LM [1/8 (1)]: Chelsea 1-0 JUVENTUS

Przedmeczowe przewidywania, gorące pomeczowe dyskusje, wasze oceny gry Juve i poszczególnych zawodników.
Zablokowany
Niasty

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 25 lutego 2009, 23:15

ja chcialbym pochwalic Hiddinka za taktykę , chelsea chyba nigdy nie grala ustawieniem 4-3-3 , zonka zlapalem jak zobaczylem to ustawienie i wiedzialem ze bedzie ciezko .

Chelsea gra tak już od prawie pięciu lat.
Ostatnio zmieniony 25 lutego 2009, 23:15 przez Niasty, łącznie zmieniany 1 raz.

Obrazek
Bobeknaklo

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

eslk pisze:Treze mial tez swoja szanse, gdy dostal pilke na 15, 16 metrze od del piero, i byl zupelnie bez asysty obroncow przez moment. Niestety, skiksowal.
To nie była łatwa piłka, właśnie że miał na plecach obrońce, poza tym piłka nadlatywała z tyłu, musiał na nią poczekać, bardzo trudna pozycja do strzału.

Bison

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Mateo21 pisze:No i TeleExpress wykrakał....
hahah :P

az sie usmiechnalem bo jak sie o tym dowiedzialem przed meczem to czulem ze ta ksie skonczy , a z reguly nie jestem przeasadny.

Ja tam pozytywnie jestem nastawiony ... mamy mecz u siebie..

Przy wyniku 0:0 tez bysmy musieli strzelic bramke... Przy naszej przegranej 1 : 0 tez musimy strzelic .. a zapewnie jak nam sie to uda w 1 polowie to awansujemy.

Nie taka Chelsea straszna jak ja maluja w zasadzie w 2 polowie skupili sie na kontratakac. I maja Lamparda bez niego nie istnieja przez niego idzie kazda pilka, trzeba gl wylaczyc z gry choc to nie takie latwe. I poprawic skutecznosc

A mam taka mala nadzieje ze wkoncy zagramy trojzebem.. Tak mi brakowalo Davida w tym meczu , patrzylem na Juve ktoremu brakowalo ostatniego podania wyjscia napastnika w tempo.. w wlasnie takim zawodnikiem jest Treze ona ma talizman ktory przyciaga pilke i jestem pewien ze cos by dziabnal jakby wyszedl o1 minuty, zreszta wszedl na boisku i odrazu mial ,,setke''...

Takze glowy do gory nie jest zle nie jest super , poprostu musimy wygrac , bo innej opcji nie zakladam... zadnego kalkulowania tylko musimy w nich wjechac z ...(cenzura)

Uno,Due,Tre - JUVE!
Ostatnio zmieniony 25 lutego 2009, 23:16 przez Bison, łącznie zmieniany 1 raz.

risto

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

KU-bra pisze:
risto pisze:patrzac na caly mecz to sprawiedliwie bylo by 1-1. Szkoda ze 1-0 bo byly okazje. Sedzia mnie zadziwial czasami swoimi decyzjami. Balack powinien dostac drga zolta za faul od tylu na Sissoko ale na plus wychodzi ze Molinaro nie dostal drugiej zoltej. Niestety taki futbol ale trzeba grac dalej. Za 2 tygodnie 2-0 dla nas :)
Tak samo jak i Balack, Molinaro powinien dostać drugą żółta za faul na kimś tam, chyba właśnie na niemcu. Patrząc obiektywnie to powinien być także karny dla Chelsea za faul na Drogbie...
tyle ze u nich brak Balacka byl by gorszy niz u nas Molinaro ;)

Łukasz

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Molek big fun juve pisze:ja chcialbym pochwalic Hiddinka za taktykę , chelsea chyba nigdy nie grala ustawieniem 4-3-3
Ty widziałeś w ogóle kiedyś jakiś mecz Chelsea?
ArtHur pisze:Wielka szkoda Camora, oby to nie byla kolejna kontuzja, bo Marco... dzisiaj zagral niezle, nawet oddal przyzwoity strzal.
Marco zagrał nieźle, ożywił naszą grę, ale te strzały z lewej mógłby sobie dopuścić, bo pożytku z nich nie ma żadnego.
Ostatnio zmieniony 25 lutego 2009, 23:18 przez Łukasz, łącznie zmieniany 1 raz.

Ale, Alex, Alessandro. DEL PIERO!

http://wsamookno.bloog.pl
ArtHur

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 25 lutego 2009, 23:16

A tam. O ile w pierwszej polowie zagrlismy beznadzijnie, o tyle w drugiej bylo juz na prawde dobrze. Statystyka to pokazuje, bylo bodaj 16-14 w strzalach dla nas. Wielka szkoda Camora, oby to nie byla kolejna kontuzja, bo Marco... dzisiaj zagral niezle, nawet oddal przyzwoity strzal.
gladston--> Ranieri nic nie spieprzyl, smieszy mnie gadanie, ze gdyby wszedl Iaquinta na koncowke, to byloby lepiej, bo umie przesadzic wynik w koncowych minutach.
Ale kurde to rozczarowanie po strzale Nedveda w 93 min... :płaczę:

Vojtimar

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 25 lutego 2009, 23:16

Jak ktoś uważa, że mecz nie był najgorszy to chyba jest zaślepiony. Nie nazywajcie jednego niezłego strzału Nedveda, jednego MM kreatywnymi akcjami! Taka była tylko jedna kiedy Alex miał okazję. Był też jeden rożny kiedy Amauriemu zabrakło. Cały mecz piłkarzom Juve chyba nie chciało się grać bo nie walczyli. Nedved dwa razy podał piłke Cechowi. Amauri raz też. A jeśli ktoś zaliczy to do niezłych akcji ofensywnych to ja nie mam pytań.

Z Juve na dobre i złe!
slay_mac

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 25 lutego 2009, 23:18

Trochę niektórzy przesadzają... Gra Juve w II połowie była całkiem dobra, brakowało szczęścia, czy jakiejś indywidualnej akcji. Założę się, że jeśli strzelilibyśmy nawet przypadkową bramkę (a parę sytuacji było) to większość byłaby zachwycona grą Juve. Gdy graliśmy z Realem to Hiszpanie stwarzali okazję, a my mieliśmy jedynie parę okazji, ale wtedy nikt nie narzekał, bo oba mecze wygraliśmy, dzisiaj mogło być podobnie z tym, że można powiedzieć, że w przeciwieństwie do meczów z Realem to raczej my przeważaliśmy... Miejmy nadzieję, że za 2 tygodnie będziemy górą, jest to całkiem możliwe i bardzo w to wierzę.

Kibice Chelsea w porównaniu do kibiców Juve... Stamford Bridge to jedyne miejsce na ziemi gdzie nie ma atmosfery... Coś trzeba dodawać?

W dzisiejszym meczu na plus środek obrony, Sisoko i Amauri. Niestety kiepsko Alex... Zastanawiam się czy nie było warto wprowadzić za niego Giovinco, mógłby wiele dać w ataku. Ktoś wie dlaczego nie znalazł się dzisiaj na ławce?

A i jeszcze jedno: Co się znowu dzieje z newsem meczowym? Dlaczego komentarze znowu zniknęły?

JuveLethal

Qualità Juventino
Qualità Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 25 lutego 2009, 23:18

Czy mi sie wydaje czy nasz ukochany Molinaro nie zagra w rewanzu przez te zolta kartke? :C

eslk

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 25 lutego 2009, 23:22

W ogole, to chyba kolega, ktory wkleil pare stron wczesniej skrin z taktyka Juventusu na mecz z Realem, ma racje.

Powinnismy zagrac 4-3-1-2.

Nie ma sensu wiecznie stawiac na slabego Marchionniego, nie ma sensu liczyc na Camoranesiego, ktory jest zawsze kontuzjowany. A Nedved moze grac tez blizej srodka, co widac czasem w meczach Serie A.

Bobeknaklo

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 25 lutego 2009, 23:22

JuveLethal pisze:Czy mi sie wydaje czy nasz ukochany Molinaro nie zagra w rewanzu przez te zolta kartke? :C
Molinaro grał dzisiaj przyzwoicie. Nie przywykłem go chwalić ale dzisiaj nawet ok. Poza tym , nie cieszyłbym się tak, gdyż nie wiadomo czy De Ceglie się wykuruje, jeżeli nie to zacznie się kombinowanie..

Niasty

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 25 lutego 2009, 23:25

Esik pisze:Nie ma sensu wiecznie stawiac na slabego Marchionniego, nie ma sensu liczyc na Camoranesiego, ktory jest zawsze kontuzjowany. A Nedved moze grac tez blizej srodka, co widac czasem w meczach Serie A.

Nie na Camora, nie na Marchionniego to na kogo z takim składem?

Obrazek
slay_mac

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 25 lutego 2009, 23:26

Prawdopodobnie Chiellini poszedłby na lewą :/ Naprawdę zmiana taktyki na 4-3-1-2 mogłaby wyjść nam na dobre... No ale mamy Ranieriego :prochno:

Bobeknaklo

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 25 lutego 2009, 23:30

slay_mac pisze:Prawdopodobnie Chiellini poszedłby na lewą :/ Naprawdę zmiana taktyki na 4-3-1-2 mogłaby wyjść nam na dobre... No ale mamy Ranieriego :prochno:
Wczoraj Inter tak grał. Na boku zagrał Muntari, więc chyba grali dosyć szeroko, on nie jest czasem skrzydłowym?

Monte Cristo

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 25 lutego 2009, 23:30

Przesadzacie.

Awans jest sprawa otwarta. Oczywiscie, The Blues maja duza przewage ale wystarczy ze strzelimy jednego gola (wiem, jak oni strzela to bedzie papa, ale po co zyc jak i tak sie umrze?) i wynik na zero, z lekka przewaga dla Chelsea bo jak strzela gola to my musimy naprawde gonic wynik Giovinco, Treze, Iaquinta i wszystkim co mamy.

Mecz zaciety i w drugiej polowie wyrownany. Szkoda ze nasz najlepszy defensor nie utrzymal lini spalonego i byl gol, coz zdarza sie..
Pierwsza polowa ogolnie nudna wiec nie bede zbytnio pisal.

W drugiej polowie troche przycisnelismy Chelsea (ale tylko troche :P). Szkoda szans Amauriego, Nedveda czy MM (odziwo wniosl wiele ozywienia). Najbardziej zaluje ze Camor sie popsul, bo i tak mial 2-3 minuty pozniej zejsc a tu znowu jakis uraz... Mam nadzieje ze pierwszy mecz na jaki bedzie gotowy to rewanz. Gdyby Treze byl na boisku z 5-6 minut dluzej to jestem na 100% pewny ze by strzelil ta pilka na bramke.

Wiecie do czego doszedlem do wniosku? Ze graczem ktory tak naprawde najbardziej chamuje nasze ataki to jest Sissoko. Porownajmy go z Lampardem (wiem, troche nietrafne porownanie, ale czytajcie dalej).
Dostaje pilke i awansuje naprzeciw bramki i 2-3 kolegow biegnie. Sissoko drybluje drybluje i wogole nie podaje, wszyscy sie zatrzymywoja i WTEDY Malijczyk decudyje sie na oddanie pilki, a zagrac do kogos kto stoi w miejscu nie jest tak latwe niz do biegnacego partnera. Ci ktorzy maja w druzynie Franka wiedza ze od razu gdy on ma pilke musza zaczac biegnac w strone bramki bo on moze podac, a Malijczyk tylko sam sobie ja sieje czy tam robi jakies terefere i w rezultacie przeciwnik odbiera pilke.

Zmiana Marchisio dobra, perspektywiczny gracz. Szkoda ze Treze wszedl tak pozno bo moglby jakas noge wczesniej tak dostawic.

Molinaro: Nie wiem co on nadal robi w naszym zespole, ''nie bluzgajcie na niego, on zrobil postepy! molinaro lepiej i lepiej!'' On to sie nadaje do 3 ligi polskiej.

A wiec szanse na awans sa, ale male. Bedziemy musieli naprawde wyprowac z siebie zyly zeby awansowac, ale wierze ze nasi chlopcy pokaza wole walki i te nasze DNA zwyciezcow... Ale jesli Chelsea strzeli nam gola na Olimpico to jedyna nadzieje na trofeum w tym sezonie to Coppa Italia...

Wszystko odemnie, Forza Juve!

PS. Moge powiedziec ze nasi kibice w Londynie nie zawiedli, przynajmiej z tego mozemy byc dumni. ;)

Zablokowany