Polityka
- deszczowy
- Juventino
Potępiamy i zapominamy!Smok-u pisze:To jest dno, czuję się obrażony, iż oni nazywają się Chrześcijanami, tak jak ja. Trzeba ich potępić i o nich zapomnieć!mateo369 pisze:O ile "obrońcy" krzyża do tej pory wzbudzali u mnie pogardę czy co najwyżej śmiech o tyle wczoraj przeszli samych siebie. Gdy ktoś powiedział przez megafon, że samolot którym miała wracać m. in. żona prezydenta uległ awarii z tłumu wyłoniły się okrzyki "może spadnie!" i "niech zostanie!". Teraz już nie mam wątpliwości, że faktycznie reaktywacja ZOMO by się przydała, bo ktoś w końcu musi z tym zrobić porządek po męsku a nie bawić się z nimi jak z dziećmi. Fakt, że podobnie jak ich przywódca Jarosław, są przesiąknięci na wylot frustracją i nienawiścią do rządu i prezydenta, w żaden sposób nie daje im prawa do takich zachowań.
A na serio: czego się spodziewaliście? Miłości i akceptacji? Od fanatyków? To tak, jakby przekonywać Araba do zaprzestania bicia żony.
- Vimes
- Juventino
Widzę, że jedynym bodźcem, który skłania większą liczbę forumowiczów do wypowiadania się w tym temacie są partyjne wojenki wokół spraw mających tak naprawdę marginalne znaczenie. Dlatego dedykuję Wam utwór DJ Funky Kovala "Dług publiczny". Polecam uwadze szczególnie ten fragment, a zwłaszcza jego końcówkę:
"Problem stanowią kolejne rządy,
Wdrażają stare, socjalne przesądy.
Nie ma różnicy partia jaka,
Taktyka kradzieży zawsze jest taka:
Wydoić budżet po samo dno,
PiS SLD PSL i PO.
Rządzenie dla nich, to kręcenie lodów,
Starają się nie zostawiać dowodów.
Czasem tylko ktoś gdzieś wyczai,
Minister dostał zanim uchwalił.
Dziura w budżecie wynikiem grabieży,
Minister roztrwonił, włos się jeży.
Gdy sprawa przecieknie do wrogich mediów,
Używają wtedy innych remediów.
Wystarcza zwykłe bicie piany,
Krzyż uwielbiany, krzyż wyśmiewany.
Lud spiera się w sprawie pomników,
A nie, kto okrada podatników.
Młodzi, wykształceni i chyba z rezerwatu,
Drąc ryj pod krzyżem o podwyżce VAT-u zapomną".
Jeżeli kogoś intersują sprawy mające realny wpływ na warunki naszego życia to polecam lekturę artykułów "Politycy na dopalaczach" i "Powtórka z Argentyny? "Roczny deficyt wynosi 100 mld zł"".
"Problem stanowią kolejne rządy,
Wdrażają stare, socjalne przesądy.
Nie ma różnicy partia jaka,
Taktyka kradzieży zawsze jest taka:
Wydoić budżet po samo dno,
PiS SLD PSL i PO.
Rządzenie dla nich, to kręcenie lodów,
Starają się nie zostawiać dowodów.
Czasem tylko ktoś gdzieś wyczai,
Minister dostał zanim uchwalił.
Dziura w budżecie wynikiem grabieży,
Minister roztrwonił, włos się jeży.
Gdy sprawa przecieknie do wrogich mediów,
Używają wtedy innych remediów.
Wystarcza zwykłe bicie piany,
Krzyż uwielbiany, krzyż wyśmiewany.
Lud spiera się w sprawie pomników,
A nie, kto okrada podatników.
Młodzi, wykształceni i chyba z rezerwatu,
Drąc ryj pod krzyżem o podwyżce VAT-u zapomną".
Jeżeli kogoś intersują sprawy mające realny wpływ na warunki naszego życia to polecam lekturę artykułów "Politycy na dopalaczach" i "Powtórka z Argentyny? "Roczny deficyt wynosi 100 mld zł"".
- LordJuve
- Juventino
Hahaaa...platformersi chcą za rok podnosić VAT na 25% (o czym już wiedzieliśmy) i...odbierać ulgę na dzieci.
Nie ma to jak utrudniać życie rodzicom i rodzinom w dobie niżu demograficznego i kryzysu gospodarczego.
Ja bym zaczął od wyższego opodatkowania prezerwatyw i akcesoriów seksualnych, papierosów, alkoholu i towarów luksusowych.
Niestety, bandyci z Wiejskiej jak zwykle uderzają w najbiedniejszych.
Oczywiście, należy jeszcze do tego dodać postulaty dzisiejszej lewicy, która chcę sforsować takie pomysły jak:
- refundowana antykoncepcja,
- refundowane in vitro,
- refundowana aborcja,
- parytety,
- rozdział kościoła od państwa,
- edukacja seksualna,
itp.
:lol:
Ciekawe ile kosztuje to ich refundowanie? Lewacy to bandyci...

Nie ma to jak utrudniać życie rodzicom i rodzinom w dobie niżu demograficznego i kryzysu gospodarczego.
Ja bym zaczął od wyższego opodatkowania prezerwatyw i akcesoriów seksualnych, papierosów, alkoholu i towarów luksusowych.
Niestety, bandyci z Wiejskiej jak zwykle uderzają w najbiedniejszych.
Oczywiście, należy jeszcze do tego dodać postulaty dzisiejszej lewicy, która chcę sforsować takie pomysły jak:
- refundowana antykoncepcja,
- refundowane in vitro,
- refundowana aborcja,
- parytety,
- rozdział kościoła od państwa,
- edukacja seksualna,
itp.
:lol:
Ciekawe ile kosztuje to ich refundowanie? Lewacy to bandyci...
- Vimes
- Juventino
LordzieJuve, dam Ci przykład marnotrawstwa publicznych pieniędzy na masową skalę w narzekającej na ciągłe braki funduszy służbie zdrowia. W artykule "Fortuna wyrzucona w aptece" czytamy: "263 tony leków trafiły w 2009 r. do spalarni śmieci. – Tracimy miliard złotych rocznie – alarmuje resort zdrowia". W artykule znajdziesz również odpowiedź na pytanie dlaczego tak się dzieje: "Nikt nie szanuje tego, co dostał za darmo – mówi Przystupa. I zaznacza, że to, co pacjenta kosztuje grosz, jest objęte refundacją, czyli płaci za to Narodowy Fundusz Zdrowia".
Teraz, żeby zdać sobie sprawę ile pieniędzy tak naprawdę wyrzuca się do kosza zestawmy kwotę 1 mld złotych z rozdmuchaną przez media do ogromych rozmiarów akcją Wielkiej Orkiestry Świątecznej Pomocy, ponieważ czasami można odnieść wrażenie, że gdyby nie pan Owsiak to polska służba zdrowia by się zawaliła. W 2009 roku WOŚP zebrała 42 877 958,06 złotych, a Polacy wyrzucili do kosza leki o wartości 1 000 000 000 złotych. Kwota zebrana przez WOŚP stanowi zaledwie 4,3% kosztu zmarnowanych leków. Podczas swoich 18 lat działalności WOŚP zebrała 395 022 114 złotych, czyli tylko 40% tego, co Polacy zmarnowali w ciągu jednego roku.
Morał z tej historii jest taki, że Polacy zrobiliby więcej dla służby zdrowia ograniczając swoje marnotrawstwo zamiast wrzucać pieniądze do puszki.
Teraz, żeby zdać sobie sprawę ile pieniędzy tak naprawdę wyrzuca się do kosza zestawmy kwotę 1 mld złotych z rozdmuchaną przez media do ogromych rozmiarów akcją Wielkiej Orkiestry Świątecznej Pomocy, ponieważ czasami można odnieść wrażenie, że gdyby nie pan Owsiak to polska służba zdrowia by się zawaliła. W 2009 roku WOŚP zebrała 42 877 958,06 złotych, a Polacy wyrzucili do kosza leki o wartości 1 000 000 000 złotych. Kwota zebrana przez WOŚP stanowi zaledwie 4,3% kosztu zmarnowanych leków. Podczas swoich 18 lat działalności WOŚP zebrała 395 022 114 złotych, czyli tylko 40% tego, co Polacy zmarnowali w ciągu jednego roku.
Morał z tej historii jest taki, że Polacy zrobiliby więcej dla służby zdrowia ograniczając swoje marnotrawstwo zamiast wrzucać pieniądze do puszki.
- ewerthon
- Juventino
Wprawdzie news jest sprzed kilku dni, ale trafiłem na niego przypadkiem
http://www.pardon.pl/artykul/12713/czys ... iennikarze
Szczerze mówiąc to jestem zaskoczony, że "Misja Specjalna" znika tak późno z TVP. W tym programie pokazywali najlepsze "kwiatki" z działalności szanownego Donalda i jego kolesi. Jak widać Tusk Network Vision to jest dla nich za mało :lol:
Szczerze mówiąc to jestem zaskoczony, że "Misja Specjalna" znika tak późno z TVP. W tym programie pokazywali najlepsze "kwiatki" z działalności szanownego Donalda i jego kolesi. Jak widać Tusk Network Vision to jest dla nich za mało :lol:
- deszczowy
- Juventino
Ależ wy nudni jesteście z tą nienawiścią do Platformy... Akurat czystki w TVP to norma po każdej zmianie warty, czy po każdym "odzyskaniu" Woronicza. Weźcie się, ludzie...ewerthon pisze:Wprawdzie news jest sprzed kilku dni, ale trafiłem na niego przypadkiem
- Łukasz
- Juventino
"Misja specjalna" była mocno upolityczniona, niemniej - ciekawa. A Wildsteina, zamkniętego na jakiekolwiek argumenty, nie znoszę.
Co ciekawe - Janek Pospieszalski zostaje, tam przynajmniej z tej jednostronności można się pośmiać i kontrowersyjność - chyba - współgra z oglądalnością. Bo warto rozmawiać, ale nie z każdym.
Co ciekawe - Janek Pospieszalski zostaje, tam przynajmniej z tej jednostronności można się pośmiać i kontrowersyjność - chyba - współgra z oglądalnością. Bo warto rozmawiać, ale nie z każdym.
- deszczowy
- Juventino
Tsssst! Nie zauważyłeś, że (ostatnio) to temat dla ludzi stawiajacych znicze pod biurem PiS w Łodzi?Łukasz pisze:"Misja specjalna" była mocno upolityczniona, niemniej - ciekawa. A Wildsteina, zamkniętego na jakiekolwiek argumenty, nie znoszę.

- Chip
- Juventino
http://www.tvn24.pl/0,1678609,0,1,corka ... omosc.html
To już przechodzi wszelkie granice przyzwoitości
Naprawdę, taka bezczelność powinna być karana...
To już przechodzi wszelkie granice przyzwoitości

Ostatnio zmieniony 21 października 2010, 17:22 przez Chip, łącznie zmieniany 1 raz.
"Czyż to, co daje szczęście człowiekowi, musi być następnie źródłem jego cierpień?"-Johann Wolfgang Goethe
- ewerthon
- Juventino
Ja nie nienawidzę Platformy, stwierdzam tylko fakt, "Słońce Peru" przejął wszystkie największe media. TVN, TVP, Polsat, czy Onet.pl. Wiem, że Tobie to wisi, ale duża część ciemnego narodu ogląda telewizję, która w znaczący sposób wpływa na to, na to kogo później oddadzą głos. Wolałbym jakby jakaś telewizja była bardziej niezależna, albo skierowana w stronę opozycji, nawet w stronę "komuchów". Nie oglądam TV, ale mój stary tak i wolę, żeby kolejne informacje nie podnosiły mu ciśnienia, niech jeszcze trochę pożyje :-Ddeszczowy pisze:Ależ wy nudni jesteście z tą nienawiścią do Platformy... Akurat czystki w TVP to norma po każdej zmianie warty, czy po każdym "odzyskaniu" Woronicza. Weźcie się, ludzie...ewerthon pisze:Wprawdzie news jest sprzed kilku dni, ale trafiłem na niego przypadkiem
- steru
- Qualità Juventino
W sumie ostatnimi czasy mam gdzieś całą tą politykę. Przestałem się interesować kolejnymi wybrykami Palikota, krzyżem, Smoleńskiem i całą resztą tego naszego politycznego bagna. Ostatnio jednak wydarzyło się to co się wydarzyło w Łodzi i zacząłem ponownie śledzić politykę w naszym kraju.
Co mi się nasuwa: Tusk to naczelny spryciarz tego kraju, a Kaczyński to pierwszy wariat. Sprawa jest jasna. PIS atakuje, oskarża i używa słów, których bym nawet nie pomyślał, że można użyć, zaś PO oczywiście ze stoickim spokojem(może za wyjątkiem Niesiołowskiego) odpowiada twierdząć, że czas skończyć z wojną, agresją itp. W ten sposób PIS traci swój kapitał polityczny a PO go im podbiera. Niestety, taka prawda. Później będzie grzmiał Jarek, że w naszym kraju nie ma demokracji, po tym jak po raz kolejny PO wyprzedzi PIS w wyborach-a wybory samorządowe już niedługo.
Na koniec wisienka w wykonaniu Ziobry : "Został przekroczony Rubikon. Od tego, co się wydarzyło w Łodzi, w Polsce dużo łatwiej zabić człowieka z powodów politycznych. Moim zdaniem ten czyn nie powinien być traktowany jako typowe zabójstwo. Nasz kodeks karny traktuje takie zbrodnie, jako zbrodnie przeciw pokojowi i ludzkości"
Pozostawie ten dziwny "fanatyzm"(chociaż nie wiem czy to odpowiednie słowo) bez komentarza.
P.S. Kto się spodziewał, że PIS będzie chciał komisji śledczej ws. mordu łódzkiego...?
Co mi się nasuwa: Tusk to naczelny spryciarz tego kraju, a Kaczyński to pierwszy wariat. Sprawa jest jasna. PIS atakuje, oskarża i używa słów, których bym nawet nie pomyślał, że można użyć, zaś PO oczywiście ze stoickim spokojem(może za wyjątkiem Niesiołowskiego) odpowiada twierdząć, że czas skończyć z wojną, agresją itp. W ten sposób PIS traci swój kapitał polityczny a PO go im podbiera. Niestety, taka prawda. Później będzie grzmiał Jarek, że w naszym kraju nie ma demokracji, po tym jak po raz kolejny PO wyprzedzi PIS w wyborach-a wybory samorządowe już niedługo.
Na koniec wisienka w wykonaniu Ziobry : "Został przekroczony Rubikon. Od tego, co się wydarzyło w Łodzi, w Polsce dużo łatwiej zabić człowieka z powodów politycznych. Moim zdaniem ten czyn nie powinien być traktowany jako typowe zabójstwo. Nasz kodeks karny traktuje takie zbrodnie, jako zbrodnie przeciw pokojowi i ludzkości"
Pozostawie ten dziwny "fanatyzm"(chociaż nie wiem czy to odpowiednie słowo) bez komentarza.
P.S. Kto się spodziewał, że PIS będzie chciał komisji śledczej ws. mordu łódzkiego...?
- Chip
- Juventino
Oto odzwierciedlenie polskiej sceny politycznej. Aby do koryta...Zero kompetencji. Nawet się szczeniak nie potrafi wysłowić.
"Czyż to, co daje szczęście człowiekowi, musi być następnie źródłem jego cierpień?"-Johann Wolfgang Goethe
- juveman7
- Juventino
Jakoś mi się nie chce wierzyć że mordercą z Łodzi był przypadkowy człowiek, raczej chodziło o jakieś porachunki. Brzmi to nie normalnie, ale gdy by się głębiej przypatrzyć polskiej polityce to nie chcę mi się wierzyć w przypadkowego mordercę.
Polscy politycy robią co chcą i staczają ten kraj na psy, i jestem w stu procentach przekonany, że gdyby polską rządzili uczciwi ludzie bylibyśmy bogatym krajem.
Polscy politycy robią co chcą i staczają ten kraj na psy, i jestem w stu procentach przekonany, że gdyby polską rządzili uczciwi ludzie bylibyśmy bogatym krajem.
...kiedyś przyjdzie prawdziwy deszcz i zmyje cały ten gnój...
- Vimes
- Juventino
Deszczowy, co do TVP to masz rację, każda kolejna partia, która dorwie się do władzy, za swoje najważniejsze zadanie uznaje "odpolitycznienie" TVP. Jednak Platforma w kwestii mediów idzie jeszcze dalej, ponieważ chce nie tylko dorwać się do TVP, ale również spacyfikować "Rzeczpospolitą". Spółka Presspublica, która jest wydawcą "Rzepy" w 51% należy do koncernu Mecom, a w 49% do rządu. Udział większościowy, który posiada Mecom, pozwala "Rzepie" na zachowanie niezależności. Platformę to wkurza, więc postanowiła to zmienić. Przedstawiciele Skarbu Państwa złożyli wniosek o rozwiązanie spółki, ponieważ istnieje ponoć kruczek prawny w umowie, na mocy którego w takiej sytuacji "Rzepa" trafiłaby całkowicie pod kontrolę rządu. Więcej można przeczytać o tym m. in tutaj: "Skarb chce rozwiązać Presspublikę".deszczowy pisze:Ależ wy nudni jesteście z tą nienawiścią do Platformy... Akurat czystki w TVP to norma po każdej zmianie warty, czy po każdym "odzyskaniu" Woronicza. Weźcie się, ludzie...ewerthon pisze:Wprawdzie news jest sprzed kilku dni, ale trafiłem na niego przypadkiem
Chip, dla pewności muszę Cię o coś zapytać. Czy oburza Cię:Chip pisze:http://www.tvn24.pl/0,1678609,0,1,corka ... omosc.html
To już przechodzi wszelkie granice przyzwoitościNaprawdę, taka bezczelność powinna być karana...
1) nepotyzm w Platformie Obywatelskiej,
2) idiotyzm córki ministra, która robi sobie takie zdjęcie,
3) fakt, że "Dziennik" opublikował to zdjęcie?
Pytam dlatego, że organu prasowego Platformy zwanego "Gazetą Wyborczą" nie oburza nepotyzm, ale opublikowanie w prasie zdjęcia z Fejsbuka: "Uważaj na to, co publikujesz w Sieci - odcinek 347563".
Taka mała ciekawostka: "Morderca z Łodzi to kapitan SB?".juveman7 pisze:Jakoś mi się nie chce wierzyć że mordercą z Łodzi był przypadkowy człowiek, raczej chodziło o jakieś porachunki. Brzmi to nie normalnie, ale gdy by się głębiej przypatrzyć polskiej polityce to nie chcę mi się wierzyć w przypadkowego mordercę.
Polecam lekturę artykułu: "Rząd sięga do naszych kieszeni. Więcej na partie". Komentarz Roberta Gwiazdowskiego do tej sprawy jest mistrzowski: "PARTIE NIE RYBY - WIĘC BIORĄ".juveman7 pisze:Polscy politycy robią co chcą i staczają ten kraj na psy, i jestem w stu procentach przekonany, że gdyby polską rządzili uczciwi ludzie bylibyśmy bogatym krajem.
- deszczowy
- Juventino
Ja jeeeesteeeem........ posłeeeeeeem.....
Generalnie jestem dosyć wyrozumiały na polityczne wybryki, ale.... :roll:
Generalnie jestem dosyć wyrozumiały na polityczne wybryki, ale.... :roll: