Leonardo Bonucci
- LordJuve
- Juventino
Jest sposób na weryfikację (pośrednią) tezy o niechęci Leo do Paolo - jak ktoś ma czas i chęci, to może sprawdzić jak reagował nasz były obrońca po zdobytej przez Argentyńczyka bramce. Podbiegał, cieszył się, gratulował, a może trzymał się gdzieś z boku? 
- Sila Spokoju
- Juventino
- Podziekował: 25 razy
- Otrzymał podziękowanie: 51 razy
Jednego w tym transferze nie mogę przeboleć. Że idzie za 40 baniek.
Ale ten transfer musi mieć jakieś drugie dno. Niemożliwe, że nasz zarząd pozbyłby się Bonucciego za takie pieniądze gdyby wszystko było OK.
No nic, poradziliśmy sobie bez Teveza i Vidala to tym bardziej damy radę bez Bonuca, tym bardziej, że jest Rugani i Benatia. W 4 osobowej obronie Bonucci nie jest niezbędny.
P.S. Z Makiavelem się nie spierajcie, bo to mija się z celem. Każdy wie, że Morata jest najlepszym napastnikiem świata.
Ale ten transfer musi mieć jakieś drugie dno. Niemożliwe, że nasz zarząd pozbyłby się Bonucciego za takie pieniądze gdyby wszystko było OK.
No nic, poradziliśmy sobie bez Teveza i Vidala to tym bardziej damy radę bez Bonuca, tym bardziej, że jest Rugani i Benatia. W 4 osobowej obronie Bonucci nie jest niezbędny.
P.S. Z Makiavelem się nie spierajcie, bo to mija się z celem. Każdy wie, że Morata jest najlepszym napastnikiem świata.
Ostatnio zmieniony 14 lipca 2017, 18:31 przez Sila Spokoju, łącznie zmieniany 1 raz.

- szczypek
- Juventino
- Otrzymał podziękowanie: 22 razy
Nie widzę tu odpowiedzi na moje pytanie. Jaki to problem? Są sukcesy, co za różnica kto biega po boisku? Juventus się zgadza.Maly pisze:wiem, że to tylko gdybanie ale poszukaj analogii w Milanie - niby zarząd mu rozsprzedał najlepszych zawodników ale może to najlepsi zawodnicy po prostu chcieli odejść po osławionych 15 minutach w przerwie meczu z Arsenalem? to na prawdę nie jest dobrze jeśli w jakiś dziwnych okolicznościach odchodzi tak duża liczba zawodników i to w dodatku kluczowych dla zespołu... oczywiście każdego da się zastąpić ale jedno nie ma nic wspólnego z drugimszczypek pisze:Jaki problem? Od kiedy celem klubu piłkarskiego stało się utrzymywanie zawodników w zespole?
- dr.DeV
- Juventino
- Podziekował: 3 razy
- Otrzymał podziękowanie: 1 raz
A to nie było tak, że Berlusconi nie miał za bardzo pieniążków, które mógłby dalej pompować w Mediolański klub?Maly pisze:wiem, że to tylko gdybanie ale poszukaj analogii w Milanie - niby zarząd mu rozsprzedał najlepszych zawodników ale może to najlepsi zawodnicy po prostu chcieli odejść po osławionych 15 minutach w przerwie meczu z Arsenalem? to na prawdę nie jest dobrze jeśli w jakiś dziwnych okolicznościach odchodzi tak duża liczba zawodników i to w dodatku kluczowych dla zespołu... oczywiście każdego da się zastąpić ale jedno nie ma nic wspólnego z drugimszczypek pisze:Jaki problem? Od kiedy celem klubu piłkarskiego stało się utrzymywanie zawodników w zespole?

- RICTOR
- Juventino
A ja tu się akurat pierwszy raz w życiu zgadzam z Makiavelem. Dybala poprzedni sezon spędził na wszystkim tylko nie na dobrym graniu w piłkę. Pierwszą część sezonu grał słabo bo walczył o podwyżkę, w drugiej już dostał podwyżkę i dalej częściej grał słabo niż dobrze. Mniej lansu, durnego wymyślania cieszynek i kampanii marketingowych bo jak mu sodówa już na dobre do głowy uderzy to nie będzie drugi Messi tylko Mauro Zarate najwyżej.Makiavel pisze:Jeśli to prawda, że Bonucci spoliczkował Dybalę, to tylko mu pogratulować. Każdy prawdziwy juventino chciałby to wtedy zrobić.
- WhySoSerious?
- Juventino
Niespecjalnie mnie boli ten transfer. I nawet guzik mnie obchodzi jakie są jego powody. Nigdy nie uważałem go za wybitnego obrońcę, a sezon w sezon walił przynajmniej kilka baboli. W finale LM też się nie popisał przy golu na 0-1.
Leo zarobi na pewno znacznie więcej w Milanie. Trzeba wziąć pod uwagę jego chorego syna oraz ewidentne przewartościowanie własnej osoby przez Bonuca. Kwas w szatni nie jest nam potrzebny. Wyraźnie stosujemy taktykę pozbywania się takiego balastu. Najpierw Alves, teraz Leo. I dobrze :hellyes:
Gra w Milanie sprowadzi go na ziemię, bo nie będzie tam miał tak dobrych partnerów, jak miał u nas. Nie wróżę sukcesów, raczej krok w tył pod względem sportowym.
Cóż, tak widocznie musiało być. Jeśli z korzyścią dla szatni Juve, to jestem za, niech idzie w piczu mater
Leo zarobi na pewno znacznie więcej w Milanie. Trzeba wziąć pod uwagę jego chorego syna oraz ewidentne przewartościowanie własnej osoby przez Bonuca. Kwas w szatni nie jest nam potrzebny. Wyraźnie stosujemy taktykę pozbywania się takiego balastu. Najpierw Alves, teraz Leo. I dobrze :hellyes:
Gra w Milanie sprowadzi go na ziemię, bo nie będzie tam miał tak dobrych partnerów, jak miał u nas. Nie wróżę sukcesów, raczej krok w tył pod względem sportowym.
Cóż, tak widocznie musiało być. Jeśli z korzyścią dla szatni Juve, to jestem za, niech idzie w piczu mater

- Piotr Juvefan
- Juventino
Brakowało Leosiowi funkcji lidera, jest Chiellini i Barzagli,którzy nie dali sobie w kaszkę dmuchać, do tego inne gwiazdy zespołu. Wreszcie spełniło się jego marzenie i prawdopodobnie będzie kapitanem i największą gwiazdą Milanu, pępkiem świata. Musaccio i Romagnolli mu nie podskoczy. Zobaczymy gdzie te jego liderowanie zaprowadzi Milan.
Święcicki Juventino nie?Sorek21 pisze:Bonucci nigdy nie był tak blisko Pucharu Europy.

- Forza_Juve
- Juventino
- szymken
- Juventino
- albertcamus
- Juventino
Czy widzieliście, aby którykolwiek z naszych zawodników coś opublikował w sieci odnośnie Bonucciego? Jakieś "żegnaj przyjacielu" albo coś? Bo to daje do myślenia trochę.
- Siewier
- Administrator
- Podziekował: 3 razy
Do myślenia? W sensie, że na szczęście są jeszcze ludzie, którzy poza tweetami i wpisami na fejsie wolą utrzymywać kontakt osobisty?albertcamus pisze:Czy widzieliście, aby którykolwiek z naszych zawodników coś opublikował w sieci odnośnie Bonucciego? Jakieś "żegnaj przyjacielu" albo coś? Bo to daje do myślenia trochę.