Mercato (Lato 2016)

Wszystko o transferach Juventusu, wasze przewidywania, opinie, najnowsze informacje.
Zablokowany
Haris

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 19 lipca 2015, 15:02

Ja mimo wszystko jestem przekonany, że Pogba za rok nas opuści. Jeżeli rozegra dobry sezon, do tego pokaże się z najlepszej strony na Euro to sorry, ale to będzie chyba jedyny moment w którym możemy zarobić na nim trzy cyfrową sumę. Z tego powodu martwią mnie te dziwne kombinacje Marotty. Z odejściem Pogby jestem już pogodzony bo wiadomo, że to kiedyś nastąpi, ale jakbyśmy jeszcze za rok mieli stracić Morate, no katastrofa. Za 2-3 lata już nie byłoby w klubie prawie nikogo z mistrzowskiego składu, a jeśli coś jeszcze pójdzie nie tak to może mieć to wszystko tragiczne skutki uboczne.

PS. Własnie doczytałem, że wraca zainteresowanie Mkhitaryanem i pojawia się kolejne nazwisko z Dortmundu, a mam na myśli Gundogana.

Od kołyski, aż po grób Stara Dama to mój klub! Forza Juve! <3
jackop

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 19 razy
Otrzymał podziękowanie: 69 razy

Nieprzeczytany post 19 lipca 2015, 15:19

Haris pisze:PS. Własnie doczytałem, że wraca zainteresowanie Mkhitaryanem i pojawia się kolejne nazwisko z Dortmundu, a mam na myśli Gundogana.
Kandydaturę obu odbieram jako żart. Ormianin jest tak słaby, że aż żal patrzeć. Guno nosił się z zamiarem odejścia do większego klubu, po czym przedłużył kontrakt ze względu na zerowe zainteresowanie jego osobą.

Obrazek
O Vesuvio Lavali Col Fuoco! Lavali! Lavali! Lavali Col Fuoco!
Crunny

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Otrzymał podziękowanie: 13 razy

Nieprzeczytany post 19 lipca 2015, 15:22

Pirlo, Vidal i Tevez - wszystko wskazuje na to, że żaden z nich nie odszedł dlatego, że tego chcieliśmy.

Dlatego, że my chcieliśmy to odeszli Storari, Rubinho, Ogbonna, Sorensen, Pepe, Romulo i Matri.

Gdybyśmy kosztem odejścia Llorente i Vidala pozyskali teraz A.Sandro + Ozila/Goetze/Isco to byłoby to super posunięcie. Rozwiązalibyśmy problem z następcą Evry i brakującym ofensywnym pomocnikiem w 4-3-1-2. Ostateczna decyzja o sprzedaży Vidala powinna jednak zapaść dopiero wtedy, gdy będziemy mieć pewność, że zamiast A.Sandro i Ozilem/Goetze/Isco nie skończy się Saponarze i Cuadrado.

MRN

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 13 razy
Otrzymał podziękowanie: 184 razy

Nieprzeczytany post 19 lipca 2015, 15:25

Ale Wojtek...kto tutaj jęczy...wiadomo, że w przypadku Vidala oficjala żadnego nie ma i jesteśmy karmieni plotkami ale ta sytuacja z Vidalem chyba już jest przesadzona skoro jutro maja rozpocząć się podobno testy medyczne ?
Oczywiście gdyby to okazało się plotą i Arturo zostałby, będę szczęśliwy...jeśli Arturo odejdzie i przyjdzie jakiś top to też będę bardzo zadowolony...

Obrazek
Alexinhio-10

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 20 razy
Otrzymał podziękowanie: 12 razy

Nieprzeczytany post 19 lipca 2015, 15:25

Nie bez powodu nie oglosili jeszcze transferu Vidala, tyle Wam powiem :)

Kamex22

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 19 lipca 2015, 15:27

Btw można oblać testy medyczne z powodu promili we krwi? :prochno:

rufi8

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 19 lipca 2015, 15:56

Ten Alex Sandro rzeczywiście jest takim kozakiem? Nie śledzę zbytnio Ligi portugalskiej. Nie od dziś wiadomo jednak, że z Porto ciężko się negocjuje, nie łatwiej byłoby wyciągnąć Kurzawę bądź Willemsa ? Grunt, że jest w ogóle postęp w temacie boków obrony. Być może Marotta chce wykorzystać zainteresowanie Porto naszym Llorente.

Vincitore

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 19 lipca 2015, 16:07

Nieźle wszystkich transfer Goetze pochłonął, skoro nawet nikt nie napomknął, że LGDS donosi o naszym ponownym zainteresowaniu Guarinem (10-12 mln).

Dawać wymianę za Isle i telenowelę z Thohirem :prochno:

mrozzi

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 4 razy
Otrzymał podziękowanie: 10 razy

Nieprzeczytany post 19 lipca 2015, 16:10

rufi8 pisze:Być może Marotta chce wykorzystać zainteresowanie Porto naszym Llorente.
Tez sie o tym przebakuje, choc poko ci opcja z Llorente w Realu jest bardziej konkretna.

Niektorych dziwi reakcja Guardioli? :smile: A co mial powiedziec? Negocjacje sie tocza, nic oficjalnego mie ma, a trener nie jest wlasciwa osoba do dementi. Ilu to juz trenerow mowilo to wazny dla nas pilkarz i zostaje z nami... :smile:

szczypek

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Otrzymał podziękowanie: 22 razy

Nieprzeczytany post 19 lipca 2015, 16:27

pumex :naughty:

Nie wiem o co Wam chodzi, chłopacy i dziewczyny, jeśli chodzi o warunki transferów (rzekomych) dokonywanych przez Marottę. Powtórzę się (pisałem to samo w przypadku transferu Moraty w zeszłym roku), bo widocznie trzeba. Scenariuszy jest wiele, ale zaprezentuje dwa: pierwszy zakłada, że Goetze wbije u nas jeszcze wyższy poziom (albo zostanie na swoim, a to i tak będzie oznaczało dla nas wzrost jakości) i za jakiś czas Bayern go od nas odkupi. Co tracimy? Kapitalnego zawodnika. Co zyskujemy? Konkretny pieniądz, za który znowu możemy kogoś kupić. Istnieje tu też opcja, że nie będzie chciał odchodzić i zostanie. Drugi? Zakłada, że Goetze się u nas nie sprawdzi, wtedy zostanie z nami, albo go gdzieś sprzedamy ze stratą (ot gdybyśmy go normalnie kupili, wyszłoby na to samo).

Jeżeli Real zechce Moratę w przyszłym roku, a Morata zechce Real, to my zyskamy 30 mln (o ile dobrze pamiętam). Jeśli kupilibyśmy za niego kogoś za 30 mln (z możliwością odkupu przez jego klub za 40) to za jakiś czas mielibyśmy 40 mln do wykorzystania. Tak koło się kręci, zawodnicy odchodzą, a Juventus, na wysokim (może coraz wyższym) poziomie, zostaje.

Myślę że cały Wasz (niektórych a po części i mój) problem tkwi w tym, że się przywiązujemy do niektórych zawodników. Wynika to chyba z czasów, w których zaczynaliśmy się interesować piłką. Dziś to wygląda trochę inaczej, trzeba się przyzwyczajać, bo nie wszystko zależy od nas (w sensie od Juventusu).

Robaku

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 19 lipca 2015, 17:34

Dzisiaj coraz więcej info o Llorku w Realu,który ma być zastępca Benzemy. Widać, że coś jest na rzeczy, może jakieś kumulowanie hajsu? Do tego pojawił się tez news, że Bask zgodził się na Real ( wcześniej podobno Monaco mu nie odpowiadało)i uzgodnił warunki swojego kontraktu.

Do tego Tancredi znów rzucił informacją, że w ciągu 15 minut poda dane jakiegoś wielkiego transferu. Nie sprecyzował o jaką ligę czy klub chodzi, no ale czekamy co tam napisze.

sebatiaen

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 19 lipca 2015, 17:35

Guardiola dzisiaj powiedział że wszystko może się zdarzyć w temacie Goetze.
Może Bayern też chce zrobić małą rewolucję, np. kupić Di Marie bo widzą co się dzieje z Riberym, Robben stary a Goetze jakoś chyba nie odpowiada Guardioli.
Sprzedali Bastiana, teraz Goetze a wzięli Vidala i Douglasa Coste a mówi się o Di Marii jeszcze.
[/list]

Robaku

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 19 lipca 2015, 17:39

Ja widziałem wypowiedź, w której on stwierdził, że Mario powinien wedlug niego zostać w Bayernie, ale nie wszystko zależy od trenera, także zależy to od klubu. Co dla mnie jednoznacznie świadczy o tym, że Mario jest na wylocie.

sebatiaen

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 19 lipca 2015, 17:42

No to Robaku do kościoła i się modlić akurat niedziela.
Może wypali;)
Liczę na niego i to bardzo, liczę też że ta klauzula to ściema albo Bayern kupi De Bruyne lub Angelo i nawet w dłuższej perspektywie Mario nie będzie im już potrzebny.

Ten Tancredi podał że Zlatan rozwiązał kontrakt z Psg i idzie do Milanu.

Liverpool składa ofertę 49.mln funtów za Goetze.
Sporo nas przebijają, dobrze że nasi czekają z Vidalem i jeszcze go nie sprzedali bo mamy czym się bronić w tych negocjacjach.
Ostatnio zmieniony 19 lipca 2015, 18:21 przez sebatiaen, łącznie zmieniany 1 raz.

annihilator1988

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 19 lipca 2015, 18:20

Tada.. :rotfl: Liverpool chce przejąć Goetze

ktośtam na forum p$g pisze:Odnoszę wrażenie, że Ibra nie jest związany z PSG
Zablokowany