"Prison Break"
- Moonk
- Juventino
- Podziekował: 1 raz
- Otrzymał podziękowanie: 1 raz
juverm co najwyzej dali by Złamać więźniajuverm pisze:Jaja były by jakby PB trafił do polski pod tytułem "Złamać więzienie" albo "Więzienie złamać"
chociaz mi by pasował...zeby zostalo poprostu Prison Break i bylo by najlepiej..no ale jesli zachciało im sie tłumaczyć no to Skazany na śmierć nie jest jeszcze tak tragicznym tytułem...zwłaszcza ze w drugim sezonie to on juz z więźnia nie uciekają...wiec tym bardziej orginalny tutuł jaki podsunął nam pejzano Ucieczka z więzienia nie byłby juz taki dobry...;]
EDIT:
ta....white_wolv pisze:..wtedy bardziej pasowaloby "Ucieczka przed wiezieniem" 8) .

Ostatnio zmieniony 24 grudnia 2006, 11:08 przez Moonk, łącznie zmieniany 1 raz.
- white_wolv
- Juventino
..wtedy bardziej pasowaloby "Ucieczka przed wiezieniem" 8) .Moonk pisze:Skazany na śmierć [/i]nie jest jeszcze tak tragicznym tytułem...zwłaszcza ze w drugim sezonie to on juz z więźnia nie uciekają...wiec tym bardziej orginalny tutuł jaki podsunął nam pejzano Ucieczka z więzienia nie byłby juz taki dobry...;]
- pajzano
- Juventino
pAj, pAjzano. Ja nie wiem czemu wszyscy widzą tam "e" :?Moonk pisze:c tym bardziej orginalny tutuł jaki podsunął nam pejzano Ucieczka z więzienia nie byłby juz taki dobry...;]
A co do tytułu, to tytuł jaki dałem, to najlepsze wolne tłumaczenie "Prison Break", a skoro w drugiej serii tytuł się nie zmienił oryginalnie, więc polski też by pasował.

You may know the name, but the game has changed. - Police Story (1985)
- Coolfi
- Juventino
Co do polskiego tytułu serialu, to wielce prawdopodobne jest, iż został on zasugerowany przez twórców. O ile mi wiadomo, krążyły pogłoski o rzekomej zmianie amerykańskiego tytułu na bardziej adekwatny do obecnych wydarzeń w serialu (chodziło o dodanie czegoś do "Prison Break", nie pamiętam dokładnie). "Skazany na śmierć" to wg mnie świetny tytuł.
Podobno w chwili śmierci...
tracimy 21 gramów naszej wagi.
Każdy.
tracimy 21 gramów naszej wagi.
Każdy.
- juverm
- Juventino
- Moonk
- Juventino
juz ja wczesniej sam podawałem:D jak dobrze pamietam...nawet spoko chociaz nie chcialo mi sie grac do konca...
wogoel ktos to przeszedl do konca??
P.S wcale nie ,,tylko kilka dni'' zostalo wiecej niz tydzień

- mnowo
- Qualità Juventino
Oglądaliście ten odcinek specjalny, który został wyemitowany przez FOX w tym tygodniu? Prison Break - Road To Freedom.
Jest to podsumowanie tego, co stało się dotychczas, wywiady z członkami ekipy, dodatkowo rzut oka na przyszły odcinek, więc jeśli ktoś nie lubi oglądać czy nie ogląda trailerów, to nie polecam.
Tymczasem jeśli ktoś reflektuje, to tutaj to siedzi => http://www.megaupload.com/?d=9ZJDFK78, hasło do rar: prisonbreak.int.pl
..ewentualnie:
http://rapidshare.com/files/10958321/Pr ... .part1.rar
http://rapidshare.com/files/10958313/Pr ... .part2.rar
Tesktu nie ma, ale jeśli ktoś jako tako rozumie angielski, to bez problemu sobie obejrzy ten film ze zrozumieniem
Pozdrawiam.
Jest to podsumowanie tego, co stało się dotychczas, wywiady z członkami ekipy, dodatkowo rzut oka na przyszły odcinek, więc jeśli ktoś nie lubi oglądać czy nie ogląda trailerów, to nie polecam.
Tymczasem jeśli ktoś reflektuje, to tutaj to siedzi => http://www.megaupload.com/?d=9ZJDFK78, hasło do rar: prisonbreak.int.pl
..ewentualnie:
http://rapidshare.com/files/10958321/Pr ... .part1.rar
http://rapidshare.com/files/10958313/Pr ... .part2.rar
Tesktu nie ma, ale jeśli ktoś jako tako rozumie angielski, to bez problemu sobie obejrzy ten film ze zrozumieniem

- Moonk
- Juventino
Własnie obejrzalem sobie trailer ,,Skazanego na śmierć'' w polsacie i musze powiedziec ze wogole do mnie nie przemawia...typowo ''Polsatowski''...
chyba za bardzo przyzwyczaiłem sie do napisów...
P.S i jeszcze to....,,szukam Lincolna Barołsa''
zreszta sami zobaczcie
chociaz szczerze mowiac trailer tez nie 
chyba za bardzo przyzwyczaiłem sie do napisów...
P.S i jeszcze to....,,szukam Lincolna Barołsa''

zreszta sami zobaczcie
no zapomnialem tam wcisnąć ze lektor nie przemawia do mnieMartin pisze:Trailer jak trailer... ale ten lektor...juz mogli wybrac zdecydowanie lepszego.

Ostatnio zmieniony 18 stycznia 2007, 08:00 przez Moonk, łącznie zmieniany 2 razy.
- Martin
- Juventino
Trailer jak trailer... ale ten lektor...
juz mogli wybrac zdecydowanie lepszego.
Chyba, ze tez przyzwyczailem sie do napisow i sluchania oryginalnych kwestii a nie zagluszonych przez lektora.

Chyba, ze tez przyzwyczailem sie do napisow i sluchania oryginalnych kwestii a nie zagluszonych przez lektora.
Log in: 15.12.1997
Log out: 31.03.2013
- mnowo
- Qualità Juventino
Nie chcę nic mówić, ale ten lektor czyta w "Modzie na sukces".
Nie to żebym oglądał, ale mało kto chyba nie natknął się na ten kultowy kilkutysięcznoodcinkowy serial
Tym samym więc myślę, że aż uderza od niego entuzjazm...
B-E-Z-N-A-D-Z-I-E-J-A!
Nie to żebym oglądał, ale mało kto chyba nie natknął się na ten kultowy kilkutysięcznoodcinkowy serial

Tym samym więc myślę, że aż uderza od niego entuzjazm...

B-E-Z-N-A-D-Z-I-E-J-A!
- Martin
- Juventino
Po cichu licze ze on zostal zatrudniony tylko na potrzeby traileramnowomiejsky pisze:Nie chcę nic mówić, ale ten lektor czyta w "Modzie na sukces".
Nie to żebym oglądał, ale mało kto chyba nie natknął się na ten kultowy kilkutysięcznoodcinkowy serial![]()
Tym samym więc myślę, że aż uderza od niego entuzjazm...![]()
B-E-Z-N-A-D-Z-I-E-J-A!
A w samym serialu lektorem bedzie ktos inny.
Log in: 15.12.1997
- mnowo
- Qualità Juventino
Obyś miał dar przewidywania w tym jakże trudnym momencieMartin pisze:Po cichu licze ze on zostal zatrudniony tylko na potrzeby traileramnowomiejsky pisze:Nie chcę nic mówić, ale ten lektor czyta w "Modzie na sukces".
Nie to żebym oglądał, ale mało kto chyba nie natknął się na ten kultowy kilkutysięcznoodcinkowy serial![]()
Tym samym więc myślę, że aż uderza od niego entuzjazm...![]()
B-E-Z-N-A-D-Z-I-E-J-A!
A w samym serialu lektorem bedzie ktos inny.