Serie A (34): JUVENTUS 2-2 Catania
- Lypsky
- Juventino
Ten mecz tylko potwierdził sprawy oczywiste - Del Neri nie ma czego szukać w klubie takim jak Juventus. Mentalność nieudaczników i desperacka obrona w ostatnich 10 minutach doprowadziły do remisu. Czułem, że tak to się skończy. Nie zasługujemy na grę na CL, nie zasługujemy na LE, szkoda tylko DP bo jako jedyny może z czystym sumieniem patrzeć w lustro. Nie potrafimy stworzyć stuprocentowej sytuacji - wystarczy spojrzeć na to co dziś działo się na Olimpico (wyimaginowany karny i przypadkowy gol).
Ostatnimi czasy na mecze Juventusu patrzę bardziej z ciekawości niż emocjonuje się nimi - drużyna jest tak bezpłciowa, że żal oglądać ich "poczynania". Najsmutniejsze w tym wszystko jest to, że nie wiem czy byliśmy gorsi za Ferrary/Zaca czy dziś.
Jeśli Del Neri pozostanie na stanowisku na kolejny sezon, myślę, że Marotta powoli może pakować walizki. Bez rewolucji z prawdziwego zdarzenia i bez konkretnego trenera nic z tego nie będzie.
Ostatnimi czasy na mecze Juventusu patrzę bardziej z ciekawości niż emocjonuje się nimi - drużyna jest tak bezpłciowa, że żal oglądać ich "poczynania". Najsmutniejsze w tym wszystko jest to, że nie wiem czy byliśmy gorsi za Ferrary/Zaca czy dziś.
Jeśli Del Neri pozostanie na stanowisku na kolejny sezon, myślę, że Marotta powoli może pakować walizki. Bez rewolucji z prawdziwego zdarzenia i bez konkretnego trenera nic z tego nie będzie.
a ja kocham gołe baby, gołe baby do przesady
- juventini22
- Juventino
Poprostu jestem w szoku, swieta zepsute, sezon stracony, nie ma po co ogladac tak naprawde tych 4 meczy, bo co mam sie emocjonowac walka o 7 miejsce??????????????????????????? Zal poiprstu
- dp10
- Juventino
może niech zatrudnią trenera od przygotowania mentalnego co pracował z Małyszem :lol:YaSq pisze:Ktos chyba odpowiada za przygotowanie mentalne ? Bo skoro nie odpowiada nawet za to, to rownie dorze moge ja poprowadzic Juve, i nie sadze ze bedzie gorzej bedzie rownie ch.... yyy... zleSirRose pisze:Del Neri nie jest winny. Po prostu w tym klubie nie ma już woli walki, brak prawdziwych liderów z charakterem. Piłkarze którzy biegają w koszulkach Juve są przeciętniakami, którzy trafili tu przez przypadek.
Swoją drogą decyzja sędziego o rzucie wolnym po ręce Melo to czysty absurd i skandal ale i tak to co zaprezentowaliśmy w II połowie było karygodne. Jesteśmy śmiesznym klubikiem z wielką historią. Nie wiem kiedy wrócimy na szczyt ale na pewno nie za rok. Wesołych świąt.
Btw Givinco dziś asystował a Amauri wlepił kolejne dwie brameczki. Coś jest nie tak z nami a nie z nim....
- samy
- Juventino
Nawet najbardziej tępy zawodnik wie, że jak jego druzyna prowadzi 2-0 to pilke pasowałoby poszanowac, poklepac. Zwłaszcza, jeżeli jego druzyna gra z ekipą zajmującą 15 miejsce w tabeli ligowej. I nie zebym umniejszal im czegos, ale szanujmy sie-> za darmo na tej 15 pozycji nie sa. A tutaj patrze na mecz i widze od drugiej polowy pare podan i wyjazd, pare podan i wyjazd. Catania prowadzi mecz. Przy odrobinie szczescia to goście mogli zgarnac 3 punkty. Swoja drogą 83 minuta, swoja droga decyzja arbitra o ręce i pózniejszym golu. Trzeba przyznac- Catania dzisiaj zasluzyla na ten remis... A my na LM nie zasługujemy- nie z taką grą.
- mp1897
- Juventino
Wierzyłem w ligie mistrzów, a tu klapa... przynajmniej trener bedzie miał mniej argumentów na to, żeby zostać na tym stanowisku (tak se to tłumacz...
). Wydaje mi sie, że zmiany naszemu kołczowi nie wychodzą i to one mają wpływ na ostatnie minuty stylu naszej gry.

Ostatnio zmieniony 23 kwietnia 2011, 23:08 przez mp1897, łącznie zmieniany 1 raz.
!!! Juventus Per Sempre !!!
- lenor
- Juventino
- Podziekował: 7 razy
- Otrzymał podziękowanie: 13 razy
Nie rozumiem, Kiedyś zawodnicy sami mieli w sobie mentalność zwycięzców, za przegrany mecz zasuwali na treningach 3x bardziej, głodowali przez tydzień. Nie odzywali się do siebie. Teraz te <brzydkie słowo ( ͡° ͜ʖ ͡°)> nawet w 10 min 2 bramek nie potrafią utrzyamć
BOŻE TY WIDZISZ I NIE GRZMISZ!
BOŻE TY WIDZISZ I NIE GRZMISZ!
- zahor
- Juventino
Grosso? Przypominam, tak jak przypominałem po meczu z Romą, że ten gość jest lewym obrońcą. Jego podstawowym zadaniem jest bronienie bramki. A gdzie on był przy pierwszym golu?? Czy czasem pilnowanie napastnika, który wbiega tamtą stroną nie leży w jego gestii? Chyba tak. Zrobił taką samą kupę jak cała reszta bloku defensywnego. Żadnego z tych amatorów nie powinno być w tym klubie.Winiar1989JuveForever pisze: Na plus jedynie Del Piero i Grosso , ewentualnie buffon.
- Juventino79
- Juventino
Dostajemy świetne wyniki innych spotkań, dostajemy świetny wynik z 1wszej połowy (o grze tego powiedzieć nie można) i co? Frajerzymy się z drużyną walczącą o utrzymanie... U siebie - w Turynie. To jest po prostu kpina. Jak Del Neri powie po meczu "zbliżyliśmy się do 4tego miejsca,a zespół wykonał w 100% zakładany przed meczem plan" to osobiście jadę sobie z tym gościem pomówić. Ja nie widzę Juve w przyszłym sezonie z tym dziadem na ławce trenerskiej. Nam potrzeba kogoś kto wznieci w naszych (Wcale nie beznadziejnych piłkarzach) wolę walki, zmotywuje ich i będzie potrafił ich odpowiednio ustawić. Albo inwestujemy w świetnego coacha i kilku naprawdę klasowych zawodników albo leżymy i tyle z tego będzie... Dzisiejszego meczu aż nie chce się komentować, bo to żałosne by taka Catania zamykała nas na własnej połowie. No cóż - Wesołych Świąt i miejmy nadzieję na nowe, lepsze Juve bez dziada Del Neriego...
- dzidzia
- Juventino
No to zniszczyli nam kolejne święta. Dziękuję, dobranoc.
Delneri out, pół obrony out. Buffon, sorry broniłam cię, ale dziś przesadziłeś. To jest jakaś kpina a nie drużyna. Zastanawiam się po co ja w ogóle oglądam jeszcze ich mecze w tym sezonie.

Delneri out, pół obrony out. Buffon, sorry broniłam cię, ale dziś przesadziłeś. To jest jakaś kpina a nie drużyna. Zastanawiam się po co ja w ogóle oglądam jeszcze ich mecze w tym sezonie.

"Z jakiegoś powodu wiele osób po prostu mnie nie lubi" - Ronnie O'Sullivan
https://twitter.com/#!/dzidzia147 <- mój sportowy pamiętnik
http://147.pl/ <- wszystko o światowym snookerze
https://twitter.com/#!/dzidzia147 <- mój sportowy pamiętnik
http://147.pl/ <- wszystko o światowym snookerze
- bajbek17
- Juventino
Mecz pokazał, że Juve to już żaden wielki klub tylko średniaki. Sprzedać wszystkich, którzy zarabiają powyżej 1,5mln bo już nas na takich nie stać. Niech zarząd zrobi w końcu z tym klubem to co próbują zrobić od dawna. Żaden z zawodników kupionych w ciągu ostatnich 5 lat nie jest godzien nosić tej koszulki.
- Vimes
- Juventino
Cóż, nie czuję się zaskoczony. Dzisiejszy mecz pokazał kwintesencję Juve w tym sezonie. Nieudolność, bezradność, brak pomysłu na grę. Liczę tylko, że po meczu nie będzie żadnych żenujących usprawiedliwień. Czekam na lepszą przyszłość.Vimes pisze:Oczywiście, że można. Przecież w tym sezonie my specjalizujemy się w marnowaniu takich okazji.Tharp pisze:Trzeba spiac poslady i ograc catanie dzisiaj, inter i Amauri (2 bramy!!! DWIE BRAMY!!!!) zapewnili nam mozliwosc odrobienia paru punktow, NIE MOZNA zmarnowac takiej okazji.
- Marian.
- Juventino
Mecz <brzydkie słowo ( ͡° ͜ʖ ͡°)>, nie ma co. Graliśmy nieziemską piłkę i prawie wygraliśmy z wielkim klubem jakim niewątpliwie jest Catania Calcio. Nasi piłkarze spisali się bardzo dobrze, brakło na prawdę niewiele byśmy wygrali z nieziemską Catanią. Mimo wszystko powinniśmy się cieszyć, bo remis z takim zespołem to sukces, wielki sukces.
------------------------------------------
Co to <brzydkie słowo ( ͡° ͜ʖ ͡°)> miało być?
Kto jeszcze chce, aby Juve wykupiło Pepe?
------------------------------------------
Co to <brzydkie słowo ( ͡° ͜ʖ ͡°)> miało być?
Kto jeszcze chce, aby Juve wykupiło Pepe?