Orange Ekstraklasa 2007/2008
- zoff
- Qualità Juventino
- Otrzymał podziękowanie: 2 razy
Co za sobota!! Właśnie przeglądałem wyniki dzisiejszych spotkań i musze stwierdzić, że takiego show na polskich boiskach dawno nie było. Wicemistrz Polski u siebie przegrywa ze słabiutką Polonią z Bytomia aż 3:0!! Słuchajcie dalej, Dawid Jarka sam ograł w śląskich derbach Zagłębie Sosnowiec, a mecz skończył się wynikiem aż 4:2 dla Górnika. 20 latek z Górnika to czysty talent, mam nadzieje, że Leoś znajdzie dla niego miejsce w kadrze. Dobra jedziemy dalej, w klasyku polskim na
ul. Bułgarskiej Lech wygrywa z Legią 1:0, oj się tam działo.... Wisłą demoluje Jagę aż 5:0!! Przy tym wszystkim tylko Cracovia zachowała się zwyczajnie, ponieważ przegrała kolejny mecz z rzędu na wyjeździe, tym razem 3 punkty zostały w Kielcach. Podsumowując dzisiejszy dzień doszłem do wniosku, że w polskim futbolu dzieje się coraz lepiej...
Oby więcej takich dni!!
ul. Bułgarskiej Lech wygrywa z Legią 1:0, oj się tam działo.... Wisłą demoluje Jagę aż 5:0!! Przy tym wszystkim tylko Cracovia zachowała się zwyczajnie, ponieważ przegrała kolejny mecz z rzędu na wyjeździe, tym razem 3 punkty zostały w Kielcach. Podsumowując dzisiejszy dzień doszłem do wniosku, że w polskim futbolu dzieje się coraz lepiej...
Oby więcej takich dni!!
- wloski
- Juventino
Szacuje, że za 4 lata Górnik zdobędzie mistrzostwo Polski, mogą się ludzie, ale ja mówię poważnie, nowy stadion się szykuje, coraz lepszy zespół, pieniądze, czekam aż Śląsk się odrodzi i będzie taki jak za dobrych czasów, narazie idzie z tym ciężko, ale najbliżej do powrotu na dobry tor jest Górnikowi, Allianz + Górnik może być sukcesem ...kacek_ pisze:jakie derby śląska.. ?
z choinki żeś się urwał chłopie.. ? :roll:
szacunek dla Górnika i młodego Jarki. będą z niego ludzie.

Rozmowa na ten temat, była kiedyś poruszana, aaaa zresztą nie trzeba poruszać tego tematu (wystarczy znać kawałek historii), Sosnowiec to Gorole i tyle...zoff pisze:Co za sobota!! śląskich derbach Zagłębie Sosnowiec, a mecz skończył się wynikiem aż 4:2 dla Górnika
- zoff
- Qualità Juventino
- Otrzymał podziękowanie: 2 razy
Możliwe, ja tam się nie znam na tej ''ich'' ślaskiej kulturze...wloski pisze: Rozmowa na ten temat, była kiedyś poruszana, aaaa zresztą nie trzeba poruszać tego tematu (wystarczy znać kawałek historii), Sosnowiec to Gorole i tyle...
Co do tematu, to szkoda mi zespołu z Bełchatowa. Widać, że z porzedniego sezou został tylko cień tego zespołu.
- LBaLin
- Juventino
To nie pisz na ten temat!zoff pisze:Możliwe, ja tam się nie znam na tej ''ich'' ślaskiej kulturze...wloski pisze: Rozmowa na ten temat, była kiedyś poruszana, aaaa zresztą nie trzeba poruszać tego tematu (wystarczy znać kawałek historii), Sosnowiec to Gorole i tyle...
Nawet nie ma sie do czego przyczepic jezeli chodzi o porazke z Lechem

- Ultras
- Qualità Juventino
- Podziekował: 7 razy
Tak Sosnowiec na Śląsku jak Warszawa w Małopolsce 
Ale to nie ważne. Najważniejsze, ze lider znów w Krakowie! Wisełka wciąż niepokonana. Tym razem Krakowski smok wchłonął beniaminka aż 5:0. Warto wspomnieć, że to już drugie tak wysokie zwycięstwo Wisły w tym sezonie (znów ograny beniaminek). Brawo

Ale to nie ważne. Najważniejsze, ze lider znów w Krakowie! Wisełka wciąż niepokonana. Tym razem Krakowski smok wchłonął beniaminka aż 5:0. Warto wspomnieć, że to już drugie tak wysokie zwycięstwo Wisły w tym sezonie (znów ograny beniaminek). Brawo

- Chiellini3
- Juventino
Lech wygrał "Derby Polski" idealnie chociaż mogło byc 2:0 ale chbya tylko sam Zając wie dlaczego nie trafił do pustej bramki
- Chiellini3
- Juventino
W sumie tez mozna by bylo tak nazwac ale wczorajsza prasa tak ten mecz ochrzciłaDionizos pisze:Derby Polski to z Widzewem...
- Michal17
- Juventino
Trochę bałem się meczu z Jagiellonią. Oficjalna zgoda między naszymi klubami padła ponad 2 lata temu, ale nie da się ukryć, że ogromny sentyment i szacunek pozostał. Dzisiejszy mecz potwierdził dobre relacje kibiców Wisły z fanami Jagi i choć wzajemnego pozdrawiania nie było to i tak czuję, że przyjechała do nas przyjazna ekipa. Ich oprawa to pierwszy ukłon w naszą stronę. Oklaskiwanie naszych piłkarzy (i oczywiście piłkarzy Jagi przez Wisłę), wspólna zabawa podczas robienia fali, głośne wykrzykiwanie nazwiska Radka Sobolewskiego przez fanów z Białegostoku, dobra atmosfera po końcowym gwizdku - wszystko to było dla mnie bardzo ważne. W moim sercu zgoda Wisła-Jaga ciągle istnieje...
Zupełnie obiektywnie patrząc: Jagiellonia to najgłośniejsza ekipa jaka była na Reymonta tej jesieni. Kibicowsko pokazali się z jak najlepszej strony. Korona czy Lech na ich tle wypadają bardzo słabo... Ciekawe co pokaże Legia...
Piłkarsko nie ma się co wypowiadać: Kolejny beniaminek połknięty przez Krakowskiego Smoka. Teraz derby (niestety na stadionie po złej stronie Błoń) a potem na R22 zwita dotychczasowy lider...
PS: Derby Łodzi:
<brzydkie słowo ( ͡° ͜ʖ ͡°)> się szerzy, kolejni "honorowi"?
Zupełnie obiektywnie patrząc: Jagiellonia to najgłośniejsza ekipa jaka była na Reymonta tej jesieni. Kibicowsko pokazali się z jak najlepszej strony. Korona czy Lech na ich tle wypadają bardzo słabo... Ciekawe co pokaże Legia...
Piłkarsko nie ma się co wypowiadać: Kolejny beniaminek połknięty przez Krakowskiego Smoka. Teraz derby (niestety na stadionie po złej stronie Błoń) a potem na R22 zwita dotychczasowy lider...
PS: Derby Łodzi:
<brzydkie słowo ( ͡° ͜ʖ ͡°)> się szerzy, kolejni "honorowi"?
- Vincitore
- Juventino
Mecz Lecha z Legią mógł się podobać na przeciwko stanęły dwa godne siebie drużyny. Z przekroju meczu ciężko było wyłonić zespół lepszy, nikt nie odstawiał nogi. Przy golu Rengifo fantastycznie zachował się Kikut. Cóż Wisła wykorzystała ten fakt i wskoczyła na fotel lidera! Mam nadzieję że już tak do końca sezonu!
TS! TSW! TS WISLA! KRAKOW!

TS! TSW! TS WISLA! KRAKOW!
- valsir
- Juventino
powiem szczerze ,że to był najgorszy mecz Legii oprócz pucharu ekstraklasy z Ruchem Chorzów. Świadczy o tym ani jeden celny strzał w światło bramki. Legia w tym meczu nie pokazała nic co by mogło pozwolić jej wygrać. Niestety zdarzają się też takie mecze, ale będzie dobrze w kolejnych meczach. Nie mogę się doczekać meczu z Wisłą wtedy dopiero zobaczymy mecz rundy jesiennej :d
Łódzki KS - Górnik Zabrze 2
Polonia Bytom - Widzew Łódź 1
Dyskobolia - Lech Poznań X1
Legia Warszawa - Odra Wodzisław Śląski 1
Cracovia - Wisła Kraków X2
Zagłębie Sosnowiec - Korona Kielce 1
Jagiellonia Białystok - Zagłębie Lubin 2
Ruch Chorzów - GKS Bełchatów 1X
W najbliższy poniedziałek rozpocznie się sprzedaż biletów na spotkanie Wisła Kraków - Legia, zaplanowane na przyszłą niedzielę. Działacze Wisły, licząc na spore zainteresowanie krakowskich kibiców, przez pierwsze trzy dni zamierzają sprzedawać wejściówki na Legię wyłącznie w pakiecie z meczem z Zagłębiem Sosnowiec (PE). Jako że KP Legia nie zamówiła biletów dla swoich kibiców, wiślacy sprzedawać będą również bilety na sektory E4 (buforowy) oraz E5 (sektor gości). Bilety na mecz kosztują od 30 do 45 złotych.
Do zakupu biletów nie są wymagane Karty Kibica. Ci, którzy ich nie posiadają, bądź kupują bilet w dniu meczu, muszą doliczyć do ceny wejściówki opłatę manipulacyjną w wysokości 2 złotych.
Czy ktoś z was Wiślacy jest mi w stanie pomóc kupić bilet ? jak wiecie mamy zakaz wyjazdowy z naszego własnego klubu. A chciałbym obejrzeć ten mecz na żywo niekoniecznie w TV. A może ktoś się orientuje bardziej i gdzie zostaną rozlokowani Legioniści znaczy jak się dogada góra... ?
Łódzki KS - Górnik Zabrze 2
Polonia Bytom - Widzew Łódź 1
Dyskobolia - Lech Poznań X1
Legia Warszawa - Odra Wodzisław Śląski 1
Cracovia - Wisła Kraków X2
Zagłębie Sosnowiec - Korona Kielce 1
Jagiellonia Białystok - Zagłębie Lubin 2
Ruch Chorzów - GKS Bełchatów 1X
W najbliższy poniedziałek rozpocznie się sprzedaż biletów na spotkanie Wisła Kraków - Legia, zaplanowane na przyszłą niedzielę. Działacze Wisły, licząc na spore zainteresowanie krakowskich kibiców, przez pierwsze trzy dni zamierzają sprzedawać wejściówki na Legię wyłącznie w pakiecie z meczem z Zagłębiem Sosnowiec (PE). Jako że KP Legia nie zamówiła biletów dla swoich kibiców, wiślacy sprzedawać będą również bilety na sektory E4 (buforowy) oraz E5 (sektor gości). Bilety na mecz kosztują od 30 do 45 złotych.
Do zakupu biletów nie są wymagane Karty Kibica. Ci, którzy ich nie posiadają, bądź kupują bilet w dniu meczu, muszą doliczyć do ceny wejściówki opłatę manipulacyjną w wysokości 2 złotych.
Czy ktoś z was Wiślacy jest mi w stanie pomóc kupić bilet ? jak wiecie mamy zakaz wyjazdowy z naszego własnego klubu. A chciałbym obejrzeć ten mecz na żywo niekoniecznie w TV. A może ktoś się orientuje bardziej i gdzie zostaną rozlokowani Legioniści znaczy jak się dogada góra... ?
Ostatnio zmieniony 21 października 2007, 00:11 przez valsir, łącznie zmieniany 1 raz.
LEPIEJ RZUCIĆ SUBTELNYM ŻARCIKIEM, KTÓREGO NIE KAŻDY ZROZUMIE, NIŻ ZEPSUĆ ZNANY WSZEM KAWAŁ. =)
- paku
- Juventino
"My, kibice Legii Warszawa, chcemy w ten sposób dobitnie zaznaczyć nasz stosunek do grup kibicowskich używających tzw. „sprzętu”, nie przestrzegających kibicowskich reguł i zasad. Pragniemy także poinformować, ze decyzja ta dotyczy również meczu z Cracovią Kraków.valsir pisze: Czy ktoś z was Wiślacy jest mi w stanie pomóc kupić bilet ? jak wiecie mamy zakaz wyjazdowy z naszego własnego klubu. A chciałbym obejrzeć ten mecz na żywo niekoniecznie w TV. A może ktoś się orientuje bardziej i gdzie zostaną rozlokowani Legioniści znaczy jak się dogadie góra... ?
Decyzja ta była dla nas trudna, ze względu na atrakcyjność tego meczu. Mieliśmy wstępne deklaracje fanów Wisły, zapewniające nas o możliwości wejścia na stadion w Krakowie tak, jak odbywa się to na wszystkich wyjazdach - dzięki uprzejmości kibiców gospodarzy. Jednak mimo tych zapewnień, w obliczu wydarzeń w Kielcach, nasza decyzja mogła być tylko jedna – nie jedziemy, bo nie chcemy mieć NIC WSPOLNEGO z nożownikami, dla których życie ludzkie nic nie znaczy. Nie jedziemy, bo nie chcemy korzystać z gościnności ekip, które w kontaktach z innymi wykazują się nagminnym łamaniem zasad, ustalonych przez niemal wszystkich kibiców z kraju. Walka o normalność i respektowanie tych zasad w kibicowskich stosunkach jest dla nas ważniejsza niż zwalczanie chorego klubowego zakazu wyjazdowego, ważniejsza niż szlagierowy mecz.
Nie liczymy na to, że nasza decyzja znajdzie naśladowców. Jesteśmy jednak zdania, iż tylko całkowity ostracyzm wobec nożowników może sprawić, że tragedia z Kielc już nigdy się nie powtórzy.
Liczymy na zrozumienie naszego stanowiska.
Wszystkie Grupy
Kibiców Legii Warszawa"
AMEN.

Poczucie humoru Warszawkę nie opuszcza

- Vincitore
- Juventino
Zgodnie z przewidywaniami w Krakowie rządzi Wisła
. Chociaż z przebiegu meczu Cracovia pokazała charakter i zasłużyła na co najmniej punkt. Piękny gol Boguskiego, w końcówce mieliśmy trochę szczęścia ale cóż trzy punkty jadą na lepszą stronę błoń :twisted:.