Serie A (20): JUVENTUS 2-1 Bari
- Gandalf8
- Juventino
Alvarez to swoja drogą, ale nie objeżdżał go w każdej akcji jak robiłby to z Mottą czy Zdenkiem, nie mówią już o tym jakby ośmieszał Grosso, gdyby zamienił się stronami z Romero. Mimo wszystko wydaje mi się, że Sorensen miał dziś większe problemy w 2 połowie z Okaką, ale dla mnie to obecnie i tak nasz najlepszy zawodnik na tą pozycję. Nie zmienia to faktu, że trzeba kupić kogoś na tą pozycję a Sorensen powinien być zmiennikiem Kielona i Bonucciego.Ciro85 pisze:Błąd, nie oglądałeś uważnie meczu. Nasz Frederik nie radził sobie z lewym pomocnikiem Bari niejakim Alvarezem. Zawodnik ten słynie z brutalnej szybkosci i mijania zawodników jak tyczki (co pokozał w tym meczu szczególnie na Sorensenie i raz na Mottcie). Powiedzcie czym się kierował Del Neri stawiając (kolejny już raz ... o zgrozo) nominalnego środkowego obrońce (nie grzeszącego zwrotnością i szybkością) na jednego z najszybszych zawodników w lidze?Gandalf8 pisze: Sorensen - w pierwszej połowie dobra gra i nawet coś w ofensywie próbował, ale w drugiej ewidentnie sobie nie radził z Okaką
Nie zrozumcie mnie źle, nie mam nic do Sorensena, fajny chłopak, wróże mu ciekawą pryszłość na ŚRODKU OBRONY :].
Zastanawia mnie pewna mania Del Neriego. Otóż nasz trener ma dziwne przekonanie, ze udany, ryzykowny eksperyment trzeba koniecznie ciągnąć, nawet wbrew logice. Mowa tu o Marchisio na lewej pomocy i Sorensenie na prawej obronie. Była taka potrzeba i Ci zawodnicy zagrali na nieswoich pozycjach i wyglądało to dość nieźle. Ale juz nastepne kolejne mecze utwierdziły mnie w przekonaniu, że zawodnicy Ci powinni wrócić na swoje nominalne pozycje lub nie grać w ogóle...
Mam szczerą nadzieję, że Sorensen za szybko nie pojawi się na prawej obronie tak samo jak Marchisio na lewej pomocy.
A co do samego meczu to oglądałem na tyle uważnie na ile pozwalała mi jakość transmisji

Jeden, by wszystkimi rządzić, Jeden, by wszystkie odnaleźć,
Jeden, by wszystkie zgromadzić i w ciemności związać
W Krainie Mordor, gdzie zaległy cienie.
Jeden, by wszystkie zgromadzić i w ciemności związać
W Krainie Mordor, gdzie zaległy cienie.
- Smok-u
- Juventino
- Otrzymał podziękowanie: 1 raz
Mój błąd, na lewą pomoc. A nie mogę się przekonać dlatego ,że jest strasznie chaotyczny, czasami nie dokładny. Dzisiaj zagrał niezły mecz, ale ze słabym Bari, jakoś zawodnicy z Napoli robili z niego wiatraczekZiółi pisze:Jasne, wstawmy lewego obrońcę na prawą pomoc. Jak nie można przekonać się do Traore, mając Grosso, Grygere, czy Motte?...

- Ciro85
- Juventino
Wystarczyło, że raz Alvarez minął sobie Sorensena i przez to w dużej mierze straciliśmy bramkę. Moim zdaniem Sorensen już od jakiegoś czasu przekonuje swoją grą, że nie powinien grać na prawej obronie (kolejny przykład to mecz z Chievo, gdzie nie upilnował Pellissiera). Postawiłbym na Zdenka, który, przypominam :], do momentu odniesienia kontuzji był w dobrej formie i wiekszość osób go chwaliło.Gandalf8 pisze:Alvarez to swoja drogą, ale nie objeżdżał go w każdej akcji jak robiłby to z Mottą czy Zdenkiem, nie mówią już o tym jakby ośmieszał Grosso, gdyby zamienił się stronami z Romero. Mimo wszystko wydaje mi się, że Sorensen miał dziś większe problemy w 2 połowie z Okaką, ale dla mnie to obecnie i tak nasz najlepszy zawodnik na tą pozycję. Nie zmienia to faktu, że trzeba kupić kogoś na tą pozycję a Sorensen powinien być zmiennikiem Kielona i Bonucciego.Ciro85 pisze:Błąd, nie oglądałeś uważnie meczu. Nasz Frederik nie radził sobie z lewym pomocnikiem Bari niejakim Alvarezem. Zawodnik ten słynie z brutalnej szybkosci i mijania zawodników jak tyczki (co pokozał w tym meczu szczególnie na Sorensenie i raz na Mottcie). Powiedzcie czym się kierował Del Neri stawiając (kolejny już raz ... o zgrozo) nominalnego środkowego obrońce (nie grzeszącego zwrotnością i szybkością) na jednego z najszybszych zawodników w lidze?Gandalf8 pisze: Sorensen - w pierwszej połowie dobra gra i nawet coś w ofensywie próbował, ale w drugiej ewidentnie sobie nie radził z Okaką
Nie zrozumcie mnie źle, nie mam nic do Sorensena, fajny chłopak, wróże mu ciekawą pryszłość na ŚRODKU OBRONY :].
Zastanawia mnie pewna mania Del Neriego. Otóż nasz trener ma dziwne przekonanie, ze udany, ryzykowny eksperyment trzeba koniecznie ciągnąć, nawet wbrew logice. Mowa tu o Marchisio na lewej pomocy i Sorensenie na prawej obronie. Była taka potrzeba i Ci zawodnicy zagrali na nieswoich pozycjach i wyglądało to dość nieźle. Ale juz nastepne kolejne mecze utwierdziły mnie w przekonaniu, że zawodnicy Ci powinni wrócić na swoje nominalne pozycje lub nie grać w ogóle...
Mam szczerą nadzieję, że Sorensen za szybko nie pojawi się na prawej obronie tak samo jak Marchisio na lewej pomocy.
- Ziółi
- Juventino
Dossena z Grygery robił wiatrak, to owszem. Ale Maggio z drugiej strony raczej naszym Francuzem nie pokręcił.Smok-u pisze:Mój błąd, na lewą pomoc. A nie mogę się przekonać dlatego ,że jest strasznie chaotyczny, czasami nie dokładny. Dzisiaj zagrał niezły mecz, ale ze słabym Bari, jakoś zawodnicy z Napoli robili z niego wiatraczekZiółi pisze:Jasne, wstawmy lewego obrońcę na prawą pomoc. Jak nie można przekonać się do Traore, mając Grosso, Grygere, czy Motte?...
- Dybala 4ever
- Juventino
Oceny pomeczowe
Najlepszy zawodnik meczu wg tego portalu to..... besztany przez sporą część forum, przyznaję się bez bicia przeze mnie też
Momo Sissoko, a najgorszy nasz Polak- Kamil Glik, ale teraz życzę mu samych dobrych meczów w Bari
.
Najlepszy zawodnik meczu wg tego portalu to..... besztany przez sporą część forum, przyznaję się bez bicia przeze mnie też

- Smok-u
- Juventino
- Otrzymał podziękowanie: 1 raz
Co do Zdenka to nie ma co się nawet rozpisywaćZiółi pisze:Dossena z Grygery robił wiatrak, to owszem. Ale Maggio z drugiej strony raczej naszym Francuzem nie pokręcił.

Jeżeli Juve będzie każdy mecz wygrywać, to przeżyję taki styl.
- Ziółi
- Juventino
Oprócz akcji, gdzie Napoli rozklepało i wypuściło skrzydłem Maggio, po czym ten wrzucił na głowę Cavaniego, to nie kojarzę nic groźnego z tamtej strony. Skrzydłowy z Neapolu był raczej traktowany bezpardonowo. Jedynie czasem był chaotyczny przy wybijaniu piłki, ale jak na styczeń to jego ogranie jest minimalne i trzeba zacząć na niego stawiać. Co do pojedynków z Cavanim, to była to przecież parodia w wykonaniu całej linii defensywnej.
Chciałbym zobaczyć Martinez w duecie z Iaquintą w ataku... Dwóch silnych i skocznych, jednak Jorge z zacięciem do gry kombinacyjnej, z dobrą techniką... Najlepiej to bym go zobaczył na skrzydle, a w ataku Faaabiooo, ale... :<
Chciałbym zobaczyć Martinez w duecie z Iaquintą w ataku... Dwóch silnych i skocznych, jednak Jorge z zacięciem do gry kombinacyjnej, z dobrą techniką... Najlepiej to bym go zobaczył na skrzydle, a w ataku Faaabiooo, ale... :<
- jsduga
- Juventino
Tak jak sięspodziewałem mordercza walka Juve z Bari. Pojedynek dwóch ekip, walczących o te same cele, to też i poziom obu ekip wyrównany :roll:
Zwyięstwo cieszy zawsze, ale brak stylu martwi tym bardziej, że graliśmy z ostatnią ekipą Serie A.
Del Piero strzela jak za dawnych lat. Bramka przednia, ale jak mógł chociaż raz nie trafić, skoro próbował z każdego miejsca, w każdej sytuacji zaskakiwać bramkarza rywali. Gdyby nie trafił, to jego zagrania mogły dużo bardziej się rzucać w oczy. Ale zwycięzców się nie ocenia
Bramka dla Bari obciąża moim zdaniem konto naszego młodego Duńczyka. Co więcej, przez większą część meczu można miało mieć wrażenie, że Bari gra tylko naszą prawą stroną. Ale chłopak ma jeszcze dużo czasu na pokazanie swoich umiejętności. Troszkę słabiej Gianetti, ale sytuacja podobna jak u Sorensena.
Nie gramy porywająco, nie gramy ładnie, rzadko efektywnie...kupa roboty Panie Del Neri i Panie Marotta...
PS: Glik nie zagrał porywająco. Bramka Del Piero po jego faulu. Nie mają nasi gracze ostatnio szczęścia do Calcio...
Zwyięstwo cieszy zawsze, ale brak stylu martwi tym bardziej, że graliśmy z ostatnią ekipą Serie A.
Del Piero strzela jak za dawnych lat. Bramka przednia, ale jak mógł chociaż raz nie trafić, skoro próbował z każdego miejsca, w każdej sytuacji zaskakiwać bramkarza rywali. Gdyby nie trafił, to jego zagrania mogły dużo bardziej się rzucać w oczy. Ale zwycięzców się nie ocenia
Bramka dla Bari obciąża moim zdaniem konto naszego młodego Duńczyka. Co więcej, przez większą część meczu można miało mieć wrażenie, że Bari gra tylko naszą prawą stroną. Ale chłopak ma jeszcze dużo czasu na pokazanie swoich umiejętności. Troszkę słabiej Gianetti, ale sytuacja podobna jak u Sorensena.
Nie gramy porywająco, nie gramy ładnie, rzadko efektywnie...kupa roboty Panie Del Neri i Panie Marotta...

PS: Glik nie zagrał porywająco. Bramka Del Piero po jego faulu. Nie mają nasi gracze ostatnio szczęścia do Calcio...
„Będąc na początku sezonu czwartą-piątą siłą tej ligi, udało nam się zdobyć mistrzostwo. Gdybym mógł, podpisałbym je własną krwią." - Gigi Buffon
- MishaAveJuve
- Juventino
- Otrzymał podziękowanie: 5 razy
CZy czytaliscie juz moze wywiad z panem Lugim Del Nerim? jest na solojuve.pl, po przeczytaniu tego wywiadu nie do konca jestem pewien czy ten pan wie gdzie pracuje i o co w jego pracy chodzi...
Z niecierpliwoscia czekam, a juz pewnie niebawem beda wypowiedzi naszego trenera w ktorych z duma bedzie mowil "wiedzielismy ze beda grali w 11, a w środ tych jedenastu bedzie bramkarz":D no przeciez jak przyjezdza ostatnia ekipa z tabeli to jak moze grac??
Z niecierpliwoscia czekam, a juz pewnie niebawem beda wypowiedzi naszego trenera w ktorych z duma bedzie mowil "wiedzielismy ze beda grali w 11, a w środ tych jedenastu bedzie bramkarz":D no przeciez jak przyjezdza ostatnia ekipa z tabeli to jak moze grac??
Od kołyski Az po grób jedna miłość jeden klub!!!!- JUVENTUS
- marek.siedlce
- Juventino
Płakać się chce jak się czyta takie wypowiedzi trenera Juventusu...MishaAveJuve pisze:CZy czytaliscie juz moze wywiad z panem Lugim Del Nerim? jest na solojuve.pl, po przeczytaniu tego wywiadu nie do konca jestem pewien czy ten pan wie gdzie pracuje i o co w jego pracy chodzi...
FORZA JUVE !!!
- M.R.
- Juventino
Przeczytajcie sobie jeszcze wypowiedź Del Piero... Po nim nie spodziewałem się takich słów. Wypowiedzi Del Neriego nie ma co komentować, brakuje jeszcze wypowiedzi Marotty albo Agnelliego o "projekcie" i o tym że "wszystko zmierza w dobrym kierunku" .marek.siedlce pisze:Płakać się chce jak się czyta takie wypowiedzi trenera Juventusu...MishaAveJuve pisze:CZy czytaliscie juz moze wywiad z panem Lugim Del Nerim? jest na solojuve.pl, po przeczytaniu tego wywiadu nie do konca jestem pewien czy ten pan wie gdzie pracuje i o co w jego pracy chodzi...
Liga Europejska to maksimum na co nas stać w tym sezonie. Trzymajmy się tego.
- Ouh_yeah
- Qualità Juventino
Przegiąłeś. Marchisio zagrał na lewej co najmniej dwukrotnie tyle meczów.deszczowy pisze: Czy 3-4 mecze to jest większość sezonu?
O właśnie. Robimy bannery?Mietson pisze: A co do Martineza, to parafrazując Ouh_yeaha: I believe in Jorge Martinez

Ostatnio zmieniony 16 stycznia 2011, 22:59 przez Ouh_yeah, łącznie zmieniany 1 raz.
- psychol_sympatyk
- Juventino
Ja to widzę tak:
del piero i aqua się odblokowali dzięki tym bramkom, buffon i kielon się zmotywowali dzięki ich bramkom, a melo piszczy ze szczęścia w domku.
Jak dla mnie to teraz z górki po scudetto!!
del piero i aqua się odblokowali dzięki tym bramkom, buffon i kielon się zmotywowali dzięki ich bramkom, a melo piszczy ze szczęścia w domku.

- M.R.
- Juventino
To jest dopiero optymizm po zwycięstwie!psychol_sympatyk pisze:Ja to widzę tak:

(nawet nad Bari)