Jakiej muzy sluchacie ??
- STAN
- Juventino
Ja do nie dawna bylem fanatykiem polskiego hip hopu,nie sluchalem nic innego oprocz tego rodzaju muzyki, lecz nieco zmienilem swoje zaineresowania, owszem slucham hip hopu lecz tego old school'owego, to ze zmienilem swoje zainteresowania stało sie przez to ze na polskim rynklu pojawiło sie straszne pozerstwo, kazdy chce byc hip hopowcem, rymowac byc na topie i byc fajnym. liczy sie prawdziwy hip hop, to co Ci ludzie naprawde przekazują, a to co osatnio leci na listach w radiu, nie da sie sluchac, nie na tym rzecz polega!! czy ktos slyszal kiedys w radiu PAKTOFONIKE, Kalibra czy tez np. Moleste?NIE! a dlaczego? Dlatego ze to jest własnie prawdziwy hip hop.Taki hip hop nie moglby leciec w radiu poniewaz nie sprzedawal by sie tak jak 18L! ah koncze tego posta bo niechce swoja wypowiedzia nikogo urazić!POzdro dla prawdziwcyh!
- Jędruś
Yari pisze:Miłość to za duże słowo , choć kto wie:):).DjJuve pisze:Ja cos wiem na temat tej milosci Yariego do rammsteina![]()
![]()
![]()
![]()
Ja polecam utwory : ,,Mutter" ( coś wspaniałego:) , chyba najlepsza ich pisoenka jak dla mnie), Mein Herz Brennt, Sonne.Najlepsze są stare numery takie jak: Spiel Mit Mir, czy Seeman.
PS:Teledysk do Sonne wymiata , ci co widzieli będą wiedzieć. ( ale oczywiście wiekszość jest super).
Yari, a słyszałeś może Seeman, lub Spiel Mit Mir

- Yari
- Juventino
Jędruś ----> spiel mit mir od chyba przedwczoraj ( bo wtedy ściągnąłem) zalicza się do jednych z lepszych kawałków rammstein jakie słyszałem:D .
W szczególności muzyka :-D , ale to nie nowość że jest świetna w większości utworów. A seeman to bardzo ciekwy kawałek. Wokalista jest w nowej roli :lol: ( plus świetny teledysk:)).
W szczególności muzyka :-D , ale to nie nowość że jest świetna w większości utworów. A seeman to bardzo ciekwy kawałek. Wokalista jest w nowej roli :lol: ( plus świetny teledysk:)).
- TrInItY
- Juventino
w sumie to najczęściej radio ESKA słucham :-D ...a jak coś to oczywiście O-Zone (no wiecie te rumuny
)[to znaczy zeby nie bylo ze ja w czyms takim gustuje...wakacje...mżna poszaleć
]...eamon'a usher'a...dogstar (to zespół Keanu Reeves'a
no dobra był bo teraz jest już inny
)...Craig'a David'a...Stinga jak mam zły humor...a jak mam bardzo zły to soundtracku z Matrix'a...
no a jak siedze na kompie to Linkin Park P.O.D...i coś tam jeszcze ale juz nie pamiętam;)

- Polmos
- Juventino
Ja słucham bardzo różnej muzyki, praktycznie wszystkiego co mi wpadnie w ucho. Ostatnio bardzo polubiłem troche lżejszy rock i muzyke z lat 80-tych. Bardzo lubie polskie zespoły takie jak Lady Pank, T-Love, Kult, Perfect, niektóre piosenki Budki Suflera. Ostatnio wkręciłem sie także w romantyczne kawałki.
- Mosiu
- Juventino
Metal ,Metal i jeszcze raz Metal . A dokładnie to Metallica , Apocalyptica i ostatnio słoweńska grupa Siddartha- bardzo polecam
www.siddharta.net :twisted:
www.siddharta.net :twisted:
...Tu sei la squadra del cuore , sempre in campo undici eroi , vinci I'mpossibile e vai , ti seguiremo anche noi , metti un'altra stella sul petto...
- TrInItY
- Juventino
no faktycznieSting pisze:Mołdawianie.a jak coś to oczywiście O-Zone (no wiecie te rumuny)
- _Jah
- Juventino
Heheheh, o jej. Zrozum, ze postep marketingowy jest nie unikniony. I to, ze dany kawalek leci w radiu wcale nie musi znaczyc, ze jest 'pozerski'. Widze, ze nie za bardzo zdajesz sobie sprawe z tego co piszesz. Hip Hop obecnie stal sie masowy. Ludzie chcieli tego sluchac i w zasadzie maja to czego chcieli. Niestety, media maja to do siebie, ze potrafia wylansowac cos kiepskiego co trafia automatycznie do przecietnych odbiorcow. Tak bylo z 18L, Mezo itp. Jezeli ktos ogranicza sie do słuchania muzyki w radiu, tv itp. to wlasnie sugeruje sie wplywem tego okrutnego medium. Z kolei jezeli chodzi juz o tych bardziej wymagajacych sluchaczy to oni potrafia sugestywnym okiem ocenic caly ten bajzel i wybrac to co rzeczywiscie zasluguje na szacunek. A takich produkcji pomimo wszystko nie brakuje. Takie produkcje jak: Kodex2, Łona, Pezet, Dab, Onar, Pan Duze P, Afront sa jak najbardziej godne uwagi. Wiesz sa plusy i minusy tego boomu. Owszem, ze jest wiecej minusow. Stymze z wiekiem lapie sie coraz wiecej dystansu do tego. Jezeli ktos ma to muzyke we krwi to ona bedzie mu towarzyszyc do konca. I nie wazne jest co jest teraz na topie, co sie najlepiej sprzedaje. To jest temat zupelnie odlegly dla tych prawdziwych. Zawsze przeciez mozna wrocic do korzeni i delektowac sie prawdziwa esencja tej muzyki._STAN_ pisze:czy ktos slyszal kiedys w radiu PAKTOFONIKE, Kalibra czy tez np. Moleste?NIE! a dlaczego? Dlatego ze to jest własnie prawdziwy hip hop.Taki hip hop nie moglby leciec w radiu poniewaz nie sprzedawal by sie tak jak 18L! ah koncze tego posta bo niechce swoja wypowiedzia nikogo urazić!POzdro dla prawdziwcyh!
Wielkie romanse, żadnych pocałunków, w ogóle niczego. Bardzo czyste! A jednak wielkie. Uczucia, niewypowiedziane uczucia są niezapomniane... La Vecchia Signora, czyli Stara Dama!
- Lypsky
- Juventino
Ja mam male pytanko.Zna moze ktos jakies dobre kawalki francuskiego hip-hopu??Moim zdaniem ten jezyk wspaniale pasuje do hip-hopu tylko......no wlasnie nie jestem za bardzo obeznany w tej sferze a chetnie posluchalbym jakis fajnych rytmow :-D Jesli ktos zna nazwy jakis fajnych piosenek lub nazwy dobrych zespolow bardzo bym prosil.Najlepiej na priva 
a ja kocham gołe baby, gołe baby do przesady
- Molek big fun juve
- Juventino
Ja slucham hip-hop ale moim ulubionym raperem jest 50 cent poprostu on jest the best
Czy wygrywasz czy nie i tak kocham Cię , Juve w mym sercu na dobre i złe

- _Jah
- Juventino
Jezeli chodzi o francuski rap to szczerze mowiac nie jest zbyt kolorowo. Trzeba miec naprawde jakies konkretne dojscia do albumow. Ja niestety takowych nie posiadam. No, ale mozesz zaczerpnac czegos dobrego.. na poczatku sciagnij sobie z Kazzy kawalek Wu Tang Clan&IAM - La Saga. Bedziesz mial fajny kontrast pomiedzy kolesiami zza oceanu a Trojkolorowymi. I tam wlasnie uslyszysz kolesi z IAM. Albowiem IAM oraz NTM to juz prawdziwa legenda tej muzyki w tym kraju. Niemal wszystkie ich plyty zasluguja na miano klasykow. Polecam rowniez solowke Shurikn'a ' Qu Je Vis; czlonka IAM. Nie pozostaje ci nic innego jak wpisac w Kazzie 'IAM' i 'NTM'. To na poczatek powinno wystarczyc;). W zadnym wypadku nie ograniczaj sie do najpopularniejszego w Polsce skladu 'Soundkail', bowiem to w zaden sposob nie oddaje rzeczywistego poziomu bogatej francuskiej sceny. Nazwalbym to bardziej Ragga a nie Rapem.DjJuve pisze:Ja mam male pytanko.Zna moze ktos jakies dobre kawalki francuskiego hip-hopu??Moim zdaniem ten jezyk wspaniale pasuje do hip-hopu tylko......no wlasnie nie jestem za bardzo obeznany w tej sferze a chetnie posluchalbym jakis fajnych rytmow :-D Jesli ktos zna nazwy jakis fajnych piosenek lub nazwy dobrych zespolow bardzo bym prosil.Najlepiej na priva
Aktualnie slucham sobie kawalka z solowki kolejnego czlonka IAM - Akhenaton'a wraz z kolesiami z Fonky Family - 'Babboys de Marseille'. W koncu miasto zwyciezcow Ligi Mistrzów z 93' roku jest stolica rapu we Francji, heh. Popatrz sobie..
Wielkie romanse, żadnych pocałunków, w ogóle niczego. Bardzo czyste! A jednak wielkie. Uczucia, niewypowiedziane uczucia są niezapomniane... La Vecchia Signora, czyli Stara Dama!
- STAN
- Juventino
Bardzo dobrze wiem co pisze. Po pierwsze obecnie hip hop stał sie bardzo popularny za sprawa jak sam powiedziałes mediów, Tv radi itp. W wielu nastolatków slucha hip hopu bo jest modny i na topie, dwdzisiejszym świecie a lata temu wiekszosc z nich nie wiedziala co to za rodzaj muzyki. Hip hop stał sie muzyka niestety komercyjna, a szkoda. Moim zdaniem wielu hip-hopowców robi teraz muzyke bansowa by trafiała do sluchacza i dobrze sie sprzedawala. Czy tak nie jest?Posluchaj tego co robil numer raz w 3h a co robi teraz. Wiadomo ze wszystko sie zmienia, Poprsotu uwazam ze hip hop powinien trafiać do sluchacza przede wszystkim TESKSTEM . To wazne co dany artysta ma do przekazania. .Uwazam ze powiinnismy siegac do underground'u a nie sugerowac sie tym co mądre lecz tym co dobre i mądre co moze nas nauczyc, oka koncze!pozdro!!_Jah pisze:Heheheh, o jej. Zrozum, ze postep marketingowy jest nie unikniony. I to, ze dany kawalek leci w radiu wcale nie musi znaczyc, ze jest 'pozerski'. Widze, ze nie za bardzo zdajesz sobie sprawe z tego co piszesz. Hip Hop obecnie stal sie masowy. Ludzie chcieli tego sluchac i w zasadzie maja to czego chcieli. Niestety, media maja to do siebie, ze potrafia wylansowac cos kiepskiego co trafia automatycznie do przecietnych odbiorcow. Tak bylo z 18L, Mezo itp. Jezeli ktos ogranicza sie do słuchania muzyki w radiu, tv itp. to wlasnie sugeruje sie wplywem tego okrutnego medium. Z kolei jezeli chodzi juz o tych bardziej wymagajacych sluchaczy to oni potrafia sugestywnym okiem ocenic caly ten bajzel i wybrac to co rzeczywiscie zasluguje na szacunek. A takich produkcji pomimo wszystko nie brakuje. Takie produkcje jak: Kodex2, Łona, Pezet, Dab, Onar, Pan Duze P, Afront sa jak najbardziej godne uwagi. Wiesz sa plusy i minusy tego boomu. Owszem, ze jest wiecej minusow. Stymze z wiekiem lapie sie coraz wiecej dystansu do tego. Jezeli ktos ma to muzyke we krwi to ona bedzie mu towarzyszyc do konca. I nie wazne jest co jest teraz na topie, co sie najlepiej sprzedaje. To jest temat zupelnie odlegly dla tych prawdziwych. Zawsze przeciez mozna wrocic do korzeni i delektowac sie prawdziwa esencja tej muzyki._STAN_ pisze:czy ktos slyszal kiedys w radiu PAKTOFONIKE, Kalibra czy tez np. Moleste?NIE! a dlaczego? Dlatego ze to jest własnie prawdziwy hip hop.Taki hip hop nie moglby leciec w radiu poniewaz nie sprzedawal by sie tak jak 18L! ah koncze tego posta bo niechce swoja wypowiedzia nikogo urazić!POzdro dla prawdziwcyh!
- booyak
- Juventino
Mi ostatnio przypadł do gustu zespół System Of A Down... Piosenki takie jak 'Chop Suey!', 'Aerials', 'ATWA' czy 'Boom!' to moim zdaniem najlepsze metalowe kawałki ostatnich lat... Oczywiście nie przestałem słuchać LP (a mówcie sobie żę to komercha
Może i rzeczywiście ale to nie zmienia faktu że ich piosenki mają coś przekazać i do tego jeszcze ładnie brzmią
)... Niedwno również dorwałem w ręce najnowszy krążek Fenomenu 'Sam na Sam'...Dla mnie to najlepsze hh płyta :!:
Lubie też posłuchać zespołów takich jak KoRn, Disturbed, Crazy Town, Cypress Hill, Adema czy świetny Puddle Of Mudd...

Lubie też posłuchać zespołów takich jak KoRn, Disturbed, Crazy Town, Cypress Hill, Adema czy świetny Puddle Of Mudd...
Ostatnio zmieniony 07 lipca 2004, 18:09 przez booyak, łącznie zmieniany 1 raz.
★ ★ ★