Piłkarz - Symbol Juventusu
- Pierog
- Juventino
Dokładnie.[/quote]Lukasz_JUVE pisze:Nie da się określić największej legendy Juve. Każdy piłkarz wniósł coś od siebie, coś unikalnego, ważnego.
Ponieważ drużyny jak sama nazwa wskazuje nie tworzą jednostki , tylko osoby które tworzą jedną całość - drużynę

Dużo by wymieniać nazwisk bardzo dobrych graczy , a Gentile na obronie też potrafił nie jednego zadziwić

- pilkarzyk
- Juventino
no kiedyś go zwalili do drugiej ligi włoskiej..no ale nie poruszajmy tego lepiej puścić to w niepamięć.
Sa i tacy co uważaja ,że Genitile był zbyt grzeczny na boisku (jak było w jego wypowiedzi z artykułu- ze raz został wyrzucony z boiska)...także nie uchodził za groźnego obrońcę..
Sa i tacy co uważaja ,że Genitile był zbyt grzeczny na boisku (jak było w jego wypowiedzi z artykułu- ze raz został wyrzucony z boiska)...także nie uchodził za groźnego obrońcę..
- turyniak
- Juventino
To oni przyczynili sie wszyscy do historii Juventusu - oni ja tworzyli . Nie można o nich zapominać. Ja jednak i tak najbardziej cenię Gentile...i to jego nazwisko kojarzy mi się z Juventusem a zarazem z bardzo dobrym i kulturalnym zawodnikiem.Uważam ,że dyby został trenerem Juventus byłby nie do pokonania.

- Il Storico
- Juventino
Wg.mnie symbolem jest Alex lub Gigi!Można też w sumie zaliczyć Dino Zoffa.Wielkie nazwiska,a teraz takich piłkarzy ze świecą szukać.Krótko i na temat.Pozdrawiam
Ostatnio zmieniony 23 stycznia 2009, 18:39 przez Il Storico, łącznie zmieniany 1 raz.
- Meraviglioso
- Juventino
Mnie tu brakuje jeszcze jednego nazwiska - Buffon. Gwiazda Aleksa pomału przygasa, a Gigi może pograć jeszcze z 10 lat na bramce. Jeśli będzie grał w takiej formie jak dotąd to nie mam wątpliwości, że zostanie legendą.
- pilkarzyk
- Juventino
Noi co z tego ,że taki artykuł o nim dali( w ramach przypomnienia sobie) jak i tak nikt nie pamięta Gentile? Co z tego ,że był super zawodnikiem i robił swoje na murawie na 200%??Nic. Był i juz nie ma . Wszystko poszło w zapomnienia...turyniak pisze:A wiecie jak jego nazwisko oznacza w języku włoskim???UPRZEJMY...
grał w Juventusie przez 11 lat..szkoda ,że nie przejął drużyny po Lippim , pozbawiono go takiej możliwości a mógł być trenerem! Szkoda...
- MrWlodek
- Juventino
Bulszit... Genitle był na boisku przeciwieństwem tego co napisałeś. Często grał brutalnie i ostro. I za to właśnie kibice go kochali. Poświęcał się dla drużyny. To jemu pozostawiana najlepszego piłkarza rywali. On już wiedział jak z nim postąpić...turyniak pisze:Ja jednak i tak najbardziej cenię Gentile...i to jego nazwisko kojarzy mi się z Juventusem a zarazem z bardzo dobrym i kulturalnym zawodnikiem.