ME U-21: FORZA AZZURRINI

Pokój dla fanów piłki reprezentacyjnej.
ODPOWIEDZ
figc1898

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 12 sierpnia 2009, 17:59

W towarzyskim meczu U-21 Azzurrini przegrali z Rosją 2:3. Oglądałem prawie cały mecz i jestem zmartwiony takim stylem w jakim grali młodzi Włosi. Z drugiej strony należy zauważyć, że rozgrywki w Rosji są w środku kalendarza a Serie A dopiero będzie startować więc można powiedzieć że nowi zawodnicy mający do 21 lat się zgrywają pod wodzą Casiraghiego i jeszcze będzie można popatrzeć na nowe pokolenie piłkarzy.
Składy meczowe

Obrazek
Obrazek
drozdi

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 12 sierpnia 2009, 18:30

figc1898 pisze:Oglądałem prawie cały mecz i jestem zmartwiony takim stylem w jakim grali młodzi Włosi
Niestety nie miałem możliwości obejrzeć tego spotkania. Jak sobie poradził Ariaudo na tle reszty?

Obrazek
figc1898

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 12 sierpnia 2009, 23:31

drozdi pisze:Niestety nie miałem możliwości obejrzeć tego spotkania. Jak sobie poradził Ariaudo na tle reszty?
Pod koniec meczu miał możliwość strzelić gola po dośrodkowaniu z rzutu rożnego. Więcej nic specjalnego nie pokazał. Trzy bramki, które padły w drugiej połowie zawinił bramkarz Violi Seculin.

Obrazek
Obrazek
Majos

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 13 sierpnia 2009, 12:37

Szkoda porażki, ale tak jak mówisz, możliwe, że jest to spowodowane późniejszym startem rozgrywek. W końcu w Rosji mamy sezon w pełni, a w e Włoszech jeszcze 2. tygodnie do rozpoczęcia. Brakuje mi Marchisio, ale on przeszedł do tej "ważniejszej" drużyny, czyli się rozwija, oby to samo stało się z Ariaudo.

figc1898

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 05 września 2009, 00:42

W meczu eliminacyjnym do Mistrzostw Europy, które odbędą się w 2011r. w Danii, Italia przegrała w Swansea z Walią 1:2.
Cały mecz wyglądał bardzo słabo w wykonaniu podopiecznych Casiraghiego. Myślałem, że po golu Paloschiego gra ulegnie zmianie ale nie było poprawy jakości na boisku. Niewymuszone błędy, brak dokładnych zagrań i niepotrzebne faule taki jak miał Ariaudo i nie dostał nawet kartki mówią wyraźnie, że ta grupa piłkarzy, którą ma Casiraghi będzie miała wiele problemów z dostaniem się na Mistrzostwa. Balotelli miał dużo indywidualnych akcji ale niczym się to nie skończyło. Podobnie było z wykonywaniem rzutów wolnych przez niego. Widać jak już nie ma Giovinco w tej kadrze to nie ma kto rozgrywać piłek w środku pola i do napastników. Jestem bardzo zaniepokojony tym obrotem spraw bo nie widać nikogo w tej reprezentacji kto może w przyszłości świecić w seniorskiej drużynie. Jak widać jest kilku piłkarzy z Serie B i to samo już wskazuje jaki będzie poziom tych piłkarzy i tej ekipy.
kronika meczowa wg La Gazzetta dello Sport
kronika meczowa wg UEFA

Obrazek
Obrazek
figc1898

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 08 września 2009, 23:44

W drugim meczu eliminacyjnym rozegranym w Novarze, Italia pokonała Luksemburg 2:0. Oba gole padły w doliczonych czasach pierwszej i drugiej połowy. Mecz na niskim poziomie. Mało strzałów, dośrodkowań a dużo fauli i bezbarwnej gry. Znów mnie cieszy wynik niż gra zespołu. Balotelli, który ostatnio był krytykowany przez Casiraghiego strzelił drugiego gola i miał kilka okazji więcej na strzelenie kilku bramek. Pierwszego strzelił Poli z Sampdorii. Także Ariaudo pokazał na co go stać.
kronika meczowa wg UEFA

Obrazek
Obrazek
figc1898

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 05 października 2009, 18:14

Pierluigi Casiraghi powołał 21 zawodników na mecz eliminacyjny U-21 przeciwko Bośni i Hercegowinie - 13 października na stadionie Danilo Martelli w Mantovie o 21:00.

Bramkarze: Perin (Genoa), Seculin (Fiorentina);

Obrońcy: Angella (Empoli), Ariaudo (Juventus), Bellusci (Catania), Brivio (Vicenza), De Silvestri (Fiorentina), Ogbonna (Torino), Ranocchia (Bari);

Pomocnicy: Barillà (Reggina), Bianchi (Piacenza), Carraro (Fiorentina), Castiglia (Cittadella), Marrone (Juventus), Pasquato (Empoli), Poli (Sampdoria), Soriano (Sampdoria);

Napastnicy: Balotelli (Inter), Macheda (Manchester United), Marilungo (Sampdoria), Paloschi (Parma).

Obrazek
Obrazek
zoff

Qualità Juventino
Qualità Juventino
Awatar użytkownika
Otrzymał podziękowanie: 2 razy

Nieprzeczytany post 07 października 2009, 13:25

figc1898 pisze:

Obrońcy: Angella (Empoli), Ariaudo (Juventus), Bellusci (Catania), Brivio (Vicenza), De Silvestri (Fiorentina), Ogbonna (Torino), Ranocchia (Bari);

Pomocnicy: Barillà (Reggina), Bianchi (Piacenza), Carraro (Fiorentina), Castiglia (Cittadella), Marrone (Juventus), Pasquato (Empoli), Poli (Sampdoria), Soriano (Sampdoria);

Napastnicy: Balotelli (Inter), Macheda (Manchester United), Marilungo (Sampdoria), Paloschi (Parma).
A Pasquato? To chyba również nasz zawodnik?

Obrazek
Sapo

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 07 października 2009, 13:27

zoff pisze:
figc1898 pisze:

A Pasquato? To chyba również nasz zawodnik?
Tak, ale jest na wypożyczeniu w Empoli :)

figc1898

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 14 października 2009, 17:47

Gra była lepsza od wyniku. Zabrakło szczęścia i to jak wykorzystać sytuację w polu karnym a szczególnie tyczy się to Balotelliego. Ogólnie patrząc na to wszystko to kiepsko dalej to widzę. Casiraghi nie potrafi w młodych zawodnikach wykrzesać dobrej mocy i zapału do gry. Ciężko będzie awansować. W kolejnych meczach gramy z Węgrami i Luksemburgiem. Oba na wyjeździe.
kronika meczowa wg UEFA

Obrazek
Obrazek
paul636

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 13 listopada 2009, 19:18

Ta węgierska młodzież potwierdza swój potencjał po MŚ u-20 i pokonuje w Gyorze Włochów 2-0 po bramkach Nemetha i Komana...
Azzurini w zestawieniu:
Mannone; De Silvestri, Brivio (Mustacchio 45), Marrone, Angella; Ogbonna, Schelotto (Barilla 69), Poli, Santon; Balotelli, Marilungo (Borini 45)
Sytuacja w tabeli jest wyjątkowo kiepska:
1. Walia 5 13pkt
2. Węgry 4 9pkt
3. Włochy 4 4pkt
4. Luksemburg 6 4pkt
5. Bośnia i Hercegowina 3 1pkt

Dalej awansują zwycięzcy oraz 4 najlepsze ekipy z drugich miejsc (jest 10 grup).

LA LEGGENDA DEL CALCIO SIAMO NOI !
juveluck

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 15 listopada 2009, 13:02

Ja mam wrażenie, że duży wpływ na nie najlepsze poczynania tej młodzieżówki, mają po prostu słabsi zawodnicy jacy w chwili obecnej w niej występują. Brakuje ty piłkarzy jakich mogliśmy oglądać w poprzednich latach.

Obrazek
FINO ALLA FINE, FORZA JUVENTUS !!!
paul636

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 15 listopada 2009, 13:32

juveluck pisze:Ja mam wrażenie, że duży wpływ na nie najlepsze poczynania tej młodzieżówki, mają po prostu słabsi zawodnicy jacy w chwili obecnej w niej występują. Brakuje ty piłkarzy jakich mogliśmy oglądać w poprzednich latach.
Fakt, cała gra opiera się właściwie na Balotellim, a w ten sposób daleko się nie zajedzie.

LA LEGGENDA DEL CALCIO SIAMO NOI !
De Rossi

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 28 lutego 2012, 20:43

http://soccer-live.pl/transmisje.php?id=pon-pia

Za kilka minut rozpocznie się towarzyski mecz reprezentacji Italii do lat 21 z Francuzami. Oczywiście polecam oglądać.

eXoN

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 28 lutego 2012, 21:48

Obejrzałem pierwszą połowę, i trochę niezasłużenie Włosi przegrywają. Fajnie się ogląda, może z tych młodych coś wyrośnie.

Dla Juventusu zwycięstwa nie są rzeczą ważną. Dla Juventusu zwycięstwa to jedyne, co się liczy!
Giampiero Boniperti
ODPOWIEDZ