Serie A 14/15 (6): JUVENTUS 3-2 Roma
- jakku1
- Juventino

Jak ktos chce do analizy to lapcie. Wszystko z juventuz.com. Wyglada na to, ze reka Maicona JEDNAK byla na linii. Niemniej to taki sam karny, jak ten Lichtsteinera. Z glupoty...
Ostatnio zmieniony 05 października 2014, 20:48 przez jakku1, łącznie zmieniany 1 raz.
Zapraszam tez na moje konto na twitterze => https://twitter.com/jakku113 

- SkibolPatryk
- Juventino
Kapitalne widowisko! Chiellini trochę bardziej znośny niż ostatnio. Llorente niestety cały czas jakby gdzie indziej. Marchisio świetnie. Tevez na króla strzelców. Bonucci strzał życia. Caseres trochę zawiódł, no i Lichtsteiner jest gorący jak zwykle w meczach z drużynami grającymi ostro.
Kolega romanista niech się nie zachowuje jak jakiś szczyl tylko przyjmie do wiadomości, że remis to maks na co mogliście liczyć z przebiegu spotkania i to chyba nawet na wyrost.
Kolega romanista niech się nie zachowuje jak jakiś szczyl tylko przyjmie do wiadomości, że remis to maks na co mogliście liczyć z przebiegu spotkania i to chyba nawet na wyrost.
- Marat87
- Juventino
- Podziekował: 15 razy
- Otrzymał podziękowanie: 37 razy
Ręka w polu karnym, nie ma wątpliwości ( bo na powtórkach podczas meczu miałem ). Czy Maicon dostał w łokcia? Bo oczywiście pojawiają się głosy, że ręka przy ciele i sędzia nie powinien gwizdać.
- bajbek17
- Juventino
W pierwszej sytuacji Maicon wychodzi z muru pomimo wyraźnie oznaczonej linii. Tak czy tak karny sie należał. Drugiej sytuacji nie widziałem, ale przy karnym na Tottim można również uznać, że oboje się szarpali.TottiGol pisze:Żeby was trochę ostudzić, właśnie lecą analizy, powtórki itd na SKY i w obu przypadkach (karne dla Juventusu) przewinienia graczy Romy miały miejsce PRZED polem karnym. Czyli ewidentny druk.
Gratuluję zwycięstwa. Wspaniały zespół ten Juventus...
P.s. Przewidują odpoczynek dla Rocchiego na parę kolejek... Ale co oni tam wiedzą. Nikt na to nie pozwoli. Zrobiłoby się groźnie
- Wojtek
- Juventino
Teraz już na chłodno. Żale Romy mnie nie ruszają, wygraliśmy zasłużenie dzisiaj.
Mnie osobiście Morata irytuje, ciągle gra samolubnie, nawet w takim meczu, nawet kiedy trzeba strzelić gola. Asamoaha na lewej dużo przyjemniej się ogląda niż Evrę. Tevez dwie brameczki i ma 6/6! 8)
Dobrze, że teraz mamy dwa tygodnie przerwy bo może Llorente ogarnie i być może po przerwie zaczniemy grać 4-3-1-2
Tego gola Bonucciego chyba będę oglądał codziennie po 100 razy, dał tyle radości.
W dodatku postawiłem dziś 100 zł na Juve, więc dzisiejsze zwycięstwo cieszy podwójnie!
Samodzielny lider! Oby już tak do końca!
FORZA JUVE!
Mnie osobiście Morata irytuje, ciągle gra samolubnie, nawet w takim meczu, nawet kiedy trzeba strzelić gola. Asamoaha na lewej dużo przyjemniej się ogląda niż Evrę. Tevez dwie brameczki i ma 6/6! 8)
Dobrze, że teraz mamy dwa tygodnie przerwy bo może Llorente ogarnie i być może po przerwie zaczniemy grać 4-3-1-2

Tego gola Bonucciego chyba będę oglądał codziennie po 100 razy, dał tyle radości.
W dodatku postawiłem dziś 100 zł na Juve, więc dzisiejsze zwycięstwo cieszy podwójnie!

Samodzielny lider! Oby już tak do końca!
FORZA JUVE!
- Vimes
- Juventino
TottiGol pisze:Żeby was trochę ostudzić, właśnie lecą analizy, powtórki itd na SKY i w obu przypadkach (karne dla Juventusu) przewinienia graczy Romy miały miejsce PRZED polem karnym. Czyli ewidentny druk.
Gratuluję zwycięstwa. Wspaniały zespół ten Juventus...
P.s. Przewidują odpoczynek dla Rocchiego na parę kolejek... Ale co oni tam wiedzą. Nikt na to nie pozwoli. Zrobiłoby się groźnie

Widzę, że Pogba lewą nogą stoi na linii pola karnego, która technicznie jest już polem karnym. Prawa noga jest częściowo w, a częściowo poza polem karnym. Pjanić trafia Pogbę w prawą nogę. Nawet jeżeli faul zaczyna się przed polem karnym, ale jest kontynuowany w polu karnym to jest to rzut karny, więc daruj sobie teksty z tymi drukami.
- Ouh_yeah
- Qualità Juventino
Co tu dużo mówić, Maicon wyskakiwał do góry w polu karnym i jeśli w powietrzu faktycznie poczuł ten centymetr przed czy za linią, to szacun. Bo jak wiadomo, piłkarze Romy potwierdzają swoją wyższość machając łapami i faulując na styk z polem karnym. Nie wiem z czego się Bonucci cieszył, przecież zgodnie z wieloma analizami, po jego bramce Juventus wciąż miał cztery do odrobienia.
- Kamex22
- Juventino
jakku1 pisze:[img][/img
Nie wiem czy dobrze widzę, ale ten łokieć jest przed Maiconem. Nawet jeśli dotknął ręką na linii, a całą resztą ciała był w polu karnym to się nie liczy?
Wtedy najprościej byłoby wyciągnąć rękę i wybić pięścią pół metra przedpolem karnym...
- sebatiaen
- Juventino
Jak można być aż tak ślepym żeby jeszcze przy takich fotach wątpić w karne?
Roma nie grał praktycznie nigdy o najwyższe cele jak w tym roku i poprzednim i tylko dlatego bolą ich tak te porażki.
w bramkach jest bodaj 21 do 2 dla naszych u nas;)
Cały czas tylko wasze narzekanie:)
Karne jak nic
Roma nie grał praktycznie nigdy o najwyższe cele jak w tym roku i poprzednim i tylko dlatego bolą ich tak te porażki.
w bramkach jest bodaj 21 do 2 dla naszych u nas;)
Cały czas tylko wasze narzekanie:)
Karne jak nic
- zahor
- Juventino
Skoro eksperci w studiu po obejrzeniu w zwolnionym tempie powtórek z kilku kamer doszli w końcu do wniosku, że przewinienia były przed polem karnym, to faktycznie oznacza że sędzie nie mógł tego nie zauważyć - aż tak ślepym być nie można. Oszustwo szyte grubymi nićmi.TottiGol pisze:Żeby was trochę ostudzić, właśnie lecą analizy, powtórki itd na SKY i w obu przypadkach (karne dla Juventusu) przewinienia graczy Romy miały miejsce PRZED polem karnym. Czyli ewidentny druk.
To jest jedna z tych rzecz, od których rzygać mi się chce. Sędziowie we Włoszech są tak nędzni, jak piłkarze, stadiony i działacze, więc w każdym meczu popełniają kilka baboli, a do każdej pojedynczej pomyłki banda baranów (w której, żeby nie było, juventini też są dość licznie reprezentowani) dorabia ideologię jakoby to wszystko było ukartowane, zapominając że mecz wcześniej (albo nawet i przed dwudziestoma minutami) sędzia im dał coś z kapelusza albo okradł z punktów rywali. Bardzo trafnie zostało to ujęte na blogu Calciobar
Boli tylko fakt, że każda pomyłka sędziego w Serie A jest teraz komentowana w kontekście korupcji. Każda nieudolność śmierdzi kantem. To jedyna spuścizna Calciopoli.
- juventussek
- Juventino
Kurcze fajny mecz, dużo emocji, szkoda kartki dla Moraty bo bardzo liczyłem że w końcu zagra od początku.
Bardzo chciałbym aby posadzili Pirlo na ławce, cały zespół na tym traci w defensywie czy przy pressingu, '' każda piłka musi przechodzic przez Pirlo'' i tak o to cała nasza drużyna na tym traci, bo jest maestro i to on musi zagrać. Wiem że często zagrywał dobre piłki i miał świetne strzały z rzutów wolnych, ale mi nie odpowiada jego gra, nie wiem jak innym.
Bardzo chciałbym aby posadzili Pirlo na ławce, cały zespół na tym traci w defensywie czy przy pressingu, '' każda piłka musi przechodzic przez Pirlo'' i tak o to cała nasza drużyna na tym traci, bo jest maestro i to on musi zagrać. Wiem że często zagrywał dobre piłki i miał świetne strzały z rzutów wolnych, ale mi nie odpowiada jego gra, nie wiem jak innym.
- wojczech7
- Juventino
Co, że grali 45 sekund dłużej? Skandal.TottiGol pisze:W tym drugim przypadku spójrzcie jeszcze na lewy górny róg ekranu. Ten z czasem i wynikiem dla niekumatych. Jak to wytłumaczyć?
Mam na myśli post Jakku1
Juventus był w tym meczu lepszy i analizowanie tysięcy powtórek tego nie zmieni. Sytuacje były bardzo stykowe, a kibice Romy zachowują się, jakby Pjanić wyciął Pogbę 0,5 metra przed polem karnym... :roll:
Nawet oglądając te powtórki nie ma się stuprocentowego przekonania, co dopiero mówić o ocenie zdarzenia na żywo - co musiał zrobić sędzia. Ale nie, "z calciopoli nie wygrasz"

"Błogosławiony, kto nie mając nic do powiedzenia, nie obleka tego faktu w słowa."
- Dzium
- Juventino
1 minuta to jest MINIMALNY czas jaki sędzia doliczył do pierwszej połowy. Pragnę przypomnieć, że w czasie tych 60sekund Caceres doznał urazu, a wesoły , wybiegany murzynek wybił piłkę nad poprzeczkę Buffona w geście fair play.TottiGol pisze:W tym drugim przypadku spójrzcie jeszcze na lewy górny róg ekranu. Ten z czasem i wynikiem dla niekumatych. Jak to wytłumaczyć?
Mam na myśli post Jakku1
- Aleexxx
- Juventino
- Otrzymał podziękowanie: 1 raz
Nie no o 45sekund przedłużył sędzia pierwszą połowe, bo było sporo szarpaniny. Ile ty byś dał za tą szarpaninę w 1 połowie, za chamskie faule, albo choćby za pierwszy karny i precedensy z nim związane? To sędzia główny, a nie techniczny kończy połowy.TottiGol pisze:W tym drugim przypadku spójrzcie jeszcze na lewy górny róg ekranu. Ten z czasem i wynikiem dla niekumatych. Jak to wytłumaczyć?
Mam na myśli post Jakku1
EDIT:
Zresztą w studiu o tym wspomnieli, czy sam to wymyśliłes?
Ostatnio zmieniony 05 października 2014, 20:59 przez Aleexxx, łącznie zmieniany 1 raz.