Transfery w Europie

Serie A, Premier League, La Liga, Bundesliga, Liga Mistrzów, a nawet Ekstraklasa!
ODPOWIEDZ
pumex

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 23 lipca 2014, 12:45

Jeremy Mathieu w Barcelonie za 20 mln euro. Serio gdy patrzę na obecny rynek transferowy to włosy stają dęba. Tyle forsy za co najwyżej przyzwoitego, solidnego piłkarza, który w najbliższym sezonie skończy 31-lat - Zubi ma rozmach :doh: Ostatni sezon miał dobry, co jednak nie zmniejsza mojego osłupienia.

Do fanów Barcy: szykowany jest... no właśnie, gdzie? Jako alternatywa dla Alby, czy bardziej na środek?

Obrazek
Alexinhio-10

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 20 razy
Otrzymał podziękowanie: 12 razy

Nieprzeczytany post 23 lipca 2014, 13:09

pumex pisze:Jeremy Mathieu w Barcelonie za 20 mln euro. Serio gdy patrzę na obecny rynek transferowy to włosy stają dęba. Tyle forsy za co najwyżej przyzwoitego, solidnego piłkarza, który w najbliższym sezonie skończy 31-lat - Zubi ma rozmach :doh: Ostatni sezon miał dobry, co jednak nie zmniejsza mojego osłupienia.

Do fanów Barcy: szykowany jest... no właśnie, gdzie? Jako alternatywa dla Alby, czy bardziej na środek?
Poważnie 20mln ?! To jest jakaś masakra, to co teraz się dzieje na rynku transferowym. I co my za Vidala nie mamy prawa wołać min 60mln, czy za Pogbe 80 ?

francois

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 23 lipca 2014, 13:18

Aktualne ceny to istna patologia... Vidal 60 mln minimum.

Niech Platini uzdrowi ten rynek, bo chyba tylko w FFP nadzieja...

A czy Francuz jest lepszy od Alby? Wątpię :whistle:

„To jest miejsce wyjątkowe,
tu się mogą ziścić sny,
za te barwy, herb, tradycję,
zostaw serce, pot i łzy”
pumex

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 23 lipca 2014, 13:50

francois pisze:Niech Platini uzdrowi ten rynek, bo chyba tylko w FFP nadzieja...
FFP już jakiś czas niby funkcjonuje, a rynek transferowy nieprzerwanie staje się coraz bardziej napompowany...
francois pisze:A czy Francuz jest lepszy od Alby? Wątpię :whistle:
Nie jestem pewny, ale chyba Mathieu będzie grał na środku, być może za Marszcze Rano lub Puyola :think:

Obrazek
pan Zambrotta

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 23 lipca 2014, 13:55

pumex pisze:Jeremy Mathieu w Barcelonie za 20 mln euro. Serio gdy patrzę na obecny rynek transferowy to włosy stają dęba. Tyle forsy za co najwyżej przyzwoitego, solidnego piłkarza, który w najbliższym sezonie skończy 31-lat - Zubi ma rozmach :doh: Ostatni sezon miał dobry, co jednak nie zmniejsza mojego osłupienia.
a co za różnica, czy trafia do klubu za 5 mln, czy 20 mln? Kto o tym ma decydować ? Zauważyłem, że największe trudności z akceptacją kwoty transferu mają ci, co nie płacą za te transfery :D bo kiedy oni zaczynali poważniej interesować się piłką, to wtedy było "normalnie", a teraz jest "niemoralnie".
francois pisze:A czy Francuz jest lepszy od Alby? Wątpię :whistle:
Nie jestem pewny, ale chyba Mathieu będzie grał na środku, być może za Marszcze Rano lub Puyola :think:[/quote]Puziol zakończył już karierę.

prezes3c pisze: 12 sierpnia 2020, 22:06
Sorek21 pisze: 12 sierpnia 2020, 21:45Neymar mógł trzy gole wsadzić do przerwy.
A Juventus mógł 2 razy wygrać LM między 2015 a 2017
pumex

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 23 lipca 2014, 14:07

pan Zambrotta pisze:a co za różnica, czy trafia do klubu za 5 mln, czy 20 mln? Kto o tym ma decydować ? Zauważyłem, że największe trudności z akceptacją kwoty transferu mają ci, co nie płacą za te transfery :D bo kiedy oni zaczynali poważniej interesować się piłką, to wtedy było "normalnie", a teraz jest "niemoralnie"
Mnie osobiście to nie rusza w tym sensie, że nie mam tak jak niektórzy, że czuję smród psującego się do nadmiaru pieniędzy świata. Pisałem jedynie w odniesieniu do Platiniego - to właśnie jego najbardziej uwiera sytuacja, której nie bardzo potrafi zapobiec, oraz trochę w kontekście Juve - mieliśmy zmiejszać dystans do najlepszych :whistle:
pan Zambrotta pisze:Puziol zakończył już karierę.
Wiem, wiem :)

...a ta gierka którą wrzuciłeś (widziałem! :wink: ) mogłaby być dobra, jeśli nie pola do wypełnienia nie byłby widoczne przed jej uruchomieniem, a tak można najpierw sprawdzić wszystko w necie a dopiero potem rozpocząć quiz :wnk:

Obrazek
zahor

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 23 lipca 2014, 14:08

francois pisze:Aktualne ceny to istna patologia...
Mógłbyś mi na szybko wyjaśnić dlaczego te obecne to patologia, a te sprzed 15 czy 20 lat już nie? Dla mnie osobiście 10 milionów euro to kwota tak samo abstrakcyjna jak 100 baniek, nigdy nie miałem takiej forsy do dyspozycji w związku z tym trudno mi wyczuć dlaczego to jest dużo, a tamto mało.

francois

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 23 lipca 2014, 14:45

zahor pisze:
Mógłbyś mi na szybko wyjaśnić dlaczego te obecne to patologia, a te sprzed 15 czy 20 lat już nie? Dla mnie osobiście 10 milionów euro to kwota tak samo abstrakcyjna jak 100 baniek, nigdy nie miałem takiej forsy do dyspozycji w związku z tym trudno mi wyczuć dlaczego to jest dużo, a tamto mało.
Na szybko to wystarczy sprawdzić ile wydawały kluby na transfery 15/20 lat temu, a ile teraz.

tu się mogą ziścić sny,
zostaw serce, pot i łzy”
pan Zambrotta

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 23 lipca 2014, 14:54

francois pisze:
zahor pisze:
Na szybko to wystarczy sprawdzić ile wydawały kluby na transfery 15/20 lat temu, a ile teraz.
wystarczy też porównać, ile na transfery wydawały kluby 30/40 lat temu, a 15/20 lat temu, czyli zakładam podczas tego "normalnego" okresu, do którego pijesz. Poza tym 15 lat temu był rok '99 i mam wyliczać głośne transfery z tego okresu ?

#razemZZahoremWSlusznejSprawie

prezes3c pisze: 12 sierpnia 2020, 22:06
Sorek21 pisze: 12 sierpnia 2020, 21:45Neymar mógł trzy gole wsadzić do przerwy.
A Juventus mógł 2 razy wygrać LM między 2015 a 2017
francois

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 23 lipca 2014, 15:13

pan Zambrotta pisze:
francois pisze:
zahor pisze: Mógłbyś mi na szybko wyjaśnić dlaczego te obecne to patologia, a te sprzed 15 czy 20 lat już nie? Dla mnie osobiście 10 milionów euro to kwota tak samo abstrakcyjna jak 100 baniek, nigdy nie miałem takiej forsy do dyspozycji w związku z tym trudno mi wyczuć dlaczego to jest dużo, a tamto mało.
wystarczy też porównać, ile na transfery wydawały kluby 30/40 lat temu, a 15/20 lat temu, czyli zakładam podczas tego "normalnego" okresu, do którego pijesz. Poza tym 15 lat temu był rok '99 i mam wyliczać głośne transfery z tego okresu ?

#razemZZahoremWSlusznejSprawie
Skoro Suarez kosztuje więcej niż wynosi PKB całego Urugwaju to chyba jest coś nie tak prawda?

tu się mogą ziścić sny,
zostaw serce, pot i łzy”
pęto

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 23 lipca 2014, 15:22

Jest coś nie tak, ale z PKB Urugwaju.

We will say what time will tell....

Verbum Labile debet non esse stabile.
Skibil

Redaktor
Redaktor
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 23 lipca 2014, 15:23

francois pisze: Skoro Suarez kosztuje więcej niż wynosi PKB całego Urugwaju to chyba jest coś nie tak prawda?
No chyba nie :prochno:

Kluby więcej zarabiają, to i więcej wydają - takiej tendencji się nie zmieni. To tak jak wspominać, że kiedyś było lepiej, bo benzyna po 3 zł była.

Obrazek
zahor

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 23 lipca 2014, 15:27

francois pisze: Skoro Suarez kosztuje więcej niż wynosi PKB całego Urugwaju to chyba jest coś nie tak prawda?
Suarez kosztował ponad 50 miliardów dolarów? Mają rozmach, skurczybyki.

francois

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 23 lipca 2014, 15:29

Skibil pisze:
No chyba nie :prochno:

Kluby więcej zarabiają, to i więcej wydają - takiej tendencji się nie zmieni. To tak jak wspominać, że kiedyś było lepiej, bo benzyna po 3 zł była.
Ale czy zarabiają proporcjonalnie więcej do wzrostu kwot transferowych? Kilkanaście lat temu nie było tylu upadków finansowych klubów co dziś.
zahor pisze:
Suarez kosztował ponad 50 miliardów dolarów? Mają rozmach, skurczybyki.
Dobra, wystawiam się na biczowanie :D
Tutaj jednostka mi się pomyliła :D Mea culpa :oops:

tu się mogą ziścić sny,
zostaw serce, pot i łzy”
zahor

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 23 lipca 2014, 15:37

francois pisze:Kilkanaście lat temu nie było tylu upadków finansowych klubów co dziś.
Konkrety proszę. Jakie to upadki finansowe, o których to 15 czy 20 lat temu nie mogło być mowy zaobserwowales ostatnio i jaki ma to związek z płaceniem kwot, które nie są według Twojej miary "normalne"?

ODPOWIEDZ