Serie A 15/16 (7): JUVENTUS 3-1 Bologna
- Alexinhio-10
- Juventino
- Podziekował: 20 razy
- Otrzymał podziękowanie: 12 razy
Po chamówie Moraty, braku podania do Cuadrado i stracie bramki myślałem że mnie trafi szlak. Na szczęście później się zrehabilitował, choć skuteczność słaba (strzał bez bramkarza). Podobał mi sięPogba, który się ogarnął, walczył aczkolwiek brakuje mu pewności siebie, bo w ogóle nie decyduje się na strzały i w kluczowych momentach nie wie co robić. Wszystko wygląda ok (prócz straconych bramek), tylko martwią mnie dwie rzeczy :
Cuadrado który niby robi dużo wiatru, ale zero efektywności (asyst, bramek, kluczowych podać, wrzutek) i taktycznie średnio.
Hernanes na regiście gdzie nie może wykorzystać swych atutów (drybling, strzał z dystansu).
Pluto Aż oczy przetarłem ze zdumienia, że środkowy obrońca może wrzucić taką piłę. Czy Barza przez dwa mecze nie zaliczył więcej dobrych dośrodkowań niż Lichy ?
Arbuz Ach ten nasz Allan, szkoda że nie przeszedł do nas.
mateo369 To wróćmy do pierwszych meczy tego sezonu gdzie tracił piłkę w środku boiska, wdawał się w niepotrzebne dryblingi i czy na ich tle rzeczywiście ten był najsłabszy ? Fakt gubił się pod polem karnym, raz, czy dwa mógł huknąć ale dryblingów miał moim zdaniem więcej udanych niż to miało miejsce wcześniej. Najgorsze jest to że chłopak stracił ten luz, pewność siebie.
Cuadrado który niby robi dużo wiatru, ale zero efektywności (asyst, bramek, kluczowych podać, wrzutek) i taktycznie średnio.
Hernanes na regiście gdzie nie może wykorzystać swych atutów (drybling, strzał z dystansu).
Pluto Aż oczy przetarłem ze zdumienia, że środkowy obrońca może wrzucić taką piłę. Czy Barza przez dwa mecze nie zaliczył więcej dobrych dośrodkowań niż Lichy ?

Arbuz Ach ten nasz Allan, szkoda że nie przeszedł do nas.
mateo369 To wróćmy do pierwszych meczy tego sezonu gdzie tracił piłkę w środku boiska, wdawał się w niepotrzebne dryblingi i czy na ich tle rzeczywiście ten był najsłabszy ? Fakt gubił się pod polem karnym, raz, czy dwa mógł huknąć ale dryblingów miał moim zdaniem więcej udanych niż to miało miejsce wcześniej. Najgorsze jest to że chłopak stracił ten luz, pewność siebie.
Ostatnio zmieniony 05 października 2015, 12:14 przez Alexinhio-10, łącznie zmieniany 3 razy.
- Makiavel
- Juventino
Tevez w każdym meczu w Juve miał 2-3 sytuacje, takie jak wczoraj Morata do podania i nie podawał ale jakoś nikt nic nie mówił. Obecnie brak podania przyćmiewa to, że mecz wygraliśmy dzięki Hiszpanowi. 

"veritas odium parit obsequium amicos"
https://poema.pl/publikacja/2633-moj-dzionek
http://natemat.pl/210925,platna-prawica ... internetem
https://poema.pl/publikacja/2633-moj-dzionek
http://natemat.pl/210925,platna-prawica ... internetem
- Garreat
- Juventino
- Podziekował: 32 razy
- Otrzymał podziękowanie: 12 razy
No, na przykład z BVB na wyjeździe.Makiavel pisze:Tevez w każdym meczu w Juve miał 2-3 sytuacje, takie jak wczoraj Morata do podania i nie podawał ale jakoś nikt nic nie mówił. Obecnie brak podania przyćmiewa to, że mecz wygraliśmy dzięki Hiszpanowi.
- mateo369
- Juventino
:shock: Pogba zaliczył najsłabszy mecz w sezonie a może i od początku jego pobytu w Turynie. W grze defensywnej od biedy mogłoby jeszcze być, ale ofensywnie tragedia. Jeszcze nie widziałem w jego wykonaniu tylu przegranych pojedynków jeden na jeden, tylu złych wyborów przy rozgrywaniu piłki.Alexinhio-10 pisze: Podobał mi sięPogba, który się ogarnął, walczył aczkolwiek brakuje mu pewności siebie, bo w ogóle nie decyduje się na strzały i w kluczowych momentach nie wie co robić.
"Freddy believes if a fridge falls in front of you, it's your job to get out of its way. I believe it's the fridge's job to get out of mine." - Frank Underwood
- Arbuzini
- Juventino
Trzeba się zadowolić Leminą i Sturaro, bo zawodników w pomocy nie brakuje. Francuz wygląda solidnie i lubi grać z piłką przy nodze, a Włoch zdążył już pokazać, że jak ma swoje przebłyski to ręce same składają się do oklasków. Choć trzeba przyznać, że żaden z nich nie jest tak wszechstronny jak Allan, który potrafi wszystko czego wymaga się od defensywnego pomocnika oraz b2b i łączy to nie tylko z typowo brazylijską techniką, ale również dużą regularnością. Szkoda go dla InteruAlexinhio-10 pisze:Arbuz Ach ten nasz Allan, szkoda że nie przeszedł do nas.

Chyba trochę przesadzacie z krytyką Dybali za ten mecz. Gra wyraźnie cofnięty i widać, że rozgrywanie blisko bramki rywala to teraz jego główne zadanie. Możliwe, że Allegri stopniowo będzie dokładał mu obowiązków. Nie ma też zbytniego sensu rozpisywać się nad tym, że gdyby nie Morata to byłoby kiepsko. Hiszpan na chwilę obecną to nasz najbardziej doświadczony napastnik, który mimo młodego wieku ma za sobą już dwa finały LM i to teraz na nim w pierwszej kolejności spoczywa odpowiedzialność za odwracanie losów meczu. Paolo stworzył w tym spotkaniu kilka naprawdę dobrych akcji jak ta przy pierwszej bramce, dwa bezpośrednie podania do Moraty i ładna klepka z Cuadrado, który ostatecznie podał raczej średnio. Obecnie rozczarowuje, ale jeszcze zacznie kozaczyć. Jak nie w tym sezonie to w przyszłym.
Zauważcie też, że wiele osób twierdziło, że powinniśmy grać prostą piłkę bez udziwnień i akcje pchać na skrzydła. Wczoraj wszystkie trzy gole padły w wyniku dośrodkowania. Allegri czyta JuvePoland, bankowo.
- MRN
- Juventino
- Podziekował: 13 razy
- Otrzymał podziękowanie: 205 razy
O co Ci chodzi naprawdę ? Czy to porównanie Khediry do Amauriego czy źle zrozumiałem ?Kimi pisze:Nie ma to jak powtórki z komentarzem Zulianiego![]()
Choć miałem wrażenie, że nie do końca był przygotowany na bramkę Amauriego... tfu, Khediry

- Vanquish
- Qualità Juventino
- Podziekował: 7 razy
- Otrzymał podziękowanie: 6 razy
Tak, to porównanie Khediry do Amauriego, zero ukrytego przekazu. Oglądając jego bramkę od razu pomyślałem o Amaurim, który tak samo strzelał główką, posyłając piłkę w ziemię żeby skozłowała.alessandro1977 pisze:O co Ci chodzi naprawdę ? Czy to porównanie Khediry do Amauriego czy źle zrozumiałem ?Kimi pisze:Nie ma to jak powtórki z komentarzem Zulianiego![]()
Choć miałem wrażenie, że nie do końca był przygotowany na bramkę Amauriego... tfu, Khediry
- jpjp5
- Juventino
alexinhio 10
odnosnie cuadrado to jednak moze nie ma asyst, ale przynajmniej teraz widze ze mamy prawa strone bo takto lichy nic tam nie robil do przodu oczywiscie, a teraz cuadrado wiaze obroncow bo zazwyczaj gdy ma pilke przy nodze to zaraz kolo niego jest dwoch zawodnikow co odciaza srodek i lewa strone, a i mysle ze jeszcze zdobedzie te pare asyst i bramki to wyglada tak jak z pereyra na poczatku nie mogl sie wtrybic w nasza gre
odnosnie cuadrado to jednak moze nie ma asyst, ale przynajmniej teraz widze ze mamy prawa strone bo takto lichy nic tam nie robil do przodu oczywiscie, a teraz cuadrado wiaze obroncow bo zazwyczaj gdy ma pilke przy nodze to zaraz kolo niego jest dwoch zawodnikow co odciaza srodek i lewa strone, a i mysle ze jeszcze zdobedzie te pare asyst i bramki to wyglada tak jak z pereyra na poczatku nie mogl sie wtrybic w nasza gre
- BlackJacky
- Juventino
- Podziekował: 1 raz
- Otrzymał podziękowanie: 2 razy
Ja uwazam, ze Pereyra, to wcale nie jest zawodnik na b2b. Oczywiscie, cos tam gra, ale duzo lepiej prezentuje sie na stricte ofensywnej pozycji (np. skrzydlo ataku w 4-3-3).Arbuzini pisze:W wolnej chwili spójrzcie co Allan gra w Napoli. To jest nowy (choć dobrze znany z Udinese) "Vidal" Serie A. Obawiam się, że Pereyra nie osiągnie tego poziomu i do tej pory dziwię się, dlaczego kupiliśmy jego, a nie Brazylijczyka. Zapewne poszło o tak pożądaną u nas uniwersalność.
Oczywiscie byc moze byl to faul taktyczny, ale srodek boiska, raczej brak jakiegos specjalnego zagrozenia wynikajacego z prowadzenia tej akcji przez Bologne, no i nasze prowadzenie juz wtedy dwoma bramkami... Dostal i trudno, ale niepotrzebnie.vitoo pisze:Może coś źle zapamiętałem, ale wydawało mi się, że był to trochę faul taktyczny. Taki na wszelki wypadek. Nie chcę wyjść na fanboja i wielkiego obrońcę Mario, ale w moim odczuciu po wejściu zagrał spokojnie i odpowiedzialnie. Dla mnie obecnie powinien być pierwszym wyborem z ławy (przy pomocy Pogba-Khedira-Marchisio oczywiście). Tak a propos pomocy to zastanawiające jest jak szybko degradacji uległa pozycja Sturaro, oby się ogarnął.Jacky pisze:Lemina - gosciu wchodzi na 20min. i zarabia zoltko w meczu, ktory jest pozamiatany... Tak sie nie robi, kolego :doh:
Wybierz, komu chcesz pomóc: https://www.siepomaga.pl
"Lepszy [Arturo Vidal] prosto z baru Semafor niż ta cała reszta"
"Lepszy [Arturo Vidal] prosto z baru Semafor niż ta cała reszta"
- Cabrini_idol
- Juventino
To jest niby przeciętny,słaby występ ?Cobra pisze: @cała reszta hejterów Pawła

- Arbuzini
- Juventino
Zgadzam się z tym, co jest jeszcze bardziej zastanawiające, bo w momencie jego transferu naprawdę potrzebowaliśmy kogoś do środka pola.Jacky pisze:Ja uwazam, ze Pereyra, to wcale nie jest zawodnik na b2b. Oczywiscie, cos tam gra, ale duzo lepiej prezentuje sie na stricte ofensywnej pozycji (np. skrzydlo ataku w 4-3-3).Arbuzini pisze:W wolnej chwili spójrzcie co Allan gra w Napoli. To jest nowy (choć dobrze znany z Udinese) "Vidal" Serie A. Obawiam się, że Pereyra nie osiągnie tego poziomu i do tej pory dziwię się, dlaczego kupiliśmy jego, a nie Brazylijczyka. Zapewne poszło o tak pożądaną u nas uniwersalność.