Nowy zarząd?
- Maly
- Juventino
- Podziekował: 8 razy
- Otrzymał podziękowanie: 25 razy
Wg mnie taki model to może się sprawdzić w Atalancie a nie Juve. Statystykami można prowadzić graczy bez nazwisk, wyrobionej marki i o ograniczonym do pewnego poziomu ego. Mając zawodników, którzy myślą, że są gwiazdami nie da się tak zarządzać wydaje mi się. Nie da się przeskoczyć pewnego poziomu sportowego bo piłka to nie baseball.
Kto ma rację dzień wcześniej od innych, ten przez dobę uchodzi za idiotę.
magica Juve vinci
A nie mówiłem?
magica Juve vinci
A nie mówiłem?
- Pluto
- Juventino
- Podziekował: 1 raz
- Otrzymał podziękowanie: 11 razy
Myślę że AI podejmujące decyzję na bazie obiektywnych danych to jedyny kierunek rozwoju. Powinniśmy się tylko cieszyć z nowego dyrektora. Tym bardziej, że nasz model transferowy jest od lat śmiechu warty.
Retegui? Kanciasty średniak, który zaskoczył u Gaspa. Co robi Juventus? Omg omg, Włoch który strzela w Serie A! Bieremy za wszelką cenę!!!
Myślę że sztuczna inteligencja dokładnie wytłumaczylaby naszym decydentom dlaczego nie powinniśmy za niego płacić więcej niż 20 milionów.
I dlaczego liczba asyst Kosticia czy goli Vlahovicia nie jest bezwzględna wartością, która powinna decydować o transferze.
I dlaczego przy naszym budżecie stać nas na Kloppa i powinniśmy zrobić wszystko, żeby nas prowadził.
Retegui? Kanciasty średniak, który zaskoczył u Gaspa. Co robi Juventus? Omg omg, Włoch który strzela w Serie A! Bieremy za wszelką cenę!!!
Myślę że sztuczna inteligencja dokładnie wytłumaczylaby naszym decydentom dlaczego nie powinniśmy za niego płacić więcej niż 20 milionów.
I dlaczego liczba asyst Kosticia czy goli Vlahovicia nie jest bezwzględna wartością, która powinna decydować o transferze.
I dlaczego przy naszym budżecie stać nas na Kloppa i powinniśmy zrobić wszystko, żeby nas prowadził.
calma calma
- Rozgrzany Sturaro
- Juventino
- Podziekował: 35 razy
- Otrzymał podziękowanie: 17 razy
Wszystko to brzmi bardzo fajnie a potem przychodzi weryfikacja.Pluto pisze: ↑29 maja 2025, 17:00 Myślę że AI podejmujące decyzję na bazie obiektywnych danych to jedyny kierunek rozwoju. Powinniśmy się tylko cieszyć z nowego dyrektora. Tym bardziej, że nasz model transferowy jest od lat śmiechu warty.
Z ciekawości zapytałem Groka by polecił mi 5 napastników do aktualnego Juventusu. Nie zgadniesz, kto był na miejscu 4 na tej liście!

Nie twierdzę oczywiście, że zarząd Juventusu będzie korzystał z takiego AI a nie innego, jakiegoś opartego bardziej na "danych piłkarskich" - co nie zmienia faktu, że w pełni ufanie AI to głupota i łatwo się na tym przejechać. Ślepa wiara w to, co wysra algorytm... no, na poprzedniej stronie już był przykład Wisły Kraków, która odkąd używała AI to spadła do 2 ligi.

A te top 5 groka to: David, Osimhen, Lookman, Retegui i Boniface.
- Rozgrzany Sturaro
- Juventino
- Podziekował: 35 razy
- Otrzymał podziękowanie: 17 razy
Nie tyle odchodzi, co został spier... wyrzucony ze stanowiska. I bardzo dobrze.
Myślałem, że nie może nam się trafić DS gorszy od Secco - a jednak.

Myślałem, że nie może nam się trafić DS gorszy od Secco - a jednak.
- artur_89
- Juventino
- Podziekował: 20 razy
- Otrzymał podziękowanie: 2 razy
Płaciliśmy jakieś zadośćuczynienie Napoli jak do nas przychodził? Bo chyba coś kojarzę jakieś pieniądze. My to jesteśmy mistrzami przepalania hajsu na wszystko.
- Distant Dreamer
- Juventino
- Podziekował: 25 razy
- Otrzymał podziękowanie: 79 razy
Z tego co pamiętam to nie, jedynie Głupol zrzekł się kasy za zdobyte mistrzostwo.
https://juvepoland.com/2023/06/30/oficj ... -z-napoli/
- Distant Dreamer
- Juventino
- Podziekował: 25 razy
- Otrzymał podziękowanie: 79 razy
The #Juventus has not yet communicated the dismissal of Cristiano #Giuntoli because the sports director wants to leave the #Juve in the best way, leaving everything well established
[ @GiovaAlbanese in @juventibus ]

- Gontar
- Juventino
- Podziekował: 3 razy
- Otrzymał podziękowanie: 14 razy
Rozumiem, że jeszcze chce opchnąć gdzieś Yildiza przed odejściem : XDistant Dreamer pisze: ↑31 maja 2025, 16:47 The #Juventus has not yet communicated the dismissal of Cristiano #Giuntoli because the sports director wants to leave the #Juve in the best way, leaving everything well established
![]()
Fino alla Fine