Mercato (Lato 2016)
- Cabrini_idol
- Juventino
A co jest złego w numerze 6 ? Lubie ten numer 

- zabekmj23
- Juventino
Dokładnie nawet Max mowił ze nie widzi Pogby na TRQ wiec moze faktycznie to znak ze budujemy zespół ktorym gwiazda jest PP10 i lata sobie w srodku a na 3/4 przychodzi Draxler/Goetze. Oby tak było bo jak nie to ja tego nie widzę inaczej niż ratowanie się przed tym ze TRQ do nas nie dołączy bo mnie mamy na niego kasy. I mydlą nam oczy.CavAllano pisze:
Numer 10 to symbol, a nie pozycja w tym przypadku.Nie oznacza to, że automatycznie przestajemy szukać trequartisty, bo na ten temat mamy rozmawiać po Superpucharze.
- Cabrini_idol
- Juventino
Ale tez nie wyobrażam sobie, że Pogba będzie grał w pomocy z 10. Na 90% zostanie przesunięty przed napastników.

- jakku1
- Juventino
Świetny ruch z tą "10" dla Pogby. W dodatku w idealnym momencie. Mamy jednak genialnych ludzi od marketingu w zarzadzie.
Po pierwsze, zdejmujemy presję, która sami sobie <brzydkie słowo ( ͡° ͜ʖ ͡°)> nalozylismy, na kupno trequartisty. Niby moze byc zawód, ale kibice raczej beda zyc tutaj nadzieja, ze jak Francuz dostał "10" to moze zostanie u nas na dluzej. No i nie da sie ukryc, ze wielu ludzi było/jest zwyczajnie zmeczonych ta saga z kupnem rozgrywajacego. Dajac #10 Pogbie zamykamy pewien etap, ale nie zamykamy sobie zadnej furtki.
Po drugie, ułatwiamy sobie w ten sposob negocjacje z Schalke/innymi klubami. Skoro nie jestesmy juz przyparci do naroznika i wcale nie musimy kupic "10" to moze... negocjowac sie bedzie łatwiej? A jesli nawet nie, to... mamy wiecej przestrzeni na rynku, wiekszy wybór. Za chwile ktos moze pomyslec od nas z zarzadu, ze moze w takim razie lepiej skoncentrowac sie na jakims dynamicznym srodkowym pomocniku...?
Po trzecie, dajemy Pogbie w rece bardzo potezna rzecz: odpowiedzialnosc. #10 to zaszczyt, ale takze ogromny ciezar. Pilkarz, ktory ja u nas dostanie jest zobowiazany do ciezkiej pracy, ciagniecia druzyny w trudnych momentach i rozstrzygania o wynikach spotkan. Patrzac na charakter Pogby oraz to, co chce osiagnac, moze to byc strzał w "10" ;-).
Po czwarte, Pogba to jest juz jednak marka, nawet jesli przyjdzie Draxler to i tak Niemiec nie otrzymałby "10". Francuz jest sto razy bardziej rozpoznawalny niz Niemiec.
Po pierwsze, zdejmujemy presję, która sami sobie <brzydkie słowo ( ͡° ͜ʖ ͡°)> nalozylismy, na kupno trequartisty. Niby moze byc zawód, ale kibice raczej beda zyc tutaj nadzieja, ze jak Francuz dostał "10" to moze zostanie u nas na dluzej. No i nie da sie ukryc, ze wielu ludzi było/jest zwyczajnie zmeczonych ta saga z kupnem rozgrywajacego. Dajac #10 Pogbie zamykamy pewien etap, ale nie zamykamy sobie zadnej furtki.
Po drugie, ułatwiamy sobie w ten sposob negocjacje z Schalke/innymi klubami. Skoro nie jestesmy juz przyparci do naroznika i wcale nie musimy kupic "10" to moze... negocjowac sie bedzie łatwiej? A jesli nawet nie, to... mamy wiecej przestrzeni na rynku, wiekszy wybór. Za chwile ktos moze pomyslec od nas z zarzadu, ze moze w takim razie lepiej skoncentrowac sie na jakims dynamicznym srodkowym pomocniku...?
Po trzecie, dajemy Pogbie w rece bardzo potezna rzecz: odpowiedzialnosc. #10 to zaszczyt, ale takze ogromny ciezar. Pilkarz, ktory ja u nas dostanie jest zobowiazany do ciezkiej pracy, ciagniecia druzyny w trudnych momentach i rozstrzygania o wynikach spotkan. Patrzac na charakter Pogby oraz to, co chce osiagnac, moze to byc strzał w "10" ;-).
Po czwarte, Pogba to jest juz jednak marka, nawet jesli przyjdzie Draxler to i tak Niemiec nie otrzymałby "10". Francuz jest sto razy bardziej rozpoznawalny niz Niemiec.
Zapraszam tez na moje konto na twitterze => https://twitter.com/jakku113 

- rydwadydwa
- Juventino
Sprytne zagranie naszego zarządu. Jestem jakoś dziwnie zadowolony, bo Pogba na trequartiście to jak przyjście kogoś nowego. Zawsze mówiłem, że on ma dużo większy potencjał w ofensywie. Tymi długimi nogami próbował wiele w obronie, ale jest w nim pewna doza nonszalancji, która jest wybaczalna tylko dla ofensywnego zawodnika.
Nie wiem, co z wynikami, ale czuję, że z Pogbą i Dybalą w ataku czekają nas niezłe fajerwerki, nie mogę się doczekać
Tak w ogóle to musi być jedna z najmłodszych dziesiątek w historii Juve. Nie mam prawa pamiętać tamtych czasów, ale Del Piero chyba najpierw grał z 16, a dopiero potem dali mu 10 co nie?-
Nie wiem, co z wynikami, ale czuję, że z Pogbą i Dybalą w ataku czekają nas niezłe fajerwerki, nie mogę się doczekać
Tak w ogóle to musi być jedna z najmłodszych dziesiątek w historii Juve. Nie mam prawa pamiętać tamtych czasów, ale Del Piero chyba najpierw grał z 16, a dopiero potem dali mu 10 co nie?-
- RICTOR
- Juventino
- Otrzymał podziękowanie: 1 raz
Bo Siqueira to jest niezły zawodnik? Mandżukić to też parówa bo Atletico go bez zastanowienia sprzedało a i jakiejś wielkiej konkurencji przy jego pozyskaniu nie mieliśmy? Zresztą, GDM i Sky wymieniało w gronie zainteresowanych piłkarzem nas i PSG. Ale co ja tam się będę spierał...pumex pisze:Hoho, z opisu wydawałoby się, że to całkiem znośny zawodnik. Mało tego, wobec takiej laurki wystawionej piłkarzowi wydawałoby się, że Atletico powinno zależeć na jego zatrzymaniu oraz innym klubom na jego pozyskaniu. Tymczasem rzeczywistość jest chyba trochę inna...
- kamil-8853
- Juventino
Cabrini_idol pisze:Ale tez nie wyobrażam sobie, że Pogba będzie grał w pomocy z 10. Na 90% zostanie przesunięty przed napastników.
Yyyyy "Przed" napastników ? :> to na jakiej pozycji będzie grywał ? Z twojej wypowiedzi wynika że będzie stał na bramce u każdego naszego rywala

Bez urazy taki żart :lol: Nie gniewaj sie

- Hypeman
- Juventino
Jak dla mnie ta dziesiątka i ewentualne przejście na pozycje trequartisty to szansa na wejście poziom wyżej dla Pogby. Przez cały tamten sezon miałem wrażenie że facet się marnuje już w środku i brakuje mu tam czegoś by mógł pokazać pełnię możliwości.
- BlackJacky
- Juventino
- Podziekował: 2 razy
- Otrzymał podziękowanie: 2 razy
gucio_juve pisze:Ostatnia 10tka fest długo z nami była...zabekmj23 pisze:dobrze widzę w superpucharze z 10 bedzie biegał Pogba??
Czy tylko 1 meczy czy na stałe??
Szok troche czyżby chcial z nami zostac na dluzej??
W sumie sam bylem ciekaw Pogby na 3/4, a to ze dostal "10" chyba przypieczetowalo jego nowa pozycja w nowym sezonie. Jak juz niektorzy pisali, to nie jest typowa "10", ale chlopak jest zdolny i moze pokaze cos fajnego. Nie wiem, jestesmy bedakami i juz chyba zawsze nimi pozostaniemy, wiec lepszy tam Pogba, niz SapoNARA.
Tako rzekl w jednym z poprzednich wywiadow Marotta, ze szukamy pomocnika w typie Markiz/Khedira/Pogba. I bedzie to pewnie nasz ostatni transfer IN.Garreat pisze:Wydaje mi się, że to jasny znak. Odpuszczamy treqa i raczej skupiamy się na tym, by w środku po Paulu nie została za duża dziura. Mascherano marzeniem.Tyrael pisze:10 dla Pogby to fajna rzecz z tym ze tez nurtuje mnie pytanie czy my wogole sprowadzimy kogos na 3/4 ? W sumie marzy mi sie Goetze ale z Juliana tez bylbym bardzo zadowolony.
Wybierz, komu chcesz pomóc: https://www.siepomaga.pl
"Lepszy [Arturo Vidal] prosto z baru Semafor niż ta cała reszta"
"Lepszy [Arturo Vidal] prosto z baru Semafor niż ta cała reszta"
- Cabrini_idol
- Juventino
#kamil
Mandzukic i Zaza grają więcej plecami do bramki przeciwników.
No ale chyba tak będzie nie ? Pogba zostanie przesunięty na trequa, tzn będzie podobnie funkcjonował jak Vidal rok temu.
Mandzukic i Zaza grają więcej plecami do bramki przeciwników.

No ale chyba tak będzie nie ? Pogba zostanie przesunięty na trequa, tzn będzie podobnie funkcjonował jak Vidal rok temu.

- zabekmj23
- Juventino
Ciekawe czy za rok jak Pogba odejdzie to przesuna tam Markiza?Cabrini_idol pisze:#kamil
Mandzukic i Zaza grają więcej plecami do bramki przeciwników.![]()
Trochę to zalatuje "tonący brzytwy się chwyta"
Nie tak dawno Max mowil ze Pogba mu nie pasuje na 3/4 teraz niby już mu pasuje ale porostu musi siedzieć cicho.Bo Conte nie siedział i sobie odszedł.
- RICTOR
- Juventino
- Otrzymał podziękowanie: 1 raz
Ekhem. A czy naprawdę istnieje w Juventusie taka reguła, że nr 10 przyznawany jest tylko ofensywnemu pomocnikowi czy tam trequartiście? To już conajmniej dwa wielbłądy były w takim razie, bo ani Alex ani Tevez 3/4-stami nie byli