Serie A 12/13 (8): JUVENTUS 2-0 Napoli
Nie jest w pełni sił, a gra w kadrze Chile 90 min z Argentyną?? Sytuacja z Islą mocno mnie niepokoi, bo jednak trochę kosztował, a mimo przeciętnej gry Lichego nie dostaje wogóle szansy.ewerthon pisze: tak samo jak Isla, który chyba jeszcze nie jest w pełni sił.
Niektórzy gadają o brutalnym i faulującym Napoli, a w statystykach 20-22 w faulach, więc praktycznie tyle samo nasi faulowali.
Pavel Nedved pisze:"Juve ponownie jest nieprzyjemne? Mam nadzieję, nie interesuje mnie bycie miłym, tylko zwycięskim"
- pumex
- Juventino
Nawet nie chcę się podejmować próby strzału na ile wpuszczenie Caceresa było przemyślane a na ile wymuszone, jednak przynajmniej teoretycznie większe szanse na zastąpienie Asy powinien mieć Gacek, któremu zdarzało się pełnić rolę lewego wingbacka w meczach o dużą stawkę (np. w reprezentacji). Tymczasem szansę dostał Caceres i dzięki Bogu, bo Giaccherini taką główką raczej by się nie popisałewerthon pisze:Alessio nie mógł wpuścić Giaca, bo on również grał głównie na prawej stronie

- wojti-s
- Juventino
fazzi pisze:Mówisz o tych naszych faulach, typu salto inleraewerthon pisze: Niektórzy gadają o brutalnym i faulującym Napoli, a w statystykach 20-22 w faulach, więc praktycznie tyle samo nasi faulowali.![]()
![]()
Faul faulowi nierówny. Od ok. 30 minuty miałem wrażenie, że sędzia gwiżdże pod śmieciarzy. Na szczęście nie te pomyłki nie były tragiczne w skutkach
- MishaAveJuve
- Juventino
- Otrzymał podziękowanie: 5 razy
Podobno szczęście sprzyja lepszym
Co to za różnica
Na szczególne słowa uznania zasługują nasi wychowankowie Giovinco i Marchisio grali świetnie, szkoda szansy Seby.
Ogólnie Napoli a szczególnie Inler bardzo przesadzali i już wcześniej szwajbarski kebab powinien ujdzec kartkę, a sytuacja z Campagnaro i Chiellinim? za Co włoch dostał kartkę to ja nie mam pojęcia.
Mecz na plus
Hejty po takim meczy na Giovinco?? Wy macie chyba coś z głową - autentycznie.

Co to za różnica
Na szczególne słowa uznania zasługują nasi wychowankowie Giovinco i Marchisio grali świetnie, szkoda szansy Seby.
Ogólnie Napoli a szczególnie Inler bardzo przesadzali i już wcześniej szwajbarski kebab powinien ujdzec kartkę, a sytuacja z Campagnaro i Chiellinim? za Co włoch dostał kartkę to ja nie mam pojęcia.
Mecz na plus

Hejty po takim meczy na Giovinco?? Wy macie chyba coś z głową - autentycznie.
Ostatnio zmieniony 20 października 2012, 23:02 przez MishaAveJuve, łącznie zmieniany 1 raz.
Od kołyski Az po grób jedna miłość jeden klub!!!!- JUVENTUS
- Mate.G
- Juventino
Tak, Matri to kompletne drewno.pitrek pisze:Matriego chcesz sie pozbyć zimą? zrobił w 10 minut więcej niż Fabio Q przez 60 minut, chłopie oglądałes mecz ?
Jeśli będzie oferta więcej niż 9 milionów to z pocałowaniem ręki.
Też martwi mnie brak Isli, mam nadzieję, że pogra dłużej.
Giovinco i tak jest naszym najlepszym napastnikiem.
Vucinic to jest wkurzający typ, strzeli formą raz na 10 meczy a przez resztę spowalnia akcje, traci piłkę itd.
Fabio.Q Dziś słabo napastnik, który raz na czas da o sobie przypomnieć.
Nie do końca was rozumiem, hejtujecie Gio, który szarpał tą grę, a o świetnym dzisiaj Vidalu to nic...
A i jeszcze nasza Duńska wieża... tak się składa, że oglądałem mecz Dani... Nikolas jest świetnym Ninja.
- mrozzi
- Juventino
- Podziekował: 4 razy
- Otrzymał podziękowanie: 10 razy
Pokazaliśmy śmieciarzom miejsce w szeregu. Naszej bramce zagrozili zaledwie raz (po tym, jak piłka uderzyła w spojenie słupka z poprzeczką) - Storari bezrobotny przez całe spotkanie. My mogliśmy jeszcze dorzucić z 2 bramki, ale doskonałe sytuacje, nie pierwszy już raz zresztą, zmarnowali Giovinco i Matri.
Co nam przeciwstawił rywal? Niewiele. Sporo chamskiej, chaotycznej gry. Ten zespół ma najwyraźniej jakiś kompleks Juventusu, bo tak brutalną grę z ich strony oglądamy praktycznie w każdym meczu z nami. Widać wyraźnie, że jesteśmy zespołem klasowym i o wiele bardziej dojrzałym niż napoli - po naszej stronie frustracji widać nie było kompletnie.
Obawiałem się o wynik, bo ten sędzia, którego z chęcią nazwę parówą, jest najgorszym, co nas dzisiaj spotkało. Takiego "sędziowania" nie widziałem już BARDZO dawno. Z boiska mógł spokojnie wylecieć Inler, pozostali gracze przeciwnika też zasługiwali na kartki. Nasi dostawali kartki za faule, po których w przypadku zawodników przyjezdnych koleżka nawet nie reagował. Dobrze, że odpowiedzieliśmy w taki sposób. Przeciwnik faulował i symulował. Tyle byli w stanie zrobić w spotkaniu z nami.
To zwycięstwo ma ogromne znaczenie. Zdobyliśmy nie tylko 3 punkty w meczu na szczycie i tym samym zostaliśmy samodzielnym liderem, ale jednocześnie zdobyliśmy przewagę psychologiczną przed kolejnymi potyczkami. To wyraźny sygnał, że jesteśmy absolutnym faworytem do powtórzenia wyczynu z zeszłego sezonu.
Ten mecz potwierdził jednak, że nie mamy kompletnie ataku. W nie najlepszej dyspozycji byli nasi kluczowi gracze jak Vidal czy Lichtsteiner. Najlepszej formy z pewnością jeszcze nie ma, a mimo to wygraliśmy z największym, jak się wydaje, rywalem do tytułu.
SALUTATE LA CAPOLISTA!!!
Co nam przeciwstawił rywal? Niewiele. Sporo chamskiej, chaotycznej gry. Ten zespół ma najwyraźniej jakiś kompleks Juventusu, bo tak brutalną grę z ich strony oglądamy praktycznie w każdym meczu z nami. Widać wyraźnie, że jesteśmy zespołem klasowym i o wiele bardziej dojrzałym niż napoli - po naszej stronie frustracji widać nie było kompletnie.
Obawiałem się o wynik, bo ten sędzia, którego z chęcią nazwę parówą, jest najgorszym, co nas dzisiaj spotkało. Takiego "sędziowania" nie widziałem już BARDZO dawno. Z boiska mógł spokojnie wylecieć Inler, pozostali gracze przeciwnika też zasługiwali na kartki. Nasi dostawali kartki za faule, po których w przypadku zawodników przyjezdnych koleżka nawet nie reagował. Dobrze, że odpowiedzieliśmy w taki sposób. Przeciwnik faulował i symulował. Tyle byli w stanie zrobić w spotkaniu z nami.
To zwycięstwo ma ogromne znaczenie. Zdobyliśmy nie tylko 3 punkty w meczu na szczycie i tym samym zostaliśmy samodzielnym liderem, ale jednocześnie zdobyliśmy przewagę psychologiczną przed kolejnymi potyczkami. To wyraźny sygnał, że jesteśmy absolutnym faworytem do powtórzenia wyczynu z zeszłego sezonu.
Ten mecz potwierdził jednak, że nie mamy kompletnie ataku. W nie najlepszej dyspozycji byli nasi kluczowi gracze jak Vidal czy Lichtsteiner. Najlepszej formy z pewnością jeszcze nie ma, a mimo to wygraliśmy z największym, jak się wydaje, rywalem do tytułu.
SALUTATE LA CAPOLISTA!!!
Ostatnio zmieniony 20 października 2012, 23:45 przez mrozzi, łącznie zmieniany 1 raz.
- Lambi120
- Juventino
Pewnie dlatego, że dzięki niemu zremisowaliś my i Chelsea i wygraliśmy z Chievo.Smok-u pisze:Ok, można hejtować Matriego, ale czemu prawie nikt nie czepia się Fabio, który był chyba najsłabszym zawodnikiem w naszym teamie?
- mrozzi
- Juventino
- Podziekował: 4 razy
- Otrzymał podziękowanie: 10 razy
Ciekawostka - kibice śmieciarzy zniszczyli nowiutkie kible na naszym stadionie. Zwierzęta się w zoo trzyma.
http://www.tuttojuve.com/?action=read&idnotizia=114347
Tutaj coś jeszcze bardziej zabawnego. Pomeczowa wypowiedź trenejro śmieciarzy. Twierdzi on, że napoli kontrolowało grę i jest z nich dumny. :rotfl: Kiedy ci ludzie nauczą się przegrywać? :doh:
http://www.solojuve.com/komentarze_pras ... my_gre.php

http://www.tuttojuve.com/?action=read&idnotizia=114347
Tutaj coś jeszcze bardziej zabawnego. Pomeczowa wypowiedź trenejro śmieciarzy. Twierdzi on, że napoli kontrolowało grę i jest z nich dumny. :rotfl: Kiedy ci ludzie nauczą się przegrywać? :doh:
http://www.solojuve.com/komentarze_pras ... my_gre.php
- Winner
- Juventino
Mecz bardzo przeciętny i nudny, zwłaszcza pierwsza połowa. Wygraliśmy i to się głownie liczy. Napoli jak zwykle grało bardzo brutalnie na co sędzia nie reagował. Bardzo mnie zawiódł w dzisiejszym meczu Fabio, był zupełnie nie widoczny. Kolejny mecz pokazuje że potrzeba nam napastnika z najwyższej polki. Cieszy wygrana ale gra nie licząc gry obronnej już niekoniecznie.
Od kołyski aż po grób zapatrzony w jeden klub.
- Sila Spokoju
- Juventino
- Podziekował: 25 razy
- Otrzymał podziękowanie: 51 razy
Po prostu zachowywali się jak w domu. Więcej bydła nie wpuszczać na salony i nie będzie problemumrozzi pisze:Ciekawostka - kibice śmieciarzy zniszczyli nowiutkie kible na naszym stadionie. Zwierzęta się w zoo trzyma.![]()

- Smok-u
- Juventino
- Otrzymał podziękowanie: 1 raz
Czekałem na ten wybitny argument, ale jesteś nowy to Ci wybaczę. Idąc tym tokiem rozumowania mogliśmy zostawić również Borriello w końcu strzelił w tamtym sezonie bramkę dającą nam bardzo ważne trzy punkty. Również Matri powinien u nas zakończyć karierę bo w tamtym sezonie dał nam remis z Milanem, genialna logika. Obaj są słabi, przecież Fabio przed meczem z Chelsea i po meczu z Chievo jest strasznie daremny. Doceniam jego grę przed kontuzją, ale na litość Boską to jest napastnik za słaby na Juve.Lambi120 pisze:Pewnie dlatego, że dzięki niemu zremisowaliś my i Chelsea i wygraliśmy z Chievo.Smok-u pisze:Ok, można hejtować Matriego, ale czemu prawie nikt nie czepia się Fabio, który był chyba najsłabszym zawodnikiem w naszym teamie?
I lekko komiczna wypowiedź trenera Napoli.
- Robaku
- Juventino
A Matri jest wystarczający? Na pewno nie. Obaj są za słabi.
Mogą się tutaj odzywać hejterzy Giovinka, ale kurde on szarpie. Zawsze walczy, przepycha, odbija się od zawodników, próbuje kreować, strzelać - no ogólnie stara się.
Qaug potrafi koło meczu przejść niezauważenie, a Matri zmarnować 3 setki i trochę pomachać łapami, poprawić włosy i to wszystko.
Obaj są zdecydowanie za słabi i nie ma co się dziwić, że są na wylocie - może nieoficjalnym, ale są. Bo jakby ich wrzucić na listę transferową a bysmy nie sprowadzili żadnego napastnika to jednak ich morale i morale całej druzyny by podupadły. Od dwóch okienek staramy się o napastnika teraz będzie 3 - może się uda.
Wiem jedno do początku następnego sezonu trzeba wyczyścić nasz atak. Miras pogra jeszcze 1,5 - 2 lata na poziomie wystarczającym na Juve, ale to tez nie jest zawodnik, który w prawie każdym meczu nas zbawi.
A uważam mimo wszystko, że Seba jednak na Jokera się swietnie będzie nadawał. I czuję ,że jeszcze w tym sezonie bramki zdobędzie tam, gdzie w zeszłym sezonie remisowalismy po 0:0.
Ja w zime czekam na Llorente, a w lato się nie zdziwie jak zobacze w Turynie Lewego albo kogos z Bundesligi - i raczej nie mówie tu o Gomezie a o Huntelaarze, jeszcze długa droga przed nami zanim powalczymy o kogos na poziomie Balo, Teveza, VanPersie czy Falcao.
Mogą się tutaj odzywać hejterzy Giovinka, ale kurde on szarpie. Zawsze walczy, przepycha, odbija się od zawodników, próbuje kreować, strzelać - no ogólnie stara się.
Qaug potrafi koło meczu przejść niezauważenie, a Matri zmarnować 3 setki i trochę pomachać łapami, poprawić włosy i to wszystko.
Obaj są zdecydowanie za słabi i nie ma co się dziwić, że są na wylocie - może nieoficjalnym, ale są. Bo jakby ich wrzucić na listę transferową a bysmy nie sprowadzili żadnego napastnika to jednak ich morale i morale całej druzyny by podupadły. Od dwóch okienek staramy się o napastnika teraz będzie 3 - może się uda.
Wiem jedno do początku następnego sezonu trzeba wyczyścić nasz atak. Miras pogra jeszcze 1,5 - 2 lata na poziomie wystarczającym na Juve, ale to tez nie jest zawodnik, który w prawie każdym meczu nas zbawi.
A uważam mimo wszystko, że Seba jednak na Jokera się swietnie będzie nadawał. I czuję ,że jeszcze w tym sezonie bramki zdobędzie tam, gdzie w zeszłym sezonie remisowalismy po 0:0.
Ja w zime czekam na Llorente, a w lato się nie zdziwie jak zobacze w Turynie Lewego albo kogos z Bundesligi - i raczej nie mówie tu o Gomezie a o Huntelaarze, jeszcze długa droga przed nami zanim powalczymy o kogos na poziomie Balo, Teveza, VanPersie czy Falcao.
- Castiel
- Juventino
Pewnie dlatego, że Quag coś tam ustrzelił, a Matri marnuje sytuacje na potęgę. Szkoda mi go bo miałem nadzieje, że będą z niego ludzie i problem napastnika się skończy,a tu zonk. Oby udało się ściągnąć tego Llorente za jakieś drobne.Smok-u pisze:Ok, można hejtować Matriego, ale czemu prawie nikt nie czepia się Fabio, który był chyba najsłabszym zawodnikiem w naszym teamie?