Juventini na wypożyczeniach...

Klubowe finanse, stadion, marketing, nowe logo i wiele innych. Podyskutuj na temat najważniejszych spraw związanych z Juventusem.
Zablokowany
gucio_juve

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 07 grudnia 2014, 23:25

Mam pytanie, jak wygląda sytuacja z Zazą? Dlaczego on się nie cieszył po bramkach, strzelonych Romie?

mcsqrczybyk

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 07 grudnia 2014, 23:39

Sorki, ale Romy nie traktuje w kategorii wielkich europejskich klubów. Panowie za młodych i prawdziwie zdolnych płaci się grubą kasę, a nie wysyła na ogrywanie. Kilka przykładów transferów gości U-23:

J. Rodriguez: 80 mln
Neymar 57,10 mln (oficjalnie)
Buffon 52,88 mln
Ferdinand 46 mln
Aguero 45 mln
Hazard 40 mln
Gotze 37 mln
Ronaldinho 32,25 mln
Ba! nawet Morata jest na liście transfermarkt na 82. pozycji.

Prawdziwy talent nie potrzebuje wypożyczeń. Fabregasa nikt nie wysyłał do jakiegoś Leicester, debiutował w wieku 16 lat. We Włoszech myślenie, jak do niedawna w Polsce. Młody zdolny, to ma i 25 lat :angry:

Arbuzini

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 07 grudnia 2014, 23:54

Takie kwoty płaci się za zawodników już wypromowanych. Jak ktoś będzie chciał w najbliższym czasie kupić od nas Pogbę to musi się liczyć z podobnym wydatkiem, a my pozyskaliśmy go za jakieś marne 2 mln E (chyba mniej, ale nie chce mi się sprawdzać) będące ekwiwalentem za wyszkolenie.

Kucharius1

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 08 grudnia 2014, 00:36

Zabawny z ciebie koleś James kosztował Porto 7.35 mln, równie dobrze mogłeś podać tą kwotę.

Pogba 1 mln.
Suarez 0,8 mln
Zlatan 7,8 mln
Cavani 5 mln
Falcao 5,5 mln
RvP 4,5 mln
Ribery 2,5 mln

Porównaj sobie ceny przed i po wypromowaniu zawodnika. Następnym razem pomyśl dwa razy.

wloski

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 08 grudnia 2014, 01:13

mcsqrczybyk pisze:J. Rodriguez: 80 mln
Neymar 57,10 mln (oficjalnie)
Buffon 52,88 mln
Ferdinand 46 mln
Aguero 45 mln
Hazard 40 mln
Gotze 37 mln
Ronaldinho 32,25 mln
Ba! nawet Morata jest na liście transfermarkt na 82. pozycji.
Bardzo słabe przykłady, bo Ci piłkrza tyle kosztowali, ale byli już wypromowanie i był na nich hype. Każdy z nich był już znany szerszemu gronu. Prześledź skąd oni przyszli to okazuje się, że tylko Ferdinand i Hazard w dniu transferu grali w drużynach mniej znanych, zaś pozostali przyszli z drużyn, które grały w ścisłej czołówce ligi (są znane). Neymar, Rogriguez, Goetze czy Aguero przyszli z klubów które nie tylko zna każdy fan, ale gdzie byli gwiazdami drużyny i to nie przez sezon (najczęściej).
Sorek21 pisze:Oglądałem Genoa-Milan i Sturaro cały mecz niewidoczny jakby go nie było na boisku.Jak narazie to nieudana inwestycja.
O ile mogą mu się przydarzać słabsze spotkania (być może na takie trafiłeś) to ja słyszałem o nie dobre opinie. Jego cechą jest bycie w cieniu. Mówią, że to drugi Gattuso i po części tak jest, ocenianie go przez to, że go nie widać i zdobywa dużo kartek (kolega niżej to napisał) to brzmi nieco zabawnie.

mcsqrczybyk

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 08 grudnia 2014, 11:00

Kucharius1 pisze:Zabawny z ciebie koleś James kosztował Porto 7.35 mln, równie dobrze mogłeś podać tą kwotę.

Pogba 1 mln.
Suarez 0,8 mln
Zlatan 7,8 mln
Cavani 5 mln
Falcao 5,5 mln
RvP 4,5 mln
Ribery 2,5 mln

Porównaj sobie ceny przed i po wypromowaniu zawodnika. Następnym razem pomyśl dwa razy.
Przede wszystkim nie jestem Twoim kolesiem. Dwa wyraźnie zaznaczyłem, że to ceny za graczy U-23. Zawodników, którzy nie potrzebowali zsyłki do jakichś śmiesznych klubów, bo pomimo młodego wieku pokazali klasę. Do tego trzeba mieć jednak wielki talent i ambicję walki o miejsce w pierwszej "11". I tacy zawodnicy powinni trafiać do Juve. Prawda jest taka, że Berardi, Zaza, Sturaro nawet nie marzą o grze, w którejś z czołowych drużyn w Europie. A tutaj niektórzy przekonują, że jak do nas przyjdą, to drżyjcie Reale. Gwiazdki Sassuolo nie zaczną grać na światowym poziomie, bo ubiorą koszulkę Juve.
Żeby nie było, jednego czy dwóch takich grajków można ściągnąć, ale na uzupełnienie kadry. Niech walczą o swoje, tak jak zrobił to Pogba.

Kucharius1

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 08 grudnia 2014, 11:51

Czy ja wymieniłem piłkarzy którzy w momencie tych transferów nie mieli ambicji i byli starsi od u23. Pokazuje że klasowy talent nie musi kosztować 50 mln. Berardi i Rugani mają po 20 lat i są czołowymi postaciami klubów z których się wywodzą. Juve ich nie wypożycza po klubach. Carvalaj śmieszny piłkarz nie marzył o Realu bo zgodził się na wypożyczenie do Niemiec. To samo te niby talenty Chelsea co bładzą po Holandii, czy ten śmieszny Lukaku co poszedł do Evertonu.

wloski

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 08 grudnia 2014, 12:45

mcsqrczybyk pisze:
Kucharius1 pisze:Zabawny z ciebie koleś James kosztował Porto 7.35 mln, równie dobrze mogłeś podać tą kwotę.

Pogba 1 mln.
Suarez 0,8 mln
Zlatan 7,8 mln
Cavani 5 mln
Falcao 5,5 mln
RvP 4,5 mln
Ribery 2,5 mln

Przede wszystkim nie jestem Twoim kolesiem. Dwa wyraźnie zaznaczyłem, że to ceny za graczy U-23. Zawodników, którzy nie potrzebowali zsyłki do jakichś śmiesznych klubów, bo pomimo młodego wieku pokazali klasę. Do tego trzeba mieć jednak wielki talent i ambicję walki o miejsce w pierwszej "11". I tacy zawodnicy powinni trafiać do Juve. Prawda jest taka, że Berardi, Zaza, Sturaro nawet nie marzą o grze, w którejś z czołowych drużyn w Europie. A tutaj niektórzy przekonują, że jak do nas przyjdą, to drżyjcie Reale. Gwiazdki Sassuolo nie zaczną grać na światowym poziomie, bo ubiorą koszulkę Juve.
Żeby nie było, jednego czy dwóch takich grajków można ściągnąć, ale na uzupełnienie kadry. Niech walczą o swoje, tak jak zrobił to Pogba.
Problem jest taki, że łatwo się mówi po fakcie jacy piłkarze mają być w Juventusie. Poczytaj pierw raporty na temat tego ile szans otrzymują młodzi zawodnicy. W Serie A średnia wieku wynosi coś ponad 27 lat, a ten wynik obrazuje, że kluby stawiają na to o jest tu i teraz. Wychwytywanie talentów też nie jest takie proste. Najczęściej tych najlepszy zgarniają kluby, które mają budżet transferowy większy od Juventusu. Mogą ich kupić więcej oraz za większy hajs, którego by nie mamy. My sprowadzamy Peluso, Padoina, a ktoś sprowadza Cavaniego w podobnym przedziale cenowym do Napoli. Juventus i tak zrobił krok do przodu. Gdyby patrzeć na to z innej strony to jak długo żyję nie kojarzę, żeby w podstawowym składzie Starej Damy grał tak młody zawodnik jak Pogba (Sorensen był starszy) czy Coman, który jak na swój wiek na prawdę dostaje sporo minut. Po kolejnym mercato może być jeszcze lepiej, bo możemy mieć w składzie paru fajnych młodych talentów. Jeżeli przyjdą do nas Rugani i Berardi to będziemy mieć czterech młodych zawodników w ekipie i to jeszcze na różnych pozycjach. Bo Rugani to obrońca, Pogba pomocnik, Coman to OŚP (bardzo uniewersalny) i Berardi to kiler. Matiello nie brałbym jeszcze na serio, dopóki nie będzie mógł zagrać więcej spotkań i udowodnić, że np. jest drugim De Sciglio.

Wojttek

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 08 grudnia 2014, 15:42

mcsqrczybyk pisze:Gwiazdki Sassuolo nie zaczną grać na światowym poziomie, bo ubiorą koszulkę Juve.
No wiadomo, najstarsi Indianie też twierdzą, że drużyna w jakiej się gra nie ma żadnego wpływu na dyspozycję zawodnika. Chociażby Zambrotta grając w Como był już najlepszym bocznym obrońcą świat i poprzez transfer do Juventusu wcale się nie rozwinął.
Tak, trzeba sięgać po zawodników gotowych U23 po kilkadziesiąt, bo przecież inni nie mają szans się rozwinąć, a jak się kosztuje grosze to przecież jasny znak, że nie ma się ambicji.

Crunny

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Otrzymał podziękowanie: 19 razy

Nieprzeczytany post 08 grudnia 2014, 22:20

Gabbiadni podbija z Veroną swoją cenę. Najpierw asysta, teraz gol na 3:1.

pablo1503

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 08 grudnia 2014, 23:39

Crunny pisze:Gabbiadni podbija z Veroną swoją cenę. Najpierw asysta, teraz gol na 3:1.
Ja w ogóle bardzo żałuję, że pozbywamy się Manolo. Moźe nie gra jakochś fajerwerków i jest bardzo nierówny, ale mam nieodparte wrażenie, ze drzemie w nim niezły potencjał. Coś jak Vucinić - większe umiejętności niż to, co w rzeczywistości pokazuje. Obawiam się, że pożałujemy pozbycia się tego zawodnika.

Obrazek
Crunny

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 09 grudnia 2014, 11:48

pablo1503 pisze:
Crunny pisze:Gabbiadni podbija z Veroną swoją cenę. Najpierw asysta, teraz gol na 3:1.
Ja w ogóle bardzo żałuję, że pozbywamy się Manolo. Moźe nie gra jakochś fajerwerków i jest bardzo nierówny, ale mam nieodparte wrażenie, ze drzemie w nim niezły potencjał. Coś jak Vucinić - większe umiejętności niż to, co w rzeczywistości pokazuje. Obawiam się, że pożałujemy pozbycia się tego zawodnika.
Ok, tylko że Vucinić (Gabbiadini pewnie też) to nigdy nie będzie piłkarz na miarę pierwszego składu TOP-owego zespołu LM. Nie widzę takiego Vucinica (nawet w życiowej formie) w składzie Realu, Barcelony, Bayernu czy Chelsea. Może jako 4-5 (max pierwszy do wejścia z ławki) napastnik. Jeśli chcemy coś osiągnąć w LM, musimy mieć po prostu lepszych napastników niż Vucinić czy Gabbiadini. Chociażby takich, jak Tevez, tylko więcej i młodszych ;)

Eric6666

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 09 grudnia 2014, 12:28

Crunny pisze:
pablo1503 pisze:
Ok, tylko że Vucinić (Gabbiadini pewnie też) to nigdy nie będzie piłkarz na miarę pierwszego składu TOP-owego zespołu LM. Nie widzę takiego Vucinica (nawet w życiowej formie) w składzie Realu, Barcelony, Bayernu czy Chelsea. Może jako 4-5 (max pierwszy do wejścia z ławki) napastnik. Jeśli chcemy coś osiągnąć w LM, musimy mieć po prostu lepszych napastników niż Vucinić czy Gabbiadini. Chociażby takich, jak Tevez, tylko więcej i młodszych ;)
Jako 3-4 napastnik jak najbardziej tak. Widzimy, że Chelsea kolejny raz robi furorę dziadkiem (Drogbą) i zawodnikiem, którego chciałem u nas (Remy) a oni już takiej wartości nie mają jak chociażby Tevez. Musimy mieć 2 napadziorów z pierwszej półki (niestety Llorente po poprzednim sezonie strasznie spada... brak formy? czy umiejętności? dużo strat i głupich piłek).

Obawiam się, że jak nie wyjdzie nam z Moratą to będziemy musieli wyłożyć kilkanaście melonów na kogoś takiego. Jest wiele ciekawych nazwisk (szkoda, że Juvetic się podniósł z City, bo czekałem na promocję z jego udziałem :angry: ).

Zawodnicy na wypożyczeniach pokazują bardzo dobry poziom, ale niestety większość z nich nigdy nie dorówna do zawodnika pierwszej 11stki. Jak najbardziej widziałbym niektórych, jako uzupełnienie składu.

Jak na złość Berardi po poprzednim szałowym sezonie, w tym zostaje zdeklasowany przez Zazę, którego chyba nikt u nas nie widział chociażby rok temu, a teraz?

Ps. Manolo mamy 50%? w takim razie lepiej dorzucić te 5 mln i mieć Kramaricia, który już teraz zapowiada się ciekawiej.
Spodziewam się, że dalej będziemy roszować młodzikami i na nich zarabiać (Immobile) i za te pieniądze szukać nowych, z którymi może lepiej wyjść. Chociaż ostatnie transfery takich zawodników kończyły się kupnem bezpośrednio z innego klubu i dołączeniem do Juventusu, a ci co poszli na współwłasność/wypożyczenie sprawiają wrażenie, że już są "oddani".

"The two most important days in your life are the day you are born and the day you find out why."
Mark Twain
Il Fenomeno

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 09 grudnia 2014, 13:59

Eric6666 pisze:Jak na złość Berardi po poprzednim szałowym sezonie, w tym zostaje zdeklasowany przez Zazę
Zaza - 4 bramki w lidze, 1 w CI, 0 asyst, grając na szpicy.
Berardi - 3 bramki i 4 asysty, grając z boku.

Gdzie tu ta deklasacja?

Obrazek
Crunny

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 21 grudnia 2014, 16:20

Gabbiadini strzela w trzecim meczu z rzędu.

Zablokowany