Koszulka 17/18

Klubowe finanse, stadion, marketing, nowe logo i wiele innych. Podyskutuj na temat najważniejszych spraw związanych z Juventusem.
ODPOWIEDZ
pavel88

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 23 maja 2017, 21:32

ja przypominam sobie tylko wypowiedź sprzed 2 lat
http://www.juvepoland.com/news.php?id=31914

i w tym kontekście zastanawiam się czy to forma bojkotu czy jest jakiś inny powód

Gaiu

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 23 maja 2017, 21:37

Z tymi srebrnymi gwiazdkami to chyba kibice sobie coś wymyślili. Nikt oficjalnie w ogóle nie brał tego pod uwagę.

mrozzi

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 4 razy
Otrzymał podziękowanie: 10 razy

Nieprzeczytany post 23 maja 2017, 21:52

pavel88 pisze:a z brakiem srebrnej gwiazdki to jakiś długotrwały bunt? pamiętam, że po 10 pucharze zostało powiedziane, że nie będzie jej na koszulce, ale spodziewałem się, że będzie podobnie jak ze złotymi i z czasem zamieszczony zostanie także symbol z okazji 10 PW...
W zarządzie srebrna gwiazdka w ogóle nie była tematem. Od samego początku tym symbolem podekscytowała się strona kibicowska, ale klub zaznaczył, że nie będzie tego upamiętniał w ten sposób. Może i dobrze, tak z perspektywy czasu, bo w ten sposób "nie przepakujemy" koszulki. Tak tej reszcie odjechaliśmy, że nie musimy tego podkreślać gwiazdkami.

Wojtek

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 24 maja 2017, 09:11

Obrazek

Obecna koszulka vs nowa. Wg mnie nowa 2x lepsza :ok:

Push3k

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Otrzymał podziękowanie: 7 razy

Nieprzeczytany post 24 maja 2017, 09:35

O kurde, to chyba najlepsza koszulka od wielu, wielu lat. Według mnie oczywiście. Chyba sobie taką sprawię...

Loud
Louder!
MOTÖRHEAD
1945-2015 RIP Lemmy
Poulinho

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 24 maja 2017, 10:16

Jest cudowna! Wyląduje na 100% w koszyku zakupowym :)

rammstein

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Otrzymał podziękowanie: 2 razy

Nieprzeczytany post 24 maja 2017, 10:46

jest taka retro, nowe logo z gwiazdkami wygląda o niebo lepiej :)

lenor

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 7 razy
Otrzymał podziękowanie: 13 razy

Nieprzeczytany post 24 maja 2017, 12:00

Koszulka mega, nawiązująca trochę do klimatów retro, więcej bianco niż nero, obecna bardziej pod Newcastle podchodzi. Dalej nie mogę strawić tego 'logo' ...z herbem byłaby idealna. A już za 4 lata trza szykować miejsce na czwartą gwiazdkę :D

mrozzi

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 24 maja 2017, 12:22

lenor pisze:Koszulka mega, nawiązująca trochę do klimatów retro, więcej bianco niż nero, obecna bardziej pod Newcastle podchodzi. Dalej nie mogę strawić tego 'logo' ...z herbem byłaby idealna. A już za 4 lata trza szykować miejsce na czwartą gwiazdkę :D
Niestety klub już raz poszedł na wojnę z władzami ligi i miał problem. Nie możemy sobie wrzucić czwartej gwiazdki tak szybko, bo oficjalnie w dalszym ciągu mamy, tfu, 33... :facepalm:

Podobałoby mi się takie wkomponowanie Scudetto. Umiejscowienie go gdzieś z boku mi nie podchodzi, a tak można by przecież delikatnie je zmniejszyć i wrzucić pod rząd guzików. :ok: Ta koszulka będzie historyczna. ;)

Mateuszello

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 24 maja 2017, 12:41

Co do tych emblematów. Na środku przez kołnierz nic się nie zmieści. One mają zawsze te same wielkości. Juventus, czy adidas ich nie produkuje. Najrozsądniej byłoby dać scudetto nad logiem adidasa (tak jak na wyjazdówce z 13/14), a rozetę nad logiem Juve.
Gdybyśmy ewentualnie zdobyli KMŚ to w drugiej części sezonu moim zdaniem najrozsądniej byłoby to umieścić na lewym ramieniu, bo na prawym są zawsze te duże loga lokalnych rozgrywek.

Ja ciągle czekam na jakiś konkret co do czwartych koszulek, które mają być białe, bo od grudnia nie pojawiło się żadne info.

-Ibrahimovic mówił, że między nim, a Guardiolą omal nie doszło do rękoczynów. Jaki on był w Turynie :?:
-Prawie pobił się z innym piłkarzem.
-Z Tobą :?:
-Nie :!: Ja skopałbym mu tyłek :lol:
--------- Alex Del Piero
Olek1987

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 24 maja 2017, 12:59

Mateuszello pisze:Najrozsądniej byłoby dać scudetto nad logiem adidasa
Beż żartów :stop: Scudetto na domowej koszulce musi być na środku, nie widzę innej możliwości

Zero szacunku dla Pogby
mrozzi

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 24 maja 2017, 13:04

Mateuszello pisze:Co do tych emblematów. Na środku przez kołnierz nic się nie zmieści. One mają zawsze te same wielkości. Juventus, czy adidas ich nie produkuje.
Adidas to zleca, więc może zamówić mniejsze. Zresztą one nie wyglądają zawsze tak samo - odsyłam do Nike'a.

Poprostu

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 39 razy
Otrzymał podziękowanie: 41 razy

Nieprzeczytany post 24 maja 2017, 19:07

Juve ma wypuścić w tym sezonie także czwartą koszulkę. Klik . A tak miałaby wyglądać.

Jak dla mnie piękna :ok:

ozob

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 24 maja 2017, 19:12

Totalna miazga. Najlepsza ze wszystkich.

La fidanzata d'Italia
Mateuszello

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 24 maja 2017, 19:24

Olek1987 pisze:
Mateuszello pisze:Najrozsądniej byłoby dać scudetto nad logiem adidasa
Beż żartów :stop: Scudetto na domowej koszulce musi być na środku, nie widzę innej możliwości
Nie musi, a nawet nie może być. Żartem byłoby naprasowanie tarczy na rozpinanym elemencie koszulki.
Obrazek
;)
CavAllano pisze:
Mateuszello pisze:Co do tych emblematów. Na środku przez kołnierz nic się nie zmieści. One mają zawsze te same wielkości. Juventus, czy adidas ich nie produkuje.
Adidas to zleca, więc może zamówić mniejsze. Zresztą one nie wyglądają zawsze tak samo - odsyłam do Nike'a.
Komu zleca? Na koszulkach adidasa, Nike'a, macronu jak Lega/FIGC(?) nie zmienią projektu to każdy ma taki sam rozmiar, kolor, kształt.
A kiedy były inne? Chyba przed sezonem 10/11 kiedy scudetti były bardziej kwadratowe i miały gruby wypukły kontur. Czyli na ostatnich mistrzowskich koszulkach interu.
Do których strojów Nike'a odsyłasz?
Poprostu pisze:Juve ma wypuścić w tym sezonie także czwartą koszulkę. Klik . A tak miałaby wyglądać.
To pomalowana na ramionach i z doklejonym nowym logo aktualna trzecia z zebrą. Chyba jeszcze nigdzie nie było jakichś wycieków co do niej i zaczynam powątpiewać czy w ogóle się pojawi, bo od stycznia już żadne źródło nawet o tym nie wspomniało.

Nowe domówki Bayernu dają nadzieję, że chyba wreszcie Jeep na prawdę (a nie tylko na projektach) nie będzie naprasowanką. Pamiętam, że pierwotnie Bawarczycy mieli mieć sponsora na jednolitym tle
Ostatnio zmieniony 24 maja 2017, 19:38 przez Mateuszello, łącznie zmieniany 1 raz.

-Ibrahimovic mówił, że między nim, a Guardiolą omal nie doszło do rękoczynów. Jaki on był w Turynie :?:
-Prawie pobił się z innym piłkarzem.
-Z Tobą :?:
-Nie :!: Ja skopałbym mu tyłek :lol:
--------- Alex Del Piero
ODPOWIEDZ