Transfery w Europie
- pumex
- Juventino
Jeremy Mathieu w Barcelonie za 20 mln euro. Serio gdy patrzę na obecny rynek transferowy to włosy stają dęba. Tyle forsy za co najwyżej przyzwoitego, solidnego piłkarza, który w najbliższym sezonie skończy 31-lat - Zubi ma rozmach :doh: Ostatni sezon miał dobry, co jednak nie zmniejsza mojego osłupienia.
Do fanów Barcy: szykowany jest... no właśnie, gdzie? Jako alternatywa dla Alby, czy bardziej na środek?
Do fanów Barcy: szykowany jest... no właśnie, gdzie? Jako alternatywa dla Alby, czy bardziej na środek?

- Alexinhio-10
- Juventino
- Podziekował: 20 razy
- Otrzymał podziękowanie: 12 razy
Poważnie 20mln ?! To jest jakaś masakra, to co teraz się dzieje na rynku transferowym. I co my za Vidala nie mamy prawa wołać min 60mln, czy za Pogbe 80 ?pumex pisze:Jeremy Mathieu w Barcelonie za 20 mln euro. Serio gdy patrzę na obecny rynek transferowy to włosy stają dęba. Tyle forsy za co najwyżej przyzwoitego, solidnego piłkarza, który w najbliższym sezonie skończy 31-lat - Zubi ma rozmach :doh: Ostatni sezon miał dobry, co jednak nie zmniejsza mojego osłupienia.
- francois
- Juventino
Aktualne ceny to istna patologia... Vidal 60 mln minimum.
Niech Platini uzdrowi ten rynek, bo chyba tylko w FFP nadzieja...
A czy Francuz jest lepszy od Alby? Wątpię
Niech Platini uzdrowi ten rynek, bo chyba tylko w FFP nadzieja...
A czy Francuz jest lepszy od Alby? Wątpię

„To jest miejsce wyjątkowe,
tu się mogą ziścić sny,
za te barwy, herb, tradycję,
zostaw serce, pot i łzy”
tu się mogą ziścić sny,
zostaw serce, pot i łzy”
- pumex
- Juventino
FFP już jakiś czas niby funkcjonuje, a rynek transferowy nieprzerwanie staje się coraz bardziej napompowany...francois pisze:Niech Platini uzdrowi ten rynek, bo chyba tylko w FFP nadzieja...
Nie jestem pewny, ale chyba Mathieu będzie grał na środku, być może za Marszcze Rano lub Puyolafrancois pisze:A czy Francuz jest lepszy od Alby? Wątpię

- pan Zambrotta
- Juventino
a co za różnica, czy trafia do klubu za 5 mln, czy 20 mln? Kto o tym ma decydować ? Zauważyłem, że największe trudności z akceptacją kwoty transferu mają ci, co nie płacą za te transferypumex pisze:Jeremy Mathieu w Barcelonie za 20 mln euro. Serio gdy patrzę na obecny rynek transferowy to włosy stają dęba. Tyle forsy za co najwyżej przyzwoitego, solidnego piłkarza, który w najbliższym sezonie skończy 31-lat - Zubi ma rozmach :doh: Ostatni sezon miał dobry, co jednak nie zmniejsza mojego osłupienia.

Nie jestem pewny, ale chyba Mathieu będzie grał na środku, być może za Marszcze Rano lub Puyolafrancois pisze:A czy Francuz jest lepszy od Alby? Wątpię

- pumex
- Juventino
Mnie osobiście to nie rusza w tym sensie, że nie mam tak jak niektórzy, że czuję smród psującego się do nadmiaru pieniędzy świata. Pisałem jedynie w odniesieniu do Platiniego - to właśnie jego najbardziej uwiera sytuacja, której nie bardzo potrafi zapobiec, oraz trochę w kontekście Juve - mieliśmy zmiejszać dystans do najlepszychpan Zambrotta pisze:a co za różnica, czy trafia do klubu za 5 mln, czy 20 mln? Kto o tym ma decydować ? Zauważyłem, że największe trudności z akceptacją kwoty transferu mają ci, co nie płacą za te transferybo kiedy oni zaczynali poważniej interesować się piłką, to wtedy było "normalnie", a teraz jest "niemoralnie"

Wiem, wiempan Zambrotta pisze:Puziol zakończył już karierę.

...a ta gierka którą wrzuciłeś (widziałem!

- zahor
- Juventino
Mógłbyś mi na szybko wyjaśnić dlaczego te obecne to patologia, a te sprzed 15 czy 20 lat już nie? Dla mnie osobiście 10 milionów euro to kwota tak samo abstrakcyjna jak 100 baniek, nigdy nie miałem takiej forsy do dyspozycji w związku z tym trudno mi wyczuć dlaczego to jest dużo, a tamto mało.francois pisze:Aktualne ceny to istna patologia...
- francois
- Juventino
Na szybko to wystarczy sprawdzić ile wydawały kluby na transfery 15/20 lat temu, a ile teraz.zahor pisze:Mógłbyś mi na szybko wyjaśnić dlaczego te obecne to patologia, a te sprzed 15 czy 20 lat już nie? Dla mnie osobiście 10 milionów euro to kwota tak samo abstrakcyjna jak 100 baniek, nigdy nie miałem takiej forsy do dyspozycji w związku z tym trudno mi wyczuć dlaczego to jest dużo, a tamto mało.francois pisze:Aktualne ceny to istna patologia...
tu się mogą ziścić sny,
zostaw serce, pot i łzy”
tu się mogą ziścić sny,
zostaw serce, pot i łzy”
- pan Zambrotta
- Juventino
wystarczy też porównać, ile na transfery wydawały kluby 30/40 lat temu, a 15/20 lat temu, czyli zakładam podczas tego "normalnego" okresu, do którego pijesz. Poza tym 15 lat temu był rok '99 i mam wyliczać głośne transfery z tego okresu ?francois pisze:Na szybko to wystarczy sprawdzić ile wydawały kluby na transfery 15/20 lat temu, a ile teraz.zahor pisze:Mógłbyś mi na szybko wyjaśnić dlaczego te obecne to patologia, a te sprzed 15 czy 20 lat już nie? Dla mnie osobiście 10 milionów euro to kwota tak samo abstrakcyjna jak 100 baniek, nigdy nie miałem takiej forsy do dyspozycji w związku z tym trudno mi wyczuć dlaczego to jest dużo, a tamto mało.francois pisze:Aktualne ceny to istna patologia...
#razemZZahoremWSlusznejSprawie
- francois
- Juventino
Skoro Suarez kosztuje więcej niż wynosi PKB całego Urugwaju to chyba jest coś nie tak prawda?pan Zambrotta pisze:wystarczy też porównać, ile na transfery wydawały kluby 30/40 lat temu, a 15/20 lat temu, czyli zakładam podczas tego "normalnego" okresu, do którego pijesz. Poza tym 15 lat temu był rok '99 i mam wyliczać głośne transfery z tego okresu ?francois pisze:Na szybko to wystarczy sprawdzić ile wydawały kluby na transfery 15/20 lat temu, a ile teraz.zahor pisze: Mógłbyś mi na szybko wyjaśnić dlaczego te obecne to patologia, a te sprzed 15 czy 20 lat już nie? Dla mnie osobiście 10 milionów euro to kwota tak samo abstrakcyjna jak 100 baniek, nigdy nie miałem takiej forsy do dyspozycji w związku z tym trudno mi wyczuć dlaczego to jest dużo, a tamto mało.
#razemZZahoremWSlusznejSprawie
tu się mogą ziścić sny,
zostaw serce, pot i łzy”
tu się mogą ziścić sny,
zostaw serce, pot i łzy”
- Skibil
- Redaktor
- francois
- Juventino
Ale czy zarabiają proporcjonalnie więcej do wzrostu kwot transferowych? Kilkanaście lat temu nie było tylu upadków finansowych klubów co dziś.Skibil pisze:No chyba niefrancois pisze: Skoro Suarez kosztuje więcej niż wynosi PKB całego Urugwaju to chyba jest coś nie tak prawda?![]()
Kluby więcej zarabiają, to i więcej wydają - takiej tendencji się nie zmieni. To tak jak wspominać, że kiedyś było lepiej, bo benzyna po 3 zł była.
Dobra, wystawiam się na biczowaniezahor pisze:Suarez kosztował ponad 50 miliardów dolarów? Mają rozmach, skurczybyki.francois pisze: Skoro Suarez kosztuje więcej niż wynosi PKB całego Urugwaju to chyba jest coś nie tak prawda?

Tutaj jednostka mi się pomyliła

tu się mogą ziścić sny,
zostaw serce, pot i łzy”
tu się mogą ziścić sny,
zostaw serce, pot i łzy”
- zahor
- Juventino
Konkrety proszę. Jakie to upadki finansowe, o których to 15 czy 20 lat temu nie mogło być mowy zaobserwowales ostatnio i jaki ma to związek z płaceniem kwot, które nie są według Twojej miary "normalne"?francois pisze:Kilkanaście lat temu nie było tylu upadków finansowych klubów co dziś.