Serie A (11): Brescia 1-1 JUVENTUS

Przedmeczowe przewidywania, gorące pomeczowe dyskusje, wasze oceny gry Juve i poszczególnych zawodników.
Zablokowany
Drugo ufficialmente

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 10 listopada 2010, 23:12

Nie no prawda jest taka, że ja bym musiał przedstawić kogoś Mottcie.... jego lewą nogę on jest tak czytelny z tym przejściem na prawą, że to by każdy się z orientował wrzutki prawą nogą. Lepiej niech zamknie oczy i spróbuje zacentrować mańkutem a nóż by mu naszła. Mam nadzieje, że za niego z Romą na prawej obronie zagra Brazzo a lewej Traore.

sylvin

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 10 listopada 2010, 23:14

Darius19 pisze:
sylvin pisze:najlepiej stracona bramke wyrazala mina Luigiego Del Neri, tylko nie zdazylem zrobic zrzutu ekranu;)
Dziwisz się temu jak tracisz bramkę 2 minuty po tym jak wychodzisz na prowadzenie? Bo mnie to nie dziwi.
nie dziwie sie, aczkolwiek takze bylem zszokowany gdy Juve stracilo tak szybko bramke i w tak kuriozalny sposob... coz szkoda tego remisu, bo 3 pkt byly... niestety przez 2 min

By czuć upadek, z wysoka spaść trzeba.
Być na dnie, by móc sięgnąć nieba
Reg

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 10 listopada 2010, 23:16

Łukasz pisze: z Lupą wraca Krasić
Skąd takie info? Z tego co pamiętam miał już nie zagrać w listopadzie.

Co do meczu to zero zaangażowania u większości zawodników. Najbardziej irytował Motta i Sissoko (ale u nich to akurat przez brak umiejętności). A spalonego na pewno nie było chociaż na pierwszy rzut oka tak to wyglądało. Zawodnik Bresci, który próbował zablokować dośrodkowanie miał daleko wysunięta nogę.

W weekend Milan gra z Interem, a Lazio z Napoli, więc co najmniej 2 kluby z miejsc 1-4 stracą punkty.
Ostatnio zmieniony 10 listopada 2010, 23:20 przez Reg, łącznie zmieniany 1 raz.

Obrazek
Brutalo

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 10 listopada 2010, 23:16

Łukasz pisze:
Brutalo pisze:..... Spoko. I takie mecze muszą być.
Po tym jak przestałem kląć, bo to w końcu Brescia - takie mecze trzeba wygrywać, też tak sobie pomyślałem. Karawana jedzie dalej, z Lupą wraca Krasić, a Pepe wędruje na prawą obronę.
Rozumie do czego zmierzasz. Motta to jednak porażka. W tym meczu dobitnie było widać brak bocznych obrońców z prawdziwego zdarzenia. Posiadając takich wygralibyśmy mecz. Czy tylko ja uważam, że Marotta zaniedbał niechlubnie tę formację ? Liczę na zimę, transfery i... mega cudowny powrót Zdenasa :happy: Ile to jeszcze do riternu podobnie brzmiąco do mojego nazwiska zawodnika Juve ?
Pozdrawiam wszystkich Juventino bardzo serdecznie. Jak to śpiewał niejaki Bob Marley "Don'y worry, be happy" :happy: Musimy wierzyć. W końcu My to Juventus :ok:

Obrazek
WWW.PAJACYK.PL <-- KLIKNIJ
mateelv

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Otrzymał podziękowanie: 1 raz

Nieprzeczytany post 10 listopada 2010, 23:18

Darius19 pisze:
sylvin pisze:najlepiej stracona bramke wyrazala mina Luigiego Del Neri, tylko nie zdazylem zrobic zrzutu ekranu;)
Dziwisz się temu jak tracisz bramkę 2 minuty po tym jak wychodzisz na prowadzenie? Bo mnie to nie dziwi.
a co ty taki człowiek pretensja jesteś? masz ciśnienie w tyłku, to rozluźnij poślady gdzie indziej, nie na forum.

Co do meczu - najpierw muchy w smole, potem frajerstwo czyli obecny Juventus. Z Romą wygramy.

kosciu88

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 10 listopada 2010, 23:18

Arbuzini pisze:Słaby mecz. Nie ma się co czarować. Remis to uczciwy wynik, ale jeśli skończyłoby się 2:1 dla Bresci też nie byłoby mowy o tym, że zostaliśmy pokrzywdzeni.

Dobrze zagrał Quagarella. Oddał chyba cztery strzały i trzy były bardzo groźne. Jeden z nich zamienił na gola. Nie ma sensu szukać na siłę jakiegoś zmiennika dla nowego snajpera (Dzeko :pray: ), bo Fabio Q. może pełnić taką rolę. Pokazał, że potrafi zdobywać bramki w wielu sytuacjach.

Mało było dzisiaj zawodników, którzy nie zaliczyli na boisku jakiegoś kiksa. Słabo grała obrona, ani razu nie złapali na spalonym wychodzących na pozycję napastników Bresci.

Gol chyba idzie na wspólne konto Sissoko i Chielliniego. Nie wiem, czy dobrze zauważyłem, ale piłka przefrunęła nad głową Giorgio chyba nie więcej, jak pół centymetra. Do tego prawie pozwolił zdobyć Zebinie gola.

Storari kilka ładnych interwencji, ale raz mu uciekła piłka w prostej sytuacji. Nie mniej remis to w dużej mierze jego zasługa. Parę razy uratował nam pupulkę.

Irytuje mnie Pepe. Co to za skrzydłowy, który nie potrafi minąć i zostawić za sobą dwóch przeciwników? Dzisiaj za bardzo mu nawet z jednym nie wychodziło.
Przy golu byla ewidentnie wina Sissoko powinien wybiec i zablokowac Diamantiego a nie sie patrzec.

Vincitore

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 10 listopada 2010, 23:19

Na całe szczęście/nieszczęście Motta nie zagra z Romą bo dzisiaj się wykartkował. Chociaż dzisiejszy przykład Zebiny pokazuje, że mecze przeciwko swojemu byłemu klubowi wypadają z reguły nieźle.

BTW. Co to by było gdyby Zebina nam z główki bramkę strzelił :O

Łukasz

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 10 listopada 2010, 23:19

Reg pisze:
Łukasz pisze: z Lupą wraca Krasić
Skąd takie info? Z tego co pamiętam miał już nie zagrać w listopadzie.
Sorry, gdzieś mi umknął news o jego kontuzji. Fuck.
:/

@Brutalo - Marotta zaniedbał trzy pozcyje: prawą obronę, lewą obronę i lewą pomoc. I to wszystko, w trakcie sezonu, unaocznia się aż nazbyt ewidentnie.

Ale, Alex, Alessandro. DEL PIERO!

http://wsamookno.bloog.pl
Arbuzini

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 10 listopada 2010, 23:20

Łukasz pisze:
Arbuzini pisze: Irytuje mnie Pepe. Co to za skrzydłowy, który nie potrafi minąć i zostawić za sobą dwóch przeciwników? Dzisiaj za bardzo mu nawet z jednym nie wychodziło.
Pepe jest przeciętnym, ale walecznym i pracowitym piłkarzem. Dryblingu nie ma, ale przynajmniej regularnie dośrodkowuje w pole, to zawsze jakieś zagrożenie. Nie przepadam za nim, ale jako zmiennik Krasicia może być. Oczywiście pod warunkiem, że wzmocnimy drugie kulawe skrzydło.
Na razie nie wyrzucam go z drużyny ;). Jest zbyt wiele czynników o tym decydujących: jego postawa (nie ważne czy skrzydło, czy prawa obrona), gra Martineza po kontuzji oraz pomysł Marotty na lewe skrzydło.

Jeśli Pepe nie zacznie lepiej grać, Martinez wróci do siebie, a Marotta zrobi nam dobrze na lewym skrzydle to nie ma sensu płacić za Pepe 7,6 mln E. To nie byłby dobry deal :stop: .

ewerthon

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 10 listopada 2010, 23:21

Kubba pisze:
ewerthon pisze: Takie gadanie jest po każdym nieudanym meczu z tym sezonie. A chciałbym przypomnieć tylko co poniektórym, że Brescia wygrała w tym sezonie z Palermo i Romą, oraz zremisowała ostatnio na San Siro z interem. Moim zdaniem nic więcej jak remis nie udałoby się tutaj wywalczyć.
Gadanie po każdym nieudanym meczu w tym sezonie? Człowieku, to jest Brescia!
Wow! Wygrali z Romą, która przegrywała z każdym i udało się im wygrać z Palermo na starcie sezonu gdy jeszcze żaden klub nie ma odpowiedniego rytmu gry.
Chodzi mi o to, że to jest tylko Brescia, a nie Fiora, Milan czy Sampa... więc na lajcie powinniśmy z nimi wygrać(mimo, że z przebiegu dzisiejszego meczu zasługiwaliśmy co najwyżej, właśnie na remis).
Mamy mecz z Brescią a Nasi piłkarze są objeżdżani i grają jak Bari czy Parma...
Spójrz sobie na listę kontuzjowanych i oceniaj zamiast spodziewać się cudów po piłkarzach pokroju Pepe czy Grosso.
Brescia to nie Viola? Chłopie drużyna z Florencji gra padake w tym sezonie i tak już zostanie, Sampdoria też bez rewelacji, zwłaszcza, że mają rozwiązać kontrakt z człowiekiem który to wszystko ciągnie - czyli Cassano.
Mnie też jest żal remisu, ale ludzie na litość boską z takim składem nic więcej się tu nie udałoby ugrać.

Łukasz

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 10 listopada 2010, 23:22

Arbuzini pisze: Jeśli Pepe nie zacznie lepiej grać, Martinez wróci do siebie, a Marotta zrobi nam dobrze na lewym skrzydle to nie ma sensu płacić za Pepe 7,6 mln E. To nie byłby dobry deal :stop: .
Krasić musi mieć jakiegoś zmiennika, a za tę kwotę nie wiem czy - mimo całej przeciętności pracowitego Pepe - dostaniesz kogoś lepszego. Śmiem wątpić.

Ale, Alex, Alessandro. DEL PIERO!

http://wsamookno.bloog.pl
Kubba

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 10 listopada 2010, 23:30

ewerthon pisze: Spójrz sobie na listę kontuzjowanych i oceniaj zamiast spodziewać się cudów po piłkarzach pokroju Pepe czy Grosso.
Brescia to nie Viola? Chłopie drużyna z Florencji gra padake w tym sezonie i tak już zostanie, Sampdoria też bez rewelacji, zwłaszcza, że mają rozwiązać kontrakt z człowiekiem który to wszystko ciągnie - czyli Cassano.
Mnie też jest żal remisu, ale ludzie na litość boską z takim składem nic więcej się tu nie udałoby ugrać.
Piłkarze pokroju Pepe czy Grosso w takiej Brescii byliby najlepszymi w zespole. Także nawet przy takiej ilości kontuzji w Naszym zespole i przy tych nazwiskach jakie dziś biegały w koszulce Juventusu bez problemu powinniśmy "pyknąć" taki zespół jak dzisiejszy przeciwnik.
Fiora na pewno gra poniżej "swojego" poziomu, Sampa jakoś się trzyma górnej tabeli, ale w dołku czy nie to nadal są Sampdoria i Fiorentina, a nie beniaminek Brescia...

Nie spodziewałem się, że Fabio będzie Naszym czołowym snajperem. Czapki z głów dla tego Pana, bo na prawdę zaskoczył mnie bardzo pozytywnie. Oby tak dalej Q!

swir

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 11 listopada 2010, 00:15

Fabio nie będzie snajperem to oczywiste, natomiast co gorsza nasi pomocnicy nie mają pomysłu na napoczęcie przeciwnika...

Ouh_yeah

Qualità Juventino
Qualità Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 11 listopada 2010, 00:24

swir pisze:Fabio nie będzie snajperem to oczywiste
Też słyszałem że przymierzają go na trenera bramkarzy od nowego sezonu.

Moja wiara w Motte się skończyła. Jak potrzebowaliśmy dwóch bocznych, tak potrzebujemy dwóch bocznych. Traore spoci ze dwa razy koszulkę dla Nas żebyśmy mogli uznać jak bardzo kiepski jest.

blackadder

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 11 listopada 2010, 00:42

Na takim poziomie rywalizacji jaki dziś oglądaliśmy potrzeba graczy o sporych umiejętnościach. Brescia umiejętnie zagęszczała środek pola przez co nie mogliśmy w pełni wykorzystać umiejętności Aquilaniego czy nawet Del Piero, przez co mogliśmy liczyć jedynie na skrzydła oraz cwaniactwo Q.
Niestety Diamanti oddał idealny strzał a nam brakło trochę szczęścia.
Szkoda bo mogliśmy wyprzedzić Inter.

Obrazek
Zablokowany