Ciekawostki dotyczące Juventusu. Czyli pytania i odpowiedzi.
- zahor
- Juventino
Mam takie pytanie, niekoniecznie związane ściśle z Juventusem, ale co tam, zadam je.
Kiedy Matri zaczął słabiej grać i toczyła się dyskusja czy wykupienie go za 15,5 mln nie było błędem, najczęściej padała odpowiedź "może i był przepłacone ale byliśmy zobowiązani to jego wykupu, inaczej zapłacilibyśmy karę". Natomiast nie udało mi się nigdy uzyskać konkretnej informacji na temat tego ile ta kara by wyniosła i czy była ona aż tak wysoka, że zasadność jego wykupu nie podlegała dyskusji.
Czy ktoś ma może informacje z pewnego źródła na temat tej opcji transferowej i ogólnie jaka panuje w tym względzie praktyka? Czy wysokość ewentualnej kary jest wpisana w umowę, czy też jest ona w jakiś sposób naliczana od wysokości kwoty wykupu? Jakiego rzędu są to kwoty?
Kiedy Matri zaczął słabiej grać i toczyła się dyskusja czy wykupienie go za 15,5 mln nie było błędem, najczęściej padała odpowiedź "może i był przepłacone ale byliśmy zobowiązani to jego wykupu, inaczej zapłacilibyśmy karę". Natomiast nie udało mi się nigdy uzyskać konkretnej informacji na temat tego ile ta kara by wyniosła i czy była ona aż tak wysoka, że zasadność jego wykupu nie podlegała dyskusji.
Czy ktoś ma może informacje z pewnego źródła na temat tej opcji transferowej i ogólnie jaka panuje w tym względzie praktyka? Czy wysokość ewentualnej kary jest wpisana w umowę, czy też jest ona w jakiś sposób naliczana od wysokości kwoty wykupu? Jakiego rzędu są to kwoty?
- Ouh_yeah
- Qualità Juventino
Daliśmy im połówkę Ariaudo wycenianą na 2,5mln , do tego z minimum 2-3 mln kary. Wyszłoby na to, że zapłacilibyśmy Cagliari 5-6 mln euro za wypożyczenie Matriego na pół roku.
Też nie za fajna opcja.
Co do wysokości kar to chyba jedynie kara za niewykupienie Caceresa została oficjalnie podana - 1,5 mln.
Też nie za fajna opcja.
Co do wysokości kar to chyba jedynie kara za niewykupienie Caceresa została oficjalnie podana - 1,5 mln.
- Mate.G
- Juventino
Ile Del Piero zaliczył asyst ?
Nigdzie nie mogę tego znaleźć...
- @Maras@
- Juventino
Ale ogólnie czy w poprzednim sezonie ?Mate.G pisze:Ile Del Piero zaliczył asyst ?
Jeśli chodzi o poprzedni sezon to wedle mojej wiedzy w tamtym sezonie strzelił 5 goli (3 liga - 2 puchar) i zaliczył 2 asysty w lidze...

- Mate.G
- Juventino
Ogólnie 
Macie jakąś stronę z statystykami fajną ?
Korzystałem z Igola ale tam tego nie ma

Macie jakąś stronę z statystykami fajną ?
Korzystałem z Igola ale tam tego nie ma

- Reg
- Juventino
Ciężko znaleźć dokładne statystyki ze wszystkich sezonów, ale według myjuve.it (polecam) - kolumna As ma 73 asysty w 12 sezonach. Brakuje danych z pozostałych, głównie tych pierwszych spędzonych w Juve. Poza tym różne strony różnie rozliczają asysty. Z mojego doświadczenia z myjuve.it wiem, że oni rozdają je raczej oszczędnie, więc pewnie znalazłyby się strony gdzie zamiast tych 73 byłoby 80-90. W każdym razie myślę, że można spokojnie założyć, że Alex ma przynajmniej 100 asyst w koszulce Juve w ciągu tych 19 sezonów. Bardziej szczegółowych danych niestety nie posiadam.
- darex
- Juventino
- francois
- Juventino
Jeśli o to chodzi to przede wszystkim whocored.com. Transfermarkt też ma dobre statystyki, ale dziwnie liczą tam asysty.Mate.G pisze:Macie jakąś stronę z statystykami fajną ?
„To jest miejsce wyjątkowe,
tu się mogą ziścić sny,
za te barwy, herb, tradycję,
zostaw serce, pot i łzy”
tu się mogą ziścić sny,
za te barwy, herb, tradycję,
zostaw serce, pot i łzy”
- ker019
- Juventino
Witam, niebawem będę miał możliwość przebywania w Turynie przez parę dni. Jako, że w tym czasie nie będzie rozgrywany żaden mecz, w związku z tym mam pytanie odnośnie treningów Juventusu - gdzie się odbywają i czy są dostępne dla widzów? Czy ktoś posiada takie info?
- Dragon
- Qualità Juventino
- Podziekował: 2 razy
- Otrzymał podziękowanie: 5 razy
Wlaśnie kończę czytać książkę o Legrottaglie. O czym chce wspomnieć? natknąłem się na strasznego babola, aż dziw, że ukazał on się w wydaniu, przez nikogo niezauważony. Mianowicie Legro opisuje ten mecz z Regginą mówiąc, iż przy strzelonym golu krył go...Palladino :shock: , w dalszej części opisuje, że owy zawodnik strzelił honorowego gola dla... Regginy :shock: Jak można tak pomylić osobowość? 

- juventini22
- Juventino
Nie wiecie jaki jest rekord wśród drużyn bez porazki, mówie o najmocniejszych ligach, nie jakies azerbejdzany, bo my mamy 44 mecze a wiec srubowanie trwa, z Włoch chyba Milan ma najwiecej 58, znaczie kogos co ma dluzsza serie???
- rammstein
- Juventino
- Otrzymał podziękowanie: 2 razy
wychodzi, że nie ma lepszego wyniku
rekord Portugalii - Porto - 55 spotkan
Anglii - Arsenal - 49 spotkan
Niemiec 36 – Hamburger SV (od 30 stycznia 1982 do 22 stycznia 1983). a od poczatku sezonu licząc to Dortmund - 31 spotkan
i wychodzi ze Milan 58
to mi sie udalo ustalic..
ale nie wiem czy sa jakies dane ogolnie, ale przypuszczam, ze w ciagu tych spotkan zdarzala sie komus wpadka w pucharze krajowym czy to w rozgrywkach europejskich, takze pewnie lepszej passy nie ma
rekord Portugalii - Porto - 55 spotkan
Anglii - Arsenal - 49 spotkan
Niemiec 36 – Hamburger SV (od 30 stycznia 1982 do 22 stycznia 1983). a od poczatku sezonu licząc to Dortmund - 31 spotkan
i wychodzi ze Milan 58
to mi sie udalo ustalic..
ale nie wiem czy sa jakies dane ogolnie, ale przypuszczam, ze w ciagu tych spotkan zdarzala sie komus wpadka w pucharze krajowym czy to w rozgrywkach europejskich, takze pewnie lepszej passy nie ma
Ostatnio zmieniony 26 września 2012, 17:48 przez rammstein, łącznie zmieniany 1 raz.
- bendzamin
- Redaktor