Coppa Italia 12/13 (1/4): JUVENTUS 2-1 Milan
- SKAr7
- Juventino
Oj, nie. Dziś trzeba docenić trochę więcej. Bardzo dobrze w pierwszej połowie klepali z Matrim, no i trzeba przyklasnąć temu drugiemu uderzeniu z wolnego. A także pognaniu za piłką, która powinna być wyczyszczona przez Acerbiego. Duża szkoda, że to zmarnował i że w drugiej zaczął się kopać po czole :?kuba2424 pisze:przynajmniej bramkę) Gio.
Ostatnio zmieniony 09 stycznia 2013, 23:33 przez SKAr7, łącznie zmieniany 1 raz.
- Lypsky
- Juventino
Pewne jest, że zagraliśmy słabo, a kto był lepszy? Moim zdaniem w trakcie 90 minut korzystniej wypadł Milan, w dogrywce lepiej zaczęliśmy i umiejętnie broniliśmy wyniku.pumex pisze:
Na marginesie, zajrzałem na stronę kibiców Milanu i tam panuje wyraźne przekonanie, iż byli oni drużyną nieporównywalnie lepszą niż Juventus :shock: Mają rację? Bo w mojej opinii ciężko wyłonić drużynę, która wyraźnie przeważała
a ja kocham gołe baby, gołe baby do przesady
- juventini22
- Juventino
Ale sie ciesze, moze wreszcie w tym sezonie wygramy puchar wloch. Teraz czas na Lazio, gratulacje dla wszystkich, kazdy zagral z sercem i rozumem, brawo panowie, tak dalej, Forza Juve
- johnnybgoode
- Juventino
Milan zaczął przeważać dopiero po zejściu Giovinco, pierwsza część dogrywki to znowu bronienie się Milanu, a później po bramce autobus do bramki. Ciężko wyłonić lepszą drużynę, posiadanie piłki też pewnie będzie podobne. Chociaż przy wykorzystaniu nadarzających się sytuacji powinno być spokojniej duuuużo wcześniejpumex pisze:
Na marginesie, zajrzałem na stronę kibiców Milanu i tam panuje wyraźne przekonanie, iż byli oni drużyną nieporównywalnie lepszą niż Juventus :shock: Mają rację? Bo w mojej opinii ciężko wyłonić drużynę, która wyraźnie przeważała
- kuba2424
- Juventino
Pewne to jest to, że oni zagrali słabiej, a w trakcie 90 min. miałem wrażenie, że to właśnie nam o wiele bardziej zależało na zwycięstwie.Lypsky pisze:Pewne jest, że zagraliśmy słabo, a kto był lepszy? Moim zdaniem w trakcie 90 minut korzystniej wypadł Milan, w dogrywce lepiej zaczęliśmy i umiejętnie broniliśmy wyniku.pumex pisze:
- meda11
- Juventino
Caceres po ostatnim słabym występie zagrał bardzo dobre zawody. Zarówno jako lewy w trójce jak i prawy w czwórce. Conte powinien pomyśleć nad częstszymi zmianami ustawienia drużyny, bo szkoda byłoby pożegnać się z Martinem i to kosztem czego? Prawej nogi Asamoah? Dryblującego na prawej pomocy Lichta? Fajnie, że mamy trójkę rozumiejących się stoperów reprezentacji Italii ale nic wielkiego się nie stanie jeśli w jednym czy drugim meczu zagramy czwórką z tyłu i jeden z nich usiądzie na ławce.
Co Matri się naharował to jego. Szkoda holownika Giaccheriniego i sparaliżowanego Marrone, bo w pierwszej połowie Alessandro 2-3 razy się bardzo fajnie urywał i wychodził do długiej prostopadłej, a tu cztery litery.
Co Matri się naharował to jego. Szkoda holownika Giaccheriniego i sparaliżowanego Marrone, bo w pierwszej połowie Alessandro 2-3 razy się bardzo fajnie urywał i wychodził do długiej prostopadłej, a tu cztery litery.
- jakku1
- Juventino
Nie zapominaj o swietnej wrzutce na glowe Matriego. Ten chybil minimalnie ; )SKAr7 pisze:Oj, nie. Dziś trzeba docenić trochę więcej. Bardzo dobrze w pierwszej połowie klepali z Matrim, no i trzeba przyklasnąć temu drugiemu uderzeniu z wolnego. A także pognaniu za piłką, która powinna być wyczyszczona przez Acerbiego. Duża szkoda, że to zmarnował i że w drugiej zaczął się kopać po czole :?kuba2424 pisze:przynajmniej bramkę) Gio.
Zapraszam tez na moje konto na twitterze => https://twitter.com/jakku113 

- Dante93
- Juventino
Dawać Isle na DM-a bo na skrzydle to chłop kaleczy niemiłosiernie, ale za to w środku czysci bardzo ładnie. Markiz po urazie to jest szansa, żeby przetestować Isle, który dziś pierwszy raz pełnił taką role i naprawde zrobił to bardzo dobrze. Bo na WB to mu idzie tragicznie.
Super Vucinić. Serio po pierwszych paru minutach od jego wejście miałem wrażenie, że jest na boisku za kare, ale ten gol i przede wszystkim mądra gra +sporo pomocy w defie walnie przyczyniły sie do tego zwycięstwa.
Mecz bardzo cięzki, a w drugiej połowie poprostu nudny. Jednak mniejsza o to, graliśmy 6-7 rezerwowymi a i tak udało się Milan odstawić, mimo że sędzia znowu dziś średnio chciał byc obiektywny.
Vidal z Lichym pięknie dziś El Sharaawego wykluczyli z gry. Na nim samym we dwóch mieli z 10 odbiorów.
Super Vucinić. Serio po pierwszych paru minutach od jego wejście miałem wrażenie, że jest na boisku za kare, ale ten gol i przede wszystkim mądra gra +sporo pomocy w defie walnie przyczyniły sie do tego zwycięstwa.
Mecz bardzo cięzki, a w drugiej połowie poprostu nudny. Jednak mniejsza o to, graliśmy 6-7 rezerwowymi a i tak udało się Milan odstawić, mimo że sędzia znowu dziś średnio chciał byc obiektywny.
Vidal z Lichym pięknie dziś El Sharaawego wykluczyli z gry. Na nim samym we dwóch mieli z 10 odbiorów.
ktoś tam pisze:"(...)oni sa chorzy na zwyciestwa"
- mrozzi
- Juventino
- Podziekował: 4 razy
- Otrzymał podziękowanie: 10 razy
Ja się nie do końca zgodzę z tym, że druga połowa była słaba. Cisnęliśmy przyjezdnych aż miło. Kilka naprawdę pomysłowych akcji też oglądaliśmy. Słabizna to końcówka meczu i mimo wszystko dogrywka, gdzie tylko milankowi się chciało grać.
Mamy faszystów w dwumeczu. Powiedziałbym, że mamy spore szanse na kolejny finał i tym razem ten puchar zdobyć NALEŻY.
Ograć Milan grający w niemal najlepszym ustawieniu bez udziału Buffona, Chielliniego, Asamoah, Marchisio (plus grających dopiero w końcówce Vucinicia i Pirlo) - Miód.
Byliśmy lepszym zespołem.
Mamy faszystów w dwumeczu. Powiedziałbym, że mamy spore szanse na kolejny finał i tym razem ten puchar zdobyć NALEŻY.
Ograć Milan grający w niemal najlepszym ustawieniu bez udziału Buffona, Chielliniego, Asamoah, Marchisio (plus grających dopiero w końcówce Vucinicia i Pirlo) - Miód.
Byliśmy lepszym zespołem.
- mrozzi
- Juventino
- Podziekował: 4 razy
- Otrzymał podziękowanie: 10 razy
Mieliśmy więcej sytuacji, dłuższymi fragmentami drugiej połowy cisnęliśmy ich aż miło. Od utraty bramki graliśmy lepiej, a ja uważam, że to my byliśmy stroną lepszą, mimo że nie grało aż 4 zawodników podstawy, Vucinić i Pirlo z kolei weszli późno. Spójrzmy teraz na skład rywala...Lypsky pisze:Pewne jest, że zagraliśmy słabo, a kto był lepszy? Moim zdaniem w trakcie 90 minut korzystniej wypadł Milan, w dogrywce lepiej zaczęliśmy i umiejętnie broniliśmy wyniku.pumex pisze:
- SKAr7
- Juventino
O, i znów się nie zgodzę. To, że pracował głębiej to dla mnie żaden argument- wynikało tylko i wyłącznie ze zmiany zadań taktycznych. Matri miał 120 minut w nogach, wiec to naturalne, że to on zostawał z przodu, a nie nominalny Mirko.Dante93 pisze: Super Vucinić
Nie miał swojego naturalnego błysku, tej swojej umiejętności zrobienia czegoś z niczego. Raz mu to wyszło w drugiej połowie, kiedy wypuścił Lichta na długi słupek, ale mógł mieć takich zagrań 2-3 w dogrywce i ustalić ten mecz, a pozwalał sobie przerwać te akcje niedokładnością. Kiedy Milan rzuca wszystko na jedną kartę, taki spec od otwierania ogórkowych autobusów powinien ten mecz skończyć wczęśniej.
Oczywiście zagrał dobrze, ale robienie z niego Superherosa, jak rok temu, to imho źle

- Sila Spokoju
- Juventino
- Podziekował: 25 razy
- Otrzymał podziękowanie: 51 razy
Hola Hola, Ci co uważają, że Giovinco zagrał słaby mecz to chyba z Tuskiem na łby się pozamieniali.
W pierwszej połowie co facet słał piłki i jakie miał wymiany z Matrim czy Vidalem to tylko szło klaskać. W drugiej trochę przygasł, ale to dzięki niemu wyszliśmy na 1:1, co należy docenić.
p.s.
Kocham czytać posty kibiców Interu :rotfl:

W pierwszej połowie co facet słał piłki i jakie miał wymiany z Matrim czy Vidalem to tylko szło klaskać. W drugiej trochę przygasł, ale to dzięki niemu wyszliśmy na 1:1, co należy docenić.
p.s.
Kocham czytać posty kibiców Interu :rotfl:
btw, szczypek kazał przekazać:tak gra juventus bez Pirlo, bez niego nie istnieje w ofensywie, jedynie giovinco probowal cos wykreowac z przodu, szkoda setki milanu ze 120 min........final Inter - juventus i loimy im dupe