Polska I Liga. Orange Ekstraklasa 2006/2007

Pokój dla fanów piłki reprezentacyjnej.
ODPOWIEDZ
wErOn

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 17 marca 2007, 21:49

No wlasnie.. jutro hit wiosny GKS-Legia / wybiera sie ktos do Bełchatowa? ;)

(..)z każdą godziną, z każdą minutą uczę się ciebie człowieku.. z każdą sekundą i z każdą chwilą jestem głupszy(..)
Wolność i kapitalizm!
charles

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 18 marca 2007, 00:18

Gratulacje dla Lech kto by przypuszczał!!:P szkoda Groclinu a Wisły na rownym poziomie :rotfl: jutro legia no i z całym szacunkiem ale chyba polegnie zreszta zobaczymy!! jest mistrzem to jak nie teraz to kiedy wygrac i obronic tytuł chce!!

DRUGHI ULTRA' CURVA SUD
valsir

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 18 marca 2007, 09:23

Ja będę w Bełchatowie :] właśnie teraz Legia może odmienić swoje oblicze tym spotkaniem, na to liczę :d

ps. Legia to drużyna która dziś gra, takiej drużyny jak legia nie znam :]

LEPIEJ RZUCIĆ SUBTELNYM ŻARCIKIEM, KTÓREGO NIE KAŻDY ZROZUMIE, NIŻ ZEPSUĆ ZNANY WSZEM KAWAŁ. =)
wErOn

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 18 marca 2007, 19:55

No to z tej Twojej Legii została juz chyba naprawde tylko legia... :lol:
Miasto lidera! Bełchatów miasto lidera! ... Jedziemy po mistrza, co bedzie po sezonie? Sie zobaczy.. mam nadzieje ze nie zostaniemy drugim Groclinem :wink:

(..)z każdą godziną, z każdą minutą uczę się ciebie człowieku.. z każdą sekundą i z każdą chwilą jestem głupszy(..)
Wolność i kapitalizm!
Cyba

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 18 marca 2007, 20:12

Bardzo sie cieszę ze zwycięstwa Bełchatowa :lol: co go Legii to no nawet najwięksi przeciwnicy powinni okazać trochę szacunku i pisać z dużej :twisted:

Obrazek
valsir

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 20 marca 2007, 00:46

Nie ma takiej drużyny jak legia !!!
Czy to tak trudno zapamiętać :] ?

Co do samego meczu byłem tam w samej koszulce i spodniach było zimno i jeszcze ten deszcz, dopingowałem z całego serducha (zresztą sporo luda było graliśmy jak u siebie :] )a meczu właściwie niewidziałem (tylko gola dla Legii) no znowu zrypali chłopcy sprawę i już tracimy do lidera 11 punktów, ciężko będzie wygrać ligę ale ja zawsze wierzę póki jeszcze można :d Całe szczęście jest ta przerwa dla Reprezentacji więc może wykorzystamy ją, oby:]
" Wracajcie z buta to będzie wasza pokuta " - to dla piłkarzy Legii
" Zostaw mamuta ty kur*o zostaw mamuta "- to dla policjanta który chciał zatrzymać i wylegitymować maskotkę GKS Bełchatowa :]

I Znowu na stadionie najlepsi byli kibice Legii :]
Kiedy będę mógł to powiedzieć o piłkarzach Legii :( ?

Ps. jesteśmy pierwszą drużyną która strzeliła GKS-owi gola w rundzie wiosennej :P

LEPIEJ RZUCIĆ SUBTELNYM ŻARCIKIEM, KTÓREGO NIE KAŻDY ZROZUMIE, NIŻ ZEPSUĆ ZNANY WSZEM KAWAŁ. =)
LBaLin

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 20 marca 2007, 08:55

wErOn pisze:No to z tej Twojej Legii została juz chyba naprawde tylko legia... :lol:
Miasto lidera! Bełchatów miasto lidera! ... Jedziemy po mistrza, co bedzie po sezonie? Sie zobaczy.. mam nadzieje ze nie zostaniemy drugim Groclinem :wink:
Posluchaj koles z malej litery to Ty sobie mozesz o swojej rodzinie pisac. Troche szacunku!

__
Charles z laski swojej tez popraw posta skoro piszesz o szacunku.
Ostatnio zmieniony 20 marca 2007, 09:52 przez LBaLin, łącznie zmieniany 2 razy.

Tito81

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 20 marca 2007, 08:58

valsir pisze:Nie ma takiej drużyny jak legia !!!
Co do tej "legii" to się zgodzę... Jednak po tym co ostatnio prezentują to aż się prosi, by pisać "z małej"...
valsir pisze:I Znowu na stadionie najlepsi byli kibice Legii :]

Znowu najlepsi... hmmm... Powiem szczerze, nie widziałem meczu i nie wiem czy byliście czy nie byliście najlepsi. Jednak jeśli byliście tak ,,najlepsi" jak na meczu z Lechem w Poznaniu w ubiegłym sezonie, to gratuluję dobrego samopoczucia...
valsir pisze:Ps. jesteśmy pierwszą drużyną która strzeliła GKS-owi gola w rundzie wiosennej :P
:prochno: Jak to człowiek potrafi się cieszyć z małych rzeczy :prochno:
LBaLin pisze:Posluchaj koles z malej litery to Ty sobie mozesz o swojej rodzinie pisac. Troche szacunku!
I po co te nerwy???!!! Trochę dystansu do siebie i do swojej drużyny... Po co ten ,,koleś", po co ten text o rodzinie? Trochę za daleko zajechałeś (moim zdaniem)...

LBaLin

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 20 marca 2007, 10:25

Tito81 pisze:
valsir pisze:Nie ma takiej drużyny jak legia !!!
Co do tej "legii" to się zgodzę... Jednak po tym co ostatnio prezentują to aż się prosi, by pisać "z małej"...
Nawet jakby spadali do drugiej ligi nikt nie powinien w ten sposob pisac!
Tito81 pisze:

Znowu najlepsi... hmmm... Powiem szczerze, nie widziałem meczu i nie wiem czy byliście czy nie byliście najlepsi. Jednak jeśli byliście tak ,,najlepsi" jak na meczu z Lechem w Poznaniu w ubiegłym sezonie, to gratuluję dobrego samopoczucia...
Nie widziales a komentujesz.
Czemu porownujesz do meczu z zeszlego sezonu? Masz jakies kompleksy? :smile:
Tito81 pisze:
valsir pisze:Ps. jesteśmy pierwszą drużyną która strzeliła GKS-owi gola w rundzie wiosennej :P
:prochno: Jak to człowiek potrafi się cieszyć z małych rzeczy :prochno:
Dobre i to. Szkoda tylko ze to nie napastnik strzelil bo radosc bylaby wieksza.
Tito81 pisze:
LBaLin pisze:Posluchaj koles z malej litery to Ty sobie mozesz o swojej rodzinie pisac. Troche szacunku!
I po co te nerwy???!!! Trochę dystansu do siebie i do swojej drużyny... Po co ten ,,koleś", po co ten text o rodzinie? Trochę za daleko zajechałeś (moim zdaniem)...
Zdanie masz prawo wyrazic.

Michal17

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 20 marca 2007, 11:07

LBaLin pisze:
wErOn pisze:No to z tej Twojej Legii została juz chyba naprawde tylko legia... :lol:
Posluchaj koles z malej litery to Ty sobie mozesz o swojej rodzinie pisac. Troche szacunku!
Przyganiał kocioł garnkowi. Żałosne...

Po tej kolejce obecni mistrz i wicemistrz Polski mogą definitywnie pożegnać się tronem. Zarówno Legia jak i Wisła prezentują się przeciętnie, a na tle BOT-u Zagłębia czy Korony i Lecha wręcz źle.
Mimo to nigdy nie odwrócę się plecami do ukochanego klubu. Na mecz i tak pójdę i zawsze będę w stanie zaśpiewać mojemu klubowi (nie piłkarzom, nie trenerom, nie zarządowi!) "Czy wygrywasz czy nie, Wisełko ja i tak kocham Cię"

BTW, Myślę, że zarząd może zacząć rozważać zgłoszenie Wisły do P. Intertoto, może to być jedyna szansa na europejskie puchary. Legii radzę to samo. Trochę autoironii jeszcze nikomu nie zaszkodziło 8)

kow3l

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 20 marca 2007, 12:39

Michal17 pisze:Po tej kolejce obecni mistrz i wicemistrz Polski mogą definitywnie pożegnać się tronem. Zarówno Legia jak i Wisła prezentują się przeciętnie, a na tle BOT-u Zagłębia czy Korony i Lecha wręcz źle.
Raczej jeszcze wstrzymalbym sie ze stwierdzeniem, ze Legia jak i Wisla juz sie definitywnie nie licza. Do konca jeszcze strasznie daleko choc niewatpliwie jak beda grac tak jak dotychczas to sukcesu im nie wroze. Wisla zawodzi grajac troche jednolicie. Ma w moim mniemaniu lepsza obrone i atak niz Legia, jednak srodkowa formacja jest slabsza. Wisla zdobyla te 5 punktow, jednak to stanowczo za malo. Legia zdobyla w rundzie wiosennej jak dotychczas tylko punkt, jednak to nie odzwierciedla jej faktycznej gry. Przeciez zarowno z Groclinem jak i Belchatowem przez wiekszosc meczu przewazala. Jej problem polega po pierwsze na marnowaniu n-sytuacji i beznadziejnych napastnikach, po drugie na slabej obronie. W kazdym meczu stwarza sobie sutuacje jednak zawodnicy ala Wlodarczyk, Janczyk czy Grzelak to raczej powinni grac w klubach slabszych. Nie potrafia strzelac bramek !!! Wlodarczyka cechuje to,ze umie sie znalezc w dogodnej sytuacji, ale nie wykonczyc dziela. Janczyk to zawodnik, ktory z 10 metrow zupelnie nie kryty czesto uderza nieczysto (przypadek czy tylko tak sie wydaje?), Grzelak to nie jest snajper. Jeden mecz z wieksza iloscia bramek w slabym klubie w jakim poprzednio byl i to w sumie koniec. W Legii nie ma kto trafiac do siatki !!! Poza tym obrona-kibicow Legii pewnie irytuje,ze prawie kazda akcja sytuacyjna rywali (w ktorych w meczach nie ma az tak wiele) to wielkie niebezpieczenstwo pod ich bramka. Dziurawa ta obrona. Belchatow nie zagral wielkiego meczu z Legia. Wrecz nazwalbym ze zagral kiepsko, jednak byl w odroznieniu od niej (Warszawy) konsekwentny. To wystarczylo.

wErOn

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 20 marca 2007, 14:30

Najlepsi? W czym? Chyba w wyzywaniu swoich zawodnikow od k. i h. "Włodar ty ****" - tak sie zachowuja ci 'najlepsi kibice w polsce'? :lol: Poza tym zaprezentowaliscie sie co najwyzej przecietnie (no chyba ze tak wyglada doping legionistow na codzien..). W porownaniu co zaprezentowal w Belchatowie np widzew czy ŁKS (pod wzgledem oprawy jak i dopingu) to w niedziele kibice wojskowych wypadli miernie. Dla przykladu powiem ze u nas w młynie ledwo było was słychac, a ci z podłodzkich wsi i miasteczek (.. 8)) bedac u nas w 2 kolejce (1-0 dla Gieksy) trzeba przyznac ze dali wtedy czadu i zagłuszali nawet nas oddalonych o te dobre kilkaset metrow ;)

Powod do dumy dla mistrza polski :prochno:
... legia, legia ... :lol:

Wolność i kapitalizm!
LBaLin

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 20 marca 2007, 14:47

wErOn pisze:
Najlepsi? W czym? Chyba w wyzywaniu swoich zawodnikow od k. i h. "Włodar ty ****" - tak sie zachowuja ci 'najlepsi kibice w polsce'? :lol: Poza tym zaprezentowaliscie sie co najwyzej przecietnie (no chyba ze tak wyglada doping legionistow na codzien..). W porownaniu co zaprezentowal w Belchatowie np widzew czy ŁKS (pod wzgledem oprawy jak i dopingu) to w niedziele kibice wojskowych wypadli miernie. Dla przykladu powiem ze u nas w młynie ledwo było was słychac, a ci z podłodzkich wsi i miasteczek (.. 8)) bedac u nas w 2 kolejce (1-0 dla Gieksy) trzeba przyznac ze dali wtedy czadu i zagłuszali nawet nas oddalonych o te dobre kilkaset metrow ;)
Akurat ogladalem ten mecz tylko w tv i mimo tego ze rzeczywiscie kibice (L) byli lepiej slyszalni to doping wcale nie byl rewelacyjny na co zlozyla sie z tego co mysle duza liczba osob nad ktora ciezko bylo zapanowac jak i po raz kolejny beznadziejna postawa naszych grajkow...

wErOn pisze:
... legia, legia ... :lol:
Na wiele widze cie nie stac...

Tito81

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 20 marca 2007, 15:26

LBaLin pisze:Nie widziales a komentujesz.
Akurat co do ostatniego meczu na Bułgarskiej z Legią to nie mam powodów żeby mieć kompleksy. W końcu było 1:0 dla LECHA po bramce Tomasza Iwana. Chodziło mi o zachowanie kibiców (L). Ja rozumiem, że dla niektórych sensem życia jest dać po mordzie czy rzucić krzesełkiem, ale żeby rzucać petardy i inne ,,świecidełka" na murawe po 1. SWOIM piłkarzom pod nogi, a po 2. kiedy ci piłkarze przegrywają i zyskują coraz większą przewagę???
Wróciłem do tego spotkania, ponieważ wtedy kibice Legii byli żałośni. No cóż, widać emocje i fakt zbliżającej się wielkimi krokami porażki z Lechem, spowodowały taką reakcję.
Ogólnie Legii źle nie rzyczę, mimo iż jestem kibolem Lecha. Jeden sezon na zapleczu Ekstraklasy w zupełności by wystarczył, za te szykany na koniec sezonu 1999/2000 i zachowanie po finale PP w 2004. Tylko jeden, bo czym byłaby liga bez Legii, Lecha, Wisły czy Widzewa? Tym czym aktualnie jest Serie A bez JUVE...

LBaLin

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 20 marca 2007, 15:34

Tito81 pisze:
LBaLin pisze:Nie widziales a komentujesz.
Akurat co do ostatniego meczu na Bułgarskiej z Legią to nie mam powodów żeby mieć kompleksy. W końcu było 1:0 dla LECHA po bramce Tomasza Iwana. Chodziło mi o zachowanie kibiców (L). Ja rozumiem, że dla niektórych sensem życia jest dać po mordzie czy rzucić krzesełkiem, ale żeby rzucać petardy i inne ,,świecidełka" na murawe po 1. SWOIM piłkarzom pod nogi, a po 2. kiedy ci piłkarze przegrywają i zyskują coraz większą przewagę???
Wróciłem do tego spotkania, ponieważ wtedy kibice Legii byli żałośni. No cóż, widać emocje i fakt zbliżającej się wielkimi krokami porażki z Lechem, spowodowały taką reakcję.
Ogólnie Legii źle nie rzyczę, mimo iż jestem kibolem Lecha. Jeden sezon na zapleczu Ekstraklasy w zupełności by wystarczył, za te szykany na koniec sezonu 1999/2000 i zachowanie po finale PP w 2004. Tylko jeden, bo czym byłaby liga bez Legii, Lecha, Wisły czy Widzewa? Tym czym aktualnie jest Serie A bez JUVE...
Napisze tak: Masz racje ze zachowanie czesci kibicow wtedy bylo zalosne. Natomiast rzeczywiscie nie widze powodu dla ktorego akurat do tego spotkania nalezy wracac w kontekscie meczu z Gks-em.
A co do najblizszego spotkania na Bulgarskiej to sie zobaczy chociaz jak na razie to cienko widze (mowie o grze (L) ) :prochno:

ODPOWIEDZ