Serie A (2): JUVENTUS 4-1 Parma [DPL na meczu!]

Przedmeczowe przewidywania, gorące pomeczowe dyskusje, wasze oceny gry Juve i poszczególnych zawodników.
Zablokowany
booyak

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 11 września 2011, 13:21

Jestem pozytywnie zaskoczony zaangażowaniem i grą. Parma nie ma jak na razie nic do powiedzenia. Liczę że na plac gry wejdzie Krasic bądź Elia do widać jakie problemy mają boczni obrońcy z upilnowaniem nie tak szybkich naszych dzisiejszych skrzydłowych.

★ ★ ★
Wojtek

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 11 września 2011, 13:22

GENIUSZ PIRLO! i świetne wykończenie Lichtsteinera! :bravo: Spalony Matriego kontrowersyjny, sam już niewiem. 1:0 jak najbardziej sprawiedliwe, ale w drugiej połowie musimy coś strzelić.

Pierwszy do zmiany to GIACCHERINI, koleś gra bardzo słabo, mało widoczny. Powinien go zmienić Elia. Pepe się coś stara ale też mu nie wychodzi do zmiany. Chciałbym też zobaczyć w drugiej połowie Vidala i Vucinica ale to nie możliwe bo nie mamy czterech zmian.

Jest dobrze, bardzo dobrze. Parma oddała wgl jakiś strzał na bramke Gigiego? Bo nie przypominam sobie :dance:

Castiel

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Jeśli Juve ma zamiar coś jeszcze strzelić to w pierwszej kolejności na lewe skrzydło musi wejść Elia. Giaccherini niewidoczny. W ogóle jakoś mało podań dostaje, a jak już ma to natychmiast oddaje do najbliższego gracza. Pewnie w drugiej połowie wejdzie ktoś z dwójki Vucinic/Toni ze wskazaniem na tego pierwszego.

Kubba

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Jak na razie gra jest lepsza niż się spodziewałem, ale i tak fajerwerków nie ma...Gol Lichego po świetnym podaniu Pirlo. Fajna, ładna akcja bramkowa.

Jak na razie De Ceglie padaka, jak zwykle z resztą. Giaccherini czy jak temu noł nejmowi jest, nie widoczny kompletnie. Mam nadzieje, że wjedzie za niego Elia.
Del Piero także nie zachwyca. Koło 55-60min zmieniłbym go na Vucinicia.
Za to Claudio się dziś nawet stara i całkiem nieźle sobie radzi.

Może uda się strzelić jeszcze jakąś bramkę i być spokojnym o 3pkt.

liqu!d

Juventino
Juventino

Gramy dobrze, no i powinno być 2-0, bo bramka Matriego zdobyta prawidłowo. Do zmiany Pepe i Gaccherini, tak jak przewidywałem. Pirlo Gra świetnie, to samo Lichtsteiner. Marchisio gra dobrze, a obrona pewnie W drugiej połowie powinniśmy wpuścić Krasicia i Elię, co powinno jeszcze bardziej zwiększyć naszą przewagę.

Marian50

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Ja nie mogę,gramy dobrze a tu jeszcze niektórzy marudzą.Kurde ogarnijcie się ludzie wreszcie!.Rozumiem gdyby był remis,ale wygrywamy...więc kużwa marudżcie po straconej bramce,ale nie po udanej pierwszej połowie...Ten jest do dupy,ten do zmiany a tamten jest be....
Brawo Sztefan;)

@Maras@

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 11 września 2011, 13:23

Jak na razie nasza gra może się podobać. Gramy agresywnie (wręcz "gryziemy trawę"), gramy piłką.
Pirlo gra świetnie, a jego asysta wręcz fenomenalna. Lichy też dobrze. Ogólnie wszyscy bez zarzutu, choć Cegła momentami niepewnie.
Bardzo szkoda nieuznanej bramki. Miejmy nadzieję, że nie zaważy ona na końcowym wyniku meczu.
Coś czuję że w okolicach 60 minuty wejdzie Krasic razem z Elią na dobicie przeciwnika (z resztą o czymś takim mówił Conte na przedmeczowej konferencji :P).

ObrazekObrazekObrazek
Sorek21

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

W drugiej połowie Mirek za Alexa, Elia za Giacheriniego a Vidal za Claudio.

stahoo

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

DonMisiek pisze:Jednak nie ma nad czym się zbytnio zachwycać nasza gra jako drużyny nie powala nie ma zawodnika, który potrafiłby jednym zwodem doprowadzić do sytuacji bramkowej.
Geniusz. Nasza gra jako drużyny powala, biorąc pod uwagę zeszło sezonową padakę. Del Piero do takiej statycznej gry podaniami nawet dobrze pasuje. Niby słabo Matri, ale on jest rozliczyna z bramek. Raz ukąsił, szkoda, że sędzia wydrukował dla Parmy. Lich~ klasa światowa, zaliczył w 1 połowie więcej odbiorów, niz Motta w całym życiu. De Ceglie piasek.

Jak za Giacośtam wejdzie Elia, może być jeszcze lepiej.

D-Rose

Juventino
Juventino

Bylem mega przeciwnikiem dziadzi Pirlo w Juve... przepraszam za to.

Co ten gosc pilki podaje to głowa mała. :shock:
Ostatnio zmieniony 11 września 2011, 13:24 przez D-Rose, łącznie zmieniany 1 raz.

Obrazek
fazzi

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 1 raz

No jak do tej pory nawet jakoś to wygląda. Zdominowaliśmy Parmę. Szkoda, że nie jest 2:0, sędziowie się nie popisali. Giaccherini do zmiany. DP niby fajnie, że aktywny i ciągle pod grą, jednak za dużo piłek traci niepotrzebnie przez dryblingi. Matri podobnie, aktywny ale za dużo strat. Pirlo mistrz.
O dziwo defensywa dość pewnie, ale lepiej nie mówić hop.... Jestem ciekawy bardzo drugiej połowy i tego, czy nie siądziemy na dupkach czekając na koniec meczu....

P.S. Podanie De Ceglie do rywala - bezcenne.

Pavel Nedved pisze:"Juve ponownie jest nieprzyjemne? Mam nadzieję, nie interesuje mnie bycie miłym, tylko zwycięskim"
MishaAveJuve

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Otrzymał podziękowanie: 5 razy

Nieprzeczytany post 11 września 2011, 13:24

Pełen entuzjazmu (mimo takiego mercato), podniecony siadam przed TV patrzę, a tu ani Eli, ani Vidala, Ani peruwiańczyka..... :shock:

Lichtsteiner wart jest 15 mln, WRESZCIE porządny obrońca - już nie patrząc na bramkę, ale nie do przejścia, nieustępliwy, brawo oby tak dalej jak dla mnie super, - ale tego można było się spodziewać

Pirlo mistrz, jak będzie tak grał to ja przepraszam, że nazywałem do wypalonym!!

Lewa strona porażka DC jedno naprawdę podanie do ... pepe :shock:
DC lipa jak zwykle- zawsze wiedziałem że Ziegler jest słaby w odbiorze, ale żeby był słabszy w odbiorze i ataku od DC?? jakoś w to nie wierzę!!
A Giaccherini, nie wiem czy był ze 3 razy przy piłce, ogólnie leszcz - on był porównywany przez komentatorów do Giovinco... tylko ze wzrostu można ich porównać

Marchisio - no jego gra polega na "podaj do Pirlo" i nic więcej, ale raczej to zalecenia Conte niz sama gra Claudio

A defensywa narazie ok.

Del Piero nooo to jest to, trochę mnie dryblingów może, ale tak to bardzo ruchliwy, jest wszędzie, super przyjęcia nieżły występ

A Matri? jak to MAtri, mało widoczny ale już strzelił ( chociaż nie uznali), taka kopia Treze - a ja nawet lubię takich zawodników - urodzony żeby strzelać:D
Ostatnio zmieniony 11 września 2011, 13:27 przez MishaAveJuve, łącznie zmieniany 1 raz.

Od kołyski Az po grób jedna miłość jeden klub!!!!- JUVENTUS
peetair

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 11 września 2011, 13:24

pumex pisze:Po pierwszej połowie na plus zdecydowanie obrona (no może poza Cegłą) a szczególnie Lichtsteiner oraz przede wszystkim Pirlo. Marchisio widoczny ale mało efektywny. Pepe w ogóle nie widoczny, Del Piero średniawo a Matri do zmiany, bo jest w ekipie Juve zdecydowanie najsłabszy, tak mi się wydaje.
Juventus kontroluje mecz, ale jeszcze jedna bramka by się przydała, tak dla bezpieczeństwa. FORZA!
De Ceglie krytykujesz dla samej krytyki? Skoro obrona na plus, to dlaczego z wyjątkiem niego? Dopuścił do jakiejś groźnej sytuacji? Jego stroną szła jedna akcja Parmy, którą zastopował wybiciem piłki głową, co sami komentatorzy zauważyli...

Kamil_on

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 11 września 2011, 13:25

pumex pisze:Po pierwszej połowie na plus zdecydowanie obrona (no może poza Cegłą) a szczególnie Lichtsteiner oraz przede wszystkim Pirlo. Marchisio widoczny ale mało efektywny. Pepe w ogóle nie widoczny, Del Piero średniawo a Matri do zmiany, bo jest w ekipie Juve zdecydowanie najsłabszy, tak mi się wydaje.
Juventus kontroluje mecz, ale jeszcze jedna bramka by się przydała, tak dla bezpieczeństwa. FORZA!
Oglądamy ten sam mecz :shock: :?: Jeśli chodzi o Paolo, to dawno nie widziałem go w tak dobrej formie - bez katastrofalnych błędów w obronie (może poza sytuacją kiedy odskoczyła mu piłka). A co do Matriego, to chłopak robi to co zawsze - biega, szuka okazji i gdyby nie sędzia swoje by w tym meczu zrobił.

"Przejście do Juventusu, klubu, w którym pracuje się najciężej na świecie, to był wielki postęp. Wspiąłem się na poziom, którego nie osiągnąłbym nigdzie indziej" - Zinedine Zidane
Marian50

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 11 września 2011, 13:25

Czy Wy też macie wrażenie,że jak jest ten przerywnik "Gol" to słychać krzyk "Podaj ku.wa!":)

Zablokowany