Serie A (24): Cagliari 1-3 JUVENTUS
- roostekk
- Juventino
Skończyło się bardzo dobrze. Chwalona do przerwy obrona na początku drugiej połowy się bardzo gubiła, czego skutkiem był gol wyrównujący (błąd bodajże Chielliniego przy kryciu). Całe szczęście Matri strzela drugą bramkę po dobrym dośrodkowaniu Giorgio. Nieuznana bramka Cagliari - Toni był faulowany. Sekunde później wspaniała odpowiedź Juve i możemy być spokojni o wynik. Rzadko widuje się bramki strzelone głową z 16 m dlatego wielkie brawa dla Toniego ( btw kto asystował?). Nie rozumiem zmiany Krasica na Sissoko i Marchisio na Toniego. Jakby nie można bylo zrobić na odwrót. Co do gry to można mieć zastrzeżenia, zbyt dużo chaosu. Na Inter to nie wystarczy.
Dzisiaj wreszcie zasnę szczęśliwym.
Forza Juve!
Forza Juve!
- MCL
- Juventino
Wooo-ho! 
Nie będe wypowiadał się na temat zwycięstwa bo wszyscy wiedzą jaki wynik
Szczegóły zostawiam znaffcom internetowym którzy wręcz byli pewni że remis będzie sukcesem w tym meczu...
Na marginesie denerwują mnie komentatorzy więc włączyłem swoją playlistę i tak oto się prezentuje co padło przy jakiej bramce..:
1. i 3. buda dla Juve padła przy akompaniamencie Michaela Schenkera : Into the Arena:
A 2. przy Rock Bottom , tego samego pana...:
W mojej playliscie jest około tysiąc plików audio więc nie ma mowy o ustawianiu piosenek
(poza 1. bo zakolejkowałem parę utworów..)
Forza Juve!

Nie będe wypowiadał się na temat zwycięstwa bo wszyscy wiedzą jaki wynik

Na marginesie denerwują mnie komentatorzy więc włączyłem swoją playlistę i tak oto się prezentuje co padło przy jakiej bramce..:
1. i 3. buda dla Juve padła przy akompaniamencie Michaela Schenkera : Into the Arena:
A 2. przy Rock Bottom , tego samego pana...:
W mojej playliscie jest około tysiąc plików audio więc nie ma mowy o ustawianiu piosenek

Forza Juve!
http://mclpl.blogspot.com <-- Opowiadania, recenzje i inne ciekawe teksty 

- Bobby X
- Juventino
- Podziekował: 19 razy
- Otrzymał podziękowanie: 9 razy
Matri! taka jest różnica między napastnikiem, a Amaurim
nasza gra wyglądała tragicznie i piłkarze nie umieją wymienić 3 podań bo jest strata, sędzia też nie zachwycił, ale dzięki Matriemu udało się w końcu wygrać!
FORZA

nasza gra wyglądała tragicznie i piłkarze nie umieją wymienić 3 podań bo jest strata, sędzia też nie zachwycił, ale dzięki Matriemu udało się w końcu wygrać!
FORZA

- jakku1
- Juventino
Matri w drugiej polowie zupelnie niewidoczny. No ale dwie bramki strzelil. A tego sie wymaga od takiego napastnika.
Bardzo dobra zmiana Toniego. To jest na pewno lepszy snajper od Amauriego - wiecej daje druzynie. Potwierdzal to, w obu meczach, w ktorych zagral, w Naszych barwach.
Chcialem skrytykowac Del Neriego, za zmiany, bo kto to slyszal, zeby za dwoch skrzydlowych wstawiac dwoch graczy srodka pola i zostawiac druzyne bez zadnego pilkarza, ktory potrafi przebiec na flance z pilka 10 metrow. Ale skoro strzelilismy 2 gole, to nie ma sie co czepiac.
Nie gralismy najlepiej, wygralismy, to dobrze. Oby bylo tylko lepiej.
Bardzo dobra zmiana Toniego. To jest na pewno lepszy snajper od Amauriego - wiecej daje druzynie. Potwierdzal to, w obu meczach, w ktorych zagral, w Naszych barwach.
Chcialem skrytykowac Del Neriego, za zmiany, bo kto to slyszal, zeby za dwoch skrzydlowych wstawiac dwoch graczy srodka pola i zostawiac druzyne bez zadnego pilkarza, ktory potrafi przebiec na flance z pilka 10 metrow. Ale skoro strzelilismy 2 gole, to nie ma sie co czepiac.
Nie gralismy najlepiej, wygralismy, to dobrze. Oby bylo tylko lepiej.
- Piotr21
- Juventino
Nie ma co popadać w zachwyt, kurcze obrona dziurawa tragedia. Buffona nie poznaje to co wyczyniał dzisiaj to jak jakiś trampkarz przy wyjściach do piłki, Sorensen jeździli go jak chcieli przy linii bocznej. Kielon nadaję się do defensywy ale brakuje konkurencji on ma nastawienie że nie ważne jak zagra i tak będzie grał ale cóż.Fajnie zwycięstwo się liczy:)
- Azazel
- Juventino
Mecz zadowalający i przerywający naszą tragiczną passę. Nasze nowe nabytki pokazały że potrafią kierować piłkę do siatki i to nie zawsze w oczywistych sytuacjach. Ogólnie wszyscy gracze grali dobrze, na minus zasłużył po tym meczu nasz młody Duńczyk i ewentualnie nie pewny Buffon.
- Wojtek
- Juventino
Można rzec NARESZCIE!
Nareszcie Del Neri nie grał 4-4-2 i robił dobre zmiany...Przy trzeciej zmianie kiedy wchodził TONI bałem się że DN ściągnie Matriego na szczęście tego nie zrobił...
Trzeba przyznać że Matri zaczyna duuużo lepiej w Juve niż Quagliarella...może to być świetny duet
Bramka Toniego :shock: sam się zdziwiłem że to weszło z 16m z głowy 8)
Marotta jaka sweet face pod koniec spotkania (coś czuje że jutro ktoś będzie ją miał na avatarze)
Za tydzień Inter.
FORZA JUVE!!! GRAZIE MATRI :!:
PS.Ciekawe co jutro Moggi powie o Matrim którego tak porównywał do naszego ex-brazola :roll:
Nareszcie Del Neri nie grał 4-4-2 i robił dobre zmiany...Przy trzeciej zmianie kiedy wchodził TONI bałem się że DN ściągnie Matriego na szczęście tego nie zrobił...
Trzeba przyznać że Matri zaczyna duuużo lepiej w Juve niż Quagliarella...może to być świetny duet

Bramka Toniego :shock: sam się zdziwiłem że to weszło z 16m z głowy 8)
Marotta jaka sweet face pod koniec spotkania (coś czuje że jutro ktoś będzie ją miał na avatarze)

Za tydzień Inter.
FORZA JUVE!!! GRAZIE MATRI :!:
PS.Ciekawe co jutro Moggi powie o Matrim którego tak porównywał do naszego ex-brazola :roll:
Ostatnio zmieniony 05 lutego 2011, 22:45 przez Wojtek, łącznie zmieniany 1 raz.
- Wiking
- Juventino
- Podziekował: 3 razy
Może i Chiellini aktualnie jest stoperem, ale za młodu grał u nas na lewej. Nie obrażę się, jeśli wróci na tę pozycję. Za Sorensena można ew. Grygere wrzucić - na mecz z interem.Krzychu89 pisze: Ciekawe ustawienie. Dobry Barzagli...ale Sorensen grał słabo, Chiellini całkiem solidnie, oczekiwałbym więcej od bocznych obrońców, ale Giorgio to stoper, Sorensen w sumie też,..
- marek.siedlce
- Juventino

FORZA JUVE !!!
- Kubba
- Juventino
Wygrana... Upragniona, prawie bezcenna(3pkt
). Dziś nasza gra wyglądała całkiem przyzwoicie. Oprócz Sorensena i Buffon chyba nikt dziś większych błędów nie popełniał.
Jestem bardzo pozytywnie zaskoczonym Matrim. Oby tak dalej!
Na reszcie Krasić dziś zagrał dobrze.
Następny mecz z Interem. Oby ta wygrana dodała trochę skrzydeł zawodnikom przed derbami.

Jestem bardzo pozytywnie zaskoczonym Matrim. Oby tak dalej!
Na reszcie Krasić dziś zagrał dobrze.
Następny mecz z Interem. Oby ta wygrana dodała trochę skrzydeł zawodnikom przed derbami.
- Maku
- Juventino
asystę zaliczył Del Pieroroostekk pisze:Skończyło się bardzo dobrze. Chwalona do przerwy obrona na początku drugiej połowy się bardzo gubiła, czego skutkiem był gol wyrównujący (błąd bodajże Chielliniego przy kryciu). Całe szczęście Matri strzela drugą bramkę po dobrym dośrodkowaniu Giorgio. Nieuznana bramka Cagliari - Toni był faulowany. Sekunde później wspaniała odpowiedź Juve i możemy być spokojni o wynik. Rzadko widuje się bramki strzelone głową z 16 m dlatego wielkie brawa dla Toniego ( btw kto asystował?). Nie rozumiem zmiany Krasica na Sissoko i Marchisio na Toniego. Jakby nie można bylo zrobić na odwrót. Co do gry to można mieć zastrzeżenia, zbyt dużo chaosu. Na Inter to nie wystarczy.
Forza Juve!
- bendzamin
- Redaktor
Patrzac na zmiany zastanawialem sie, co cpie Del Neri o.o Ale co ciekawe, zdalo to egzamin, i grajac znienawidzonym po poprzednim sezonie 4-3-1-2 dawalismy niezle rade. Gol Toniego - klasa, tak zaebac z banki to jednak trzeba umiec
Matri super sie sprawdzil, chociaz jak na poczatku zwalil setke to myslalem, ze nic nie pokaze. Martwi mnie strasznie niepewnosc Buffona, szczegolnie z 1. polowy. Z 'duma merdjolanu' nie mozemy sobie na cos takiego pozwolic, wiec DN ma ciezki orzech do zgryzienia - czy odsunac Gigiego od skladu, czy ten sie zepnie na merdazurrich i bedzie bronil jak prawdziwy Buffon.

- strong return
- Juventino
Szczerze powiedziawszy to na początku drugiej połowie graliśmy naprawdę słabo. Cagliari całkowicie nas zdominowało, w szeregach obronnych zapanował absolutny chaos. Byłem przerażony zmianą Krasica na Sissoko. Na szczęście przeciwnik opadł z sił, zaczęliśmy kontrolować wydarzenia na boisku jako-tako. Jeden udany rajd Kielona i ruszający się napastnik zapewnili nam bramkę. Trzeci gol-szybka kontra, choć stzał Toniego ładny trzeba przyznać. Dobrze, że się przełamaliśmy, ale wciąż bardzo daleko nam do poziomu gry z lepszych meczów z listopada i grudnia. Trudno o przesadny optymizm przed meczem z Interem. Niech Giorgio zostanie już na tej lewej. Żaden z innych nie zrobi takiej asysty, choć błąd przy bramce dla Sardyńczyków popełnił. Sorensen-no way.
"Wszedłeś między wrony, musisz krakać, jak i one"-najwyraźniej.
"Wszedłeś między wrony, musisz krakać, jak i one"-najwyraźniej.
Ostatnio zmieniony 05 lutego 2011, 22:47 przez strong return, łącznie zmieniany 1 raz.
Dzięki Beppe za Teveza!
I believe in Fernando GoLLente!
I believe in Fernando GoLLente!