Sparing (01.08.2013) - Guinness Cup: JUVENTUS 1-1 Everton

Przedmeczowe przewidywania, gorące pomeczowe dyskusje, wasze oceny gry Juve i poszczególnych zawodników.
Zablokowany
Dybala 4ever

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 01 sierpnia 2013, 07:25

To tylko głupi turniejek. Co się spinacie. U Conte na treningach jest zapieprz i nigdy nie graliśmy super w pre season za Antka i pierwszych 3 kolejek Serie A. Nie wyciągać znowu dalekich wniosków, bo to i tak nie ma sensu. Peluso nigdy wybitny nie był nie jest i nie będzie-taki przeciętniak raz lepiej raz gorzej. Dziwi mnie tylko czemu Storari przy karniakach rzuca się tylko w swój prawy bok :think:

neXt___

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 01 sierpnia 2013, 07:25

pumex pisze:
Dziku1897 pisze:Co sie czepiacie Peluso, to Pirlo nam zdupił, wystarczyło trafić i po zawodach.
Kolega ma rację. Również nie lubię Federico "5 milionów" Peluso, ale prawda jest taka, że nasz największy wirtuoz zrypał karnego, że hej! Co to, kurna, było?
Imao, gdyby nie beznadziejna postawa Peluso, do karnych by nie doszło. Był jednym z najsłabszych piłkarzy na boisku, może nawet najsłabszym.

Donnie

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 01 sierpnia 2013, 07:28

Powiedzcie mi, jak to teraz wygląda dalej? Gramy najprawdopodobniej z Galaxy i co, tyle? Czy ewentualnie z kimś jeszcze?

Molek big fun juve

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 01 sierpnia 2013, 07:30

Donnie pisze:Powiedzcie mi, jak to teraz wygląda dalej? Gramy najprawdopodobniej z Galaxy i co, tyle? Czy ewentualnie z kimś jeszcze?
Później z wygranym , pary drużyn , które przegrały swoje mecze tak jak My.

Czy wygrywasz czy nie i tak kocham Cię , Juve w mym sercu na dobre i złe
Obrazek
Dziku1897

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 01 sierpnia 2013, 07:31

Donnie pisze:Powiedzcie mi, jak to teraz wygląda dalej? Gramy najprawdopodobniej z Galaxy i co, tyle? Czy ewentualnie z kimś jeszcze?
http://en.wikipedia.org/wiki/2013_Inter ... mpions_Cup tutaj jest wszystko rozrysowane.

pumex

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 01 sierpnia 2013, 07:32

neXt___ pisze:
pumex pisze:
Dziku1897 pisze:Co sie czepiacie Peluso, to Pirlo nam zdupił, wystarczyło trafić i po zawodach.
Kolega ma rację. Również nie lubię Federico "5 milionów" Peluso, ale prawda jest taka, że nasz największy wirtuoz zrypał karnego, że hej! Co to, kurna, było?
Imao, gdyby nie beznadziejna postawa Peluso, do karnych by nie doszło. Był jednym z najsłabszych piłkarzy na boisku, może nawet najsłabszym.
Bramką dla Evertonu przede wszystkim jest obciążony Marrone. Peluso wyszedł na niesamowite drewno w pojedynku z Mirallasem, ale do tego starcia nie powinno w ogóle dojść. Jakiś małe argumenty usprawiedliwiające Peluso w tej akcji jednak istnieją.
Niezależnie od wyników czekają nas jeszcze 2 mecze w ramach Guinness ICC.

Obrazek
Ivory

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 01 sierpnia 2013, 07:37

Takiego Asamoaha jakiego w drugiej połowie widziałem chcę zawsze. Szeroki skład ma tą wadę, że komedianci zamieniają się koszulkami i ktoś zawsze musi coś odpalić. (A paru ich jednak posiadamy) Dzisiaj było ich dwóch.
Vidal poobijany. Vucinic jednak asysta. Pierwsze połowy jak dotąd bardzo słabo wychodzą. Trochę odważniejsza gra do przodu i już inaczej to wygląda.
Tevez w drugiej połowie odżył. Lichtsteiner ciągłe pretensje i jakieś dziwne popychanie rywala.

mrozzi

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 4 razy
Otrzymał podziękowanie: 10 razy

Nieprzeczytany post 01 sierpnia 2013, 07:49

Obecność kilku zawodników na boisku to jakieś nieporozumienie. Peluso, De Ceglie, Marrone... Wszyscy oni zagrali kiepskie zawody.

Fajnie w drugiej połowie Tevez (jak się rozegra na dobre, będziemy mieć z niego sporo pożytku). Jakiś niewyraźny Llorente, ale spokojnie - pierwsze koty za płoty. Wszystko powinno wyglądać bardzo dobrze po powrocie kadrowiczów. Dzisiaj brakowało jakości, której gwarantem są zawodnicy powracający z PK. Pirlo dogrywający piłki do Hiszpana i już powinno być zacnie.

Szkoda karnych, zwłaszcza tego Andrei (ostatni strzał). W normalnych warunkach ktoś taki jak Peluso w ogóle by do jedenastek nie podchodził, ale wiadomo... Antoś testuje.

Pierwsza połowa dno, za to w drugiej gra wyglądała dość fajnie. Everton niemal w najsilniejszym składzie (czy też najsilniejszym), do tego inny etap przygotowań przedsezonowych. U nas bardzo dobrze Asamoah (nawet abstrahując od tej wybornej bramki).

Kucharius1

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 01 sierpnia 2013, 08:33

Marrone gra pierwszy raz po kontuzji, a Peluso będzie głównie zmiennikiem Kwadwo.

Jak zwykle nierówne standardy dla różnych piłkarzy. Kuczer przesłabo , a o popisach Isli ani słowa ? Teraz już nie będzie wymówki że nie przepracował okresu przygotowawczego.

To tylko sparing, a niektórzy mają gulę jakbyśmy z LM odpadli :roll:

tabo89

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 01 sierpnia 2013, 08:40

Ja nie odnośnie meczu tylko Waszego zachowania - czy uważacie że moderatorom sprawia przyjemność wlepianie kartek na 5 stronach tematu każdemu postowi? Dobrze wiecie gdzie jest czat, możecie się wyżyć na facebooku ale nie - wolicie pisać po jednym wyrazie na forum. Później są pretensje że tematy są zamykane i nie można na przykład wrzucić dobrego linku do transmisji. Teraz mamy mecze o pietruchę i widać przykład co się dzieję to co dopiero będzie w jakimś ważnym meczu sezonu.

Prosiłbym o zastanowienie się nad sobą. Ja jeszcze teraz kartek nie dam ale przy kolejnym meczu niestety posiedzę dłużej i każdy ją dostanie. Jak to nie pomoże to po 3 meczach będzie spokój na tydzień.

Pewnie i tak mało który z tych, którzy pisali przeczyta ten post bo wolicie pisać niż czytać. Cóż, może uważacie że lubimy Was karać ale uwierzcie że my też mamy ciekawsze zajęcia.

Obrazek
Szwarou

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 01 sierpnia 2013, 09:38

Szczerze mówiąc to ja nie czaję tego waszego zamykania tematów meczowych. Jak widać jest zapotrzebowanie a wy usilnie utrudniacie. Od tego jest forum aby dyskutować. Dlaczego nie w czasie meczu? Bo będą setki postów? A w temacie mercato to wam nie przeszkadza? Poziom i jakość dyskusji też pozostawia tam wiele do życzenia. Oczywiście słabe jest 50 postów typu GOL! ale wystarczy info w temacie meczowym o jakościową dyskusję zgodnie z regulaminem i jarać tych które się nie dostosują. Powinno podziałać.
Dlaczego nie FB, czat? FB nie każdy posiada, brak tam nicków, wizualną strona przedstawienia dyskusji jest kiepska, na czacie niestety brak historii. Najlepsze do tego typu akcji jest PHPBB
Rzadko się wypowiadam, jeszcze rzadziej w temacie meczowym ale takie jest moje zdanie. Przepraszam za błędy pisze z kom.

Obrazek
mambooocha

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 01 sierpnia 2013, 09:43

wiadomo, że to tylko sparing i nie można do niego przywiązywać za dużej wagi, ale mister powinien w końcu zrozumieć, że Peluso nie nadaje się do gry na LŚO. Przy bramce Mirallasa miałem wrażenie, że gdyby tylko mógł to cofał by się z Belgiem do pola bramkowego... A wystarczyło go zaatakować wyżej, może by go wytrącił z rytmu biegu i ktoś by go zaasekurował, może Mirallas by się zaplątał w dryblingu, a tak miał wszystko ułatwione na maxa. Z tego co pamiętam, to Peluso grając na tej pozycji popełnił podobne błędy w swoim pierwszym meczu w Juve, gdy był bierny przy dwóch bramkach Icardiego. Dużo bardziej podoba mi się jego gra na LWB.

kiepsko wyglądał dzisiaj Llorente - nie dość, że sporo strat to nie potrafił się w ogóle urwać obrońcom przy dośrodkowaniach, a kilka wrzutek De Ceglie między bramkarza i obrońców było naprawdę dobrych (tak, mnie też to dziwi :D )

dużo bardziej podobał mi się Tevez, szczególnie w drugiej połowie, gdy brał udział w każdej groźnej akcji. Naprawdę, jestem miło zaskoczony jego grą. Przy wyrównanych meczach, gdy nie będzie nam szło, będzie jak znalazł.

jak Asa ma hasać tak, jak dzisiaj to zapominam o Kolarovach i innych wynalazkach :) świetny mecz i w środku i na skrzydełku i w dodatku ta brameczka :ok:

o Vidalu nawet nie ma co pisać - po prostu klasa. zresztą ogólnie druga połowa była w naszym wykonaniu bardzo dobra, śmierdziało bramką co chwilę. nawet Isla w drugiej części meczu dawał radę :wink:

fino alla fine FORZA JUVENTUS!
zahor

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 01 sierpnia 2013, 10:18

Szwarou pisze:Jak widać jest zapotrzebowanie a wy usilnie utrudniacie. Od tego jest forum aby dyskutować.
Zgadza się - dyskutować. Czyli wymieniać opinie. Przeczytać to, co ktoś wcześniej napisał i odnieść się do tego, ewentualnie wprowadzić nowy wątek, zaprezentować swoje stanowisko i czekać na opinie innych. Teraz sam odpowiedz sobie na pytanie jak do tej definicji forumowej dyskusji pasuje gość, który wpada, pisze "Marrone gola zawalił !!!", potem"Super gol Asamoah!!!!!!", a za moment "Ale Pirlo spieprzył !!!!!", nie zwracając uwagi na to że kilku równie mądrych moment wcześniej napisało dokładnie to samo?
Szwarou pisze:A w temacie mercato to wam nie przeszkadza? Poziom i jakość dyskusji też pozostawia tam wiele do życzenia.
Dokładnie z tego samego powodu - kogoś najdzie jakaś myśl, więc musi ją od razu sprzedać na forum, bez sprawdzenia czy temat był już poruszany. W związku z tym możesz się rozpisać, uargumentować dlaczego Juventus w nadchodzącym sezonie grać będzie ustawieniem 3-5-2, a stronę później i tak przeczytasz posta typu "Jak mamy grać 4-3-3 to ja bym kupił Naniego".
Ostatnio zmieniony 01 sierpnia 2013, 10:22 przez zahor, łącznie zmieniany 2 razy.

mateelv

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Otrzymał podziękowanie: 1 raz

Nieprzeczytany post 01 sierpnia 2013, 10:19

Szwarou pisze:Szczerze mówiąc to ja nie czaję tego waszego zamykania tematów meczowych. Jak widać jest zapotrzebowanie a wy usilnie utrudniacie. Od tego jest forum aby dyskutować. Dlaczego nie w czasie meczu? Bo będą setki postów? A w temacie mercato to wam nie przeszkadza? Poziom i jakość dyskusji też pozostawia tam wiele do życzenia. Oczywiście słabe jest 50 postów typu GOL! ale wystarczy info w temacie meczowym o jakościową dyskusję zgodnie z regulaminem i jarać tych które się nie dostosują. Powinno podziałać.
Dlaczego nie FB, czat? FB nie każdy posiada, brak tam nicków, wizualną strona przedstawienia dyskusji jest kiepska, na czacie niestety brak historii. Najlepsze do tego typu akcji jest PHPBB
Rzadko się wypowiadam, jeszcze rzadziej w temacie meczowym ale takie jest moje zdanie. Przepraszam za błędy pisze z kom.
Dokładnie, piwo.
Temat powinien być otwarty, posty w stylu gol od razu karane czerwienią i byłby spokój, nie wiem czemu np. dzisiaj takie wiadomości objęto amnestią...
A temat mercato to typowy śmietnik i mimo iż czasami się tam wypowiadam, to uważam to szczególne miejsce za pole do popisu dzieciaczków ~17 a większość uzytkowników stamtąd za bajkopisarzy. Cienizna.

Co do meczu - fantsatyczny Peluso. Do Pirlo nie miałbym pretensji przy karnym, sam wyglądał na nieźle zdziwionego, widać było cień piłki na słupku. Natomiast na twarzy naszej pechowej 13, już przy podchodzeniu do piłki widoczna była jego <brzydkie słowo ( ͡° ͜ʖ ͡°)> mina, nieporadnego życiowo faceta. Podobnie jak przy golu, ja pierdykam, tak to nawet nie odpuszczam na orliku... [*]

Asamoah :bravo:

Szilgu

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 01 sierpnia 2013, 10:52

mateelv pisze: Natomiast na twarzy naszej pechowej 13, już przy podchodzeniu do piłki widoczna była jego <brzydkie słowo ( ͡° ͜ʖ ͡°)> mina, nieporadnego życiowo faceta. Podobnie jak przy golu, ja pierdykam, tak to nawet nie odpuszczam na orliku... [*]

Asamoah :bravo:
Ten nieporadni życiowo facet gra w Juventusie i zarabia miesięcznie więcej niż Ty rocznie. Ty w tym czasie kłócisz się na forum kanapowych ultrasów o to, czy tematy powinny być zamknięte na czas meczów. Trochę szacunku do naszych piłkarzy.

Meczu nie oglądałem, ale cieszę się, że Tevez coś grał. Z Milanem był tragiczny.

Zablokowany