byłaby w 7 niebie
Szczerze mówiąc, prędzej bym uwierzył w to, że Marotta robi zasłonę dymną mówiąc, że nie zakontraktujemy SMS-a, a i tak w tle robiąc swoje.
The time has come, it's quite clear, our Antichrist is almost here.
- MVP
- Juventino
Jak słyszę o Ikarze to mi się w kiszkach przewraca. Gościu wielokrotnie pokazywał, że w głowie nie ma za wiele i dla mnie wymienianie go na Igłe nie ma w obecnym momencie większego sensu. Zwłaszcza z taką dopłatą, która może zabrać środki na obsadzenie innych pozycji. W obecnej chwili sądzę, że nie potrzebujemy wzmocnień pozycji ofensywnych. Zresztą czy to wgle byłoby wzmocnienie?
Ktoś wspomniał, że może być to zasłona dymna i ja również mam taką nadzieję, bo jeśli zrobimy ten deal i pomoc "wzmocnimy" tuzami jak Rabiot, Can i Pellegrini to na pewno nie będę zadowolony. Nam naprawdę potrzebny jest Pogba/SMS, bo wymienieni wcześniej zawodnicy nie są gwarancją podniesienia jakości środkowej linii.
Ktoś wspomniał, że może być to zasłona dymna i ja również mam taką nadzieję, bo jeśli zrobimy ten deal i pomoc "wzmocnimy" tuzami jak Rabiot, Can i Pellegrini to na pewno nie będę zadowolony. Nam naprawdę potrzebny jest Pogba/SMS, bo wymienieni wcześniej zawodnicy nie są gwarancją podniesienia jakości środkowej linii.
- dimebag11
- Juventino
- Podziekował: 79 razy
- Otrzymał podziękowanie: 23 razy
@silhouette @Wojtek
Praktycznie nic nie przemawia za takim transferem, bo:
1) klauzula 110 mln € za Icardiego nie dotyczy włoskich klubów,
2) Inter awansował do LM, więc Mauro nie ma potrzeby już w tym sezonie opuszczać Mediolanu, a w przeciwnym przypadku byłoby to całkiem realne,
3) jak przekonać Higuaina do przejścia do gorszej sportowo drużyny, gdy u nas ma pewny plac gry,
4) Icardi jest kapitanem Interu i może nie wypowiadał się nieprzychylnie o Juve, ale zbytnią miłością, to on nas nie darzy (nawet jakby u nas dostał 10 mln € za sezon, to pewnie by to nic nie zmieniło).
Praktycznie nic nie przemawia za takim transferem, bo:
1) klauzula 110 mln € za Icardiego nie dotyczy włoskich klubów,
2) Inter awansował do LM, więc Mauro nie ma potrzeby już w tym sezonie opuszczać Mediolanu, a w przeciwnym przypadku byłoby to całkiem realne,
3) jak przekonać Higuaina do przejścia do gorszej sportowo drużyny, gdy u nas ma pewny plac gry,
4) Icardi jest kapitanem Interu i może nie wypowiadał się nieprzychylnie o Juve, ale zbytnią miłością, to on nas nie darzy (nawet jakby u nas dostał 10 mln € za sezon, to pewnie by to nic nie zmieniło).
Juve jest miłością całego mojego życia. Jest powodem do radości i dumy, ale i przyczyną frustracji i rozczarowań. Jest źródłem niesamowitych emocji, tworzącym prawdziwą i niekończącą się opowieść o miłości. - Gianni Agnelli