Wszystko o Squadra Azzurra

Pokój dla fanów piłki reprezentacyjnej.
ODPOWIEDZ
rad

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 04 czerwca 2014, 22:44

W przypadku Italii, to trudno jednoznacznie ocenić ich szanse na MŚ pod względem tego co mieliśmy okazję ostatnio obejrzeć.
Bardzo minimalistycznie to wyglądało, ale jednak Włosi to 4-krotni mistrzowie, ich stać na wszystko na Mundialu.
Po pierwszym meczu w Brazylii będziemy w stanie powiedzieć coś bardziej pewnego.

Antek666

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 04 czerwca 2014, 22:45

filippo pisze:Ja mówie, mecz towarzyski, raczej sparing, rozbieganie, ale...

remis z Luxemburgiem najmocniejszą 11 chwały nie przynosi...
mówiąc delikatnie
Gdybyś był pumexem to powiedziałbym Ci,że znowu marudzisz. Ale tak to niestety muszę przyznać Ci rację,samozwańczy forumowy ujadaczu.

Meczu nie oglądałem bo szkoda czasu,ale rzeczywiście 1-1 z Luxemburgiem to żenada :doh:

Oho,czuję że Włosi zdobędą medal! :smile: Słabe wyniki przed turniejem,kontuzje zawodników podstawowej 11....jeszcze przyda się jakaś nowa afera i będą perfekcyjne turniejowe warunki dla Włochów :prochno:

mateo369

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 04 czerwca 2014, 22:59

Antek666 pisze:Meczu nie oglądałem bo szkoda czasu,ale rzeczywiście 1-1 z Luxemburgiem to żenada :doh:
zahor choć raz miał racje a tu kolejny przykład - meczu nie oglądałem więc... się wypowiem :P

PS. Po przecinku stawia się spację, tak ciężko to ogarnąć?

Fajnie że Claudio strzelił.

Antek666 pisze:Dziwnym trafem wiedziałem,że znajdzie się jakiś mądraliński który się za chwilę doczepi i dlatego też celowo to napisałem,nie zawiedliście :ok:
Spoko, prawie uwierzyłem :ok: dobrej nocy
Ostatnio zmieniony 04 czerwca 2014, 23:06 przez mateo369, łącznie zmieniany 1 raz.

"Freddy believes if a fridge falls in front of you, it's your job to get out of its way. I believe it's the fridge's job to get out of mine." - Frank Underwood
Antek666

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 04 czerwca 2014, 23:02

mateo369 pisze:
Antek666 pisze:Meczu nie oglądałem bo szkoda czasu,ale rzeczywiście 1-1 z Luxemburgiem to żenada :doh:
zahor choć raz miał racje a tu kolejny przykład - meczu nie oglądałem więc... się wypowiem :P

Fajnie że Claudio strzelił.
Dziwnym trafem wiedziałem,że znajdzie się jakiś mądraliński który się za chwilę doczepi i dlatego też celowo to napisałem,nie zawiedliście :ok:

Mam ważniejsze,pilniejsze sprawy do roboty niż oglądanie sparingu z Luxemburgiem. Po drugie,czy nie oglądając tego meczu nie można wyniku 1-1 nazywać żenadą? Nie wysilaj się i nie próbuj myśleć,odpowiem Ci! Można.
mateo369 pisze:PS. Po przecinku stawia się spację, tak ciężko to ogarnąć?
Być może masz obie dłonie obandażowane i nie możesz się zaspokoić,ale nie wyżywaj się na biednym forum :wink:
Nie stawiam spacji po przecinkach NIGDY,gdyż uważam to za zbędne.Ale mimo już kilkuletniej emigracji ciągle piszę poprawną polszczyzną i chociaż tych przecinków używam,w przeciwieństwie do ciebie. Odpłyń.
mateo369 pisze:Fajnie że Claudio strzelił.

rad

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 04 czerwca 2014, 23:18

Pierwszy raz widziałem jak Veratti pogrywa obok Pirlo, ale niestety mecz oglądałem od II połowy. Ktoś jest w stanie w skrócie wskazać zalety i wady takiego ustawienia ? Po wejściu Cassano i zejście Verattiego, reprezentacja zaczęła mieć chyba tyle okazji, co w całym meczu z Irlandią...

bendzamin

Redaktor
Redaktor
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 04 czerwca 2014, 23:24

Ciekawostka #1: Włosi rok temu, przed Pucharem Konfederacji, zremisowali towarzysko 2:2 z Haiti
Ciekawostka #2: Włosi nie wygrali żadnego przedmundialowego sparingu od roku 1998 (z Twittera Paolo Bandiniego, nie jestem w stanie tego zweryfikować)
Ciekawostka #3: Włosi przed złotymi MŚ2006 zremisowali sparingi z Ukrainą i Szwajcarią
Ciekawostka #4: Włosi przed MŚ1994 przegrali sparing z 4-ligową Pontederą
Ciekawostka #5: Italia Prandellego w meczach o stawkę: 20-8-3 (zwycięstwa-remisy-porażki, przegrane dwukrotnie z Hiszpanią i raz z Brazylią). Italia Prandellego w sparingach: 4-9-9.
Wnioski: Wyciągnijcie sami

Pomysł z Pirlo ustawionym wyżej niż przed linią obrony może w Brazylii nie wypalić, bo wydaje mi się, że taka gra wymaga od Andrzeja więcej biegania.

Obrazek
Dydux666

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 04 czerwca 2014, 23:50

Antek666 pisze:Nie stawiam spacji po przecinkach NIGDY,gdyż uważam to za zbędne.Ale mimo już kilkuletniej emigracji ciągle piszę poprawną polszczyzną i chociaż tych przecinków używam,w przeciwieństwie do ciebie.
To się naprawdę źle czyta.

http://poradnia.pwn.pl/lista.php?id=12375
http://www.kailastudio.com.pl/design/ht ... isanie.htm
http://język-polski.pl/zasady-interpunkcji/1470-spacja

Vimes

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 05 czerwca 2014, 00:28

Olewanie sparingów to element włoskiego rzemiosła piłkarskiego, więc ich wynikami w ogóle nie ma się co sugerować. Boki obrony na Anglię to Darmian i Chiellini, Abate i De Sciglio czy Darmian i De Sciglio?
Antek666 pisze:Nie stawiam spacji po przecinkach NIGDY,gdyż uważam to za zbędne.
Brawo, potrzebujemy więcej takich nonkonformistycznych jednostek jak Ty, żeby wyzwolić się z kajdan ogólnie przyjętych konwenansów.

Obrazek
Antek666

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 05 czerwca 2014, 01:33

Dydux666 pisze:
Antek666 pisze:Nie stawiam spacji po przecinkach NIGDY,gdyż uważam to za zbędne.Ale mimo już kilkuletniej emigracji ciągle piszę poprawną polszczyzną i chociaż tych przecinków używam,w przeciwieństwie do ciebie.
To się naprawdę źle czyta.
Pech :) Jednak na pewno lepiej się to czyta niż teksty osób piszących z błędami ortograficznymi lub wcale nie stosujących interpunkcji :ok: Always look on the bright side of life :wink:

Wyluzujcie i nie róbcie mi jatki o durną spację po przecinkach.

Rozglądałem się za trykotami Italii i taka oto ciekawostka...
http://www.iss-sport.pl/shop,show,13054 - koszulka w sklepie polskim,cena 349,90 PLN bez kosztów wysyłki.
http://www.fanandmore.de/oxid-oxid-oxid ... -2014.html-identyczna koszulka w sklepie niemieckim,cena po przeliczeniu i wraz z kosztami wysyłki to 290 PLN
:wink:
Miłego czwartku!
Ostatnio zmieniony 05 czerwca 2014, 15:34 przez Antek666, łącznie zmieniany 1 raz.

filippo

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 05 czerwca 2014, 01:37

Antek666 pisze: Rozglądałem się za trykotami Italii i taka oto ciekawostka...
http://www.iss-sport.pl/shop,show,13054 - koszulka w sklepie polskim,cena 349,90 PLN bez kosztów wysyłki.
http://www.fanandmore.de/oxid-oxid-oxid ... -2014.html-identyczna koszulka w sklepie niemieckim,cena po przeliczeniu i wraz z kosztami wysyłki to 290 PLN
:wink:
Miłego czwartku!
Nihil novi, Polacy murzynami Europy dymani na kazdym kroku

forumowy ujadacz
Maly

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 8 razy
Otrzymał podziękowanie: 25 razy

Nieprzeczytany post 05 czerwca 2014, 07:43

Antek666 pisze:Nie stawiam spacji po przecinkach NIGDY,gdyż uważam to za zbędne.Ale mimo już kilkuletniej emigracji ciągle piszę poprawną polszczyzną i chociaż tych przecinków używam,w przeciwieństwie do ciebie. Odpłyń.
widzisz jakiego głupka z siebie robisz niesłownego? ;)

a tak w ogóle to weź do ręki swój zeszyt z czasów szkolnych i przyjrzyj się jak stawiałeś przecinki i kropki... a następnie jeszcze raz zweryfikuj słowo "nigdy" ;]

ps. mecz tak jak napisali poprzednicy, nieistotny, ale Anglicy i tak cieszą się słabą formą ich pierwszego rywala w MŚ

Kto ma rację dzień wcześniej od innych, ten przez dobę uchodzi za idiotę.

magica Juve vinci

A nie mówiłem?
Skibil

Redaktor
Redaktor
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 05 czerwca 2014, 08:56

W tym miejscu ucinam dyskusję. Odsyłam do regulaminu, pkt. 2C i polecam jeszcze raz zapoznać się z linkami które podał Dydux.
Każdy kolejny post nie na temat (a przypominam, że ten jest o reprezentacji Włoch, a nie kalectwie językowym użytkowników) będzie usuwany.

Obrazek
wagner

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 05 czerwca 2014, 19:52

Włosi to zespół turniejowy. Mnie osobiście nie dziwi ich słaba forma w meczach przygotowawczych. Dziwi natomiast panika niektórych osób na forum :roll:
filippo pisze:Czekałem na taki januszowy tekst w stylu szpaka. Uspokoiłeś mnie chłopaku
Moje życie przestało mieć sens. Oj chłopcze chłopcze.
Ostatnio zmieniony 05 czerwca 2014, 20:37 przez wagner, łącznie zmieniany 2 razy.

filippo

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 05 czerwca 2014, 20:22

wagner pisze:Włosi to zespół turniejowy.
Czekałem na taki januszowy tekst w stylu szpaka. Uspokoiłeś mnie chłopaku

Początkowo optymistycznie nastawiony do takiego zestawienia pomocy nie wiem czy nie bede musial zrewidować swoich przemyśleń. Verratti i Pirlo na jednym boisku to nie musi być dobre rozwiązanie.

forumowy ujadacz
mateo369

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 05 czerwca 2014, 20:55

filippo pisze:
wagner pisze:Włosi to zespół turniejowy.
Czekałem na taki januszowy tekst w stylu szpaka.
Podaj więc proszę dlaczego jest on januszowy, sam jestem ciekaw, bo choćby kilka postów wyżej bendzamin podał statystyki, które tylko dobitnie potwierdzają tezę wagnera.
Antek666 pisze:Rozglądałem się za trykotami Italii i taka oto ciekawostka...
podałeś jeden przykład i to bardzo zły bo ISS to jeden z najdroższych (jeśli nie ten naj) w PL i na tej podstawie sugerujesz, że robią z nas idiotów? szacun

"Freddy believes if a fridge falls in front of you, it's your job to get out of its way. I believe it's the fridge's job to get out of mine." - Frank Underwood
ODPOWIEDZ