Giuseppe Rossi
- Marat87
- Juventino
- Podziekował: 16 razy
- Otrzymał podziękowanie: 37 razy
To Marotta mówił, że chce z tych 120 mln ( na bodajże 3 lata ) wydać większość w tym sezonie, więc to prędzej on kręci. Nie to żebym wierzył w 210 mln, ale te 100 baniek wydaje się realne.
- Pan Mietek
- Juventino
Myślę, że się właśnie mylisz. Jak ktoś kupuje karnet to robi to bezwarunkowo a jak ma go skusić gwiazda to ma mentalność piknika i co najwyżej będzie chodził na pojedyncze mecze.Loremaster pisze:Tak może Ty masz, gdyż znam wielu ludzi którzy np. kupili by karnet na Legię , ale ze względu na poziom piłkarzy itd tego nie robią. Myślę że we Włoszech nie jest inaczej, gdyż karnetów nie kupują tylko zatwardziali tifosi.
Ale cała ta dyskusja jest trochę bez sensu bo nasz stadion dlatego ma mało miejsc, żeby nie świecił pustkami więc sądzę, że to czy przyjdzie Rossi czy Aguero to już różnicy nie robi. Różnica może być w sprzedaży koszulek ale w to też wątpię.
A co do Aguero to wątpię w to, żeby Argentyna dziś odpadła, to po pierwsze, po drugie, kluby w ogóle nie poszły do przodu z negocjacjami więc powrót Kóna jest mało znaczący.
- rokfor
Przed chwilą na Orange sport info, podali wiadomość że Juventus osiągnął porozumienie z Villareal w sprawie transferu G. Rossiego ponoć mamy zapłacić 25mln € + jakiś zawodnik (dziwnie nie podali kto?)
nie mam niestety źródła w postaci linku, bo to jest wiadomość z TV ;p
nie mam niestety źródła w postaci linku, bo to jest wiadomość z TV ;p
- Loremaster
- Juventino
Mietson mogę się mylić ale przekazuje tylko to co wiem od znajomych, zresztą szczerze mówiąc gdyby Legia reprezentowała jakiś poziom i graliby tam piłkarze gwarantujący widowisko sam bym zakupił karnet chociaż żadnym kibolem ani fanem Ekstraklasy nie jest i mi obojętne kto tam wygrywa itd. Nie wiem jak jest we Włoszech i nie mam pojęcia jaki odsetek karnetów by wzrósł może minimalny, ale nie ulega wątpliwości że Aguero marketingowo i prestiżowo lepsza opcja, sportowo trochę też. Z drugiej strony jego transfer w tej chwili jest mało realny, chyba że Zezol bawi się w Moggiego w co szczerze wątpię.Mietson pisze:Myślę, że się właśnie mylisz. Jak ktoś kupuje karnet to robi to bezwarunkowo a jak ma go skusić gwiazda to ma mentalność piknika i co najwyżej będzie chodził na pojedyncze mecze.Loremaster pisze:Tak może Ty masz, gdyż znam wielu ludzi którzy np. kupili by karnet na Legię , ale ze względu na poziom piłkarzy itd tego nie robią. Myślę że we Włoszech nie jest inaczej, gdyż karnetów nie kupują tylko zatwardziali tifosi.
Ale cała ta dyskusja jest trochę bez sensu bo nasz stadion dlatego ma mało miejsc, żeby nie świecił pustkami więc sądzę, że to czy przyjdzie Rossi czy Aguero to już różnicy nie robi. Różnica może być w sprzedaży koszulek ale w to też wątpię.
A co do Aguero to wątpię w to, żeby Argentyna dziś odpadła, to po pierwsze, po drugie, kluby w ogóle nie poszły do przodu z negocjacjami więc powrót Kóna jest mało znaczący.
Tak Oragne sport itd , te same media trąbiły tydzień temu że Aguero jest nasz. Dopóki nie zobaczę oficjalnego komunikatu to nie mam podstaw wierzyć by coś wogóle było rzeczy. Prezes zresztą powiedział dzisiaj że do tej pory nie wpłynęła żadna oferta w ostatnim czasie.
- Marat87
- Juventino
- Podziekował: 16 razy
- Otrzymał podziękowanie: 37 razy
http://www.goal.com/en/news/12/spain/20 ... us-to-make
A prezio Villarrealu zaprzecza, by wpłynęła jakaś oferta.
PS: Mietson, jaja sobie robie z tym Kunem. A odpadnięcie Argentyny wcale nie jest takie niemożliwe, Kostaryce wystarczy remis.
A prezio Villarrealu zaprzecza, by wpłynęła jakaś oferta.
PS: Mietson, jaja sobie robie z tym Kunem. A odpadnięcie Argentyny wcale nie jest takie niemożliwe, Kostaryce wystarczy remis.
- evilboy
- Juventino
Jeśli uważasz, że decyduje jedynie liczba bramek, to gratuluję. Kupmy Llorente, Negredo czy Soldado - w końcu też strzelili 18 bramek w Primera Division. A w ogóle to może Ville nam Barca sprzeda...samy pisze:Po czym stwierdzasz, że Rossi jest o klasę gorszy ? Bo jest na mniej wyceniany ? Bo strzelił 2 gole mniej w poprzednim sezonie ? Bo ma słabsze staty w FM ? Nie rozumiem.evilboy pisze:Nie wiem czemu Wy wszyscy tak zachwycacie się Rossim. Jak dla mnie jest to piłkarz co najmniej o klasę gorszy od Aguero. Nie potrafi sam zmienić wyniku meczu, brakuje mu też umiejętności technicznych. Wolałbym Argentyńczyka.
Kun to piłkarz zupełnie inny niż Rossi. Potrafi sam wypracować akcję, jest dużo lepszy technicznie, potrafi strzelić z każdej pozycji, ma lepszy drybling. Nie wspominając już o wartości marketingowej, o której pisał Loremaster. A to się wiąże z pieniędzmi - sprzedaż koszulek jest czasem w stanie zwrócić większość kosztów transferu.
Czy chcecie czy nie, kibiców kimś trzeba przyciągać. Spieracie się o jakieś głupie karnety, a tak naprawdę chodzi o co innego - o młodych kibiców. Musimy mieć gwiazdę, bo chyba nie sądzicie, że wśród siedmio- czy ośmiolatków znajdziecie fanów Grygery, biegających dumnie po podwórku w koszulce z numerem '21'. My mieliśmy Del Piero, oni by 'zakochać się' w Juve potrzebują gwiazdy podobnego kalibru. I obawiam się, że Rossi nią nie jest. :?
- Bartek88
- Juventino
Bez przesady, nie jest powiedziane, ze Rossi po przejsciu do serieA nie moze jeszcze bardziej rozkwitnac.evilboy pisze:Jeśli uważasz, że decyduje jedynie liczba bramek, to gratuluję. Kupmy Llorente, Negredo czy Soldado - w końcu też strzelili 18 bramek w Primera Division. A w ogóle to może Ville nam Barca sprzeda...samy pisze:Po czym stwierdzasz, że Rossi jest o klasę gorszy ? Bo jest na mniej wyceniany ? Bo strzelił 2 gole mniej w poprzednim sezonie ? Bo ma słabsze staty w FM ? Nie rozumiem.evilboy pisze:Nie wiem czemu Wy wszyscy tak zachwycacie się Rossim. Jak dla mnie jest to piłkarz co najmniej o klasę gorszy od Aguero. Nie potrafi sam zmienić wyniku meczu, brakuje mu też umiejętności technicznych. Wolałbym Argentyńczyka.
Kun to piłkarz zupełnie inny niż Rossi. Potrafi sam wypracować akcję, jest dużo lepszy technicznie, potrafi strzelić z każdej pozycji, ma lepszy drybling. Nie wspominając już o wartości marketingowej, o której pisał Loremaster. A to się wiąże z pieniędzmi - sprzedaż koszulek jest czasem w stanie zwrócić większość kosztów transferu.
Czy chcecie czy nie, kibiców kimś trzeba przyciągać. Spieracie się o jakieś głupie karnety, a tak naprawdę chodzi o co innego - o młodych kibiców. Musimy mieć gwiazdę, bo chyba nie sądzicie, że wśród siedmio- czy ośmiolatków znajdziecie fanów Grygery, biegających dumnie po podwórku w koszulce z numerem '21'. My mieliśmy Del Piero, oni by 'zakochać się' w Juve potrzebują gwiazdy podobnego kalibru. I obawiam się, że Rossi nią nie jest. :?
Ale i tak dalej wierze w transfer kuna, zwlaszcza,ze Conte sie wypowiadal, ze na niektore transfery trzeba poczekac na zakonczenie Copa America. A kto tam gra? No kto ? Kto? Rossi nie :!: :lol:
- Loremaster
- Juventino
No gra tam Vidal.
- jarmel
- Redaktor
Kawałek newsa z konkurencyjnej strony dotyczący dzisiejszej prezentacji:
"Sztab trenerski i dyrektorów reprezentowali Giuseppe Marotta (na oficjalnej stronie przekręcono jego nazwisko na... Rossi)"
Ciekawe czy coś jest na rzeczy
"Sztab trenerski i dyrektorów reprezentowali Giuseppe Marotta (na oficjalnej stronie przekręcono jego nazwisko na... Rossi)"
Ciekawe czy coś jest na rzeczy
#AllegriOut
- Antichrist
- Juventino
- Podziekował: 1 raz
- Otrzymał podziękowanie: 1 raz
Sorry za linkozaura z konkurencyjnej strony, ale podają tam, że transfer Rossiego jest w bardzo zaawansowanym stadium, a sam Rossi dogadał się w sprawie kontraktu. Byłoby git, chociaż ostatnio, kiedy w podobnym tonie było info o Aguero, to wiemy, co wyszło.
The time has come, it's quite clear, our Antichrist is almost here.
- Pan Mietek
- Juventino
Jeśli 3,5 mln za sezon to prawda, to będzie to świetny interes. Aguero ciągnąłby przynajmniej 2 razy tyleAntichrist pisze:Sorry za linkozaura z konkurencyjnej strony, ale podają tam, że transfer Rossiego jest w bardzo zaawansowanym stadium, a sam Rossi dogadał się w sprawie kontraktu. Byłoby git, chociaż ostatnio, kiedy w podobnym tonie było info o Aguero, to wiemy, co wyszło.

- zahor
- Juventino
To raptem jedna motta rocznie. Biorąc pod uwagę jakie pieniądze marnowały się i dalej się marnują w Juventusie, nie wiem akurat oszczędzanie na kontrakcie największej gwiazdy jest najlepszym wyjściem z możliwych.Mietson pisze:Jeśli 3,5 mln za sezon to prawda, to będzie to świetny interes. Aguero ciągnąłby przynajmniej 2 razy tyleAntichrist pisze:Sorry za linkozaura z konkurencyjnej strony, ale podają tam, że transfer Rossiego jest w bardzo zaawansowanym stadium, a sam Rossi dogadał się w sprawie kontraktu. Byłoby git, chociaż ostatnio, kiedy w podobnym tonie było info o Aguero, to wiemy, co wyszło.
- samy
- Juventino
Czy ja gdzies napisałem, że decyduje tylko różnica bramek ? Nie ? To po co mi wkładasz w usta coś, czego nie powiedziałem ?evilboy pisze:Jeśli uważasz, że decyduje jedynie liczba bramek, to gratuluję. Kupmy Llorente, Negredo czy Soldado - w końcu też strzelili 18 bramek w Primera Division. A w ogóle to może Ville nam Barca sprzeda...samy pisze:Po czym stwierdzasz, że Rossi jest o klasę gorszy ? Bo jest na mniej wyceniany ? Bo strzelił 2 gole mniej w poprzednim sezonie ? Bo ma słabsze staty w FM ? Nie rozumiem.evilboy pisze:Nie wiem czemu Wy wszyscy tak zachwycacie się Rossim. Jak dla mnie jest to piłkarz co najmniej o klasę gorszy od Aguero. Nie potrafi sam zmienić wyniku meczu, brakuje mu też umiejętności technicznych. Wolałbym Argentyńczyka.
Aguero jest lepszy niż Rossi, ale nie na tyle, żeby płakać i szlochać, bo przyjmijmy przyjdzie "tylko" Rossi. A Włoch to również koszta o połowę mniejsze niż przy tranferze Argentyńczyka.
- Wojtek
- Juventino
Media podają że Villarreal obniżył swoje żądanie wg Rossiego z 35mln na 30 mln euro. Marotta ma się udać w weekend do Hiszpanii. Tak więc teraz czas na ruch Juve, może Marotta pójdzie na kompromis i da te 30mln bo Motty już chyba nigdzie nie wciśnie :roll: