Robert Lewandowski

Wszystko o transferach Juventusu, wasze przewidywania, opinie, najnowsze informacje.
Zablokowany
Alessandro - NIEEE!

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 06 czerwca 2012, 08:34

Skibil pisze:
Alessandro - NIEEE! pisze:Ciekawe jak to było 30 lat temu jak Boniek przychodził do Juve... pewnie jakieś ustawki były, że Juve nie dla Polaków, a się okazał równie dobry co Platini
Gruubo popłynąłeś z fantazją. Boniek równie dobry co Platini? O synu, pierwsze posty i już takie głupoty. Studiujesz socjologię może?

Co do samego Lewandowskiego - wisi mi czy do nas przyjdzie, czy nie. Osobiście wolałbym kogoś bardziej... sprawdzonego, ale przy takiej biedzie jaką mamy, to i Frankowski dawałby radę... :prochno:
No oczywiście, Boniek cięki, bo przcież Polak... a oglądałeś może wywiad z Nedvedem?

meda11

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 06 czerwca 2012, 08:43

Alessandro - NIEEE! pisze:No oczywiście, Boniek cięki, bo przcież Polak... a oglądałeś może wywiad z Nedvedem?
W którym miejscu Skibil napisał, że Boniek był cienki? Wytknął Ci bzdurę, którą napisałeś, a Ty wyjeżdżasz z wywiadem z Nedvedem? Popatrz co osiągnął Boniek w trakcie kariery i przyrównaj to do 3-krotnego zdobywcy złotej piłki z rzędu (czyt. Platini). Jeszcze chcesz dyskutować nt. "Boniek=Platini"?

Obrazek
Padoin

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 06 czerwca 2012, 11:30

Ja nie rozumiem ludzi, którzy piszą, że wolą Lewandowskiego od Cavaniego (to jest właśnie polaczkowanie). To, że Cavani jest starszy nie znaczy, że Robert w jego wieku będzie grał lepiej, albo nawet tak samo. Wiek nie ma nic do rzeczy, bardziej styl gry. Lewandowski mógłby sprawdzić się w Angli, ale czy we Włoszech- wątpie. Już nawet nie wspominam o taktyce Conte i o tym, że Robert powiedział, że nie widzi się we Włoszech. Ponadto ostatnio czytałem artykuł o jakimś agencie z naszego kraju, który pracuje dla klubów z Premier League, głównie Chelsea. Padły tam słowa, że zawodnicy tacy jak Lewandowski, nie sprawdzają się w takich klubach jak: Chelsea, Milan, Liverpool, Real czy Barcelona. Także ekspert wam to mówi. Ale lepiej siedzieć przed kompem jak Wy i się zachwycać newsem: Lewandowski na celowniku Juve? Ja też trzymam za niego kciuki, ale na siłę z niego Messiego nie zrobicie.

Makiavel

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 06 czerwca 2012, 11:41

Przypominam Wam, że Del Piero też nie zdobył nigdy złotej piłki, a jest, dużo lepszym piłkarzem o wielu z tych, którzy ją zdobywali. Nie ulega wątpliwości, że Boniek razem z Platinim tworzyli najlepszy duet w Europie i na świecie. Sam Boniek jest bezsprzecznie uznawany za piłkarza wybitnego, nie ma sensu dyskutować czy Boniek = Platini czy nie. Na pewno Lewandowski nie równa się Boniek, dlatego nie chcę go w Juve. Nie dlatego, że jest Polakiem, według mnie jest po prostu za słaby. Argumenty, że Lech Poznań remisował z Juventusem są śmieszne, jeśli ktoś wierzy, że te kluby da się porównać to chyba pisze na złym forum. Może i skauci obserwowali Lewandowskiego, trafił do Borussi i udało mu się nie zatonąć. Miał świetny sezon. Co roku w czołowych ligach pojawiają się tacy zawodnicy, którzy robią furorę swoją grą, ale tylko ułamek z nich zostaje wielkimi gwiazdami. Wiek Lewandowskiego jest z jednej strony atutem - bo jeśli będzie dalej się tak rozwijał to będzie gwiazdą, ale też kolejnym znakiem zapytania - nie wiadomo jaki jest jego średni poziom gry. Poza tym jest zasadnicza różnica w ściąganiu gracza, który dobrze rokuje, do zespołu, który potrzebuje uzupełnień, a co innego ściąganie gracza, który ma z urzędu być tym numerem 1. Gdybyśmy mieli w składzie Del Piero kilka lat młodszego, a poza tym tych napastników co teraz to powiedziałbym - ok, niech go biorą. Ale jeśli to miałoby być na zasadzie RVP/Suarez/Cavani albo Lewandowski - to wybór jest niezwykle prosty. Forlam jest akurat świetnym przykładem, bo w jego przypadku prawdopodobieństwo, że rozegra jeszcze 2-3 świetne sezony było ogromne - od lat grał bardzo dobrze, wyglądało na to, że jest teraz u szczytu formy. Więc to jego 30 lat było atutem, nie wadą. W przypadku innych nazwisk łączonych z Juve jest podobnie: każdy z tych graczy już udowodnił, że jest genialnym napastnikiem. Lewandowski na razie tylko zgłosił akces do tego grona.

Alessandro - NIEEE!

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 06 czerwca 2012, 14:11

Padoin pisze:Ja nie rozumiem ludzi, którzy piszą, że wolą Lewandowskiego od Cavaniego (to jest właśnie polaczkowanie). To, że Cavani jest starszy nie znaczy, że Robert w jego wieku będzie grał lepiej, albo nawet tak samo. Wiek nie ma nic do rzeczy, bardziej styl gry. Lewandowski mógłby sprawdzić się w Angli, ale czy we Włoszech- wątpie. Już nawet nie wspominam o taktyce Conte i o tym, że Robert powiedział, że nie widzi się we Włoszech. Ponadto ostatnio czytałem artykuł o jakimś agencie z naszego kraju, który pracuje dla klubów z Premier League, głównie Chelsea. Padły tam słowa, że zawodnicy tacy jak Lewandowski, nie sprawdzają się w takich klubach jak: Chelsea, Milan, Liverpool, Real czy Barcelona. Także ekspert wam to mówi. Ale lepiej siedzieć przed kompem jak Wy i się zachwycać newsem: Lewandowski na celowniku Juve? Ja też trzymam za niego kciuki, ale na siłę z niego Messiego nie zrobicie.

Czy jest gorszy od Cavaniego? Bardzo możliwe... może jest gorszy, ale jest Polakiem dlatego wole go od jakiegoś Urugwajczyka... Jednak jak przyjdzie do nas Cavani to będę skakał z radości. Ale fajnie by było jak by w tym roku przyszedł Cavani, a w następnym Lewandowski i by była rotacja wymarzona jak dla mnie :)
Makiavel pisze: Wiek Lewandowskiego jest z jednej strony atutem - bo jeśli będzie dalej się tak rozwijał to będzie gwiazdą.
No ok... tylko jak kolejny sezon będzie dobry w jego wykonaniu to możemy zapomnieć o Lewandowskim bo wtedy pójdzie do Hiszpani czy Angli - Np. Man City, który potrafi przekonać każdego :)

Vimes

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 09 czerwca 2012, 07:34

"Juve watch Lewandowski" - widział ktoś Conte na stadionie?

Obrazek
eastsider

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 09 czerwca 2012, 09:47

Jeśli Lewy nie przejdzie do Juventusu w tym sezonie to już można o nim zapomnieć. Skończy zapewne w Anglii i Włosi za niego nie zapłacą.

royal'ek

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 09 czerwca 2012, 14:23

Ale marudzicie... Nie ma co się oszukiwać, czy przejdzie Lewy, czy Suarez to i tak jedna "gwiazda" nic nie zrobi. Będzie tak jak z Messim. W lidze 60 bramek, a w reprezentacji nie potrafi nic strzelić bo nie ma kto mu zagrać. Jak Juventus chce się liczyć w Lidze Mistrzów to musi zainwestować w 2 porządnych napastników i nie piszcie, że mamy Mirka czy Matriego bo dobrze wiemy jak oni grają.

Skibil

Redaktor
Redaktor
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 09 czerwca 2012, 23:02

royal'ek pisze:Będzie tak jak z Messim. W lidze 60 bramek, a w reprezentacji nie potrafi nic strzelić bo nie ma kto mu zagrać.
Napisałeś tak, jakby w reprezentacji Argentyny grali sami leszcze. ;) Imo, nieważne kogo kupimy - ważne, żeby pasował do koncepcji Conte.

15Kowal

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 09 czerwca 2012, 23:17

royal'ek pisze: Będzie tak jak z Messim. W lidze 60 bramek, a w reprezentacji nie potrafi nic strzelić bo nie ma kto mu zagrać.
Messi dzisiaj 3 bramki z Brazylią :whistle:
Pewnie czytał forum przed meczem i go wkurzyłeś :naughty:
pablo1503 pisze: Lewandowski do nas nie przyjdzie, potwierdzone info. Smuda mówił, że Robert będzie grał w UTD.8)
Smuda? Ja czytałem o "Daily Star" i "Tuttomercatoweb".
Ostatnio zmieniony 09 czerwca 2012, 23:27 przez 15Kowal, łącznie zmieniany 3 razy.

Obrazek
pablo1503

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 09 czerwca 2012, 23:17

royal'ek pisze:Będzie tak jak z Messim. W lidze 60 bramek, a w reprezentacji nie potrafi nic strzelić bo nie ma kto mu zagrać
No tak, bo zdobyć hat-tricka w meczu z Brazylią, to każdy potrafi :roll:
Lewandowski do nas nie przyjdzie, potwierdzone info. Smuda mówił, że Robert będzie grał w UTD.8)

Obrazek
Azrael

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 10 czerwca 2012, 09:52

A mnie jest trochę szkoda, że Lewandowski raczej na pewno nie zagra w Juventusie. Widziałem w tym sezonie bardzo dużo meczów naszego reprezentanta i w niemal każdym z nich Polak prezentował się świetnie, o klasę wyżej od pozostałych zawodników. Owszem Robert nie uświadczył właściwie gry na takim najwyższym światowym poziomie (tą krótką przygodę z LM "zawdzięcza" głównie katastrofalnej postawie obrony Borussi) i do końca nie można być pewnym jak będzie rozwijał swoje umiejętności.

Śmiem jednak twierdzić, że z środkowych napastników, którymi się interesujemy (Cavani/van Persie/Suarez/Jovetić) właśnie Lewandowski ma moim skromnym zdaniem największy potencjał. Gdybym miał go z kimś porównać to byłby to Zlatan Ibrahimović, który tak jak nasz Robert łączy wyjątkową siłę fizyczną ze świetną techniką, co pozwala mu wygrywać większość pojedynków z przeciwnikami. Owszem ani Lewandowski ani Zlatan nie są typowymi snajperami i to jedyny minus przeciw temu, żeby go do nas sprowadzać, bo w tej roli na pewno Cavani czy van Persie (o ile udałoby mu się zaaklimatyzować) poradzą sobie lepiej.

Reasumując jeszcze raz powtórzę, że żal mi nieco, że "Lewy" do nas nie trafi, bo po pierwsze to fantastyczny zawodnik, po drugie Juve ma dobre wspomnienia z polskimi napastnikami, a po trzecie zmieniłoby to przy okazję optykę polskich mediów na Juve i ogólnie całą włoską piłkę. Teraz pozostaję wierzyć w transfer Cavaniego.

Pozdrawiam!
warqula

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 10 czerwca 2012, 11:27

Daily Star poinformowało że United dogadali się z BVB i mają wyłożyć za Lewandowskiego 16 mln funtów - powołując się na źródła na Old Trafford oczywiście ;)

Juventus jak dyktator niepodzielnie panuje w Serie A, czy w przechodzącej kryzys lidze, ktoś rzuci wyzwanie Juve i będzie walczył do końca?
wloski

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 10 czerwca 2012, 11:34

Azrael pisze: Juve ma dobre wspomnienia z polskimi napastnikami
No tak kto nie pamięta bramek Bońka, Lubańskiego czy Juskowiaka w Juventusie, no kto? :lol:

Lewandowski mimo drewna w kolankach i kostkach, wiórach w piszczelach, jest świetnym graczem i pojawienie się w Juventusie byłoby spoko ale kosztem Matriego, Borriello, którzy musieli by odejść, jednak nie jest to crack który by nam robił z przodu wszystko, coś czuję że grając ustawieniem 3-5-2 Vucinic będzie grał z Cavanim /Suarezem. A wtedy to by był świetny napad, bo to są gracze którzy naprzemiennie mogą być snajperami oraz dostarczycielami akcji i asyst. Lewy takim graczem nie jest, ale nie można mu odebrać, że uważam, że to napastnik wysokich lotów którego nie mieliśmy bardzooo dawno (w Polskiej reprezentacji). Mnie przypomina on Trezegueta.

annihilator1988

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 10 czerwca 2012, 11:35

pablo1503 pisze:Lewandowski do nas nie przyjdzie, potwierdzone info. Smuda mówił, że Robert będzie grał w UTD.8)
Ufasz człowiekowi, który twierdzi, że ZSRR nadal istnieje ? :prochno: Lewandowski nie jest niezbędny do życia. Suarez, RVP, Jovetić, Adebandzior, Hunter, Dżeko, owszem, są

Zablokowany