Serie A (24): JUVENTUS 3-2 Genoa [JPC na meczu !!!]

Przedmeczowe przewidywania, gorące pomeczowe dyskusje, wasze oceny gry Juve i poszczególnych zawodników.
Zablokowany
Vincitore

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 15 lutego 2010, 13:37

Italiano_Genoa pisze:
Vincitore pisze:Płaczesz już? Po co to tutaj wklejasz? Chcesz pokazać jacy jesteście wielce pokrzywdzeni, czy prowokujesz? Jaki my możemy mieć wpływ na to że Del Piero faulowany był przed polem karnym?
Prowokuje tym, że dałem zdjęcie z meczu :?: Nie prowokuje, ty jakieś masz ale, że dodałem zdjęcie. Tak Genoa jest pokrzywdzona i nie ma na to wątpliwości, straciła dwa punkty.
Nie mam żadnego ale, po prostu nie rozumiem twoich intencji wklejenia tych fotek tutaj. Wszyscy na tym forum wiedzą że karnego być nie powinno, może nie każdy oglądał mecz, ale większość na pewno skrót czy same bramki widziała. A zresztą, wklejaj sobie co chcesz, a najlepiej to leć do shoutbox'u na waszą śmieszną stronę dalej wylewać płacze i wyzywać Del Piero od oszustów.

Italiano_Genoa

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 15 lutego 2010, 13:42

A zresztą, wklejaj sobie co chcesz, a najlepiej to leć do shoutbox'u na waszą śmieszną stronę dalej wylewać płacze i wyzywać Del Piero od oszustów.
Pokaż mi gdzie wyzywałem Del Piero od oszustów :?: i Strona niby czemu jest śmieszna?

Grifone Dalla Polonia - http://www.genoapoland.com/
"Il Genoa gioca il calcio piu bello del campionato" - Zbigniew Boniek
Vincitore

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 15 lutego 2010, 13:49

Italiano_Genoa pisze:
A zresztą, wklejaj sobie co chcesz, a najlepiej to leć do shoutbox'u na waszą śmieszną stronę dalej wylewać płacze i wyzywać Del Piero od oszustów.
Pokaż mi gdzie wyzywałem Del Piero od oszustów :?: i Strona niby czemu jest śmieszna?
Wystarczyły mi dwa pierwsze akapity tego artykułu pół roku temu żeby to stwierdzić http://www.genoapoland.com/viewpage.php?page_id=53

(widzę że przekierowuje na główną więc wkleję).
Genoa chcąc się liczyć w Serie A powinna bez trudu ograć Romę. Wszak nie jest to dobra drużyna, tylko zbieranina „dziadów” z emerytem Francesco Totti na czele które najlepsze lata ma już poza sobą. Dobrze by było jak by z drużyną rozstał się także trener Luciano Spalleti, którego czas w Romie dawno już minął, a drużynie jest potrzebny ktoś inny kto ma „świeże” spojrzenie na zespół.
Od tego czasu mnie tam nie było, przed chwilą jedynie spoglądnąłem do shoutbox'u by z ciekawości poczytać kilka kwiatków, podobnie sprawa ma się w komentarzach gdzie poziom kultury (szczególnie pod newsem o Secco jest porażający) :whistle:.

Czas kończyć tę jałową dyskusję i skupić się na poważnych rzeczach, bo jest jeszcze wiele do poprawki. Naprawdę niepokoją mnie te wrzutki w nasze pole karne. Wczoraj Zebina w ostatniej chwili uprzedził Akłafreskę, na początku drugiej połowy Sokratis był blisko i pod koniec meczu ta feralna sytuacja kiedy piłka na piątym metrze przeszła wzdłuż naszego pola karnego.

szczerbi

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 15 lutego 2010, 13:51

Nie wiem czy ktoś to już napisał, ale obejrzyjcie dokładnie powtórki: Del Piero kopnął się lewą stopą w prawą łydkę pół metra przed polem karnym i sam siebie przewrócił :-D

Najlepiej widać to na tym filmiku w 0:46

Gasperini pomylił się mówiąc, że sędzia popełnił trzy błędy, bo spalonego akurat nie było.

Majos

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 15 lutego 2010, 17:15

Ważne zwycięstwo. Wiadomo, teraz wszyscy będą krzyczeć, że karnego być nie powinno i inne takie. Wiadomo, karnego nie powinno być, nawet faulu, Del Piero sam się przewrócił. Ładnie zagrał Caceres, cały mecz na pełnym gazie, Amauri troch powalczył i uwaga ! Strzelił bramkę ! Teraz mecz z Ajaxem, oby zwycięski.

M.

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 15 lutego 2010, 17:53

Italiano_Genoa pisze:Tak Genoa jest pokrzywdzona i nie ma na to wątpliwości, straciła dwa punkty.
Czyli w przypadku remisu Genoa zdobyłaby 2 punkty?

:roll:
FalsoVero

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 15 lutego 2010, 18:16

Italiano_Genoa pisze: Prowokuje tym, że dałem zdjęcie z meczu :?: Nie prowokuje, ty jakieś masz ale, że dodałem zdjęcie. Tak Genoa jest pokrzywdzona i nie ma na to wątpliwości, straciła dwa punkty.
Weź człowieku daj spokój dostaliście i tyle, zdarza się... Pomijając fakt Alex straszne przyaktorzył...

Przeglądam tą waszą strone i <brzydkie słowo ( ͡° ͜ʖ ͡°)> nazwać można tylko redaktora który kiedyś pisał, że Juventus zostanie zmieciony z powierzchni ziemi przy okazji meczu Juve-Genua .
http://www.genoapoland.com/news.php?readmore=697 pisze:W pierwszych minutach piłkarze Grifone byli bardzo aktywni, Suazo zatańczył z dwoma obrońcami
To nie wiem jak nazwać akcję Diego-Del Piero.

"A ten muchy łapał ten Badstuber hehehe"-Jacek Gmoch 28.06.2012
Bobeknaklo

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 15 lutego 2010, 18:32

Obiektywizm na miarę interistów

Italiano_Genoa

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 15 lutego 2010, 18:40

M. pisze:Czyli w przypadku remisu Genoa zdobyłaby 2 punkty?

Sorry, źle się wyraziłem.
FalsoVero pisze:To nie wiem jak nazwać akcję Diego-Del Piero.
Tak było napisane, to tak przetłumaczyłem. Fakt, że Diego mijał jak pionki obrońców Genoi, ale o jego rajd nie posiali za bardzo.

Grifone Dalla Polonia - http://www.genoapoland.com/
"Il Genoa gioca il calcio piu bello del campionato" - Zbigniew Boniek
L u k

Interista
Interista
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 15 lutego 2010, 18:47

KINIEK pisze: I pisze to interista z 500 postami na forum Juventusu :lol:
Znajdz mi jeden post z tych pieciuset, w ktorym lamentuje (glowna wine zrzucajac na was), ze przez was (lub Milan, lub Rome, wszystko jedno) poziom ligi maleje, lub, ze ilosc miejsc w CL moze sie zmniejszyc w nastepnych latach.

Bo tego dotyczyla moja wypowiedz.

Tak robicie wy (nie wszyscy oczywiscie), nie ja. I tego dotyczylo to co napisalem:

"Tak wiec patrzcie sie na swoj zespol, my sie bedziemy patrzec na swoj."

Rozumiem, ze dla ciebie trzeba cos pisac 2 razy, zebys w koncu, przynajmniej odpowiedzial na temat. Jak juz cos komentujesz to komentuj sedno wypowiedzi, a nie jedno zdanie wyrwane z kontekstu.

Do "reszty" twoich "ziomkow" nie odpowiadam, bo zaprezentowali podobny poziom co ty.
szczerbi pisze:Nie wiem czy ktoś to już napisał, ale obejrzyjcie dokładnie powtórki: Del Piero kopnął się lewą stopą w prawą łydkę pół metra przed polem karnym i sam siebie przewrócił :-D

Najlepiej widać to na tym filmiku w 0:46

Gasperini pomylił się mówiąc, że sędzia popełnił trzy błędy, bo spalonego akurat nie było.
Wszystko co napisales sie zgadza, wliczajc w to, ze offside'u nie bylo.

Obrazek
szczypek

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Otrzymał podziękowanie: 24 razy

Nieprzeczytany post 15 lutego 2010, 19:27

Wreszcie się udało wygrać. Nie oglądałem meczu. Nie byłem w stanie xD Ale cieszę się, że się wreszcie udało.
Italiano_Genoa pisze:Jeszce się śmieje <brzydkie słowo ( ͡° ͜ʖ ͡°)>
Śmiech, kibicu Genoi od 2008 roku, to zdrowie.

Nawet Luker nas odwiedził w temacie. Szał.

Motor

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 15 lutego 2010, 20:04

Meczyk ładnie, mimo iż wygrany w dosyć kontrowersyjnej sytuacji, w które nie powinno byc karnego. Jednak nie rozumiem dlaczego kibice, tudzież kibic Genoi, w dosyć niepoważny sposób wypowiada się o tym fakcię. Troche nie rozumiem dlaczego? Juventus "nie zasłużył" na karnego, ale na zwycięstwo jak najbardziej!

Za wszelki nie ład w moich wypowiedziach odpowiedzialni są kosmici.

27 marca 2010 - 2 lata na Forum JuvePoland
NeBu

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 15 lutego 2010, 20:28

kurcze, ja jestem jakaś ślepa chyba. Siedzę z tatą i wlepiamy galy w te powtórki i nie ma mocnych, ja tam widzę podcięcie XD chyba jestem już kompletnie ślepa, ale dla mnie koleś podciął (może lekko, ale zawsze) Alexa przechodząc z jednej jego strony na drugą (właściwie to z lewego jego tyłu na prawy :-D ). Zaczynam się o siebie martwić, więc zapytam tak: czy ktoś to jeszcze oprócz mnie ( no i mojego rodziciela, ale może to defekt genetyczny :think: ) widzi? :D

PS. oczywiście bezdyskusyjnie karny niesłuszny, ale wolny...

'this crazy shine it never lets you die'
LordJuve

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 15 lutego 2010, 20:39

Się zastanawiam, skoro zawodnik Genoa podciął Alexa, tak jak wiele osób twierdzi, to dlaczego nie został ukarany czerwoną kartką? Nie dość, że zagrał taktycznie to do tego pozbawił nasz zespół realnej szansy na zdobycie bramki.

Nikt się nad tym nie zastanawiał w sumie, bo to niuanse w tej sprawie, ale z tego co czytałem to przepisy gry w piłkę nożną mówią w takim wypadku o wykluczeniu...

Ciągnik_Na_Gąsienicach

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 15 lutego 2010, 21:23

Panowie, nie spinajmy sie. Po 1 czerwonej kartki nie powinno byc, bo nieraz sedzia poprzestaje na jednej karze gdy jest karny. No chyba ze to perfidna reka na linii bramkowej lub kosa od tylu w nogi. Jak dla mnie tutaj Papasthopoulos nawet go nie dotknal a jedynie obiegł ! :roll: Ale zrozumcie frustracje Genuenczykow, oni juz z LE odpadli, a po sprzedazy najwazniejszych zawodnikow nie licza sie w walce o puchary...

Bo żeby wyjść to trzeba wejść, a żeby wejść to trzeba wyjść !
Zablokowany