Wszystko o Squadra Azzurra
- rad
- Juventino
W przypadku Italii, to trudno jednoznacznie ocenić ich szanse na MŚ pod względem tego co mieliśmy okazję ostatnio obejrzeć.
Bardzo minimalistycznie to wyglądało, ale jednak Włosi to 4-krotni mistrzowie, ich stać na wszystko na Mundialu.
Po pierwszym meczu w Brazylii będziemy w stanie powiedzieć coś bardziej pewnego.
Bardzo minimalistycznie to wyglądało, ale jednak Włosi to 4-krotni mistrzowie, ich stać na wszystko na Mundialu.
Po pierwszym meczu w Brazylii będziemy w stanie powiedzieć coś bardziej pewnego.
- Antek666
- Juventino
Gdybyś był pumexem to powiedziałbym Ci,że znowu marudzisz. Ale tak to niestety muszę przyznać Ci rację,samozwańczy forumowy ujadaczu.filippo pisze:Ja mówie, mecz towarzyski, raczej sparing, rozbieganie, ale...
remis z Luxemburgiem najmocniejszą 11 chwały nie przynosi...
mówiąc delikatnie
Meczu nie oglądałem bo szkoda czasu,ale rzeczywiście 1-1 z Luxemburgiem to żenada :doh:
Oho,czuję że Włosi zdobędą medal!

- mateo369
- Juventino
zahor choć raz miał racje a tu kolejny przykład - meczu nie oglądałem więc... się wypowiemAntek666 pisze:Meczu nie oglądałem bo szkoda czasu,ale rzeczywiście 1-1 z Luxemburgiem to żenada :doh:

PS. Po przecinku stawia się spację, tak ciężko to ogarnąć?
Fajnie że Claudio strzelił.
Spoko, prawie uwierzyłemAntek666 pisze:Dziwnym trafem wiedziałem,że znajdzie się jakiś mądraliński który się za chwilę doczepi i dlatego też celowo to napisałem,nie zawiedliście

Ostatnio zmieniony 04 czerwca 2014, 23:06 przez mateo369, łącznie zmieniany 1 raz.
"Freddy believes if a fridge falls in front of you, it's your job to get out of its way. I believe it's the fridge's job to get out of mine." - Frank Underwood
- Antek666
- Juventino
Dziwnym trafem wiedziałem,że znajdzie się jakiś mądraliński który się za chwilę doczepi i dlatego też celowo to napisałem,nie zawiedliściemateo369 pisze:zahor choć raz miał racje a tu kolejny przykład - meczu nie oglądałem więc... się wypowiemAntek666 pisze:Meczu nie oglądałem bo szkoda czasu,ale rzeczywiście 1-1 z Luxemburgiem to żenada :doh:![]()
Fajnie że Claudio strzelił.

Mam ważniejsze,pilniejsze sprawy do roboty niż oglądanie sparingu z Luxemburgiem. Po drugie,czy nie oglądając tego meczu nie można wyniku 1-1 nazywać żenadą? Nie wysilaj się i nie próbuj myśleć,odpowiem Ci! Można.
Być może masz obie dłonie obandażowane i nie możesz się zaspokoić,ale nie wyżywaj się na biednym forummateo369 pisze:PS. Po przecinku stawia się spację, tak ciężko to ogarnąć?
Nie stawiam spacji po przecinkach NIGDY,gdyż uważam to za zbędne.Ale mimo już kilkuletniej emigracji ciągle piszę poprawną polszczyzną i chociaż tych przecinków używam,w przeciwieństwie do ciebie. Odpłyń.
mateo369 pisze:Fajnie że Claudio strzelił.
- rad
- Juventino
Pierwszy raz widziałem jak Veratti pogrywa obok Pirlo, ale niestety mecz oglądałem od II połowy. Ktoś jest w stanie w skrócie wskazać zalety i wady takiego ustawienia ? Po wejściu Cassano i zejście Verattiego, reprezentacja zaczęła mieć chyba tyle okazji, co w całym meczu z Irlandią...
- bendzamin
- Redaktor
Ciekawostka #1: Włosi rok temu, przed Pucharem Konfederacji, zremisowali towarzysko 2:2 z Haiti
Ciekawostka #2: Włosi nie wygrali żadnego przedmundialowego sparingu od roku 1998 (z Twittera Paolo Bandiniego, nie jestem w stanie tego zweryfikować)
Ciekawostka #3: Włosi przed złotymi MŚ2006 zremisowali sparingi z Ukrainą i Szwajcarią
Ciekawostka #4: Włosi przed MŚ1994 przegrali sparing z 4-ligową Pontederą
Ciekawostka #5: Italia Prandellego w meczach o stawkę: 20-8-3 (zwycięstwa-remisy-porażki, przegrane dwukrotnie z Hiszpanią i raz z Brazylią). Italia Prandellego w sparingach: 4-9-9.
Wnioski: Wyciągnijcie sami
Pomysł z Pirlo ustawionym wyżej niż przed linią obrony może w Brazylii nie wypalić, bo wydaje mi się, że taka gra wymaga od Andrzeja więcej biegania.
Ciekawostka #2: Włosi nie wygrali żadnego przedmundialowego sparingu od roku 1998 (z Twittera Paolo Bandiniego, nie jestem w stanie tego zweryfikować)
Ciekawostka #3: Włosi przed złotymi MŚ2006 zremisowali sparingi z Ukrainą i Szwajcarią
Ciekawostka #4: Włosi przed MŚ1994 przegrali sparing z 4-ligową Pontederą
Ciekawostka #5: Italia Prandellego w meczach o stawkę: 20-8-3 (zwycięstwa-remisy-porażki, przegrane dwukrotnie z Hiszpanią i raz z Brazylią). Italia Prandellego w sparingach: 4-9-9.
Wnioski: Wyciągnijcie sami
Pomysł z Pirlo ustawionym wyżej niż przed linią obrony może w Brazylii nie wypalić, bo wydaje mi się, że taka gra wymaga od Andrzeja więcej biegania.
- Dydux666
- Juventino
To się naprawdę źle czyta.Antek666 pisze:Nie stawiam spacji po przecinkach NIGDY,gdyż uważam to za zbędne.Ale mimo już kilkuletniej emigracji ciągle piszę poprawną polszczyzną i chociaż tych przecinków używam,w przeciwieństwie do ciebie.
http://poradnia.pwn.pl/lista.php?id=12375
http://www.kailastudio.com.pl/design/ht ... isanie.htm
http://język-polski.pl/zasady-interpunkcji/1470-spacja
- Vimes
- Juventino
Olewanie sparingów to element włoskiego rzemiosła piłkarskiego, więc ich wynikami w ogóle nie ma się co sugerować. Boki obrony na Anglię to Darmian i Chiellini, Abate i De Sciglio czy Darmian i De Sciglio?
Brawo, potrzebujemy więcej takich nonkonformistycznych jednostek jak Ty, żeby wyzwolić się z kajdan ogólnie przyjętych konwenansów.Antek666 pisze:Nie stawiam spacji po przecinkach NIGDY,gdyż uważam to za zbędne.
- Antek666
- Juventino
PechDydux666 pisze:To się naprawdę źle czyta.Antek666 pisze:Nie stawiam spacji po przecinkach NIGDY,gdyż uważam to za zbędne.Ale mimo już kilkuletniej emigracji ciągle piszę poprawną polszczyzną i chociaż tych przecinków używam,w przeciwieństwie do ciebie.

Wyluzujcie i nie róbcie mi jatki o durną spację po przecinkach.
Rozglądałem się za trykotami Italii i taka oto ciekawostka...
http://www.iss-sport.pl/shop,show,13054 - koszulka w sklepie polskim,cena 349,90 PLN bez kosztów wysyłki.
http://www.fanandmore.de/oxid-oxid-oxid ... -2014.html-identyczna koszulka w sklepie niemieckim,cena po przeliczeniu i wraz z kosztami wysyłki to 290 PLN
Miłego czwartku!
Ostatnio zmieniony 05 czerwca 2014, 15:34 przez Antek666, łącznie zmieniany 1 raz.
- filippo
- Juventino
Nihil novi, Polacy murzynami Europy dymani na kazdym krokuAntek666 pisze: Rozglądałem się za trykotami Italii i taka oto ciekawostka...
http://www.iss-sport.pl/shop,show,13054 - koszulka w sklepie polskim,cena 349,90 PLN bez kosztów wysyłki.
http://www.fanandmore.de/oxid-oxid-oxid ... -2014.html-identyczna koszulka w sklepie niemieckim,cena po przeliczeniu i wraz z kosztami wysyłki to 290 PLN
![]()
Miłego czwartku!
forumowy ujadacz
- Maly
- Juventino
- Podziekował: 8 razy
- Otrzymał podziękowanie: 25 razy
widzisz jakiego głupka z siebie robisz niesłownego?Antek666 pisze:Nie stawiam spacji po przecinkach NIGDY,gdyż uważam to za zbędne.Ale mimo już kilkuletniej emigracji ciągle piszę poprawną polszczyzną i chociaż tych przecinków używam,w przeciwieństwie do ciebie. Odpłyń.

a tak w ogóle to weź do ręki swój zeszyt z czasów szkolnych i przyjrzyj się jak stawiałeś przecinki i kropki... a następnie jeszcze raz zweryfikuj słowo "nigdy" ;]
ps. mecz tak jak napisali poprzednicy, nieistotny, ale Anglicy i tak cieszą się słabą formą ich pierwszego rywala w MŚ
Kto ma rację dzień wcześniej od innych, ten przez dobę uchodzi za idiotę.
magica Juve vinci
A nie mówiłem?
magica Juve vinci
A nie mówiłem?
- Skibil
- Redaktor
W tym miejscu ucinam dyskusję. Odsyłam do regulaminu, pkt. 2C i polecam jeszcze raz zapoznać się z linkami które podał Dydux.
Każdy kolejny post nie na temat (a przypominam, że ten jest o reprezentacji Włoch, a nie kalectwie językowym użytkowników) będzie usuwany.
- wagner
- Juventino
Włosi to zespół turniejowy. Mnie osobiście nie dziwi ich słaba forma w meczach przygotowawczych. Dziwi natomiast panika niektórych osób na forum :roll:
Moje życie przestało mieć sens. Oj chłopcze chłopcze.filippo pisze:Czekałem na taki januszowy tekst w stylu szpaka. Uspokoiłeś mnie chłopaku
Ostatnio zmieniony 05 czerwca 2014, 20:37 przez wagner, łącznie zmieniany 2 razy.
- filippo
- Juventino
Czekałem na taki januszowy tekst w stylu szpaka. Uspokoiłeś mnie chłopakuwagner pisze:Włosi to zespół turniejowy.
Początkowo optymistycznie nastawiony do takiego zestawienia pomocy nie wiem czy nie bede musial zrewidować swoich przemyśleń. Verratti i Pirlo na jednym boisku to nie musi być dobre rozwiązanie.
forumowy ujadacz
- mateo369
- Juventino
Podaj więc proszę dlaczego jest on januszowy, sam jestem ciekaw, bo choćby kilka postów wyżej bendzamin podał statystyki, które tylko dobitnie potwierdzają tezę wagnera.filippo pisze:Czekałem na taki januszowy tekst w stylu szpaka.wagner pisze:Włosi to zespół turniejowy.
podałeś jeden przykład i to bardzo zły bo ISS to jeden z najdroższych (jeśli nie ten naj) w PL i na tej podstawie sugerujesz, że robią z nas idiotów? szacunAntek666 pisze:Rozglądałem się za trykotami Italii i taka oto ciekawostka...
"Freddy believes if a fridge falls in front of you, it's your job to get out of its way. I believe it's the fridge's job to get out of mine." - Frank Underwood