Serie A (2): JUVENTUS 3-3 Sampdoria

Przedmeczowe przewidywania, gorące pomeczowe dyskusje, wasze oceny gry Juve i poszczególnych zawodników.
Zablokowany
JaPs

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 12 września 2010, 16:49

Mecz sie jeszcze nie skonczyl, a juz mozna powiedziec, ze najgorsi na boisku to Alex, Quagliarella a zaraz za nimi Marchisio i De Ceglie. W takiej klojenosci... Nie wiem jakim cudem wszyscy czterej rozegrali cale spotkanie :roll:

Maku

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 12 września 2010, 16:49

DN nie umie robić zmian, nie ma to jak ściągnąć 2 najlepszych na boisku ...,

tak btw Giovinco strzela bramkę

francois

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 12 września 2010, 16:57

3:3. Widać ewidentną poprawę gry i to cieszy.

Sporo błędów w obronie i niewykorzystanych sytuacji. Gdyby Krasic wykorzystał dwie bardzo dobre okazje to z pewnością wygralibyśmy.

me7a7ron

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 12 września 2010, 16:59

Wg mnie antybohater meczu DP, podręcznikowy przykład piłkarza samoluba. Wiele razy mógł odegrać do Milosa ale nie .... będzie próbował wolny wywalczyć. A zdjął najlepszych moim zdaniem dlatego , że chciał zablokować mocniej środek gdzie najwięcej akcji przechodziło i z 4-4-2 przeszedł na 4-3-3. DP powinien z ławki wchodzić nic więcej. Żeby ktoś zagrywał częściej do Krasica to inaczej mogłoby się to skończyć

Ps: Mało się pomyliłem zamiast 2:2 wyszło 3:3 . Ale widać jakiś progres nawet o dziwo było widać Claudio.

Zawidowianin

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 12 września 2010, 17:04

--Maq-- pisze:DN nie umie robić zmian, nie ma to jak ściągnąć 2 najlepszych na boisku ...,

Krasic trzymał się za nogę przez dobrych parę minut i nie uczestniczył już w akcjach ofensywnych. Stąd ta zmiana.

Kubba

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 12 września 2010, 17:14

Po tym meczu wiem, że czeka mnie powtórka z rozrywki! Jak wyzywałem na Ranieriego za jego zmiany "na ostatni gwizdek" tak teraz będę robił to samo... Zmiany za późno! Powinny nastąpić przed wznowieniem gry po golu Q.

Obrona do dupy... Myślałem, że to pewny punkt Naszej drużyny, myliłem się.
Kutcher? Tragedia...

chapi

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 12 września 2010, 17:14

SirRose

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 12 września 2010, 17:17

3:3 to wynik w zasadzie dobry - nie spodziewałem się, że ten Juventus jest w stanie wcisnąć 3 bramki. Wielka szkoda, że dziś nasza obrona była tak dziurawa, bo można było wygrać ten mecz. Widać, że muszą popracować nad przecinaniem górnych piłek. Z resztą to samo doskwierało Juve w zeszłym roku - właśnie w ten sposób traciliśmy większość bramek.
Znakomita druga połowa Krasica - widać było, że na początku był spięty i zestresowany, ale potem zaczął grać jak należy. 2 asysty i o mało co gol.
Na ostry pojazd zasługuje natomiast DelNeri ze swoimi idiotycznymi zmianami. Po pierwsze z boiska w okolicach 60 min. powinien zejść Marchisio - po lepszych fragmentach gry znów stał się niewidoczny. Na jego miejsce powinien wejść Aqullani. Kolejny do zmiany był DelPiero i to nawet nie dla tego, że słabo grał, ale dla tego że potrzebowaliśmy kogoś kto dobrze gra głową w polu karnym. Skrzydła nagle zaczęły grać tak, że chciało się oglądać a nasz trener ściąga i Krasica, i Pepe, zmieniając zupełnie ustawienie na 4-3-3. Chciał zaskoczyć przeciwników a zaskoczył chyba sam siebie. Z miejsca gra siadła i już było po zawodach.
Podsumowując - spodziewałem się, że będzie gorzej, a nie było tak źle. Z Amaurim na szpicy i skrzydłami na tym poziomie co dziś w drugiej odsłonie możemy powalczyć. No i jeszcze tylko ta obrona... Jak można tyle bramek tracić ??

To była kolejka dziwów - Roma, Milan, Genoa, Fiorentina i Palermo przegrały swoje mecze. Na tym tle remis z groźną Sampą nie jest zły. Cała czołówka zaliczyła falstart - jedyne niepokonane jest na razie Chievo i może Bari jeśli wygra z Napoli - a mamy dopiero drugą kolejkę. Mamy szczęście bo mamy czas żeby się zgrać.

PS. - Szkoda, że w Juve nie ma kogoś takiego jak Cassano w Sampie. Każdy jego kontakt z piłką powodował, że musiałem zamykać oczy z przerażenia bo już widziałem piłkę w siatce :) Koleś jest na prawdę dobry...
me7a7ron pisze:
SirRose pisze:(...) Pazzini
Pazzini nie gra. 8) Pomyliło Ci się z Pozzi.
Mój błąd, masz rację. Tak jakoś z rozpędu napisałem :prochno:
Ostatnio zmieniony 12 września 2010, 17:22 przez SirRose, łącznie zmieniany 1 raz.

nowik92

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 12 września 2010, 17:18

Krasic - bardzo pozytywnie, jeszcze troszkę zimnej krwi i będzie z niego najlepszy zawodnik Juve
Pepe - poprawił się w 2 połowie
Melo - żal mi go troszkę, bo widać, że się stara, ale **** z tego wynika :)
Fajne widowisko, niestety jako kibic Juve nie jestem zadowolony z wyniku.

Obrazek
Łyko

Qualità Juventino
Qualità Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 12 września 2010, 17:20

Ten Lipiński to jakas pomylka, kolejny raz uświadamia że jest tylko jakims .... (brak słów) naszego Juve. Życzy Peszce gola i gada głupoty że to sampa powinna wygrac, tak wybitnie jakby był jakims romanista albo innym kibicem druzyny o wloskich korzeniach. Rozumiem zawód komentatora trudno podzielic z kibicowaniem no ale bez jaja

deszczowy

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 12 września 2010, 17:23

Głupio stracone 2 punkty po błędach obrony. Krasić i Pepe - możemy mieć z nich pożytek. Widać, że gra się zazębia. Oby szybciej.

I believe in Moise(s) Kean

http://www.pmiska.pl/
nowik92

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 12 września 2010, 17:26

Łyko pisze:Ten Lipiński to jakas pomylka, kolejny raz uświadamia że jest tylko jakims .... (brak słów) naszego Juve. Życzy Peszce gola i gada głupoty że to sampa powinna wygrac, tak wybitnie jakby był jakims romanista albo innym kibicem druzyny o wloskich korzeniach. Rozumiem zawód komentatora trudno podzielic z kibicowaniem no ale bez jaja
Dokładnie, ten komentarz był najbardziej irytujący z całego meczu...

Myślałem, że nasza defensywa będzie się super sprawowała w tym sezonie, a okazało się, że cały czas jest z tym problem.

Obrazek
Giovani

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 12 września 2010, 17:26

Jako widz, jestem bardzo zadowolony z meczu, jako kibic Juve, niestety nie. Mogliśmy wygrać to spotkanie, Krasić niestety nie wykorzystał akcji sam na sam z bramkarzem. Najlepsi na boisku zdecydowanie Krasić i Pepe, ze wskazaniem na tego drugiego. <brzydkie słowo ( ͡° ͜ʖ ͡°)> zmiany Del Neriego... nie wiem, co chciał przez nie osiągnąć. Słabo cała obrona. Motta w pierwszej połowie dał się robić Cassano jak dziecko, w drugiej było już lepiej. Chiellini niczym się nie wyróżniał. Bonucci słabiutko - bramka na 3 : 3, to była jego wina. O De Ceglie nie będę się wypowiadał...

Cieszy naprawdę składna, dobra gra w drugiej połowie, to dobrze wróży na przyszłość. Ogólnie, to jestem nawet zadowolony ;)

stf

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 12 września 2010, 17:27

Łyko pisze:Ten Lipiński to jakas pomylka, kolejny raz uświadamia że jest tylko jakims .... (brak słów) naszego Juve. Życzy Peszce gola i gada głupoty że to sampa powinna wygrac, tak wybitnie jakby był jakims romanista albo innym kibicem druzyny o wloskich korzeniach. Rozumiem zawód komentatora trudno podzielic z kibicowaniem no ale bez jaja
Trzeba byc slepym, zeby nie widziec, ze to Juve zasluzylo dzis na komplet. Ale coz, 4 akcje Dorii i 3 gole. Obrona do duszy...
Jesli chodzi o Peszke i Lipinskiego to ten pierwszy na reprezentacji pokazal, ze jest beznadziejny i totalnie przereklamowany. Wogole smieszne jest to napinanie sie Lecha przed Juve. Przeciez to bedzie pogrom mistrza Polski. Zejdzcie na ziemie.

BOOM

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 12 września 2010, 17:28

nowik92 pisze:Melo - żal mi go troszkę, bo widać, że się stara, ale **** z tego wynika :)
Sorry, ale nie wiem co masz po dzisiejszym meczu do Melo. Miał 2 wpadki w pierwszej połowie, to fakt, ale to tyle negatywów. Starał się, biegał - a co najważniejsze, odbierał te piłki... bardzo dużo piłek. W sumie po dzisiejszym meczu, według mnie na największego plusa zasługuje własnie Felipe!

Skrzydła w obronie cienko, Milos i Pepe dobrze.

Największym negatywem jak dla mnie jest Fabio Q. Alex był samolubny - to fakt - ale jakieś tam zagrożenie stwarzał. Za to pan Q nic, zero... Ktoś powie - ale bramkę strzelił - to ja odpowiem że z takiej sytuacji to Vincenzo by jeszcze przewrotką strzelił. Pomyśleć, że zamiast Diego jest ten Q.
Wiem, że to dopiero początek itd. ale dzisiaj Q strasznie mnie zawiódł.

Obrazek
Zablokowany