Serie A 12/13 (6): JUVENTUS 4-1 Roma
- Nedved1983
- Juventino
niby we wtorek gramy mecz, ale ławka długa, warto było dać szansę innym. niestety późne zmiany. tu mały błąd naszego trenera. trzymaliśmy mocno nogę na gardle romy, niestety na chwilę puściliśmy ich i zrobiło się trochę nerwowo.it doesn't matter pisze:Jestem niepocieszony. Zemanowi nalezało sie przynajmniej siedem bramek... :evil:
wynik bardzo pozytywny, bramki ( oby na odblokowanie

a co ważne lider utrzymany

- pumex
- Juventino
4:1 to najmniejszy wymiar kary patrząc przez pryzmat całego spotkania, jednak jestem trochę niepocieszony postawą Juve od 65 minuty, chociaż rozumiem perspektywę meczu z Shakhtarem. Żeby od razu wyczerpać temat do narzekań otwarcie napiszę, że nie trawię Vucinicia, nie znoszę tej jego nonszalanckiej postawy, tych jego mimicznych gestów, tych strzałów od niechcenia i dreptania po boisku. Nie lubię go i już!
Przechodząc do samych pozytywów, moim zdaniem bardzo dobry występ De Ceglie, niezły Caceresa, wręcz genialny Barzagliego i Chielliniego. Bonucci również dobrze, ale tradycyjnie objawił się jego pech. Według mnie karnego nie było. Super mecz Pirlo, jednak miał tyle miejsca, że bura należy się Zemusiowi. Bardzo fajnie zagrał Matri, Giovinco standardowo już dla siebie strzela gola w wygranym dużo wcześniej meczu. Jeśli będziecie oglądać jeszcze raz to spotkanie, zwróćcie uwagę, jak świetnie porusza się po boisku Marchisio. Tego brakowało w meczu z Violą. Również ładne, choć krótkie zawody Pogby. Koleś będąc na boisku raptem parę minut zaliczył 3 bardzo ładne odbiory i oddał groźny strzał. Brawo, zagraliśmy z klasą, chociaż Roma zbytnio nam nie przeszkadzała.
-Zeman!
-Co?
-...!
Przechodząc do samych pozytywów, moim zdaniem bardzo dobry występ De Ceglie, niezły Caceresa, wręcz genialny Barzagliego i Chielliniego. Bonucci również dobrze, ale tradycyjnie objawił się jego pech. Według mnie karnego nie było. Super mecz Pirlo, jednak miał tyle miejsca, że bura należy się Zemusiowi. Bardzo fajnie zagrał Matri, Giovinco standardowo już dla siebie strzela gola w wygranym dużo wcześniej meczu. Jeśli będziecie oglądać jeszcze raz to spotkanie, zwróćcie uwagę, jak świetnie porusza się po boisku Marchisio. Tego brakowało w meczu z Violą. Również ładne, choć krótkie zawody Pogby. Koleś będąc na boisku raptem parę minut zaliczył 3 bardzo ładne odbiory i oddał groźny strzał. Brawo, zagraliśmy z klasą, chociaż Roma zbytnio nam nie przeszkadzała.
-Zeman!
-Co?
-...!

- Ivory
- Juventino
Asamoah zapewne dzisiaj nie powąchałby boiska, gdyby nastawienie drużyny na drugą połowę byłoby inne. Tak został wpuszczony na środek, bo przez chwilę daliśmy się zdominować.
BTW. Ryczel jest tak przygotowany do komentowania Serie A jak Szpakowski do wypowiadania nazwisk. Byk za bykiem. Niech lepiej wraca do swojej ulubionej bundeskopanki.
BTW. Ryczel jest tak przygotowany do komentowania Serie A jak Szpakowski do wypowiadania nazwisk. Byk za bykiem. Niech lepiej wraca do swojej ulubionej bundeskopanki.
- szycha21
- Juventino
ja tam nie ciesz się z tego, że Totti jest smutny. Oczywiście z wygranej jak najbardziej. Świetnie że ograliśmy rome aż 4-1 i pokazaliśmy temu śmiesznemu trenerkowi gdzie jego miejsce, ale akurat Tottiego i De Rossiego bardzo mi szkoda. Nie tylko jeśli chodzi o ten mecz, ale w ogóle o całą ich kariere. Siedzą całe życie w tym rzymie i nic nie mogą wygrać, osiągnąć. Są to prawdziwi mistrzowie, którzy spokojnie poradziliby sobie w takich klubach jak Real, MU, JUVE itp a nawet jestem pewien że odgrywaliby w nich kluczowe role. Bardzo szanuje tą dwójkę i chciałbym aby w końcu coś sobie wygrali w tym klubie.it doesn't matter pisze:A Totti jaki niepocieszony
- albertcamus
- Juventino
przepraszam, nie mogłem się powstrzymać.pumex pisze:Denerwują mnie takie teksty, choć wiem, że są one w tonie pół-żartobliwym. Już byli tacy, co widzieli gładkie 3:0 z Fiorentiną, tyle, że oni pisali poważnie :roll:Wojtek pisze:To co panowie? Może powtórka z porzedniego mistrzowskiego sezonu? 30 minuta 3-0 i przewaga zawodnika ;D ??Tak jak z Violą. Ci też zagrali otwarty futbol...Wojtek pisze:Ze strony rzymian pewnie zobaczymy otwarty futbol przez co będziemy mieć dużo miejsca na boisku
mecz bardzo ładny i dobry taktycznie - wygrywamy 3:0 = oszczędzamy się na mecz Ligi Mistrzów.
- StaryDobryNedved
- Juventino
Co Barza zrobił to nie mam pytań, jakie nasz team musi mieć przygotowanie skoro 31 letni Barza w 90 minucie meczu taki rajdzik zalicza i jeszcze jest na tyle wyluzowany aby pomyśleć jak tu fajnie podać. Elegancko. Fabio Q mi tu brakowało jednak no ale jak już Matri grał to wiadomo, że Seba wejdzie. A co do Giovinco to on już w Parmie tak się cieszył z bramek, z tym językiem w sensie. Nie wiem o co mu chodzi, przecież to nie jest spoko, niech szuka swojego stylu bo tej 10 nigdy nie dostanie.
- Mate.G
- Juventino
Też za nim nie przepadam, ale swoje czasem zrobi.pumex pisze: Nie lubię Vucinicia, pisałem już?
Dziwnie wyglądała przepychanka Mirko z Bonuccim..
- B@rt
- Juventino
- Podziekował: 7 razy
- Otrzymał podziękowanie: 20 razy
Od występu polskiej reprezentacji na Euro nie widziałem meczu, w którym tak mocno zawaliłby sprawę trener jednej z drużyn. Juventus ogólnie zagrał dobrze, wydaje mi się, że ta druga połowa to tylko rozluźnienie, zresztą była dobra reakcja po stracie bramki... Ale Roma zagrała dno. Zeman po tylu latach w trenerce nadal nie wie, że w piłce nożnej się broni. Te cztery bramki to minimalny wymiar kary.
- SKAr7
- Juventino
Hę? Nie zdobyli też Kielon, Barza, ani Buffon :roll:Tengen pisze:Troche mi żal, że zaś Marchisio nie zdobył gola, bo mu chyba jak nikomu należy się brama za całokształt w tym sezonie(z tych, co nie zdobyli).
Marchisio jest fajnym "shinobi" kiedy wyskakuje z linii pomocy, ale on nie jest od strzelania bramek... Na pewno po serii zwycięstw brak bramki będzie go obchodzić tyle, co mnie jutrzejsza pogoda w Bhutanie.
Zresztą, pewnie obudzi się i strzeli coś ładnego właśnie wtedy, kiedy to będzie najbardziej potrzebne. Od kilku lat tak robi.
Ostatnio zmieniony 29 września 2012, 22:49 przez SKAr7, łącznie zmieniany 1 raz.
- karosznurek
- Juventino
Troszkę odpuściliśmy w drugiej połowie, ale zwieńczeniem meczu była bramka Giovinco. Forza Juve
"Vincere non importante l'unica cosa che conta."
- Vojtimar
- Juventino
Dobry mecz, cieszy to że po chwilowym śnie i golu na 3:1 ogarnęliśmy się i znów zaczęliśmy atakować w efekcie czego strzeliliśmy 4 bramkę 
Całkowicie zasłużone zwycięstwo, w przekroju całego meczu Roma nie miała nic do powiedzenia.
PS. Komentarz na ence jest mega słaby. Zwłaszcza ten jeden typ co ciągle gadał Juventus Turyn. I nie chodzi mi tu o ten niby błąd w nazwie klubu tylko o samo podkreślanie miasta w nazwie. No dosłownie w każdym momencie. To tak jakby ktoś nie mówił Milan tylko AC Milan, albo Chelsea Londyn za każdym razem zamiast samo Chelsea. Denerwujące.
Ale złote usta załatwił moim zdaniem tekst o tym jak Marchisio przegrał walkę z własnym wzrokiem po tym jak piłka po jego strzale minęła bramkę o pół metra :lol:

Całkowicie zasłużone zwycięstwo, w przekroju całego meczu Roma nie miała nic do powiedzenia.
PS. Komentarz na ence jest mega słaby. Zwłaszcza ten jeden typ co ciągle gadał Juventus Turyn. I nie chodzi mi tu o ten niby błąd w nazwie klubu tylko o samo podkreślanie miasta w nazwie. No dosłownie w każdym momencie. To tak jakby ktoś nie mówił Milan tylko AC Milan, albo Chelsea Londyn za każdym razem zamiast samo Chelsea. Denerwujące.
Ale złote usta załatwił moim zdaniem tekst o tym jak Marchisio przegrał walkę z własnym wzrokiem po tym jak piłka po jego strzale minęła bramkę o pół metra :lol:
Ostatnio zmieniony 29 września 2012, 22:54 przez Vojtimar, łącznie zmieniany 1 raz.
Z Juve na dobre i złe!