Kontuzje
- Maly
- Juventino
- Podziekował: 8 razy
- Otrzymał podziękowanie: 25 razy
dokładnie
nie było Marchisio = nie było zwycięstw, ustawienie może też zrobiło swoje ale najważniejszy był w tym wszystkim zdrowy Marchisio bo po 3.5 latach z Pirlo ci zawodnicy nie potrafią grać bez takiego zawodnika a jeśli zastępował go Padoin czy Lemina to jak mieliśmy wygrywać?

Kto ma rację dzień wcześniej od innych, ten przez dobę uchodzi za idiotę.
magica Juve vinci
A nie mówiłem?
magica Juve vinci
A nie mówiłem?
- Kucharius1
- Juventino
Rozgrywający z tylko jedną nogą? Słabo to widzę. Kwadwo (zdrowy) to świetny zawodnik, ale jakoś nie widzę go w samym centrum formacji.Wojtek1207 pisze:Warto dodać, że, nie licząc meczu z bodajże Chievo, mieliśmy na początku sezonu kontuzjowanego Markiza i na regiście grał Padoin :dance2: A jego przydatność widzieliśmy z Genoą w środę.
Moim zdaniem, gdyby Asa był zdrowy (a zakładamy, że wróci w tym tygodniu do treningów), to właśnie on byłby kandydatem do gry na jedynce między pomocą i atakiem. Technikę ma, przegląd pola nienajgorszy (chociaż ciężko to wnioskować, ponieważ na wahadle tego tak nie widać, więc sugeruję się tymi jednostkowymi występami, gdy grał na środku), biorąc pod uwagę jego dobrą wydolność (pytanie jak teraz, po kontuzjach), jego rola mogłaby być podobna do tej Vidala z poprzedniego sezonu: dobry technicznie pomocnik do zwiększenia przewagi w środku pola oraz wsparcie przy wysokim pressingu. Uważam, że poradziłby sobie.
- Arbuzini
- Juventino
Asamoah już kiedyś grywał za napastnikami, ale ja też go nie widzę w takiej roli u nas. Niby miałby być lepszy od Pereyry? Nie sądzę. Czas Kwadwo w Juventusie powinien powoli dobiegać końca. Ba, nawet rozważyłbym bardzo dobrą ofertę za Khedirę. To świetny zawodnik, ale obawiam się, że bez względu jaką by się go opieką lekarską nie otoczyło to będzie wypadał na +/- 30-40% spotkań w sezonie.
Generalnie nie obraziłbym się gdyby po małej rewolucji w ataku, którą przeszliśmy tego lata, nasze władze chciałyby zrobić solidne porządki w środku pomocy zaczynając od transferu np. Gündogan lub innego środkowego tej klasy.
Generalnie nie obraziłbym się gdyby po małej rewolucji w ataku, którą przeszliśmy tego lata, nasze władze chciałyby zrobić solidne porządki w środku pomocy zaczynając od transferu np. Gündogan lub innego środkowego tej klasy.
- Robaku
- Juventino
Arbuz, to nie jest taki zly pomysł. Jeśli to co mówią jest prawdą, ta propozycja za Samiego to według mnie naprawdę warto ją przemyśleć. Jeśli Bayern jest na niego napalony, to może warto spróbować znowu puścić się na Gotze, Ilkay fajnie. Ale trzeba przyznać, że srodek nasz w to lato ucierpni,nawet jesli będziemy mogli zatrzymać tych co chcieli.
Asa ( prawdopodobnie out), Lemina, Hernanes, Padoin, Sami - od nas będzie zależało. Wtedy te przebudowania pomocy będą konieczne.
Asa ( prawdopodobnie out), Lemina, Hernanes, Padoin, Sami - od nas będzie zależało. Wtedy te przebudowania pomocy będą konieczne.
- Cabrini_idol
- Juventino
TO JEST TRAGICZNA WIADOMOŚĆ bo nie mamy na ławce godnego zastępcy dla Chielliniego, który wskoczył na wysoki poziom ostatnio. Więc zostaje ryzykować z Ruganim w 3 z tyłu lub przejść na 4 z tyłu do której zaś nie mamy odpowiednich ludzi z przodu.CavAllano pisze:Chiellini wypada oficjalnie na 20 dni - oficjalny komunikat Juve.
Wykuruje się zatem na rewanż z Bayernem.
Rugani sobie nie poradzi z Bayernem i z całą presją. Caceresa nie ma a jak słyszę o Lichym w 3 osobowym bloku to sam się śmieję do siebie.

- Robaku
- Juventino
Nie będziemy grali 3 obrońców nie ma na to w ogóle szans, w starciu z Bayernem czy Neapolem. Inna sprawa Bologna, Bergamo itp. Wypadł Kielon na Barce zagralismy 4 i teraz też tak będzie.
Lichy - Barza- Bonu - Evra
zapewne 4-4-2
Sami - Markiz - Pogba - Cuadrado
ew. 4-3-1-2
Lichy - Barza- Bonu - Evra
zapewne 4-4-2
Sami - Markiz - Pogba - Cuadrado
ew. 4-3-1-2
- Adrian27th
- Juventino
- Otrzymał podziękowanie: 4 razy
Nadal jednak to chyba bawarczycy mają wiekszy problem z obroną niż my.
Bardziej niż Chielliniego obawiałbym sie kontuzji Barzy bo ten gra ostatnio na poziomie który może prezentuje 2-3 obrońców na świecie.
Bardziej niż Chielliniego obawiałbym sie kontuzji Barzy bo ten gra ostatnio na poziomie który może prezentuje 2-3 obrońców na świecie.
"It seems today, that all You see, it's violence in movies and sex on Tv..."
"per noi altri terza stella, per voi altri terzo dito!"
Pumex pisze:Francuz (Pogba) nie ma najmniejszych szans na realną walkę o pierwszy skład.
- Alexinhio-10
- Juventino
- Podziekował: 20 razy
- Otrzymał podziękowanie: 12 razy
Gdy Kielon wreszcie zaczął coś grać, to kontuzja. Szkoda że w świetnie trybiącej maszynie trzeba będzie coś zmienić i to na dwa mega trudne mecze. Cóż, nie zrobili nic z tym żenujący sztabem od zeszłego sezonu to mamy...
- Kadziel
- Juventino
Straszna lipa z tym Kielonem. :placze:
To idealny zawodnik, gdy trzeba zatrzymać silnego, walczącego napastnika wysokiej klasy typu Igła czy Lewy. On świetnie temperuje takich zawodników i obrzydza im grę wystarczy wspomnieć pojedynki z Cavanim albo Ibrą.
Max ma ciężki orzech do zgryzienia, wyjść 3-5-2 z Lichym albo Ruganim na stoperze czy powrócić do starego 4-3-1-2 z Pereyra na trequ ?
Ja osobiście grałbym dalej 3-5-2.
To idealny zawodnik, gdy trzeba zatrzymać silnego, walczącego napastnika wysokiej klasy typu Igła czy Lewy. On świetnie temperuje takich zawodników i obrzydza im grę wystarczy wspomnieć pojedynki z Cavanim albo Ibrą.
Max ma ciężki orzech do zgryzienia, wyjść 3-5-2 z Lichym albo Ruganim na stoperze czy powrócić do starego 4-3-1-2 z Pereyra na trequ ?

Ja osobiście grałbym dalej 3-5-2.
- Adrian27th
- Juventino
- Otrzymał podziękowanie: 4 razy
U nas kontuzje a nasz sprzedany z takim zadowoleniem Ogbonna strzela bramke w dogrywce na 2:1 z Liverpoolem.
Chłop ma forme na wyspach.
Przydałby sie.
Chłop ma forme na wyspach.
Przydałby sie.
"It seems today, that all You see, it's violence in movies and sex on Tv..."
Pumex pisze:Francuz (Pogba) nie ma najmniejszych szans na realną walkę o pierwszy skład.
- mzm
- Dortmundczyk
Teoretycznie tak, tylko pytanie jak duży jest to problem w skali do całego zespołu. U was defensywa silna to podstawa, znak rozpoznawczy, w Bayernie wprost przeciwnie, ciągle jest tam sporo rotacji, często zmienia się ustawienie całego zespołu, a co za tym idzie grają inni zawodnicy; dla Was stracić Chielliniego, czy innego podstawowego stopera, to chyba bardziej tak, jakby Bayern miał stracić Mullera lub Lewandowskiego - tak bym to porównał.Adrian27th pisze:Nadal jednak to chyba bawarczycy mają wiekszy problem z obroną niż my.
- Vincitore
- Juventino
Na TuttoJuve napisano tylko, że jego stan będzie monitorowany, a na mecz z Bolonią prawie na pewno wyjdzie para Barzagli-Rugani. Problem jest z udem (myślałem, że z kolanem), nie sądzę by to było coś więcej niż mocne stłuczenie. Mam nadzieję, że zszedł chwilę po przerwie tylko z tego względu, że mięsień mu lekko "wystygł" przez te piętnaście minut i nie mógł już kontynuować gry.
Z gratulacjami do Zazy dobiegł jako jeden z pierwszych, więc raczej będzie żył, jak zawsze mam negatywne odczucia odnośnie kontuzji, tak teraz jestem dobrej myśli.
Z gratulacjami do Zazy dobiegł jako jeden z pierwszych, więc raczej będzie żył, jak zawsze mam negatywne odczucia odnośnie kontuzji, tak teraz jestem dobrej myśli.