Juventini na wypożyczeniach...

Klubowe finanse, stadion, marketing, nowe logo i wiele innych. Podyskutuj na temat najważniejszych spraw związanych z Juventusem.
Zablokowany
Ouh_yeah

Qualità Juventino
Qualità Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 12 września 2010, 22:08

Mietson pisze:Ja to widzę tak, że Parma kupuje połowę karty ale my bierzemy do nas Sebka na sezon 2011/2012 i jak się uda to odkupujemy go, tracąc na całej transakcji jakieś 4-5 mln :)
1 mln za wypożyczenie, 3 za połowę karty... będziemy mieli 4 mln i drugą połowę karty. Raczej nie stracimy 4-5 mln wykupując go.

jakku1

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 12 września 2010, 22:18

Ja tam nie wiem, czy Del Neri nie chcial stawiac na Giovinco. Przypuszczam, ze Marotta od poczatku chcial go wypozyczyc, bez wzgledu na zdanie trenera. Tak samo bylo w przypadku Diego. Del Neri widzial Brazylijczyka w skladzie, Marotta nie bardzo.

Fakt jest faktem, ze Seba u Nas nie zagral chyba ani minuty w sparingach przedsezonowych. Ale przez wiekszosc tego okresu leczyl kontuzje jeszcze z poprzedniego sezonu. Trudno wiec cos na ten temat powiedziec.

Mati

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 12 września 2010, 22:37

Brutalo pisze:
Mietson pisze:Sebek po prostu musi do nas wrócić. Chociaż uważam, że wypożyczenie to była dobra decyzja.
A ja nie. Na dodatek tłumaczenie o ograniu uważam za bezsensowne. Po Serie B ogrywał się w Sienie, wrócił do Juve, był zmiennikiem Del Piero i Nedveda, a od tamtego czasu trenerzy nie wiedzieli jak na niego stawiać
Chyba Kuba pomyliłeś Siene z Empoli ;).

Cieszy mnie niezmiernie, że Sebastian radzi sobie póki co dobrze. Nie emocjonuję się zbytnio, bo to dopiero sam początek, ale bardzo chciałbym, żeby przez dłuzszy okres utrzymywał równą, wysoką formę. Ten zawodnika naprawdę posiada nieprzeciętne umiejętności, mam nadzieję, że rozegra się i powróci do Starej Damy.

Brutalo

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 12 września 2010, 22:49

Mati pisze: Chyba Kuba pomyliłeś Siene z Empoli ;).
Oczywiście 8) Grał tam z Marchisio, a w Sienie ogrywał się pozostały De Ceglie. Oddać Giovinco, zostawić De Ceglie. :angry: .
Co do Poulsena... Dobrze że się go pozbyliśmy. Marotta miał gorsze i lepsze epizody. Opchnięcie go animalsom i wyciągnięcie Alberta to jedna z lepszych transakcji Czujnego.

Obrazek
WWW.PAJACYK.PL <-- KLIKNIJ
dp10

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 12 września 2010, 23:02

Szkoda młodego Fausto Rossiego grzeje ławę w Vicenzie jak kiedyś Iago w Bari. Juve wypożyczając takich graczy jak młody Włoch powinno wysyłać ich do klubów które zagwarantują im regularną grę.

Immobile i Marrone też nic nie grają do tego Immobile wszedł w ostatnim meczu ligowym Sieny w 55 min i po 14 min zarobił czerwoną kartkę. :doh:

deszczowy

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 13 września 2010, 11:02

Pozwolę sobie stwierdzić, że może i Gio wczoraj strzelił bramkę, jednak efektu to nie przyniosło... 8) Ale może rzeczywiście trzeba mu dać czas? Niech zagra tak, jak w Empoli, to się go ściągnie z powrotem... choć łatwo nie będzie :naughty:

I believe in Moise(s) Kean

http://www.pmiska.pl/
Tharp

Nieprzeczytany post 13 września 2010, 14:30

dp10 pisze:Szkoda młodego Fausto Rossiego grzeje ławę w Vicenzie jak kiedyś Iago w Bari. Juve wypożyczając takich graczy jak młody Włoch powinno wysyłać ich do klubów które zagwarantują im regularną grę.
A nie przyszlo ci do glowy, ze moze po prostu Fausto Rossi jest najzwyczajniej w swiecie SLABY?
teschtzouvffy pisze: Mam jakieś dziwne wrażenie, że większość tych Ajubdałdów, Fałstófrossich i innych "hajhołpsów", to pobożne życzenia kibiców. Jeden talent mieliśmy, to nim dwa lata wycieraliśmy ławkę.
Jezus Maria, czlowieku, pisz normalnie te nazwiska. bo za cholere nie mam pojecia o kogo ci chodzi
Ostatnio zmieniony 13 września 2010, 15:25 przez Tharp, łącznie zmieniany 1 raz.

deszczowy

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 13 września 2010, 14:47

Tharp pisze:
dp10 pisze:Szkoda młodego Fausto Rossiego grzeje ławę w Vicenzie jak kiedyś Iago w Bari. Juve wypożyczając takich graczy jak młody Włoch powinno wysyłać ich do klubów które zagwarantują im regularną grę.
A nie przyszlo ci do glowy, ze moze po prostu Fausto Rossi jest najzwyczajniej w swiecie SLABY?
Ej, w FM`ie mi wymiatał lepiej, niż Dźovinko ten jakiś... :think:

Mam jakieś dziwne wrażenie, że większość tych Ajubdałdów, Fałstófrossich i innych "hajhołpsów", to pobożne życzenia kibiców. Jeden talent mieliśmy, to nim dwa lata wycieraliśmy ławkę.

I believe in Moise(s) Kean

http://www.pmiska.pl/
jakku1

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 13 września 2010, 21:11

Ja nie wiem, czy Wy widzieliscie skrot z tego spotkania, ale Giovinco dwa razy strzelal z wolnego. Raz strzelil gola, raz trafil w slupek. Na miejsce w 11 kolejki troche zabraklo (glownie wyniku), ale i tak Seba znalazl sie w wyroznieniach.

Bez kitu. Diego ani rezu w zeszlym sezonie nawet w bramke nie trafil.

Olek1987

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 13 września 2010, 21:43

Kolejna bramka Pasquato dla Modeny, juz 3 w sezonie na chyba 4 rozegrane mecze :twisted:

Zero szacunku dla Pogby
dp10

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 13 września 2010, 22:49

Olek1987 pisze:Kolejna bramka Pasquato dla Modeny, juz 3 w sezonie na chyba 4 rozegrane mecze :twisted:
dobrze będzie łakomy kąsek do sprzedania albo do oddaniu w rozliczeniu np. za Cassano :smile:

Arbuzini

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 14 września 2010, 02:03

Bardzo dobrze, niech się chłopaki ogrywają. O miejsce dla nich będzie bardzo ciężko. Giovinco to skrzydłowy i na takiej pozycji gra w Parmie. Na nasze 442 niestety zbyt ofensywny. Pasquato ma problem tego rodzaju, że na cofniętym napastniku mamy Fabio, Alexa i Malakę, a możliwe, że dojdzie jeszcze ktoś z pary Cassano-Rossi. Póki co za wysokie progi, ale niech ćwiczy skillsy.

Mam nadzieję, że kiedyś przejdziemy na 4231 i przynajmniej dla jednego z nich znajdzie się miejsce w drużynie.

francois

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 14 września 2010, 19:53

dp10 pisze:
Olek1987 pisze:Kolejna bramka Pasquato dla Modeny, juz 3 w sezonie na chyba 4 rozegrane mecze :twisted:
dobrze będzie łakomy kąsek do sprzedania albo do oddaniu w rozliczeniu np. za Cassano :smile:
Ja również jestem zdania, że do pierwszej drużyny nigdy nie trafii. Skoro przez 1.5 roku nie przebił się w Empoli w Serie B to chyba maksimum jakie możemy z niego wycisnąć do dołączenie do jakiejś transakcji. Ale tymczasem w Modenie pokazuje się ze świetnej strony :happy:
Arbuzini pisze:Bardzo dobrze, niech się chłopaki ogrywają. O miejsce dla nich będzie bardzo ciężko. Giovinco to skrzydłowy i na takiej pozycji gra w Parmie. Na nasze 442 niestety zbyt ofensywny. Pasquato ma problem tego rodzaju, że na cofniętym napastniku mamy Fabio, Alexa i Malakę, a możliwe, że dojdzie jeszcze ktoś z pary Cassano-Rossi.
Wg mnie Malaka może grać jako najbardziej wysunięty napastnik.
Podobnie Quagliarella, co pokazał w meczu z Sampą.
Z kolei Rossi dosyć często grywa jako najbardziej wysunięty napastnik. Gdy kontuzjowany jest Nilmar to Giuseppe grywa nawet jako jedyny napastnik w systemie 4-5-1.
Cassano zaczynał jako wysunięty napastnik, później skrzydłowy, a dopiero del Neri zrobił z niego takie 9.5.

jakku1

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 19 września 2010, 20:58

Ariaudo znow niestety nie zagral ani minuty.
Ekdal z tego, co wiem, dalej leczy kontuzje.
Giovinco za to zagral 90 minut i zostal znow wybrany najlepszym zawodnikiem meczu ; )

delarudii

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 19 września 2010, 21:26

jakku1 pisze: Giovinco za to zagral 90 minut i zostal znow wybrany najlepszym zawodnikiem meczu ; )
I dobrze, niech się tam rozwija. U nas by grzał ławe (a szkoda), a tak chłopak ma możliwość grania. Żałuję, że w Juve nie mógł pokazać swoich walorów piłkarskich.

Zablokowany