Serie A 12/13 (12): Pescara 1-6 JUVENTUS
- Robaku
- Juventino
Lepszym niż Pogba jeśli chodzi o kreowanie.
No bo tutaj nie ma watpliwosci, ze nie mamy drugiego zawonika, który tyle by kreował.
Ale Pogba ma dużo mniejszy wachlarz zagrań, które coś mogą wykreować niż Giac.
Wiadomo, że teraz wszyscy się zachwycają Pogbą, ale on w kreowaniu jakis super fajny nie jest. Ja wiem, ze te bramki robią wrażenie, ale jednak jestesmy uzaleznieni od podań, a tutaj Pogba na razie nie jest tak wszechstronny.
No bo tutaj nie ma watpliwosci, ze nie mamy drugiego zawonika, który tyle by kreował.
Wiadomo, że teraz wszyscy się zachwycają Pogbą, ale on w kreowaniu jakis super fajny nie jest. Ja wiem, ze te bramki robią wrażenie, ale jednak jestesmy uzaleznieni od podań, a tutaj Pogba na razie nie jest tak wszechstronny.
- pumex
- Juventino
O Bendtnerze można powiedzieć wiele złego, ale oddać mu trzeba, że z piłką zrobić coś, cokolwiek potrafi. Matri jest niestety daleko za przedostatnim w hierarchii napastnikiem, oj daleko.Hoffman pisze:Bendtner po 80 minucie patrząc na kolegów sam wziął się za rozgrywanie.. ;d
Chłopaczyna jeszcze nie wszedł na forum. Właśnie łapie zgona ze szczęścia w mroźnej Norwegii, to potwierdzone info.ewerthon pisze:Tharp ma dzisiaj fap festiwal :lol:
Transfer Padiona to również jest przedziwna sprawa. Chłop, kosztował 5mln, praktycznie nie gra, jednak jak dostaje szanse, to nigdy się nie zbłaźni, jak chociażby De Ceglieewerthon pisze:Conte wystawił Padoina chyba tylko przez szacunek do jego osoby. Nie sądzę żeby jeszcze powąchał murawę w tym roku.

- zahor
- Juventino
Biorąc pod uwagę fakt że Romie w 20 minut strzeliliśmy 3 bramki, wynik 4-1 po 90 minutach ciężko uznać za zadowalający. No bo skoro byliśmy w stanie zacząć mecz od ładowania co siedem minut, to równie dobrze mogliśmy strzelić tych goli ze dwanaście, zwłaszcza że Roma potem rzuciła wszystkie siły do ataku. Z pewnością podbudowałoby to morale zespołu i zaowocowało rozstrzelaniem Interu na Juventus Stadium.Deyvid pisze:Szczerze? Biorąc pod uwagę, że 5 im wpakowaliśmy po pierwszej połowie, to 6 goli po 90 min ciężko uznac w pełni satysfakcjonującym rezultatem. Skoro udało się 5 do przerwy to co to za problem wcisnąć im np. kolejne 4 po przerwie, zwłaszcza że na prawdę była na to okazja?
A tak na poważnie, skoro już wywołałem do tablicy aktualnego pracodawcę Zemana, do tej pory myślałem że ekipa z Rzymu ma najgorszą obronę w Serie A, ale po dzisiejszym spotkaniu ciężko mi o jednoznaczną ocenę. W każdym razie cieszę się że Zdenek tak hejtuje Juventus, jest to gwarancją tego że nigdy nie będzie w nim pracować. Takie mecze jak pamiętne z 3:0 na 3:3 ze Sieną byłyby pewnie na porządku dziennym.
Co zaś się tyczy Juventusu, ciężko mi tutaj silić się na oryginalność . Wielki plus dla Quagliarelli. Właśnie takiego napastnika nam brakuje - gościa który po prostu dostanie piłkę, przyjmie (albo i nie) i bezceremonialnie wpakuje ją do bramki. A jak dodatkowo będzie zaliczać asysty - tym lepiej. Mam tylko nadzieję że uda mu się utrzymać taką formę chociaż do końca roku.
Giovinco. Temat rzeka. Powiem tak - widzę pewien progres, jakieś tam światełko w tunelu. Oczywiście wdał się w kilka <brzydkie słowo ( ͡° ͜ʖ ͡°)> dryblingów, parę razy nie był w stanie przyjąć piłki, oddał kilka strzałów z których nic nie wynikało a do tego nie obalił teorii o tym że aby mógł strzelić gola, Juventus musi prowadzić przewagą minimum dwóch goli, ale zdarzyło mu się dwa razy podać w sytuacji, w której spodziewałbym się klapek na oczy i dzidy pomiędzy stu obrońców. I jedno z takich podań skończyło się asystą. Mam nadzieję że chłop wyciągnie z tego jakieś wnioski. Swoją drogą, skoro jestem już przy pierwszej bramce - zwróciliście uwagę jak Quagliarella zaabsorbował uwagę dwóch obrońców? Ruszyli za nim, zostawiając Vidala zupełnie bez krycia. Z sześciu golu które Juventus strzelił, Fabio miał spory udział w każdym z nich.
Posłodziłem, teraz trzeba niestety dodać kilka cierpkich słów. Trochę to jednak siara że zespół, któremu ładujemy do przerwy piątkę, mało co strzeliłby dwa gole. O wiele bym posądzał naszych obrońców, ale nie o takie błędy. Gdyby Bonucci z Chiellinim nie nadążali za szybkimi napastnikami, zrozumiałbym. Gdyby jeden z drugim sprowokował karnego brutalnym wejściem, specjalnie bym się nie zdziwił. Gdyby któryś z defensorów zaspał i nie nadążył za akcją, przeszedłbym nad tym do porządku dziennego. Ale że jakieś no-name'y z Pescary będą robić aż takie zamieszanie w powietrzu :shock: Myślałem że czego jak czego, ale górnych piłek to raczej nie musimy się obawiać. Chcę wierzyć że to po prostu słabszy dzień, brak koncentracji spowodowany wysokim prowadzeniem itp.
Podłączam się pod pytanie "po co Pirlo przez 90 minut?". Warto dodać że już w pierwszej połowie złapał żółtą kartkę. A w drugiej była ta sytuacja, w której wyciął rywala. Na drugą żółtą to się raczej nie kwalifikowało, aczkolwiek myślę że niektórzy sędziowie mogliby po kartkę sięgnąć. Zwłaszcza wobec tych ostatnich oskarżeń o faworyzowaniu Juve. A wyłapanie czerwa w takich okolicznościach, przed meczem z Lazio... Wolę o tym nie myśleć.
Ostatnio zmieniony 10 listopada 2012, 23:45 przez zahor, łącznie zmieniany 1 raz.
- wloski
- Juventino
Robaku pisze:Lepszym niż Pogba jeśli chodzi o kreowanie.
Mecze na livescore oglądasz? Gacek od kreowania? Jak to jest jeden z nielicznych graczy, którego piłka parzy gdy ktoś go naciska, on nie ma żadnych predyspozycji do tej pozycji. Nie mówiąc, że Andrea mimo braku jakieś muskulatury, ma mega mocne nogi i może sobie pozwalać na różne rzeczy to Gacek to jest typ patyka. Pogba go zastąpi, po to tu przyszedł. Po Gacku za dwa sezony nie będzie nawet słychu.
- Ziółi
- Juventino
"Ale Pogba ma dużo mniejszy wachlarz zagrań, które coś mogą wykreować niż Giac. "
Hit. Ja zawsze jestem rad, jak ten słaby skrzydłowy nie straci piłki, a tu proszę - kreator. Przesunięty został do środka pomocy nie dla tego, że jest jakimś małym wizjonerem (chyba że masz jakieś przykłady jak to rok temu na jesieni skrzydłowy Giac pokazywał coś z Iniesty), tylko że przegrywał każdy pojedynek, a w środku ma blisko Pirlo, więc jak się pospieszy to nawet nie straci. Do tego dużo biega, więc Conte już jest fanem.
Polecam mecz z Bologną. I asystę... Giaca. Kto tu komu rozegrał? W ogóle cały mecz sobie nadrób, bo masz Pogbe za wielkiego murzyna z niesamowitym kopytem i nic więcej. Mamy pomocnka, który albo strzela gola, albo ssie z przodu, ale nazywa się Marchisio i nie jest murzynem.
Hit. Ja zawsze jestem rad, jak ten słaby skrzydłowy nie straci piłki, a tu proszę - kreator. Przesunięty został do środka pomocy nie dla tego, że jest jakimś małym wizjonerem (chyba że masz jakieś przykłady jak to rok temu na jesieni skrzydłowy Giac pokazywał coś z Iniesty), tylko że przegrywał każdy pojedynek, a w środku ma blisko Pirlo, więc jak się pospieszy to nawet nie straci. Do tego dużo biega, więc Conte już jest fanem.
Polecam mecz z Bologną. I asystę... Giaca. Kto tu komu rozegrał? W ogóle cały mecz sobie nadrób, bo masz Pogbe za wielkiego murzyna z niesamowitym kopytem i nic więcej. Mamy pomocnka, który albo strzela gola, albo ssie z przodu, ale nazywa się Marchisio i nie jest murzynem.
- Robaku
- Juventino
No właśnie, nie bo Pogba to super przecinak, kopyto też ma dobre. To jest takie skrzyżowanie Sissoko z Vieiry, ale na pewno Pirlo z niego nie będzie. I nie wiem jak możecie z niego robicie typowego rozgrywającego. No po prostu tego nie rozumiem.
Widziałem wszystkie mecze Pogby z Juve i jego mecze w U-19 na ostatnich ME. i własnie taka charakterystyke dla mnie przedstawiał.
I nie uważam ze Gacek był <brzydkie słowo ( ͡° ͜ʖ ͡°)>, on po prostu jest super ofensywnie usposobiony i zawsze ciągnie do przodu i robi zamieszanie.
Widziałem wszystkie mecze Pogby z Juve i jego mecze w U-19 na ostatnich ME. i własnie taka charakterystyke dla mnie przedstawiał.
I nie uważam ze Gacek był <brzydkie słowo ( ͡° ͜ʖ ͡°)>, on po prostu jest super ofensywnie usposobiony i zawsze ciągnie do przodu i robi zamieszanie.
- Ziółi
- Juventino
Prowokujesz, c'nie?Robaku pisze:Ja nie, ale chyba ty tak, jesli uważasz ze Pogba zastąpi Pirloto jest dobry żart. On może zastapić Vidala, albo Markiza, ale na pewno nie Pirlo.
Bo Gacek zastępujący Pirlo, to już nie jest żart :lol:
A box-to-boxa zagra Giovinco. Wiadomo.
- Robaku
- Juventino
Sorry ale czy ty na prawdę wierzysz to zę za kilka lat Pogba zastąpi Pirlo? Bo ja wierze to ,ze jest w stanie zastąpic Vidala, ale nie Pirlo - Pirlo moze zastąpic z obecnych mlodych Włochów tylko Veratti, ale Pogba tu zupełnie inny typ zawodnika.
- Ziółi
- Juventino
Nie ma znaczenia kim będzie Pogba za kilka lat.
Chodzi o mecz, który będzie za kilka dni, jeden mecz, w którym trzeba zastąpić Pirlo. Od początku sezonu wiadomo, że na taką sytuację jest dwóch graczy - Pogba i Marrone. A ty wyskakujesz z zapchajdziurą niskich lotów Giaccherinim... aberracja trochę.
Chodzi o mecz, który będzie za kilka dni, jeden mecz, w którym trzeba zastąpić Pirlo. Od początku sezonu wiadomo, że na taką sytuację jest dwóch graczy - Pogba i Marrone. A ty wyskakujesz z zapchajdziurą niskich lotów Giaccherinim... aberracja trochę.
- Deyvid
- Juventino
Stary, ale co ty porównujesz Pescare do Romy.. przecież to dwa zupełnie inne światy, zastanów się i bądź poważnyzahor pisze:Biorąc pod uwagę fakt że Romie w 20 minut strzeliliśmy 3 bramki, wynik 4-1 po 90 minutach ciężko uznać za zadowalający. No bo skoro byliśmy w stanie zacząć mecz od ładowania co siedem minut, to równie dobrze mogliśmy strzelić tych goli ze dwanaście, zwłaszcza że Roma potem rzuciła wszystkie siły do ataku. Z pewnością podbudowałoby to morale zespołu i zaowocowało rozstrzelaniem Interu na Juventus Stadium.Deyvid pisze:Szczerze? Biorąc pod uwagę, że 5 im wpakowaliśmy po pierwszej połowie, to 6 goli po 90 min ciężko uznac w pełni satysfakcjonującym rezultatem. Skoro udało się 5 do przerwy to co to za problem wcisnąć im np. kolejne 4 po przerwie, zwłaszcza że na prawdę była na to okazja?
porządku dziennym.

Z Interem przegraliśmy raz, że przez własną pychę, a dwa przez świetne przygotowanie Interu. Pescarze do Romy jest na prawdę bardzo bardzo daleko. Prawda jest taka, że gdybyśmy chcieli, to rozjechalibyśmy ich dziś z 10-1.
- wloski
- Juventino
Całkowita racja, ale cóż chłopak się ze mną kłóci - spoko nie ma problemu. Tylko, że Conte sam ustalił kto zastępuje Pirlo. Zważywszy na to, że Marrone został przesunięty do obrony oraz to, że się chcą jego pozbyć, to raczej Pogba tam zagra.Ziółi pisze:Nie ma znaczenia kim będzie Pogba za kilka lat.
Tak Pogba to typowy przecinak z kopytem - śmieszne, że w meczach kiedy nie było Adrei to widziałem jak Francuz wykonywał jego pracę, wracał się, rozgrywał (ze Sportingiem?), dodatkowo świetnie przecina wszystkie akcje.
- zahor
- Juventino
Nie, to Ty bądź poważny. Jak będziesz miał chwilę czasu to poszukaj jak często zdarza się że zespół ładuje rywalowi do przerwy cztery czy pięć goli, a po przerwie dokłada drugie tyle. Prawie nigdy.Deyvid pisze: Stary, ale co ty porównujesz Pescare do Romy.. przecież to dwa zupełnie inne światy, zastanów się i bądź poważny
Z Interem przegraliśmy raz, że przez własną pychę, a dwa przez świetne przygotowanie Interu. Pescarze do Romy jest na prawdę bardzo bardzo daleko. Prawda jest taka, że gdybyśmy chcieli, to rozjechalibyśmy ich dziś z 10-1.
Piszesz że "gdzie Pescara a gdzie Roma" - otóż tamtego dnia Roma była równie żenująca w obronie co nasz dzisiejszy rywal. Ale dzisiaj beniaminek pokazał chociaż coś w ataku, natomiast podopieczni Zemana jedynego gola zawdzięczają głupiemu faulowi Bonucciego. Tamtą Romę wtedy też dało się pocisnąć 10-1. Gdyby to było ostatnia kolejka i tylko zwycięstwo różnicą dziewięciu czy dziesięciu goli dawałoby scudetto, bardzo możliwe że piłkarze Juventusu tyle właśnie by władowali. Ale w normalnych okolicznościach nikt nie zajeżdża się żeby jeszcze bardziej dobić i tak upokorzonego rywala. Niezależnie od tego czy jest to "aż" Roma, czy ''tylko" Pescara.
- SKAr7
- Juventino
Wydaje Ci się, i przez to piszesz takie rzeczy. I jedno, i drugie gra w obronie jak drużyna z 4 ligi polskiej, i jedno i drugie zakłada wysoki pressing będący obusieczną bronią. Tak naprawdę zdobycie bramki Pescarze i Romie to podobne wyzwanie, inne jest z kolei zatrzymanie ataków obu drużyn, bo schematy ataku Zemana naprawdę są imponujące i "ukreatywniające" napastników.Deyvid pisze: Stary, ale co ty porównujesz Pescare do Romy.. przecież to dwa zupełnie inne światy, zastanów się i bądź poważny![]()
A że i z jednym i z drugim siadamy, kiedy wynik meczu jest ustalony - trudno, można.
Ja tylko powiem, że po dzisiejszym meczu żałuję tylko 2 rzeczy- że Marrone nie dostał szansy za Pirlo na regiście (ale chyba Conte go tam nie puści, dopóki nie będzie dziurawił pomocy

Oby Fabio trzymał formę

- Robaku
- Juventino
i widzisz dochodzimy do Marrone. Dla mnie to jest obecnie naturalny zastepca Pirlo. Nie wiem czy pamietasz zeszly sezon jak on potrafil rozegrac. I wg mnie marnuje sie na srodkowym obrońcy. Conte wystawia go tam dlatego, ze luca jest jeszcze mlody i wazne zeby gral i czy dlatego ze cos w nimwidzi. Ja osobiscie wolalbym zobaczyc luce za tydzien niz pogbe. Przyznaje przesarzowalem z Gackiem, ale do konca bede bronil zdania, ze Pogba to nie jest i nie bedzie zastepca Andrzja. Wg to naturalny zastepca Arturo, przylozyc brame umie, ale rownie duzo daje z siebie w obronie. I ostatnie pytanie - jak dlugo bedzie trwala banicja Paula i czy w tym tygodniu czegos nie wywinie.