Mercato (Lato 2017 / Zima 2018) DYSKUSJA
- tyrlas
- Juventino
Jasne ze pewnie jakos poradzimy,ale tu chodzi o ewentualna kwote sprzedazy...chociaz lepiej uzyc slowa oddaniaTURBOPAWEL pisze:A dajcie spokój z tym Bonuccim - gosc byl najgorszym zawodnikiem w finale LM. Poradzimy sobie spokojnie bez niego.
- dimebag11
- Juventino
- Podziekował: 82 razy
- Otrzymał podziękowanie: 23 razy
Jeśli odejdzie Bonucci, to bardzo wątpliwe, że zostaniemy z obroną w składzie: Barzagli (prawdopodobnie ostatni jego sezon w Juve), Chiellini (też ma już 33 lata na karku i pewnie za dwa sezony zakończy karierę), Benatia, Rugani (obaj mieli trochę urazów w tamtej kampanii). Problem w tym, że powinniśmy najpierw ściągnąć następcę Bonucciego (najlepiej gdyby był to Manolas), a dopiero później puścić go nawet do rzeczonego Milanu, bo znów się okaże, że niby będziemy mieć pieniądze, ale albo Roma nie będzie chciała nam odsprzedać Greka, albo zażądają absurdalnej kwoty.Virgil pisze:Ale problemem nie jest nawet kwota, bo to nie nasze pieniądze po prostu mniej niż 50mln to jest wstyd dla klubu i tyle.
Gorsze jest to, że nagle zostajemy z rozgrzebaną obroną.
Barzargli, Chellini, Benatia i Rugani nagle to strasznie słabo wygląda, szczególnie biorąc pod uwagę że pierwszy ma 36 lat, a dwaj kolejni są jednak trochę czasu spędzają u lekarzy.
To jest dla dramat, po raz kolejny zostajemy z ważną formacją rozwaleni bez przygotowanych następców (jak w sprawie Pogby).
Tak się po prostu nie robi, jeszcze rozumiem jakby to był jakiś mega deal, a jest słabiutko.
Juve jest miłością całego mojego życia. Jest powodem do radości i dumy, ale i przyczyną frustracji i rozczarowań. Jest źródłem niesamowitych emocji, tworzącym prawdziwą i niekończącą się opowieść o miłości. - Gianni Agnelli
Nic, chodzi o kwotę i kierunek. No i mamy starszych do pozbywania się w ramach odmłodzenia składu.dr.DeV pisze:Jeżeli nawet, to co złego w tym żeby w miejsce Leo wprowadzić do składu Ruganiego, a po roku (za Barzę) Caldarę? Potrzebujemy odmłodzenia składu i jeżeli zamierzają to robić kosztem piłkarza który prawdopodobnie burzył harmonię w szatni to co stoi na przeszkodzie? Zdanie kibiców? Bo grał przez 7 lat w klubie?fazzi pisze:Taaaa Bernardeschi...
Pavel Nedved pisze:"Juve ponownie jest nieprzyjemne? Mam nadzieję, nie interesuje mnie bycie miłym, tylko zwycięskim"
- Adrian27th
- Juventino
- Otrzymał podziękowanie: 4 razy
Moze dlatego oddajemy Orsoliniego do Atalanty, bo chcemy Caldare?
"It seems today, that all You see, it's violence in movies and sex on Tv..."
"per noi altri terza stella, per voi altri terzo dito!"
"per noi altri terza stella, per voi altri terzo dito!"
Pumex pisze:Francuz (Pogba) nie ma najmniejszych szans na realną walkę o pierwszy skład.
- LordJuve
- Juventino
Co Ty pier... ? Barza - 36 lat, Kielon - 32 lata, Benatia - 30 lat, a Ty chcesz odmładzać skład Bonucem?dr.DeV pisze: Jeżeli nawet, to co złego w tym żeby wprowadzić do składu Ruganiego, a po roku Caldarę? Potrzebujemy odmłodzenia składu i jeżeli zamierzają to robić kosztem piłkarza który prawdopodobnie burzył harmonię w szatni to co stoi na przeszkodzie?

Burzy harmonię? Może harmonię burzy Allegri, który swoim zachowaniem wkur... piłkarzy, ale tylko Bonucci jest na tyle pyskaty i porywczy, że otwarcie wchodzi w konflikt z trenerem? Ta opcja jest równie prawdopodobna.
W Juve? Zmieniasz pracę, zazwyczaj ze stratą dla klubu. W drużynach, do których pozycji aspirujemy - zostajesz w klubie. Nawet takie PSG potrafiło posadzić Verrattiego, a my kluczowego zawodnika sprzedajemy w promocyjnej cenie.dr.DeV pisze: Jeżeli dobrze zarabiasz a nie czujesz się dobrze robiąc to co robisz, to dalej siedzisz w w tym samym biurze z tymi samymi ludźmi?

Dla mnie po akcji z Alvesem formacja obronna powinna być NIE DO RUSZENIA (ewentualnie transfery do klubu), a tu się okazuje, że my mamy zamiar sprzedać fundament. No i znów na pierwszy plan wychodzą kwestie personalne i zdanie zawodnika...
- Alexinhio-10
- Juventino
- Podziekował: 20 razy
- Otrzymał podziękowanie: 12 razy
Bonu na testach...

- pumex
- Juventino
Nie wiem jak u innych, ale u mnie piana nie toczy się z powodu stricte technicznej utraty jakości, bo tak jak pisałem, wydaje się, że jest jakaś szansa, by Rugani i Benatia udźwignęli temat. Mnie krew zalewa, że potentat ot tak godzi się odsprzedaż swojej gwiazdy klubowi, który w ostatnich latach nie znaczył nic, ani w calcio, ani tym bardziej w Europie. Co więcej, robi to za śmieszne pieniądze, śmieszne, śmieszne i jeszcze raz śmieszne. Wizerunkowa kompromitacja po całości. Spróbujmy teraz, z pozycji (hue hue) 'potentata', uderzyć po np Koulibaliego z Napoli. Jaki będzie efekt? Marotta już całkiem oczy pogubi gdy usłyszy, że De Laurentiis śpiewa nam 50 milionów. Za Koulibaliego, a gdzie jemu do Bonucciego? Wyruszmy po Belottiego, to w przedbiegach usłyszymy, żebyśmy się wypchali i bez 100 milionów nie podchodzili.dr.DeV pisze:Panowie... Co roku jest płacz i lament o sprzedaż zawodników i co roku zarząd, trener a przede wszystkim drużyna broni decyzji podjętych podczas letniego mercato.
Jak mamy być na topie, a nie tylko bywać, skoro dyrektorzy uprawiają mentalność rodem z Sampdorii?

- mrozzi
- Juventino
- Podziekował: 4 razy
- Otrzymał podziękowanie: 10 razy
Pallotta powiedzial przed chwila, ze Manolas i Nainggolan pozostana w Romie. Nie zdziwiloby mnie to, w koncu kilku juz zawodnikow stracili.
Przypominam, ze duze pieniadze z transferu Bonucciego sa wazne ze wzgledu na pozycje, jakie jeszcze musimy obsadzic. Rozumiem zmiane pokoleniowa itd, ale nie na takich warunkach. Rok w rok dzieje sie duzo i potem to wszystko trzeba kilka miesiecy zgrywac. Nie moze byc tak, ze bierzemy 2/3 klasowe klocki i konczymy mercato. Teraz wypadl podstawowy prawy obronca i prawdopodobnie srodkowy defensor.
Darowaliby sobie wrzucanie zdjec Bonucciego i pieprzenie o preseasonie...
Przypominam, ze duze pieniadze z transferu Bonucciego sa wazne ze wzgledu na pozycje, jakie jeszcze musimy obsadzic. Rozumiem zmiane pokoleniowa itd, ale nie na takich warunkach. Rok w rok dzieje sie duzo i potem to wszystko trzeba kilka miesiecy zgrywac. Nie moze byc tak, ze bierzemy 2/3 klasowe klocki i konczymy mercato. Teraz wypadl podstawowy prawy obronca i prawdopodobnie srodkowy defensor.
Darowaliby sobie wrzucanie zdjec Bonucciego i pieprzenie o preseasonie...
Ostatnio zmieniony 13 lipca 2017, 18:18 przez mrozzi, łącznie zmieniany 1 raz.
- gpl88
- Milanista
Kto by pomyślał, transfer który do wczoraj był science fiction wygląda na to, że może dojść do skutku nawet dzis. 30mln + De Sciglio za stopera top 3 świata ociera się o działalność charytatywna. A wszystko na to wskazuje, że to się stanie bo Bonucci ma jechać pojutrze na turnee do Chin z zespołem.
Współczuję wam bo to plaskacz w twarz jak ten, który poczuliśmy w chwili info o odrzuceniu kontraktu przez Donnarumme.
Mogę zaryzykować stwierdzenie, że jeśli ten transfer dojdzie do skutku to defensywę, ktora w tamtym sezonie była 2 klasy gorsza od waszej, teraz byśmy mieli na podobnym poziomie, wierzcie mi dla nas to jeszcze większy szok niż dla was bo w ogóle nie było tematu Bonucciego.
A może to i dobrze dla ligi, będzie ciekawsza walka. Pozdro
Współczuję wam bo to plaskacz w twarz jak ten, który poczuliśmy w chwili info o odrzuceniu kontraktu przez Donnarumme.
Mogę zaryzykować stwierdzenie, że jeśli ten transfer dojdzie do skutku to defensywę, ktora w tamtym sezonie była 2 klasy gorsza od waszej, teraz byśmy mieli na podobnym poziomie, wierzcie mi dla nas to jeszcze większy szok niż dla was bo w ogóle nie było tematu Bonucciego.
A może to i dobrze dla ligi, będzie ciekawsza walka. Pozdro
- dr.DeV
- Juventino
- Podziekował: 3 razy
- Otrzymał podziękowanie: 1 raz
Skoro w prasie pojawiały się spory Bonucciego z Barzaglim, Dybalą dodatkowo z trenerem no to jaki sens w twojej wypowiedzi, że to Allegri burzy szatnię?LordJuve pisze:Co Ty pier... ? Barza - 36 lat, Kielon - 32 lata, Benatia - 30 lat, a Ty chcesz odmładzać skład Bonucem?dr.DeV pisze: Jeżeli nawet, to co złego w tym żeby wprowadzić do składu Ruganiego, a po roku Caldarę? Potrzebujemy odmłodzenia składu i jeżeli zamierzają to robić kosztem piłkarza który prawdopodobnie burzył harmonię w szatni to co stoi na przeszkodzie?![]()
Burzy harmonię? Może harmonię burzy Allegri, który swoim zachowaniem wkur... piłkarzy, ale tylko Bonucci jest na tyle pyskaty i porywczy, że otwarcie wchodzi w konflikt z trenerem? Ta opcja jest równie prawdopodobna.
Chiellini nie chce odejść, Barza kończy karierę, Benatia dopiero przyszedł i też nie wydaje mi się żeby chciał odpalić z Turynu. Pozostaje Bonucci, który i tak już jest zdaje się wypalony.
Nie wydaje mi się, że Veratti do dobry przyklad aby porównywać go z Leo.LordJuve pisze:W Juve? Zmieniasz pracę, zazwyczaj ze stratą dla klubu. W drużynach, do których pozycji aspirujemy - zostajesz w klubie. Nawet takie PSG potrafiło posadzić Verrattiego, a my kluczowego zawodnika sprzedajemy w promocyjnej cenie.dr.DeV pisze: Jeżeli dobrze zarabiasz a nie czujesz się dobrze robiąc to co robisz, to dalej siedzisz w w tym samym biurze z tymi samymi ludźmi?

- D-Rose
- Juventino
Kto wie, ze wypozyczenie Orsoliniego do Atalanty nie bedzie mialo drugiego dna. Znaczy, czy nie bedziemy chcieli tym zmiękczyć Bergamczyków zeby puscili Caldare do nas juz teraz.
A ta plota z Tonim Kroosem :rotfl: :rotfl: :rotfl: :rotfl:
A ta plota z Tonim Kroosem :rotfl: :rotfl: :rotfl: :rotfl:

- Cabrini_idol
- Juventino
Od 3 lat jesteśmy w ścisłym topie. Od 6 lat najlepsi we Włoszech. No tak klub bez ambicji. Niektórzy powinni napić się i zagryźć ogorasem .
Z Bonuccim czy bez niego i tak jesteśmy 3 długości przez reszta w Serie A. Nie moja kasa. Dla mnie, kibica liczy się wynik i gra. A nie to czy dostaniemy za niego 40 czy 60 mln.
Rugani będzie miał wiecej szans. To duży plus. A to większy talent od Bonucciego. Zresztą zobaczcie. Przecież nasza siła ofensywna w tym sezonie będzie top 4 na świecie. Poza tym skąd wiecie co szykuje nam zarząd. Kto spodziewał się Sandro 2 lata temu czy Higuaina bądź Pjanica rok temu. Ależ jesteście frustratami. Jak oglądacie mecze to też większość czasu spedAcie na krytkowaniu zespołu ?
Z Bonuccim czy bez niego i tak jesteśmy 3 długości przez reszta w Serie A. Nie moja kasa. Dla mnie, kibica liczy się wynik i gra. A nie to czy dostaniemy za niego 40 czy 60 mln.
Rugani będzie miał wiecej szans. To duży plus. A to większy talent od Bonucciego. Zresztą zobaczcie. Przecież nasza siła ofensywna w tym sezonie będzie top 4 na świecie. Poza tym skąd wiecie co szykuje nam zarząd. Kto spodziewał się Sandro 2 lata temu czy Higuaina bądź Pjanica rok temu. Ależ jesteście frustratami. Jak oglądacie mecze to też większość czasu spedAcie na krytkowaniu zespołu ?

- LordJuve
- Juventino
Masz rację, pomyliłem się. Jednak w przypadku zawodnika PSG nie chodziło o sprzedaż do ligowego rywala za jakieś śmieszne pieniądze. U nas to jest inny poziom absurdu.dr.DeV pisze: Nie wydaje mi się, że Veratti do dobry przyklad aby porównywać go z Leo.